Tatlı Tarifi Etimekli Profiterol (Resimli)

Tarif için teşekkrler.Yaptığım gün tükendi.Sütlü tatlılar hayatımın vazgeçilmezi Çok lezzetli oldu, ama şöleki oğlum hazır sosu sevmiyor. Birdaha sefere sosu kendim yapıcam.Ama etimekle muhallebinin uyumu karışımı tek kelimeyle çok güzeldi.Denemenizi şiddetle tavsiye ederim..

Bunu kesinlikle yapmam lazim :) denicem bugun veee resmini paylascam :)) elinize saglik.

eline saglik canim benim
Teşeekkür ederim,piyensessiiimm...opuyorumnanaktan
Tarif için teşekkrler.Yaptığım gün tükendi.Sütlü tatlılar hayatımın vazgeçilmezi Çok lezzetli oldu, ama şöleki oğlum hazır sosu sevmiyor. Birdaha sefere sosu kendim yapıcam.Ama etimekle muhallebinin uyumu karışımı tek kelimeyle çok güzeldi.Denemenizi şiddetle tavsiye ederim..
Afiyet olsun..Beğenmene sevindim..kaydirigubbakcemile5
Bunu kesinlikle yapmam lazim :) denicem bugun veee resmini paylascam :)) elinize saglik.
Hadi bakalım kokoş-tatlicadiarzu- tadliii..bunda da başarılı olursun makkaşların gibi.zemuszemus.
Yorumunu da, resmini de bekliyorum canım..:icecream:

ellerine sağlık canım yorumlardan sonra bende gaza geldim ilk fırsatta deniyeceğim ve yorumumu yazarım

kafama takıldı canım ya bir sorum olacak
( Çikolata sosu, 2 bardak süt)

(Krem şanti, yarım bardak süt )

1 litre sütten ayrımı süt kullanılıyor

kafama takıldı canım ya bir sorum olacak
( Çikolata sosu, 2 bardak süt)

(Krem şanti, yarım bardak süt )

1 litre sütten ayrımı süt kullanılıyor

Evet..1 lt sütten ayrı olacak..
Pasta kreması hususunu bilemiyeceğim canım..Ama yaptığımız muhallebi zaten pasta kreması gibi oluyor..Krem şanti farklı bir tat katar..Ama kesin olmaz diye birşey yok..Denemekten zarar gelmez..Yenilemiyecek bişey çıkmaz ortaya..

peki etimek bu muhallebinin içince yumusuyor dimi
sert kalmıyor dimi?

Tabii yumuşuyor, ama öyle ıslak ıslak olmuyor..tam kıvamında..tıpkı profiterol hamuru gibi..
Kendin yapmasan :hulya:,anlamayacaksın o kadar yaaniiii..buyrunnnnnnnnn

güzel ve lezzetlı bıtarıf gıbı duuryor ama etımekelr yeterınce islanıyormu acaba kuru kurumuoluyor denemek isterim hatta hatfaya gunum var denesem ama nasıl olurkı

az öncekı msjımı yorumları okumadn yazmıstım şimdi yorumları okudsum yarın yapsammı kı diyorum :)

ya nefus gorunuoo
haftasonu denıcem
demezsem çatlarım cokacimcoook

bu çok güzel oluyor bende yapıyorum yapmak isteyenlere şiddetle tavsiye ediyorum arkadaşım seninde ellerine sağlık

güzel ve lezzetlı bıtarıf gıbı duuryor ama etımekelr yeterınce islanıyormu acaba kuru kurumuoluyor denemek isterim hatta hatfaya gunum var denesem ama nasıl olurkı

bumuyani canım bir gece dolapta bekletirsen etimekler yumuşacık oluyor gercekten çok güzel bir tarif dene gelicem yemegecokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoooka.sa.s:roflol::roflol:

bumuyani canım bir gece dolapta bekletirsen etimekler yumuşacık oluyor gercekten çok güzel bir tarif dene gelicem yemegecokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoooka.sa.s:roflol::roflol:

1 gece bekletilmese dahi süppeerrr yumuşak oluyor..1-2 saat dolapta dinlenmesi kafi..hihoyyyt

Bu akşam tekrar yaptım..Mmmmcokacimcoook tadı süperdi,şekeri 1,5 bardak koydum çünkü..
Ama kabı biraz büyüktü..bu kez..çikolata sosu üzerini, tam anlamıyla kapatmadı..
Hafif ebruli gibi oldu..Olsuuun..nefisti nefis..:içelim:
Siz daha hala yapmadınız mı?yerimseniben

Yapın arkadaşlar bu gecede annemlere yaptım. Yaparken yanımdaydılar ama göstermedim etimekleri, yerlerken nasıl yaptın içndekileri dediler. işte dedim hamuru tutturuyorsunuz sonra pişirip tek tek parçalıyorsunuz:))Daha sonra söledim etimek oldugunu, çok beğendiler çok. Hem hafif hemde gerçekden leziz. Ben bu sefer çikolata sosunu kendim yaptım çok daha iyi oldu.2 kaşık kakao, 1 kaşık buğday nişastası,1 bardak süt, 2 kaşık şeker vede evde varsa bitter çikolata. Pişirin sonra ara ara kabuk tutmaması için karıştırın eğer çk katı olmuşsa oda sıcaklıgında sütle açabilirsnz sosu.Daha sonra etimekli muhallebinin üstüne dökün:))Tekrardan eline yüreğine sağlık 2006...

X