canım ya bence salonu daha naturel renklerde yap, gri, taş rengi, kahverengi, krem, yada beyaz.. senin seçtiğin renkler asil durur ama yine de dediğin gibi gergin ve ağır bir ortam yaratır bence.. yani benim fikrim tabi karar sizin de.. eşe de sormak gerekio sanırım..
mesela benim koltuklarım kahverengi - sütlü kahve renklerinde, yemek masası ve büfeyi açık sütlü kahve bir renk olucak şekilde düşünüyorum, onları hala alamadık, sandalyeleri de koltukların kumaşından kaplatıcam. perdeler krem rengi tül olcak, halılar krem ağırlıklı kahverengi tonlarında desenli alındı, aksesuarlarda dore renkli olucak ağırlıklı olarak..
yatak odası beyaz gardrobumuz ve şifonyerler belirlendi.. aynı seninki gibi, nevresim takımlarım şimdilik canlı renk olan turkuaz ağırlıklı, ilerde alcaklarımı pastel tonlarda düşünüyorum, perde turkuaz işlemeli ketenden olacak kumaşını beğendim..
mutfak masam beyaz sandalyeleri beyaz deri, ama yeni evin dolapları nasıl olucak bilemediğimden karar veremiyorum, yalnız tüm beyaz eşyalarım gri mutfaktaki, şekerliklerim vs. de porseleen-bambu karışımı.. herhalde benim mutfağım beyaz-gri-ahşap karışımı bişey olacak.
oturma odam için iki tane lila tekli koltuk var, bir de mor üçlü koltuk beğendik alıcaz, halı beyaz-mor-lila alındı, bir de buraya içki dolabı düşünüyoruz beyaz lake, aydınlatmaları da neon lambalarla mor tonlarında halledicez, burası canlı ve modern bir oda olcak ses sistemi - tv sistemi ile filan... salona kesinlikle tv koymamaya karar verdik orası sohbet edebileceğimiz dostları ağırlayacağımız bir yer olsun, oturma odası da bi nevi eğlence odası olsun istedik.
son olarak da çalışma odası ve ilerde çocuk odası olsun diye düşündüğümüz odaya genç odası takımı aldık kiraz renginde, o gardrobu yüklük gibi kullanıcaz, bilgisayarları benim çalışma aletimi edevatımı o odaya koyucaz, renk kiraz dediğim gibi..
banyoda turuncu düşünüyorum, halı aldım turuncu, çamaşır sepeti, tüm banyo eşyaları havlular vs. turuncu ağırlıklı oldu..
eveet şimdilik bu kadar..3+1 bir ev için düşündüklerimiz.. :)