• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eurovision 2009 Sonuçları

Ben Avrupa birliğine girmek için uğraşmamızı onaylamadığım ve doğru bulmadığım gibi bu yarışmaya katılıyor oluşumuzu da hiç onaylamıyorum...Her sene aynı gelenekte komşular birbirine oy veriyor..Ayrıca dini,milli ve politik yakınlıklardan ötürü hersene olan gelenek bozulmuyor,bozulmayacak...

çok doğru söylüyorsun gülsüm sultan ama bir noktadan sonra
onlar bizim seviyemize geldi bizden gördüklerini uyguladı
ama uygulamakla kalmadı geliştirdi kendini onlar hızla koşarken biz nal topladık
osmanlı devletide böyle değilmiydi orta çağın en gelişmiş devletiyken birden
gelişmelere ayak uyduramayıp yıkılmadı mı
biz yerimizde sayıyoruz hala komik şeyleri tartışıyoruz onlarla aldı başını yürüdü
ara açılmaya devam ediyor başladığımız yer değil geldiğimiz yer önemli
onlar geriden başlayı ileriye doğru atak yaptı bizse karınca adımıyla ilerliyoruz

yanlışsın osmanlının yıkılma sebebi tamamen batıya ayak uydurma sevdesı yüzünden oldu eger o zaman da kendi degerlerizle yaşasaydık şu anda hala osmanlı olacaktı
tabi bu benim şahsi fikrim

Bence tam tersine bize asla vermezlerdi...Bizi sevmiyorlarki...Araplar kesin ingiltereye ya da kendi soyundakilere verirlerdi...Yani Arap Araba verir oyunu...Bizimle asla canciğer kuzu sarması olmaz Araplar...Yaşadığımız tarih belli...

ne kötü değil mi
oy sistemini yaşadığımız tarih belirliyor şarkının kalitesi önemli değil
aa türk mü yok verme ermeni mi hayır olmaz yunanlara zaten düşmanız
kuzey ülkeleri zaten bizi sevmez komşu yalakası onlar
e biz bitmişiz niye giriyoruz bu yarışmaya hakaten boşuna emek para yazık vallahi güzel ülkemin insanlarına

yanlışsın osmanlının yıkılma sebebi tamamen batıya ayak uydurma sevdesı yüzünden oldu eger o zaman da kendi degerlerizle yaşasaydık şu anda hala osmanlı olacaktı

gitmeden bunada katılımde öle gidem dedimm..
katılıomm :roflol::roflol:

ben asıl israilin doğru dürüst puan alamayışına acayip sevindim ohh oldu onlarakötükedihüso

ama şarkının adından annadığım üzere güzel bi mesaj veriyodu "başka yolu olmalı" derken
ingilizce olsa daha iyi olurdu belki
ama belli ki mesajı vermeyi istedikleri asıl kişiler kendi insanlarıydı o sebeple de şarkı kendi dillerindeydi:delphin:

çok doğru söylüyorsun gülsüm sultan ama bir noktadan sonra
onlar bizim seviyemize geldi bizden gördüklerini uyguladı
ama uygulamakla kalmadı geliştirdi kendini onlar hızla koşarken biz nal topladık
biz yerimizde sayıyoruz hala komik şeyleri tartışıyoruz onlarla aldı başını yürüdü
ara açılmaya devam ediyor başladığımız yer değil geldiğimiz yer önemli
onlar geriden başlayı ileriye doğru atak yaptı bizse karınca adımıyla ilerliyoruz

Malesef ....biz ilerleyemedik onlar kadar dogru diyorsun...

Türk halkinin en büyük sorunuda bu iste...ilerleme isteyi yok...azim disiplin yok..

Birde almanlari gör....ARBEITENNNNNNNNNN (calismak yani)kötükedihüso

Almanya 2. dünya savasindan sonra yerle bir olan bir ülkeydi...simdi gel görki en gelismis ülkelerden biri..tabi amerika sagolsun...türkler..italyanlar...yabanci isciler sagolsun...yerimsenibenyerimseniben

Kurnaz millet kurnaz..bizim gibi saftirik degillerki:kahve:

böyle bir yarışmada kendimizi tanıtmak yada ispatlamak daha kolay geliyor bazı mevkilere.
bu nedenlede son yıllarda popüler kişilleri gönderiyorlar. bu sertab la başladı ve bizim de hoşumuza gitti 1. olmak o duyguyu yaşamak.bunun sonucunda eurovisiona ilgi arttı.

açıkçası bu yola karşıyım.

ee ben ne demişim zaten bende aynı şeyi diyorum nesi yanlış anlamadım :delphin:

Malesef ....biz ilerleyemedik onlar kadar dogru diyorsun...

Türk halkinin en büyük sorunuda bu iste...ilerleme isteyi yok...azim disiplin yok..

