• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Estrofem saatleri hakkında

Birkacderdimvar

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2022
19
7
1
33
Merhabalar. Ben dondurulmuş embriyo transferi yapacağım. Ancak öncesinde vurulduğu lucrin iğneden dolayı adet günlerimde değişiklik oldu ve Ramazan ayına denk geliyor transferim. Devlet hastanesinde transfer olacağım ve doktora ulaşamıyorum. Ben estrofem i sabah 8 öğlen 16 gece 12de alıyorum normalde. Böyle yapmaya devam edersem Tam 1 ay bütün oruçlarımı yemek zorunda kalıyorum 😔Bu ilacı ramazan ayına göre düzenlemek mümkün müdür bilgisi olan var mı? Mesela birini sahurda birini iftarda birini de gece 11 gibi alabilir miyim

Doktorunuza sorma sansiniz yok mu ?
Annem kullaniyor,ustunde onemli olan ayni saatlerde alismasi yaziyordu. Fakat sizin gibi 3defa almayacakti.
En dogrusu doktorunuza danismak

Ya malesef başka şehirdeki bir hastanede tedavi görüyorum. Doktoruma değil ama hemşirelere ulaşabiliyorum telefonla. Bir kaç kere hemşireleri aradım oruç tutmak istiyorum saatleri nasıl yapabilirim dedim dedim tersler gibi konuştular

Merhabalar. Ben dondurulmuş embriyo transferi yapacağım. Ancak öncesinde vurulduğu lucrin iğneden dolayı adet günlerimde değişiklik oldu ve Ramazan ayına denk geliyor transferim. Devlet hastanesinde transfer olacağım ve doktora ulaşamıyorum. Ben estrofem i sabah 8 öğlen 16 gece 12de alıyorum normalde. Böyle yapmaya devam edersem Tam 1 ay bütün oruçlarımı yemek zorunda kalıyorum 😔Bu ilacı ramazan ayına göre düzenlemek mümkün müdür bilgisi olan var mı? Mesela birini sahurda birini iftarda birini de gece 11 gibi alabilir miyim
Merhabalar canim,ben de pazartesi kullanmaya başladim bu ilaci,bende aşırı bulanti yapti🤢🤢,ben hemşireye sordum ne şekilde alinmasi gerekiyor diye ki bulantimi azaltir mi diye ama..nasil istiyorsaniz alabilirsiniz dedi,daha üç gün 4 er,sonraki 4 gün 5 er tane alcam,ben de oruç tutyorum basta 3 er tane almam gerekenleri tek seferde aldim,ama simdi sahur ve iftarda olmak uzere 2 ye bolup alacağim umarim daha az bulanti yapar🙏🙏

Sifa olsun inşallah 🤲 doktorumun haberi yok ama ben de oruç tutuyorum sahurda iftarda gece 11de olmak üzere 3 tane alıyorum. Bulantı yapmadı bende. Son zamanlarda midem ağrıyor ama 😓

Sağol canim sana da şifa olsun inşallah🙏İlaç yüzünden karın ağrısı yapar diye düşünüyorum,bana birsey demedi dr oruçla ilgili ben de tutuyorum,iştah sıfır,midem maffoldu umarim 2-3 güne alışır midem bünyem🙏allahım çabalarimizi boşa çikarmaz inşallah🥰🙏

Amin canım Allah razı olsun 😊 benimkiler özellıkle tutma dediler ilaçların 8 saat aralıklara düzenli saatlerde alınması gerekiyormus. Anlamadım ilaç aynı sureclerimiz aynı ama özeller daha esnek davranıyor

Ben orucumu hiç bırakmadım.transfer olduktan sonra oruca ara vermeyi düşünüyorum. Allahın izniyle sonra kazasını tutarım. Transferden sonra doktorlar izin vermiyor

Bu ilaç kanda pıhtılaşmaya neden olur. Bu yüzden bol su ile alınması gerek. Bu durumda ya orucunuzu kazaya bırakacaksınız ya da tedavinize oruçtan sonra başlayacaksınız. Hem oruç tutayım hem ilaç kullanayım derseniz bedeninize zarar vermiş olursunuz ve bedeninize verdiğiniz zarardan sorumlu tutulursunuz Allah katında. Bedeni/sağlığı korumak İslami açıdan en önemli görevlerimizden biridir.

Yine de tutup tutmamak sizin tercihiniz. Allah hayırlısıyla evlatlarımıza kavuştursun. Güzel sonuçlar alırsınız inşaallah🌸

Ben de şuan estrofem kullanıyorum ve oruç tutmuyorum

Haklisiniz soylediklerinizde ben de bu yuzden bugun son gunum,beni çok sarsti ilaclar,sonra kazasini tutarim allahin izniyle🙏sizin hem bebişiniz var siz hiç tutmayin🥰

Merhaba arkadaşlar. Perśembe gunum transferim var ve estrofem bulamiyorum. Elinda kalan varsa ucreti karšiliğnda temın etmek istiyorum. Acil lazim. Lutfen yardimci olun

Bende doktora sormadan kendi başıma karar alarak akşam iftar sonrası 20:00 de sonra gece 12 de bide 4 de sahurda kullanıyorum yarın kontrolüm var soracağım tutma oruç derse tutmam bende

Back