• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Estetik - Karın germe estetik ameliyatı (Abdominoplasty, Tummytuck)

tlbtlb canim shimdi nasilsin?

sağol arkadaşım bu gün biraz daha iyiyim

offfff büyük geçmiş olsun canım yaa çok üzüldüm :( doktora gittin mi o ne dedi durumun nasılmış?

dün kontrolüm vardı gitmişken kbb da gittim.bronşit olmuşum ve de sinüzit.iğne ilaç biraz kendime geldim.doktorumda çok üzüldü.keşke ihmal etmeseydin çok büyük şanssızlık olmuş dedi.gerçekten de öyle oldu benim için öksürmek bu kadarmı acı verir :(

Benimde psikoljimdenmi ya nedense adet gunum gecikdi. Amelyat masasini bekliyor qaliba.😟

gülüm aynısı bende de oldu.hatta ben dr u arayıp reglim gecikti sorun olurmu dedim :) yok sorun olmaz dedi.sonra oldum bu defa tekrar aradım dr u ben reglim ameliyatta sorun olurmu dedim :1:
hayır olmaz regl iken ameliyat yapıyoruz dedi :)
ama benim 9 gün sürüyor ve çok yoğun geçiyor dr bey sonda falan olunca sıkıntı olur dedim :) hayır olmaz hiç endişelenme dedi:)
adetin 5.günüydü ameliyat olduğumda bende hiç sorun olmadı.açıkçası nedenini de bilemiyorum acaba ilaç fln mı verdiler diye düşünmedim değil ama dr a da tekrar bir şey sormadım.umarım sende de sorun olmaz.ama dr una mutlaka söyle dediğim gibi belki ilaç fln veriyorlardır.

Benim öyle oldu canım stresten sanırım günü gecikti.. Adetliyken ameliyat oldum, ilk gün değişen bişey yok zaten çıplak yatıyorsun vede sonda bağlı. Ama sonrası zor ve kötü.

ben o açıdan hiç zorlanmadım.belkide 5. gün olduğu içindir :44:

Merak etme canim unutmam! Zaten amelyat sonrasida burdaki arkadaslara cok ihtiyacim olucaq. 4 gun sonra buyuk gun! 5 gun sonrasini, acilari sizilari merakla bekliyorum. Acaba nasil olur diye.🙊🙉

tam olarak hangi ameliyatları olacaksın gülüm?
bacaklara düzeltme vardı senin diye hatırlıyorum

kızlar dün kontrlüm vardı.aslında bir önceki hafta sonu gel demişti doktorum ama ben istanbul dışında olduğum için anca gidebildim
dikişlerim alındı.her şey gayet güzel olması gerektiği gibi dedi doktorum.benim simitllere lipo yapıldımı diye hep kafamda kuşku vardı ya onu sordum.evet tabikii yapıldı dedi,her kaırn germede mutlaka yapılır fakat sen 10 cm incelme bekleme sen zaten zayıftın olanı da ben aldım dedi.şu anki hali son hali değil dedi.ama ben daha çok incelmek istiyordum dedim :) hadi gel yeniden ameliyat edeyim seni dedi :)))) gülüştük :)

bak çok korkuyordun tahmin ettiğin kadar zormuymuş dedii HAYIR!dedim :) gerçekten hiç zor değildi.şu an çok yorgunum ama bu yorgunluğum asla ameliyattan kaynaklanan bir durum değil dedim.
göbeğimde kanama oldu öksürmekten bir sorun varmı dedim hiç zorlamaaaa hiç bir sorun yok dedi :)))
çok paniksin rahat ol ve sakın kilo alma dedi.normal yaşantına dönebilirsin fakat halter kaldırma dedi :)
uzaktasın seni tekrar yormayayım bir sorun olmadığı taktirde 4 ay sonra gel,öncesi fotoğrafınla o anki haline bakıp bu durumun keyfini birlikte çıkaralım,bu ikimizin eseri dedi bu keyfi beraber yaşiycaz sende bende elimizden geleni yaptık dedi :)
çarşamaba günü silikon bantlara başlamamı o zamana kadarda bepanten sürmemi söyledi :)

