- 31 Ekim 2010
- 15
- 0
arkadaşım çokkkk geçmiş olsun içimi açtın kaç gündür topiğe girmek bile istemiyordum bende kısa zamanda olacağım ve morale ihtiyacım vardı bir dok karar versem -çok ağrı sızın oldumu sigara içiyormusun bilgilendirirsen sağol
merhaba. emin ol ameliyat öncesi halini tahmin edebiliyorum. ben korkuyordum ama bu ameliyatı olmak için 38 kg verdim. çok kararlıydım o yuzden ameliyatı olmak için; herşeye ragmen! artık 38 bedenim. ben izmir de dr. ahmet seyhan 'a ameliyat oldum ve çok memnunum. hastalarıyla diyalogu çok güzel ve ilgili. tabi hangi şehir de yaşadıgını bilmiyorum ama doktorumu herkese tavsiye edebilirim. ben sigara içiyordum. 15 gun öncesin de azalttım, günde 2 yi geçmedim, son 2 gün hiç içmedim. çok şükür bana sıkıntı yaratmadı. ama herkes de aynı olmaz o yuzden benim gibi yapma sen gene de son 15 gun yapabildiğin kadar az iç bence. ameliyat sonrasında agrım olmadı diyemem, ama tahmin ettiğim kadar çok büyük değildi. ki ben agrı eşiği düşük bir insanımdır. parmagım sıkışsa 2 gün ahlanırım:) agrım oldugunda agrı kesici istedim doktorumdan. kendi istegimle 2 gece yattım hastanede, direnımın çıkmasını bekledim. ilk bir hafta yatakdan ihtiyacım dışında çıkmadım. dik pozisyonda, bacaklarımın altında yastıkla yattım. 2. hafta daha iyiydim. 3. hafta başında dikişlerim alındı ve doktorum artık dik yuru dedi. hemen dimdik yuruyemiyorsun. hatta dik yuruyemeyecegimi bile düşündüm. ama birkaç gün için de alışıyorsun:) ben aynı zaman da burun ameliyatı da oldum, ki olup olmama konusunda kararsızdım, zaten ameliyat 4 saat sürüyor, daha da uzaması beni kötü etkiler mi acaba diye düşünüyordum ama iyiki olmusum, burnumla ilgili hiç şikayetim olmadı, ne agrıdı, ne sızladı, ve herkes de aynı olmaz eminim ama ben de morarma bile olmadı:) çok şanslıydım:) 4. haftaya girdim cuma günü ve bugun işe başladım, maşallah çok iyiyim :) şubatın 2. haftasında kontrolum var. 2 günde bir duş alıyorum artık, pansumanımı kendim yapıyorum, bir sıkıntım yok, umarım böyle devam eder. seni biraz bilgilendirmişimdir umarım. şiş de olsa hala, emin ol düz bir karınla alışveriş yapmak çokkkkkkkkkkkkkk zevkli :)