Estetik - Karın germe estetik ameliyatı (Abdominoplasty, Tummytuck)

ay arkadaşlar benimde ağustos 20 ameliyat tarihim. Ama hala sigara içiyorum. Ne kadar zaman kala bırakmalıyım. Bide ablam ameliyat olduktan sonra kilomu sabit tutmam gerektiğini söyledi yoksa kenarlarda kulaklar oluşuyormuş. Ne kadar doğru bu. Şimdi sigarayı bırakırken aldığım kiloları ameliyattan sora versem o kulaklardan oluşurmu?

umarım dediğin gibi acımıyodur limoncum. lipo yapılmadı, karnıma yaptıysa bi tek oraya yapmış olabilir, sormamışım onu doktoruma:) başka bölgemde yağlanma yoktu zaten benim.
8000 e mal oldu, meme ve karın birlikte

umarım dediğin gibi acımıyodur limoncum. lipo yapılmadı, karnıma yaptıysa bi tek oraya yapmış olabilir, sormamışım onu doktoruma:) başka bölgemde yağlanma yoktu zaten benim.
8000 e mal oldu, meme ve karın birlikte

canimm cok cok gecmis olsun oncelikle insallah cok cabuk toparlarsin senin yaptigin ameliyati ben de istiyorum karin germe ve guslerimi topratiracam ben 12 ci ayi dusunuyorum 3 ay once burun ameliyati geciridm ve cokkk mutluyum sen kime oldun ameliyatini uyanirken agrin oldu mu ilk gecen nasil gecti felan kendini nasil hissediyosun cok gecmis olsun

duygucugum ins hic agri duymasin drenlerini cikaritken ben de istiyorumm evt ve ben tek isim dusunuyorum zaten ondan baskasina da olmam her halde yakup avsar hocama bi de benim merak ettiyim gouslerinde nasil iz kaldi gorebildin mi simdilik cok agrin varmi cok cok gecmis olsun senden arada bilgi istyeyecem cunku bu ameliyati kalbten cok istiyorum opuyorumnanaktan

evt çok şükür oldu bitti.. şimdi bide ağrılarım geçse, dik yürümeye başlayabilsem...:)şimdiden karnım dümdüz görünüyor, iyileşince daha iyi olur inşallah. öyle dayanılmayacak ağrılar acılar yaşamıyorum çok şükür, haliyle büyük bir operasyon, olacak elbette biraz ağrısı... ama korkulacak şeyler değil. yarın kontrole gidicem inşallah drenlerim çıkacak, acıyormu askbu çıkarılırken?

canım bende çok korkuyordum ama hiç anlamıyorsun drenler çıkarılırken. hatta o kadar kastım ki kendimi korkudan ama hiç anlamadım dr çıkarmış ben soruyorum alında bitsin diye yani hiç anlamadım. ben 4 günde dik gezmiştim ama acele etme rahat rahat yavaş yavaş yürü. drenler çıksın daha kolay hareket edeceksin birazda drenler engel oluyor. en zoru geçti bundan sonra korkma hiçbirşeyden . tekrar geçmiş oldun canım.

canimm cok cok gecmis olsun oncelikle insallah cok cabuk toparlarsin senin yaptigin ameliyati ben de istiyorum karin germe ve guslerimi topratiracam ben 12 ci ayi dusunuyorum 3 ay once burun ameliyati geciridm ve cokkk mutluyum sen kime oldun ameliyatini uyanirken agrin oldu mu ilk gecen nasil gecti felan kendini nasil hissediyosun cok gecmis olsun

teşekkkur ederim canım, aslında yazın pek düşünülmüyor bu ameliyatlar ama ben beklemek istemedim, bir an önce olmak istedim karar vermişken. ben izmirdeyim, izmirde oldum ameliyatımı. uyanırken ağrım vardı ama çok kötü değildi, midem bulndı biraz ama kusma olmadı çok şükür, çünkü karnında o acılarla kusmak çok zor olur du. titriyordum , çok üşüyordum. operasyon 4,5 saat sürmüş, ayılma bayılma derken 6 saat sonrasında odamdaydım. boğazım çok acıyordu, öksürük oldu biraz, ameliyatta takılan hortumdan dolayı. öksürmek zorluyor biraz. ama o da ilk gündü. 3. günümdeyim şu an. sadece tuvalete kalkıyorum. bugün drenlerim çıkacak. ondan korkuyorum şimde de. karnımın içide ağrıyor ve acıyor, çünkü içerden kaslarıda dikip beli inceltiyorlarmış.