hastanede bir bayanla tanıştım burayı dışardan takip ediyormuş.ercan beyi buradan bulmuş.amltının 15.günüymüş.onunla sohbet ettik ayak üstü o da çok memnundu hem halinden hemde doktorundan :) bak tlb tlb benim dedim :)

inşaallah her kez mutlu olur.hepimiz çook mutlu olalım :ssz:

Son düzenleme:
tam olarak hangi ameliyatları olacaksın gülüm?
bacaklara düzeltme vardı senin diye hatırlıyorum

Bacaklara duzeltme, karin germe, ceneye dolgu yapilacak. Cok sabirsizim! O gun cabuk gelsin, her sey olub bitsin istiyorum. Iyiki burasi var, yoksa benim karar vermem daha uzun sure bilirdi. Zaten gec kaldim yaptirmakda. 15 senedir hep karnim dedim.) sonunda olucak.😊😝

Bacaklara duzeltme, karin germe, ceneye dolgu yapilacak. Cok sabirsizim! O gun cabuk gelsin, her sey olub bitsin istiyorum. Iyiki burasi var, yoksa benim karar vermem daha uzun sure bilirdi. Zaten gec kaldim yaptirmakda. 15 senedir hep karnim dedim.) sonunda olucak.😊😝

bacak için bir şey diyemem ama emin ol karın germede bişiy yok.ilk bir iki saat biraz ağrın oluyor sonrası hepten kolay.sadece hareket kısıtlığı var.o biraz üzüyor insanı.benim ufaklık 6 buçuk yaşında ondan bile yardım istedim düşün :)
çoraplarımı giydirdi kuzuuum :1:

kızlar dün kontrlüm vardı.aslında bir önceki hafta sonu gel demişti doktorum ama ben istanbul dışında olduğum için anca gidebildim
dikişlerim alındı.her şey gayet güzel olması gerektiği gibi dedi doktorum.benim simitllere lipo yapıldımı diye hep kafamda kuşku vardı ya onu sordum.evet tabikii yapıldı dedi,her kaırn germede mutlaka yapılır fakat sen 10 cm incelme bekleme sen zaten zayıftın olanı da ben aldım dedi.şu anki hali son hali değil dedi.ama ben daha çok incelmek istiyordum dedim :) hadi gel yeniden ameliyat edeyim seni dedi :)))) gülüştük :)

bak çok korkuyordun tahmin ettiğin kadar zormuymuş dedii HAYIR!dedim :) gerçekten hiç zor değildi.şu an çok yorgunum ama bu yorgunluğum asla ameliyattan kaynaklanan bir durum değil dedim.
göbeğimde kanama oldu öksürmekten bir sorun varmı dedim hiç zorlamaaaa hiç bir sorun yok dedi :)))
çok paniksin rahat ol ve sakın kilo alma dedi.normal yaşantına dönebilirsin fakat halter kaldırma dedi :)
uzaktasın seni tekrar yormayayım bir sorun olmadığı taktirde 4 ay sonra gel,öncesi fotoğrafınla o anki haline bakıp bu durumun keyfini birlikte çıkaralım,bu ikimizin eseri dedi bu keyfi beraber yaşiycaz sende bende elimizden geleni yaptık dedi :)
çarşamaba günü silikon bantlara başlamamı o zamana kadarda bepanten sürmemi söyledi :)

hastanede bir bayanla tanıştım burayı dışardan takip ediyormuş.ercan beyi buradan bulmuş.amltının 15.günüymüş.onunla sohbet ettik ayak üstü o da çok memnundu hem halinden hemde doktorundan :) bak tlb tlb benim dedim :)

inşaallah her kez mutlu olur.hepimiz çook mutlu olalım :ssz:

