çok doğru söylüyorsun gülsüm sultan ama bir noktadan sonra
onlar bizim seviyemize geldi bizden gördüklerini uyguladı
ama uygulamakla kalmadı geliştirdi kendini onlar hızla koşarken biz nal topladık
osmanlı devletide böyle değilmiydi orta çağın en gelişmiş devletiyken birden
gelişmelere ayak uyduramayıp yıkılmadı mı
biz yerimizde sayıyoruz hala komik şeyleri tartışıyoruz onlarla aldı başını yürüdü
ara açılmaya devam ediyor başladığımız yer değil geldiğimiz yer önemli
onlar geriden başlayı ileriye doğru atak yaptı bizse karınca adımıyla ilerliyoruz
Bence tam tersine bize asla vermezlerdi...Bizi sevmiyorlarki...Araplar kesin ingiltereye ya da kendi soyundakilere verirlerdi...Yani Arap Araba verir oyunu...Bizimle asla canciğer kuzu sarması olmaz Araplar...Yaşadığımız tarih belli...
yanlışsın osmanlının yıkılma sebebi tamamen batıya ayak uydurma sevdesı yüzünden oldu eger o zaman da kendi degerlerizle yaşasaydık şu anda hala osmanlı olacaktı
tabi bu benim şahsi fikrim
ben asıl israilin doğru dürüst puan alamayışına acayip sevindim ohh oldu onlarakötükedihüso
çok doğru söylüyorsun gülsüm sultan ama bir noktadan sonra
onlar bizim seviyemize geldi bizden gördüklerini uyguladı
ama uygulamakla kalmadı geliştirdi kendini onlar hızla koşarken biz nal topladık
biz yerimizde sayıyoruz hala komik şeyleri tartışıyoruz onlarla aldı başını yürüdü
ara açılmaya devam ediyor başladığımız yer değil geldiğimiz yer önemli
onlar geriden başlayı ileriye doğru atak yaptı bizse karınca adımıyla ilerliyoruz
gitmeden bunada katılımde öle gidem dedimm..
katılıomm :roflol::roflol:
yanlışsın osmanlının yıkılma sebebi tamamen batıya ayak uydurma sevdesı yüzünden oldu eger o zaman da kendi degerlerizle yaşasaydık şu anda hala osmanlı olacaktı
Malesef ....biz ilerleyemedik onlar kadar dogru diyorsun...
Türk halkinin en büyük sorunuda bu iste...ilerleme isteyi yok...azim disiplin yok..
Birde almanlari gör....ARBEITENNNNNNNNNN (calismak yani)kötükedihüso
Almanya 2. dünya savasindan sonra yerle bir olan bir ülkeydi...simdi gel görki en gelismis ülkelerden biri..tabi amerika sagolsun...türkler..italyanlar...yabanci isciler sagolsun...yerimsenibenyerimseniben
Kurnaz millet kurnaz..bizim gibi saftirik degillerki
ee ben ne demişim zaten bende aynı şeyi diyorum nesi yanlış anlamadım
iyide her yerde türkleri köstekliyorsalar nasıl gelişecek bu ülke
mesala biz niye madenlerimizi işletemiyoruz mesla bor madenimizi
elimiz kolumuz baglı çünkü
Aynı fikirdeyim..yanlışsın osmanlının yıkılma sebebi tamamen batıya ayak uydurma sevdesı yüzünden oldu eger o zaman da kendi degerlerizle yaşasaydık şu anda hala osmanlı olacaktı
ne kötü değil mi
oy sistemini yaşadığımız tarih belirliyor şarkının kalitesi önemli değil
aa türk mü yok verme ermeni mi hayır olmaz yunanlara zaten düşmanız
kuzey ülkeleri zaten bizi sevmez komşu yalakası onlar
e biz bitmişiz niye giriyoruz bu yarışmaya hakaten boşuna emek para yazık vallahi güzel ülkemin insanlarına
osmanlının yıkılma sebebi ekonomik sebepler ve bilim ayak diremek..
osmanlı hazinesi fethettikleri ülkelerden yağmaladıkları ganimetlerden sağlanıyordu..
en son noktada yani fethedicek ülke kalmadıgında ekonomik zorluklar da başladı..
zevke sefaya düşkünlükleri , gelir olmaması vs büyük etkendi..
batı ayak uydurma sevdası değil batıya yalakalık sevdası idi..
kapütülasyonlar buna en güzel örnektir..
verilen tavizler hat safhada fakat karşılığında alınan sözler yerine getirilmedi vs vs..
osmanlı iyiki o dönem sonlandırıldı..yoksa şu an daha perişan ahllerde olurduk.adımız bile olmazdı belki millet olarak
osmanlının yıkılma sebebi ekonomik sebepler ve bilim ayak diremek..
osmanlı hazinesi fethettikleri ülkelerden yağmaladıkları ganimetlerden sağlanıyordu..
en son noktada yani fethedicek ülke kalmadıgında ekonomik zorluklar da başladı..
zevke sefaya düşkünlükleri , gelir olmaması vs büyük etkendi..
batı ayak uydurma sevdası değil batıya yalakalık sevdası idi..
kapütülasyonlar buna en güzel örnektir..
verilen tavizler hat safhada fakat karşılığında alınan sözler yerine getirilmedi vs vs..
osmanlı iyiki o dönem sonlandırıldı..yoksa şu an daha perişan ahllerde olurduk.adımız bile olmazdı belki millet olarak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?