Et yemeyen misafir?

• Konu Sahibi Konu Sahibi btxx
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
İmam bayıldı yapabilirsiniz.
Bence gayet güzel ana yemek :)
Türk mutfağının en lezzetli vejetaryen yemeği olsa da yesek

Yayla çorbası
Patatesli yada ıspanaklı börek
Eğer tavuk yiyorlarsa sebzeli fırın tavuk yemezlerse karnabahar graten
İmam bayıldı
Pilav( sebzeli bulgur pilavı/mercimekli pilav klasik ama lezzetli alternatifler olabilir)
Salata/Meze
Tatlı

Evet ete davetlere çok alışkınız ama imam bayıldı gibi çok güzel etsiz yemeklerimiz de var. :)

Modern tarzda olsun derseniz ıspanaklı peynirli lazanya da güzel tercih :)

Evet,balkabağını pırasa ve ya soğan ile karıştırıyorlar.İçine pul biber de çok yakışıyor.Lor koyan da oluyor artı olarak.

Vejetaryen diyor kız ne tavuğu.

Evet,balkabağını pırasa ve ya soğan ile karıştırıyorlar.İçine pul biber de çok yakışıyor.Lor koyan da oluyor artı olarak.
Zaten balkabağı deyince niye sadece tatlısını yapıyoruz ki bana o hep sebze gibi gelmiştir. Balkabağı yemeği de vardır kesin merak ettim bakıcam. Balkabağı tarator bile olur valla. Gözleme içinde yaparken rendeliyorlardir herhalde kabağı?

Evet rende şeklinde oluyor.Ben Ege'de yaşıyorum,burada teyzeler çok yapıyor bu çeşit gözlemeleri.Çok faydalı bir sebze cidden,kızıma bebekken çorbasını yapardım ben de.He bir de muhacirlara özgü balkabağı ile dolama böreği yapılıyor.O şekerli olduğu için sevmiyorum ben.

Et suyu kullanmadan bir çorba yapın. Sade mercimek corbasi mesela.

Vejetaryen ve veganlarin protein aldiklari en onemli besin türü bakliyatlar. Bu nedenle ana yemek olarak nohut yemeği yanina da sehriyeli pirinç pilavı yapabilirsiniz.

Salata olarak ne yaparsanız olur. Mevsim salata güzel olur.

Pırasadan börek yapabilirsiniz. Çok lezzetli oluyor.

Ben olsam firsat bu firsat diyerek 2 çeşit zeytinyağlı yapardim. Sarma kesin olurdu. Buzlukta taze fasulye varsa onu da yapardim.

Tatli olarak ne kolayiniza gelirse yaparsiniz.

Belki nohutun yanina turşu çıkarabilirsiniz.

Bir detayi hatirlatmak istiyorum. Belki yanlis anlamis olabilirsiniz. Vejetaryen degil vegan olabilirler. Bunu iyice kesinlestirmeniz sizin icin iyi olur.

Eger veganlarsa süt, yumurta, bal, yoğurt gibi hayvansal diger besinleri de yemeyeceklerdir. Masada olumsuz bir hava olmamasi açısından bunu kesinleştirmeniz yarariniza olur.

Görmedim ya sadece kırmızı et yemiyorlar sandım
Çocuğu emzirmişim de kendimi uyutamamışım şu saatte anca oluyor artık kusura bakmasınlar :)
Peynir, krema falan yiyorlar mı vejetaryenlar çok cahilim
Vejetaryenler herhangi bir hayvanin etini yemiyorlar.

Pesketaryen deniyor sanirim, onlar da balık yiyorlar. Kalan diger hayvan etlerini yemiyorlar.

Veganlar ise hicbir hayvansal urun tuketmiyorlar. Et, süt, yumurta, ipek, bal, bal mumu, hayvansal yapıştırıcı kullanılan herhangi bir giysi, ayakkabi, hakiki deri, post, kürk... hayvan sömürüsü ile elde edilen hiçbir şeyi kullanmiyorlar.