hepside dayanılamayacak şeyler değil, istiyorsan hiç durma diyorum. şu an korse ve bandajlardan dolayı karnımıda göğsümüde göremiyorum. göğüslerimde dren yok, sadece karnımda var, çok şişti göğüslerim, dikişlerin acısını hissetmiyorum hiç ama şişlik ağrı yapıyor. göğüs ucundan oldu benim, çünkü biraz sarkma vardı ve biri diğerinden biraz daha sarkıktı. o sebeple bu şekilde olmak zorundaydım. bi süre sonra izin hiç belli olmayacağını söyledi doktorum.

bakalım zaman ne gösterecek.... başka sorunuz varsa seve seve yardımcı olurum, çünkü insan olan birilerinden bilgi almak istiyor.

canım bende çok korkuyordum ama hiç anlamıyorsun drenler çıkarılırken. hatta o kadar kastım ki kendimi korkudan ama hiç anlamadım dr çıkarmış ben soruyorum alında bitsin diye yani hiç anlamadım. ben 4 günde dik gezmiştim ama acele etme rahat rahat yavaş yavaş yürü. drenler çıksın daha kolay hareket edeceksin birazda drenler engel oluyor. en zoru geçti bundan sonra korkma hiçbirşeyden . tekrar geçmiş oldun canım.

inşallah bende hissetmem cnm. operasyonda uyuduğun için anlamıyorsunda, bunda uyanık olacağım için acırsa diye korkuyorum işte...bir hafta dik yürümememi söyledi doktorum, o sebeple eğik yürüyorum, acayip bel ağrısı yapıyor bu durumda. zaten genelde yatıyorum.

ne zaman acı hissetmeden normal yürümeye başlayabiliyorsun?

ay arkadaşlar benimde ağustos 20 ameliyat tarihim. Ama hala sigara içiyorum. Ne kadar zaman kala bırakmalıyım. Bide ablam ameliyat olduktan sonra kilomu sabit tutmam gerektiğini söyledi yoksa kenarlarda kulaklar oluşuyormuş. Ne kadar doğru bu. Şimdi sigarayı bırakırken aldığım kiloları ameliyattan sora versem o kulaklardan oluşurmu?

ben sigara kullanmıyorum ama nette araştırıken rastlamıştım, 4 hafta öncesinden bırakmak gerekiyormuş. sigara kullananlarda iyileşme daha geç olabiliyormuş ve dikiş izi daha belli kalıyormuş bu sebepten.

kilo alma durumunda da kilo karnında olmuyormuş, yağlar alındığı için. vücudunun başka nerelerinde yağ hücresi varsa onların olduğu yerlerde depolanıyormuş.

kızlar merhaba..... ameliyatımı oldum, evdeyim şu an. haliyle ağrılarım var biraz, ama dayanılmayacak boyutlarda değil. aynı zamanda göğüs dikleştirme ve büyütmede yaptırdığım için, onlarda şiş durumda ve ağrı yapıyor biraz. daha dün oldum tabi, yatıyorum, dinleniyorum. sadece haber vereyim dedim size, sonra detaylı görüşürüz inşallah...

çok geçmiş olsun kendine dikkat et benim ameliyatım 1 buçuk ay oldu ama hala dikkat etmeye çalışıyorum durumundan haberdar et hoşçakal

cok gecmis olsun tekrardan duygu sen en zoru basarmissin drenlerden mi korkacan kiz ben de cok istiyorum ama yazi gecirecem 12 cinyi ayi bekleyemesem 10 cu ayda da olma sansim var bakalim allah kismet nasip ettiyse bende bir kez gunumu alsam bir az rahatlayacam ve kendimi hazirlayacam bence ameliyat karari en zoru zaten olduktan sonra eh o kadar da olsun ama aciyi da goze alacaz allah sana acil sifalar versin bundan sonra cok mutlu ol hepimiz olalim zemuszemus

teşekür ederim hepinize kızlar. bugün drenlerim ve sargılarım çıktı. korktuğum gibi olmadı çok şükür. ama ben hala korkudan bakamadım karnıma:)

sonra görüşmek üzere kızlar...

