Ben de bugün ilk kez yaptım. Güzel oldu yalnız şekeri fazla geldi. 1,5 bardak kullanmıştım bir dahakine 1 bardak kullanıcam sanırım. Bir de kızlar siz hangi marka çikolata soslarını kullanıyorsunuz? Bu tatlıyı lezzetli yapan sosu bana göre ama damağıma göre şöyle enfes bir sos bulamadım.
Yarın erkek misafirlerim gelicek
eşimin iş arkadaşları falan
3 çeşit yap öyle anlaştık dedi
ilk bu tarif çıktı
ve ben hipoglisemi olmuşum
böyle ağzım sulandı kalakaldım
yarına yapıyım şunu çok hastayım grip olmuşum
kolaya benziyo hem
ellerine sağlık arkadaşım
yapayım da ben de resmini koyarım
Ben Dr.Öetker tercih ediyorum..Bitter çikolatalı sosunu..
Bitter sevmiyorum ben ama bu markanın normal sosunu deneyeceğim. Bu arada tatlı bir gün buzdolabında bekleyince çok daha güzel oldu. Bu tatlıyı misafir için yaparken nasıl bir sunum hazırlasam diye düşünüyorum şimdi.
bu tatlı için en iyisi ufak kuplara porsiyonluk hazırlamak..
Sunum açısından çok daha kolay oluyor daha hoş görünüyor..
ben öyle yaparım..
zaten orjinal profiterolde de öyledir..
ben daha önceden yapmıştım bu tatlıyı başka bir siteden aldım. yiyenler pek etimek olduğunu anlamadı. güzel bir tatlı tavsiye ederim. yalnız şeker miktarı 1 bardak olsun 1.5 bardak çok tatlı oluyor. içine birde krem şanti girecek. çok basit pratik bit tatlı.yalnız 1 gün önceden yaıp dolapta bekletin. sütlü tatlılar 1 gün bekleyince daha güzel oluyor. hem servis yaparkende kolay olur.afiyet olsun.
yarın misafirim gelecek ve değişik ne yapabilirim diye ararken bu tarifi buldum.profiterolüde çok sevdiğim için hemen atladım çok güzel görünüyorsunumuda o resimdeki gibi tek tek tabaklara hazırlamayı düşünüyorum.yarın yapıyım diyodum 1 gün önce yapılınca daha güzel oluyor denmiş en iyisi bugünden yapıyım.yanlız bişey sorucam çikolata soslarını bugünden dökünce tabakların üstünde sosların yüzü kurur mu acaba yarın mı döksem sosları?
etimekli kremalı malzemesini bugünden hazırlayın.. sosunu yarın ikram ederken dökersiniz..buzdolabında veya dışarıda üzeri açık kalınca sosu kuruyabilir, risk almayın derim..
ben borcamın üstüne streçle kapattım ölece dolaba koydum ertesi akşam açtım ilk yaptıqım gibiydi kuruma olmadı benm gibi de denebilirsin.
denedim harika oldu özellikle eşim bayıldı tabi bi profiterol hastası olarak bende:)ama bu tatlı kesinlikle en az 1 gün önceden yapılmalı eşim 2 gün sonra yediğinde dahada lezzetli olduğunu söyledi herkese afiyet olsun
canım cuma gunu mısafırlerıme yapıcam bakalım nasıl olucak tskkk tekrar
ellerine sağlık canım tatlı çok güzel görünüyor anladığım kadarıyla denenip de beğenilmiş, ilk fırsatta bende deniycem ve olumlu olumsuz yorumlarımı da burda paylaşıcam İnşallah...