Sen hiç şavurma yemedin sanirim? Döner gibi ama mayonezli tahinli fresh bir sosu var..o da çok güzel. Şahsen ben bayılıyorum Ortadoğu mutfağına. Çoğu yemek bizim damak tadınıza uygun, çoğu meze bizim soframızda da var.Suriyelilerle ilgili en güzel pardon tek güzel şey ahhsshsj
Forumca falafel krizine girdik şu an. Yarın herkes falafel yiyecekBu mesajı okumadan önce eşimle falafel ve Arada Endülüsü konuşuyorduk, bir ada gidip yiyelim diyefarklı yerlerde de yedim ama oranin lezzeti başkaydi.
Konuda aklıma düşürdüler falafeli, teşekkürler
Kardeşimin işi gücü yemek yeme. Tam da senin dediğin gibi tıka basa yemek yiyip gezmek için Lübnan’a gitti. Yemeklerini hiç sevmemiş. Özellikle de baklavası berbattı diyor ki en bilinen meşhur yerlerine gitmiş. Bu arada Taksim’de Fıccın diye bir Çerkez restoranı var. Orada değişik yemekler yemiştim. Belki hinkali de vardır, sonuçta Kafkasya. Hatta şöyle peynirli bir mantı varmış orada bak: Çerkes ve Anadolu Mutfağı (@ficcin) posted on Instagram: “Tsıhtı gabın//halujSen hiç şavurma yemedin sanirim? Döner gibi ama mayonezli tahinli fresh bir sosu var..o da çok güzel. Şahsen ben bayılıyorum Ortadoğu mutfağına. Çoğu yemek bizim damak tadınıza uygun, çoğu meze bizim soframızda da var.
Sırf tikabasa yemek yemek için Lübnan'a gitmek istiyorum, ama oralı arkadaşım "yalnız seyehat etmek için uygun değil,evlenince gelirsin" dedio yüzden anca lubnan,Suriye lokantası falan dolaşıp duruyorum canım çektikçe
Konu dışı olmasın diye yazayım, yine komşu mutfağından.
Gürcistan'ın dev mantilari var, hinkali. Hamuru açıyorsun, ama bir yumruk avuç büyüklüğünde kapatıyorsun. Binbir çeşidi var ama benim favorim peynirli olanı. Kasar+beyaz peyniri iyice harmanlayıp içine koyarsın. Sonra da haslaniyor. Kuru Kuru öyle servis ediliyor
Hem inanılmaz lezzetli, hem de bir gece önceden hazırlar, servisten önce hemen kaynar suya atarsin,zaten taze olduğu için çabuk pişiyor.
(İstanbul'da hakiki,layıkıyla iş yapan Gürcistan lokantası bilen varsa yazarsa çok sevinirim)
Abimlerin evin karşısında tatlıcı dükkanları varmış,ama tatlıyı çok güzel yapıyor namussuzlar diyorSuriyelilerle ilgili en güzel pardon tek güzel şey ahhsshsj
Yine de girip bir şey alasım gelmez.Abimlerin evin karşısında tatlıcı dükkanları varmış,ama tatlıyı çok güzel yapıyor namussuzlar diyor.
Evet,ben de yiyemem ama erkekler de pek böyle takıntılar olmuyor.Eşi de aldırmaz ama gizli yiyiyor demek kiYine de girip bir şey alasım gelmez.