işte bu kadar bundan sonra sen de biraz dikkat edersen sağlığına atlattın gitti .
duygu79 göbeğini demi görmedin???? . ben nette resimlerde göbek deliğinin sağa -sola kaydığıını ve ya çok aşağıda -yukarıda yapıldığını gördüm senin göbek deliğin tam yerinde dimi benim takıntılarımdan biride bu. ameliyat izin çok mu uzun ????

bende araştırdım bu konuyu iki dr. mail gönderdim biri birdaha hamile kalınmaması gerektiğini yazmış karın içi kasları dikildiği için hamile kalınamıyormuş diğeri öyle birşey yazmamış ama kafam karıştı fiyatıda sarkmaya göre değişir ama 4000 civarı tutacağını yazmış dr.

sarkma olayı çok kötü ama yinede insan korkuyor sezaryen dikişim bile çok ağrılı oldu benim kim bilir o ne kadar ağrır,daha doğum yapalı 1 yıl oldu en az 1,5 yıl geçmeliymiş bide kilo verince sonuç daha iyi oluyormuş belki ilerde yaptırırım ama emin değilim ,yaptırdıktan sonra hayatım boyunca çekeceğim yaşam kalitesini düşürecek bir sıkıntı haline gelmesi beni en çok korkutan...

işte bu kadar bundan sonra sen de biraz dikkat edersen sağlığına atlattın gitti .
duygu79 göbeğini demi görmedin???? . ben nette resimlerde göbek deliğinin sağa -sola kaydığıını ve ya çok aşağıda -yukarıda yapıldığını gördüm senin göbek deliğin tam yerinde dimi benim takıntılarımdan biride bu. ameliyat izin çok mu uzun ????

cnm bakamadım korkudan:) benimkide nasıl bişiyse böyle hem ödüm patlıyor hemde en zor estetiği yaptırdım.

bu arada bende birkaç tane göbek fıtığı varmış, onlarıda temizlemiş doktorum. zaten ağrımın ve acımın çoğu aşağıdaki kesiden ziyade göbek çevremde. oda içerdeki dikişlerin çokluğundan sanırım. eğer önceden bilseydik genel cerrahla girerdim ameliyata dedi, bence düşünüyorsan bi kontrolden geç derim.

sarkma olayı çok kötü ama yinede insan korkuyor sezaryen dikişim bile çok ağrılı oldu benim kim bilir o ne kadar ağrır,daha doğum yapalı 1 yıl oldu en az 1,5 yıl geçmeliymiş bide kilo verince sonuç daha iyi oluyormuş belki ilerde yaptırırım ama emin değilim ,yaptırdıktan sonra hayatım boyunca çekeceğim yaşam kalitesini düşürecek bir sıkıntı haline gelmesi beni en çok korkutan...
canım hoşgeldin
dr sana eğer doğum yaparsan başladığın yere geri donersin dememk istemiş olabilir .çektiğin acılar hayatını riske atmış olman hepsi boşuna olur tabii .
son kurduğun cümlede ne demek istediğini anlayamadım yaşam kalıtesini neden düşürsünki

cnm bakamadım korkudan:) benimkide nasıl bişiyse böyle hem ödüm patlıyor hemde en zor estetiği yaptırdım.

bu arada bende birkaç tane göbek fıtığı varmış, onlarıda temizlemiş doktorum. zaten ağrımın ve acımın çoğu aşağıdaki kesiden ziyade göbek çevremde. oda içerdeki dikişlerin çokluğundan sanırım. eğer önceden bilseydik genel cerrahla girerdim ameliyata dedi, bence düşünüyorsan bi kontrolden geç derim.
dr beni muayene ettiğinde küçük bir sorun var dedi ama kendisinin düzelte bileceğini söyledi yanılmıyorsam anlatılan kadarıyla fıtık denen şey karın kaslarının aşırı gerilmesinden kaynaklanan ayrıklık kasları yakınlaştırark bu sorunu çözüyorlar .ben ameliyat olana kadar uzaman olucam varra danışmanlık bile yapabilirim:)))))
bide ben çatlarım merakdan korkarım da , ama yinede bakmadan duramam a.s

direnleri aldırmadan kurtuldun bak. bende senin gibi bakamamıştım zor gelmişti bakmak. kötüdür diye. ama alıştıkça her pansumanda az az baktım. sonra alıştım. kremlerimi bile sürmeye korktum. ama şimdi oooo. göbek deliğim biraz küçük gibi benim öncekine nazaran 1,5 ayı geçmesine rağmen hala şişliklerim var sanırım karnım şiş duruyor kilom gitti ama ...

X