canımm aynı durumdayım karnım da sadce sarkan deri alınmış birde yeni göbek deliği yapılmış gibi.zavallı jelesec ne çekti benden her gün yazıyorum:) bu dr bana lipo yapmadımı sence normalmii ödemmi bu yoksa böyle mi kalacak benim karnım diye diyee başının etini yedim :)
kaç foto yolladım hatırlamıyorum
benim doktorumda böyle kalmayacağını söylüyor ama işte sabırsızız biz :)
ayrıca prof ların fikrinede güveniyoruz :)))(jelesec gibi)
4 gün sonra tam bir ay olacak benim,ne zaman bu durum geçer bilmiyorum sabredip bekliycez canım başka çaremiz yok...
dik yürümek için kasma bence.ben ilk günler dimdiktim :) sonra hasta olunca resmen yere yapıştım
pskolojiktir bence.ve emin ol bir kaç güne geçecek.eğer karnını çok gergin hissediyorsan bepanten fln sür,en azından psikolojik olarak rahatlatıyor :))
5.kilo sorun olmaz ki nolac zaten alıp bacaklara dolduracak birazını
15.günde 5.kilo zor bence takılma bu kadar ben dukana başladım tlbtlb desteği ile verdim 5.kilo ama neredeyse 25.günde yani o kadar kolay değil ilk defa yılbaşı gecesi kuruyemiş yemedim,alkol almadım dolma yemedim
sağol tlbtlb.inşallah geçer.aynen bepanten sürüyorum hem kesi yerlerine hem komple karnıma:))))) sanki rahat doğrulacakmışım gibi geliyor.allahım deliliğe bak üste para ver kesilip biçil sonra fellik fellik çözüm ara.şu şişlikler bir geçse dümdüz görsem kendimi ya offf
süpersin.6-8 kilo fazlam var dukan mı yapsam diyorum .ama bundan sonra sürekli diyet yapmak zorundaysak ömür boyu yapabileceğimiz bişey yapsak daha doğru olur.ama hiçbir diyette dukan kadar çabuk sonuç vermiyor ne yapsam bilemedim
Hiç korkma... Gerçekten korkulacak bişey yok.. Elbette nahoş duygular içinde oluyor insan ne de olsa ameliyat ama ben bugün keşke bunca yıl beklemeseydim diyorum... En zor kısmı oturup kalkarken oluşan acılar bunun için de ağrı kesici almak çok etkili oldu bende...
Umarım herşey istediğin gibi delişir..
Ameliyat öncesindeki 1-2 gün azalttım yani 3-4 adet içtim ama bu azaltma bile benim öksürmeme engel olmadı .. öksürmek çok kötü canını yakıyor .... ara ara öksürme isteği geliyor .. 2-3 gün sürdü bende bu durum... narkozun etkisi de birleşince pek iyi olmuyor.. sana tavsiyem bırak... sonrasında ise burada okuduklarım iyileşme sürecini geciktiriyor yada dikişlerde sorunlar yaşayan arkadaşlardan dolayı henüz hiç sigara içmedim... canım elbette çok içmek istiyor ama ya su içiyorum ya kalkıp bir tur atıyorum ani o istek anını b şekilde atlatmaya çalışyorum.. Hatta geçen akşam öyle çok istedimki allahtan eşim engel oldu...
kendini düşün dikişlerini düşün iyileşme sürecini düşün amuda kalk ne bileyim içme isteğini atlatmak için zor olduğunu biliyorum ama bişeyler yapmaya çalış..
ay ınsallah olmaz..ben cok korkuorum kalbım yerınden cıkacak gıbı..hıc aklımdan cıkmıo bu amelıyat..gecelerı amelıyat oluorum sureklıher bünyede farklı oluyormuş.benim karnımda hiç morarma olmadı mesela.arkadaşlardan epeyce moraran var.belki sende ödem olmayacak bilemeyiz...
canım doktorun ne derse onu yap.benim dr ameliyat öncesi sigarayı kesinlikle bırak dedi bırakamıyorsan 4 taneyi geçme dedi.ben ameliyattan 2 gün önce anca bırakabildim
sonrasında 10 gün içmedim,10.gün başladım günde 2 tane içmeye dikişimde kanama oluştu.gerçi onun nedeni birazda benim oğlanın bana çarpması kaarnımı kalörifer peteğine vurmamla başlamıştı :) ama sanırım sigarada tetikledi.doktorumu aradım lütfen sigara içme dedi.tekrar bıraktım bir süre sonra tekrar başladım :)
böyle işte...