İyi olmana çok sevindim tlbtlb :)).Benim karnımın ortasındaki dikişlerde siyahlıklar var. Doktorum sigaradan olduğunu söyledi, bol pansuman yaptığım zaman izleri hafiflermiş. Sende varmı böyle dikilşerde siyahlık merak ettim canım.

smyylmz ben hep eksik yazıyorum nedense
ben karın germe+kol lipo oldum
üst kollarımda korse vardı.zaten bir süre hareketsiz yattım e birde işlem görmüşsün üstünede evet sol kolumdaki damar yolu şişmekten patladı :)
tekrar tekrar damaryolu açılmak durumunda kaldık

ay ben o gun bugundur daha yenı gırıorum foruma :(( ne cok yazmıssın bırıkmıs hepsı uyumadan okumaya calıscam hepsını..ozellıkle senın surecını cok merak edıorum..22 gunum kaldı ve cok cok korkuorum..

arkadaşım inan şimdi kendime öyle kızıyorumki
ne gereği vardı bu kadar korkmanın üzülmenin
emin ol korkacak hiç bir şey yok.keyifle git yat ol ameliyatını çünkü sonrasında çok mutlu olacaksın :)

bu arada banada lıpo yapılcak bole mı olcak kı ellerım :(( korktuuummm ...

gulum sende benim gibisin işte arkadaşım bende problemli ameliyatlar geçirmiştim o yüzden çok korktum.fakat şimdi çok pişmanım keşke ameliyat öncesi terapiye gitseydim.bence sen denemelisin en azından bilinçaltımızı rahatlatıp amlytı çok daha konforlu hale getirebiliriz.
eğer ercan beyde kararını verdiysen hiç bir şeyi saklama korkularını kaygılarını paylaş.doktorumuz zaten sorunları çözmekte de çok başarılı.
ben korku kaygılarımı hep paylaştım.sigarayı bırakmamı istemişti yapamamıştım suçlu olduğum halde onuda aççık açık söyledim valla :27:
acık kulağımı çekti tabi :37:
ama desteğiyle en azından amlyt öncesi 24 saat içmedim :)

amelıyattan sonra ıctın mı sıgara?benım doktorum oncesı ve sonrası bırakman gerekmıo dedı..offf

Kusura bakma ara ara girince tam takip edemedim her neyse sonuçtan memnunsun herhalde...doktorum bi tane!fotoğraf koysan senin kesin nasıl merak ettim..

şişliklerim geçerse memnun olucam.kesi boydan boya henüz şiş.çok yavaş geçiyor şişlikler.kesi yerim ve göbek deliği kesisi tıpkı seninki gibi.bizim doktor neden göbek deliğini üçgen gibi yapmış soracağım yarın.aynı seninki gibi bugün 18.gün benim

bacak için bir şey diyemem ama emin ol karın germede bişiy yok.ilk bir iki saat biraz ağrın oluyor sonrası hepten kolay.sadece hareket kısıtlığı var.o biraz üzüyor insanı.benim ufaklık 6 buçuk yaşında ondan bile yardım istedim düşün :)
çoraplarımı giydirdi kuzuuum :1:

Ayyy kıyamam ben ona.. nasıl duyarlı oluyorlar inanamıyor insan....
Ben de benim küçük oğlan bana yardımcı oldu kahvaltımı falan hazırladı diye böbürleniyordum.. koca adam halbuki küçük diyorum ama 21 yaşında... Senin ufaklığı örnek vereceğim kesin....

ay ben o gun bugundur daha yenı gırıorum foruma :(( ne cok yazmıssın bırıkmıs hepsı uyumadan okumaya calıscam hepsını..ozellıkle senın surecını cok merak edıorum..22 gunum kaldı ve cok cok korkuorum..