Teşekkür ederim. Benim bir rus sevgilim vardı, Instagram'da arkadaşından çok türk yemek sayfası takip ederdi, sırf yemek ve taze meyve yemeye türkiyeye gelirdi (ha bir de ben varım diye) . Son gelişinde 9 günde 7 kilo almisti. Bildiğin gözle gördüm yani, tığ gibi adamın memeleri falan büyüdü, hala da bana diyordu 'buranin iskenderi güzel değil,ilk yediğimiz guzeldi' falan diyeKardeşimin işi gücü yemek yeme. Tam da senin dediğin gibi tıka basa yemek yiyip gezmek için Lübnan’a gitti. Yemeklerini hiç sevmemiş. Özellikle de baklavası berbattı diyor ki en bilinen meşhur yerlerine gitmiş. Bu arada Taksim’de Fıccın diye bir Çerkez restoranı var. Orada değişik yemekler yemiştim. Belki hinkali de vardır, sonuçta Kafkasya. Hatta şöyle peynirli bir mantı varmış orada bak: Çerkes ve Anadolu Mutfağı (@ficcin) posted on Instagram: “Tsıhtı gabın//halujSiz "Peynirli Çerkes Mantısı" da diyebilirsiniz . . #gabın #haluj #psıhaluve #kurzınış #kurze #kuzeykafkasya #oset…” • Jul 29, 2021 at 8:07am UTC
Ben sizin yerinizde olsam şemsa şefin (şemsa denizel) kanalında alırım soluğu. Zeytinyağlı denince aklıma gelen tek isim. Muhteşem tarifleri var. Bir de benim bayılarak yaptığım portakallı kereviz tarifim var linkini atabilirim mükemmel oluyor daha dün yaptım. Güzel bir çorba, zeytinyağlı bir yemek, dolma, salatada proteinli bir şeyler olabilir mesela börülce salatası, Meksika fasulyesi salatası, mercimek salatası, haş fasulyesi salatası vs. Ama şemsa şefin kanalı size çok yardımcı olacak bence. Şimdiden kolay gelsin
Maşa’nın Çin mantılarına benziyor bu (Analıque) Adabı vardır hinkali yemenin. Önce kiminle yediğini bileceksin, sonra kime yeahsjshhdhd ben Antep’te yaşıyorum. Kardeşim İstanbul’dan gelmeden önce kendini detox sularına yatırıyor. Bi 3-4 kilo verip öyle geliyor. Burada 5 kilo alıp dönüyor. Böylece çok değil 1-2 kilo almış gibi oluyormuş.Teşekkür ederim. Benim bir rus sevgilim vardı, Instagram'da arkadaşından çok türk yemek sayfası takip ederdi, sırf yemek ve taze meyve yemeye türkiyeye gelirdi (ha bir de ben varım diye) . Son gelişinde 9 günde 7 kilo almisti. Bildiğin gözle gördüm yani, tığ gibi adamın memeleri falan büyüdü, hala da bana diyordu 'buranin iskenderi güzel değil,ilk yediğimiz guzeldi' falan diye
Çerkes mutfağına daha dalmadım ama benim hinkalim böyle mantı gibi değil. Elinle sapından tutup dişleyip,suyunu emip öyle yiyorsunritüeli vardır hinkali yemenin
şöyle bir sey;
Eki Görüntüle 2997087
Eki Görüntüle 2997086
Burada balkabağı ile gözleme yapıyorlar.Balkabağını hiç sevmeyen ben resmen aşık oldum bu lezzete.Aklıma gelmişken yazayım, fırında sebze graten yapabilirsiniz ama yemek olarak mesela kabaklısi sahane olur. Sonra sebzeli lazanya tarifi var idil yazar'in o da baya güzel. Vejetaryenler makarna çok sever ana yemekte, kremalı mantarlı söyle güzel bir makarna yapabilirsiniz ya da pesto soslu
Vallahi dün yaptım daha keşke daha çok yapsaydım diyorum. Üstüne bir de dereotu atıyorum misssya ben bir kereviz hastasıyım. kesinlikle portakal yada mandaline ile limonludan daha iyi oluyor.
Kremalı yaparsa ayyhj bunda süt var hayvansal gıda yiyemeeeğğmm derlerse ev sahibi gözlerini belertebilirKış mevsiminde çok güzel sebzeler var. Pırasa, karnabahar, brokoli, ıspanak vs. Havuçlu zeytinyağlı pırasa yemeği, brokoliyi beşamel sosla fırında yapabilirsiniz, yanına pilav, çorba olarak mercimek olabilir.
Aa hiç duymadım içine mi koyuyorlar iç malzeme olarak? Balkabağı çorbasını çok seviyorum ben. Geçen sene yapmıştım meraktan, kremalı ve sarımsaklı. Sarımsak çok yakışmıştı hiç yemeyen varsa mutlaka denesin çok da faydalıBurada balkabağı ile gözleme yapıyorlar.Balkabağını hiç sevmeyen ben resmen aşık oldum bu lezzete.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?