cnm amelıyata gırmeden once gormek ıstıorum senın fotoları eger mumkunse ltfnn.motıvasyona ıhtıyacım varoo sende eskidin artık :) 3 hafta olunca çook aşama kaydetmiş oluyoruz :)
ben ilk gün doktorum bak dediğinde bakmak istemedim karnıma..beni rahatsız eder dedim doktorum hayır bakmanı hatta dokunmanı istiyorum dedi.şööyle yattığım yerden kafamı azıcık kaldırdım...off süperdi :)
ödem yok morluk yok ve dümdüz bir karın...çok mutlu oldum o an.sonra drhadi dokun dedi elimle karnıma dokundum özellikle göbek deliğinin olduğu kısımda tuhaf bir his oluştu.onun haricinde dikiş bölgemde dahi his vardı...en çok korktuğum şeylerden biride yabancı sitelerde gördüğüm fotoğraflarda karın derisi bembeyaz dı,ölü teni gibi.bende öyle bir görüntü yoktu.aynı ten rengimdeydi.o da beni çok mutlu etmişti :)
her evremde baktım karnıma hatta fotoğrafımı çektim :)))
anı olsun bana ya da merak edenlere göstereyim istedim :)
Ben de yıllarca korktuğum ve cesaret edemediğim için bugüne ve bu yaşıma geldim...
İnan korkulacak hiç bir şey yokmuş.. Elbetteki zorlukları oluyor ama dayanılmaz kesinlikle değil..
Sezeryan da gaz sancısı oluyor bildiğim (ben normal doğum yaptım) karın germede öyle bir şey söz konusu değil çünkü batına girmiyorlar.. Ama oturup kalkarken zorluk oluyor.. Karında oluşan ödem nedeniyle de karında sertlik ve nahoş bir duygu (tarif edemiyorum maalesef).. Bir kaç yazı öncesinde paylaştım yaşadıklarımı..
Benim bugün tam 18 gün oldu ameliyat olalı.. Hala hafif hafifi sızlamalar var tam dik durduduğumda gerginlik hissediyorum.. ama biliyorumki geçecek hepsi.. Forumda yazıları oku.. eminim bir çok arkadaş sana yaşadıklarını yazacaktır...
Henüz resmim yok fakat ilk defa bugün azda olsa baktım süper görünüyor ödeme rağmen..
Ben karın yanında göğüs dikleştirmede olduğum için biraz daha uzun sürüyor tam iyileşmem.. açıkcası ben de kendimi zorlamıyorum ama pazartesi işe başlamam gerek artık..
Doktorumun ismini daha önce yazdım ama yine veririim .Doktorum Derya Özçelik.. Yıllar içinde bir çok doktor gezdim ama Derya Hn. a hemen ısındım.. Kendisi Düzce Hastanesinde ama görüşmelerini ve ameliyatını avrupa yakasında yapıyor..aBence sende doktorları kendin gezip fikir almalısın ve kim aklına yatıyorsa ona ameliyat olmalısın.. Doktor tercihinde buradaki arkadaşlardan elbetteki öneri al..
Soruların olursa memnuniyetle cevaplamaya çalışırım..
Umarım herşey gönlünce olur... İyi seneler ...
göğüs dikleştirme oldum. iz var t şeklinde.
Amelyata giriyorum arkadaslar! Hadi hayirlisi
ben dun korktum dra gıttım konusmak ıcın..korkuorum napcaz falan dedım bıde baktım gogus dıklestrmeye karar vermısız :)) benım sadece lıpo ve karın germe yapılcaktı oysa :)) bu korkuyla bıde gogus ekledık..nasıl olcak bılmıorum..
merhaba smyylmz... çok yaşa canım çok güldürdün beni... kendimi hatırladım...benimde hiç alımda göğüs yokken doktorum gel yapalım daha iyi olur yoksa sonrasında kafana takarsın ve sonunda yaptırırsın dedi.. gerçekten de öyle şimdi iyi ki önermiş diyorum..
