Evet,balkabağını pırasa ve ya soğan ile karıştırıyorlar.İçine pul biber de çok yakışıyor.Lor koyan da oluyor artı olarak.Aa hiç duymadım içine mi koyuyorlar iç malzeme olarak? Balkabağı çorbasını çok seviyorum ben. Geçen sene yapmıştım meraktan, kremalı ve sarımsaklı. Sarımsak çok yakışmıştı hiç yemeyen varsa mutlaka denesin çok da faydalı
Vejetaryen diyor kız ne tavuğu.İmam bayıldı yapabilirsiniz.
Bence gayet güzel ana yemek :)
Yayla çorbası
Patatesli yada ıspanaklı börek
Eğer tavuk yiyorlarsa sebzeli fırın tavuk yemezlerse karnabahar graten
İmam bayıldı
Pilav
Salata/Meze
Tatlı
Evet ete davetlere çok alışkınız ama imam bayıldı gibi çok güzel etsiz yemeklerimiz de var. :)
Modern tarzda olsun derseniz ıspanaklı peynirli lazanya da güzel tercih :)
Zaten balkabağı deyince niye sadece tatlısını yapıyoruz ki bana o hep sebze gibi gelmiştir. Balkabağı yemeği de vardır kesin merak ettim bakıcam. Balkabağı tarator bile olur valla. Gözleme içinde yaparken rendeliyorlardir herhalde kabağı?Evet,balkabağını pırasa ve ya soğan ile karıştırıyorlar.İçine pul biber de çok yakışıyor.Lor koyan da oluyor artı olarak.
Ya da ver önüne kuru fasülye pilav cacık turşu,
Evet rende şeklinde oluyor.Ben Ege'de yaşıyorum,burada teyzeler çok yapıyor bu çeşit gözlemeleri.Çok faydalı bir sebze cidden,kızıma bebekken çorbasını yapardım ben de.He bir de muhacirlara özgü balkabağı ile dolama böreği yapılıyor.O şekerli olduğu için sevmiyorum ben.Zaten balkabağı deyince niye sadece tatlısını yapıyoruz ki bana o hep sebze gibi gelmiştir. Balkabağı yemeği de vardır kesin merak ettim bakıcam. Balkabağı tarator bile olur valla. Gözleme içinde yaparken rendeliyorlardir herhalde kabağı?
Vejetaryen diyor kız ne tavuğu.
Vejetaryenler herhangi bir hayvanin etini yemiyorlar.Görmedim yasadece kırmızı et yemiyorlar sandım
Çocuğu emzirmişim de kendimi uyutamamışım şu saatte anca oluyor artık kusura bakmasınlar :)
Peynir, krema falan yiyorlar mı vejetaryenlarçok cahilim
Vejetaryenler herhangi bir hayvanin etini yemiyorlar.
Pesketaryen deniyor sanirim, onlar da balık yiyorlar. Kalan diger hayvan etlerini yemiyorlar.
Veganlar ise hicbir hayvansal urun tuketmiyorlar. Et, süt, yumurta, ipek, bal, bal mumu, hayvansal yapıştırıcı kullanılan herhangi bir giysi, ayakkabi, hakiki deri, post, kürk... hayvan sömürüsü ile elde edilen hiçbir şeyi kullanmiyorlar.
Bir donem veganligi denemistim, vicdanen cok rahat oldugum bir donemdi. Ama esim et diye aglayan bir adam. Onunla evliyken evde et pişmemesi mümkün degil.Vegan arkadaşım var ona hakimim onlar daha fazla şey yemedikleri için biraz daha kolay oluyor :) net çizgileri var.
Vejetaryen dediğin gibi çeşit çeşit olunca kestiremiyorum hangisi nasıl besleniyor. Yumurtaya, yoğurda nasıl bakıyorlar bilmeyince...
Yoğurt yemeyen insanlara çok üzülürüm ben :)
Bir donem veganligi denemistim, vicdanen cok rahat oldugum bir donemdi. Ama esim et diye aglayan bir adam. Onunla evliyken evde et pişmemesi mümkün degil.
Yoğurt su anda tuketiyorum. Ama her şeyin de farkindayim.
Bu duzende en cok inekler sömürülüyor. Yapay yolla hamile bırakılıyorlar.
Yavrular dogunca hemen alınıyor. Yavru için de anne icinde cok üzücü bir durum bu. Bizim gibi duygulari var, hissediyorlar.
Anne ineğin süt dolu memelerini yara/iltihap yapana kadar yapay şekilde sağıyorlar. Hatta bazen süte kan karışıyormuş.
Dogan yavru dişi ise yine annesi gibi bir kaderi oluyor. Erkek ise büyütülüp kesiliyor.
Reklamlardaki gibi dağda bayırda koşan inekler yok. Kendi vücutlari kadar bir alandalar.
Çok büyük bir sömürü var. Dişiler sürekli doguruyor. Doğura doğura ölüyorlar. O hayvanların mutsuzluğu var sütlerde, yogurtlarda.
Neyse bu yazdiklarimi anlayip hak verecek cok az insan var bu forumda, bunun da bilincindeyim.
Misafir bulduğunu yer yazan bile olmuş. Bu konulara çok mesafeli bir toplumuz. Daha fazla uzatmak istemem.
Üç ana yemek olan menü görmüştüm benO değil de en son böyle menülü konu açıldığında verilen tavsiyeler beni benden almıştı. Oturdum bekliyorum şimdi ne cevherler çıkacak diye
Ben de tavuk kızartmasi, et haşlama, yogurt ve salata gormustum tek menüde. Yogurt oyle kaselere koyulmuş bicimde yani. Bir islemden geçmemiş. Kaşikla kaseye konulmuş.Üç ana yemek olan menü görmüştüm ben
Bir donem veganligi denemistim, vicdanen cok rahat oldugum bir donemdi. Ama esim et diye aglayan bir adam. Onunla evliyken evde et pişmemesi mümkün degil.
Yoğurt su anda tuketiyorum. Ama her şeyin de farkindayim.
Bu duzende en cok inekler sömürülüyor. Yapay yolla hamile bırakılıyorlar.
Yavrular dogunca hemen alınıyor. Yavru için de anne icinde cok üzücü bir durum bu. Bizim gibi duygulari var, hissediyorlar.
Anne ineğin süt dolu memelerini yara/iltihap yapana kadar yapay şekilde sağıyorlar. Hatta bazen süte kan karışıyormuş.
Dogan yavru dişi ise yine annesi gibi bir kaderi oluyor. Erkek ise büyütülüp kesiliyor.
Reklamlardaki gibi dağda bayırda koşan inekler yok. Kendi vücutlari kadar bir alandalar.
Çok büyük bir sömürü var. Dişiler sürekli doguruyor. Doğura doğura ölüyorlar. O hayvanların mutsuzluğu var sütlerde, yogurtlarda.
Neyse bu yazdiklarimi anlayip hak verecek cok az insan var bu forumda, bunun da bilincindeyim.
Misafir bulduğunu yer yazan bile olmuş. Bu konulara çok mesafeli bir toplumuz. Daha fazla uzatmak istemem.
Üç ana yemek olan menü görmüştüm ben
Aha buldum dedigim menüyü.Kızlar taze fasulye
Tavuk kızartma
Etli haşlama
Pilav
Salata
Cacık yada yoğurt
Sizce yanına başka ne yapabilirim.
Misafirlerim var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?