Vegan arkadaşım var ona hakimim onlar daha fazla şey yemedikleri için biraz daha kolay oluyor :) net çizgileri var.

Vejetaryen dediğin gibi çeşit çeşit olunca kestiremiyorum hangisi nasıl besleniyor. Yumurtaya, yoğurda nasıl bakıyorlar bilmeyince...

Yoğurt yemeyen insanlara çok üzülürüm ben :)

Bir donem veganligi denemistim, vicdanen cok rahat oldugum bir donemdi. Ama esim et diye aglayan bir adam. Onunla evliyken evde et pişmemesi mümkün degil.

Yoğurt su anda tuketiyorum. Ama her şeyin de farkindayim.

Bu duzende en cok inekler sömürülüyor. Yapay yolla hamile bırakılıyorlar.

Yavrular dogunca hemen alınıyor. Yavru için de anne icinde cok üzücü bir durum bu. Bizim gibi duygulari var, hissediyorlar.

Anne ineğin süt dolu memelerini yara/iltihap yapana kadar yapay şekilde sağıyorlar. Hatta bazen süte kan karışıyormuş.

Dogan yavru dişi ise yine annesi gibi bir kaderi oluyor. Erkek ise büyütülüp kesiliyor.

Reklamlardaki gibi dağda bayırda koşan inekler yok. Kendi vücutlari kadar bir alandalar.

Çok büyük bir sömürü var. Dişiler sürekli doguruyor. Doğura doğura ölüyorlar. O hayvanların mutsuzluğu var sütlerde, yogurtlarda.

Neyse bu yazdiklarimi anlayip hak verecek cok az insan var bu forumda, bunun da bilincindeyim.

Misafir bulduğunu yer yazan bile olmuş. Bu konulara çok mesafeli bir toplumuz. Daha fazla uzatmak istemem.

Bahsettiğin şeyler maalesef gerçek o yüzden et tavuk yumurta alacağım zaman bahsettiğin düzende olan yerlerden tercih etmiyorum.
Ben de yumurta konusunda çok üzülüyorum tavukcuklara...
O yüzden gerçekten gezen tavuktan, düzgün bir çiftlikten et, süt alıyorum. Eskiye epeyce yakın yerlerden tercih etme imkanım var şükür ki.

benim kardeşim de eti bıraktı artık vejetaryen oldu. kelimeyi doğru yazdım mı bilmiyorum, yanlışsa da umurumda değil her neyse. geçen anneannem geldi bize, köfte yaptı kardeşimin artık et yemeğini öğrenince şok oldu. bir de ısrar ediyor biraz bari ye diye ahaha. nedir bu ısrar hiç anlamıyorum, artık istemiyor ve yemeyi tercih etmiyor bu kadar basit. biz de öyle ağırlıklı et tüketmiyoruz, ara sıra kıymalı yemekler ve köfte şeklinde oluyor.

çorba zaten dolu, domates, yayla, ezogelin, kremalı mantar vs çok çeşit var.
ana yemek olarak biber dolması çok hoş olurdu yanında cacık ya da yoğurtla.
falafel falan da yapabilirsiniz yanında patates püresi olabilir.
ara sıcak olsun derseniz bir sürü börek çörek çeşidi var, ıspanaklı börek, peynirli börek, patatesli börek vs

Konuyu dağıtmak istemem ben de ama süt ve süt ürünleri hayvanlara yapılan zalimliği içeriyor. Sütün tadını zaten çocukluktan beri sevmem, o yüzden de almam tatlı yapacaksam da hindistan cevizi sütü katarım evimde 1 kutu bulunur. Ben de bu yıl 2 ay vegan beslendim, et yetmezken daha mutluydum, daha hafif hissediyordum, sadece vicdani olarak değil sindirim sistemi bakımından da daha mutluydum ama sağlığım bozuldu, saçlarım aşırı kurudu ve kırıldı, diş etlerim kötü oldu derken et yemeye geri dönmek zorunda kaldım

Zeytinyagli kereviz de yapabilirsin, mutlaka hem portakal hem mandalina suyu birlikte koy. Cok yakisiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…