Birde almanlari gör....ARBEITENNNNNNNNNN (calismak yani)kötükedihüso

Almanya 2. dünya savasindan sonra yerle bir olan bir ülkeydi...simdi gel görki en gelismis ülkelerden biri..tabi amerika sagolsun...türkler..italyanlar...yabanci isciler sagolsun...yerimsenibenyerimseniben

Kurnaz millet kurnaz..bizim gibi saftirik degillerki:kahve:

iyide her yerde türkleri köstekliyorsalar nasıl gelişecek bu ülke
mesala biz niye madenlerimizi işletemiyoruz mesla bor madenimizi
elimiz kolumuz baglı çünkü

osmanlının yıkılma sebebi ekonomik sebepler ve bilim ayak diremek..
osmanlı hazinesi fethettikleri ülkelerden yağmaladıkları ganimetlerden sağlanıyordu..
en son noktada yani fethedicek ülke kalmadıgında ekonomik zorluklar da başladı..
zevke sefaya düşkünlükleri , gelir olmaması vs büyük etkendi..
batı ayak uydurma sevdası değil batıya yalakalık sevdası idi..
kapütülasyonlar buna en güzel örnektir..
verilen tavizler hat safhada fakat karşılığında alınan sözler yerine getirilmedi vs vs..
osmanlı iyiki o dönem sonlandırıldı..yoksa şu an daha perişan ahllerde olurduk.adımız bile olmazdı belki millet olarak

sonuc itibari ile avrupa birliginde bir kopek kulubesine sahip olmaktansa ulkemin su halinde kalmasini tercih ederim Avrupanin yeni neslinide goruyoruz uyusturucu escinsellik turlu sapkinliklar avusturyadaki oz kizindan zorla cocuk sahibi olan adamla ayni birlikte olucaksam aman kalsin

ee ben ne demişim zaten bende aynı şeyi diyorum nesi yanlış anlamadım :delphin:

sen diyosunki gelişmelere ayak uyduramadı
bende diyorum ki sırf batı gibi olmak için kendi degerlerimizden vazgeçtik
onlarda bunu fırsat bilip yıktılar

iyide her yerde türkleri köstekliyorsalar nasıl gelişecek bu ülke
mesala biz niye madenlerimizi işletemiyoruz mesla bor madenimizi
elimiz kolumuz baglı çünkü

neden bağlı elin kolun ?
nasıl bağlı ? onlar senin..madenlerin senin devletinin ..
kim hangi hakla bağlayabilir elini?

BAĞLAYANA DEĞİL BAĞLATANA BAK!

Aynı fikirdeyim..

ne kötü değil mi
oy sistemini yaşadığımız tarih belirliyor şarkının kalitesi önemli değil
aa türk mü yok verme ermeni mi hayır olmaz yunanlara zaten düşmanız
kuzey ülkeleri zaten bizi sevmez komşu yalakası onlar
e biz bitmişiz niye giriyoruz bu yarışmaya hakaten boşuna emek para yazık vallahi güzel ülkemin insanlarına

Yazık tabi..Çok özür diliyorum herkesten ama gerçekler acıdır.Biz bu saçma yarışmaya girmekle çok yanlış yapıyoruz..Değerimize değer kazanmıyoruz bu yarışma ile...Bir saçma sapan yarışma ile gündemimiz değişiyor...Hadi cidden bir şarkı yarışması olsa,tüm katılımcı ülkeler ,herkes objektif olsa neyse...

osmanlı hazinesi fethettikleri ülkelerden yağmaladıkları ganimetlerden sağlanıyordu..
en son noktada yani fethedicek ülke kalmadıgında ekonomik zorluklar da başladı..
verilen tavizler hat safhada fakat karşılığında alınan sözler yerine getirilmedi vs vs..
osmanlı iyiki o dönem sonlandırıldı..yoksa şu an daha perişan ahllerde olurduk.adımız bile olmazdı belki millet olarak

tarih örtmeni funda kk dan bildirdi arkadaşlar :jeyyar:
atamız saolsun fundacım o olmasa onun gibi yürekli es kaza gelmeseydi buralara
şu an ingiliz amerikan mandası olmuştuk bile

benim anlamadığım şu jüri muhabbeti vardı onlar nerde yada ne yaptılar..
bu senede havamızı aldık inanın ülke isimlerine göre bunlar bize vermez diyoruz vermiyo zaten ..
şarkıya falan bakmıyo bunlar..önceki senelerde Ukraiyna lımıydı neydi piskopat bir müzk gurubu çıktı ve Norveç gibi açık ara farkla biirinci oldu..
adaletsiz bir oylama açık net belli ama biz hala niye katılıyoruz ve neyi ispat ediyoruzki..

Son düzenleme:

dogru oldugun yerler var tabiki sana katılıyorum
ama batı sevdasına düşmeselerdi ve
kadınları yabancı degil türk olsaydı böyle olmayacaktı
bizden de bilim adamı çıkmamışmı mimar sina ibni sina onların hakkınıı yemeyin

Back