Hiç korkma... Gerçekten korkulacak bişey yok.. Elbette nahoş duygular içinde oluyor insan ne de olsa ameliyat ama ben bugün keşke bunca yıl beklemeseydim diyorum... En zor kısmı oturup kalkarken oluşan acılar bunun için de ağrı kesici almak çok etkili oldu bende...
Umarım herşey istediğin gibi delişir..

Hiç korkma... Gerçekten korkulacak bişey yok.. Elbette nahoş duygular içinde oluyor insan ne de olsa ameliyat ama ben bugün keşke bunca yıl beklemeseydim diyorum... En zor kısmı oturup kalkarken oluşan acılar bunun için de ağrı kesici almak çok etkili oldu bende...
Umarım herşey istediğin gibi delişir..
GELİŞİR :-)

demek istedim elbette....

sağol arkadaşım bu gün biraz daha iyiyim

dün kontrolüm vardı gitmişken kbb da gittim.bronşit olmuşum ve de sinüzit.iğne ilaç biraz kendime geldim.doktorumda çok üzüldü.keşke ihmal etmeseydin çok büyük şanssızlık olmuş dedi.gerçekten de öyle oldu benim için öksürmek bu kadarmı acı verir :(

Çok geçmiş olsun tlbtlb.. Özellikle ameliyat sonrası bu tip rahatsızlıklarda hemen doktora gitmek lazım ki ilerlemeden engel olunabilsin mümkün olduğunca.. Gerçekten büyük şansızlık olmuş :-(

amelıyattan sonra ıctın mı sıgara?benım doktorum oncesı ve sonrası bırakman gerekmıo dedı..offf

Ameliyat öncesindeki 1-2 gün azalttım yani 3-4 adet içtim ama bu azaltma bile benim öksürmeme engel olmadı .. öksürmek çok kötü canını yakıyor .... ara ara öksürme isteği geliyor .. 2-3 gün sürdü bende bu durum... narkozun etkisi de birleşince pek iyi olmuyor.. sana tavsiyem bırak... sonrasında ise burada okuduklarım iyileşme sürecini geciktiriyor yada dikişlerde sorunlar yaşayan arkadaşlardan dolayı henüz hiç sigara içmedim... canım elbette çok içmek istiyor ama ya su içiyorum ya kalkıp bir tur atıyorum ani o istek anını b şekilde atlatmaya çalışyorum.. Hatta geçen akşam öyle çok istedimki allahtan eşim engel oldu...

kendini düşün dikişlerini düşün iyileşme sürecini düşün amuda kalk ne bileyim içme isteğini atlatmak için zor olduğunu biliyorum ama bişeyler yapmaya çalış..

Cumartesi 2.nci kontrolum vardı... Göbek deliğindeki dikişleri aldı doktor.. karın ve göğüs bölgesi dikişlerin üzerine minik bandlar (strip şeklinde) yapıştırdı.. aslında gerek olmadını fakat dikiş uçları rahatsız etmesin diye yapıştırdığını söyledi.. bu bantlarla duş alabileceğimi herhangi bir sorun olmıyacağını söyledi.. Nihayet bu akşam alacağım :-) Artık dik yürüyebileceğimi ama gerginlik nedeniyle acı ağrı olursa dikliğimi ona göre kendimin ayarlaması gerektiğini söyledi.. Hala çabuk yoruluyorum... Ağrı kesiciyi bıraktım o yüzden de azda olsa zaman zaman sızılarım oluyor.. önemlimi Hayır.. rahatsız edici sadece.. İşe haftaya pazartesi başlıyacağım.. yani 3 hafta geçmiş olacak....
Henüz bakmaya cesaretim yok.. o yüzden sonuç nasıl bilemiyorum... Elbette ödem devam ediyor...

Bana destek olan yaşadıkarını paylaşan arkadaşlara sonsuz teşekkür...:16:

Sevgiyle kalın

Back