Tam olarak neden korktuğunu biliyormusun narkozmu ? ameliyatın süresimi ? ameliyatın sonucumu ? bence onu tesbit edip o konuda kendine telkin yapman daha doğru olur gibi geliyor bana...
Harika olacak bak göreceksin...
ay ben stresten ıyıce cogalttım naptıgımı bılmıorum bu gunlerdeıstahımda acıldı ters bıseyler oluo bende :)
ıns bende senın gıbı derım sonunda?sılıkon takıldı mı sana?dıkıs ızı var mı?
neden korkuyorum anestezı dııl alıskınım anestezıye bı cok amelıyat oldm daha oncelerde..en cok dırenlerden korkuyorum doktor dırenın bırını ertesı gun cıkartckmıs..dıgerıyle eve gıdıcekmısım..ben dırenden nefret edıorum..dıger amelyatlarımdada agrıdan sızıdan degılde dıren ve sondadan nefret ettım hep
ve bu benım korkulu ruyam suan..
Merhaba, çok takdire şayan bravo ben imkansız izleyemezdim videoları...
Ben de burada okuduklarımdan çok cesaret aldım çok faydası var..
Ayyy allah bağışlasın 2 şer yıl.. süper bence...
Karın germe ve göğüs dikleştirmede yaptırdım kombin olunca daha uygun oluyor fiyat yebin beşyüz.. Aslında daha düşüktü fakat ne yazıkki hastane zammından etkilendim. Nişantaşı hastanesinde oldum ameliyatı..
Benim eşimde son dakikaya kadar direndi erkekler farklı düşünüyor bu konuda..
Vücat ölçülerin harika yazık böyle bir göbekle gezme.. Diğer arkadaşlarda bana katılacaklardır eminim.. Benim kadar bekleme .. senin yaşında oğlum var benim 54 yaşındayım
Sevgiler
süpersin.6-8 kilo fazlam var dukan mı yapsam diyorum .ama bundan sonra sürekli diyet yapmak zorundaysak ömür boyu yapabileceğimiz bişey yapsak daha doğru olur.ama hiçbir diyette dukan kadar çabuk sonuç vermiyor ne yapsam bilemedim
sılıkon koyuldu mu?[/QUO
yok cnm silikon
zaten biraz büyüktü göğüslerim
biraz toparlanıp küçüldü iyi oldu
ben küçük göğüs seviyorum
ben dun korktum dra gıttım konusmak ıcın..korkuorum napcaz falan dedım bıde baktım gogus dıklestrmeye karar vermısız :)) benım sadece lıpo ve karın germe yapılcaktı oysa :)) bu korkuyla bıde gogus ekledık..nasıl olcak bılmıorum..
ay ınsallah olmaz..ben cok korkuorum kalbım yerınden cıkacak gıbı..hıc aklımdan cıkmıo bu amelıyat..gecelerı amelıyat oluorum sureklı(
cnm amelıyata gırmeden once gormek ıstıorum senın fotoları eger mumkunse ltfnn.motıvasyona ıhtıyacım var
ıns bende senın gıbı derım sonunda?sılıkon takıldı mı sana?dıkıs ızı var mı?
neden korkuyorum anestezı dııl alıskınım anestezıye bı cok amelıyat oldm daha oncelerde..en cok dırenlerden korkuyorum doktor dırenın bırını ertesı gun cıkartckmıs..dıgerıyle eve gıdıcekmısım..ben dırenden nefret edıorum..dıger amelyatlarımdada agrıdan sızıdan degılde dıren ve sondadan nefret ettım hep
ve bu benım korkulu ruyam suan..
Çok sağolun.
Ya sizede maşşallahhhh diyorum
Eşim beni vazgeçirmek için elinden geleni yapıyor :)
Hatta kilo al zayıfın diyo :))) offfff sonuçta ben çalışmıyorum evdeyim parayı kendi vercek ya :)
Ya aslında eşimin korktuğu vücudumda ters bişeyler olur izler kalır ben pişman olurum korktuğu bu. Sağolsun üstüme titrer aslında dış görünüş göbek varmış göğüs sarkmış umrumda değil ben seni böylede beğeniyorum der:)
Oooooooo bide ben beğenebilsem keşke.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?