geçmiş olsun masal
hızlı ve sorunsuz bir iyileşme süreci dilerim :)
Çok teşekkür ederim venividivici
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
geçmiş olsun masal
hızlı ve sorunsuz bir iyileşme süreci dilerim :)
Çok geçmiş olsun canım. Sağlıklı bir süreç dilerim hepimize. Ben de ayın 10 unda oldum ve bakmaya korkuyorum hala şiş ve kocaman bir karnım var.
12 sinde de ben oldum.şiş ve kocaman .ne zaman sonucu görücez.oh iyiki oldum diyebilecek miyiz acaba...
Tekrar Merhaba hepinize,
Yazdıklarımı maalesef bulamadım :-(Word dosyasına yazıp kopyalıyayım kaybolursa tekrar yazmam gerekmesin 
En baştan tekrar am belki biraz daha kısa olacak ;
Cumartesi 14.Aralık yıllarca düşündükten sonra k.k. da okuduklarımdan aldığım dstekle ani bir kararla
Tam karın germe ve göğüs dikleştirme aml. Oldum.
Cumartesi sabah hastane yatış kan alımı ardından doktorum geldi ve çizim yaptı. Eminim eşim dışarıda hala acaba nasıl vazgeçirsem planları yapıyordu
Ardından 11.30 suları anestezi doktoru geldi sorular cevaplar ardından hafif sakinleştirici bir iğne ve sonrasında asansöre binişimizi yarım yamalak hatırlıyorum.. Özellikle ben aml.haneyi görmek istemedim. Ürkütür beni hep
Odya geldidiğimde saat 18.00 olmuş öyle söyediler. Doktorumun ve eşimin adımı seslenişini hatırlıyorum ve ayrıca çok üşüyorum çok.. Isıtıcı battaniye örtmüşler üstüme.. Rahat verselerde uyusam derdindeyim ama hayır 2 de bir nasılsın iyimisin soruları ve mutlaka benden almaları gereken yanıt .... Bir ara başımda küçük oğlum ve bir arkadaşım bahçeşehir ünv. Caz okulu ile ilgili sohbetleri beni çok rahatsız etti.. sonrasında oğluma sorduğumda anne ne yapayım doktor uyumasına izin vermeyin dedi diye öyle yaptık diyor ... Eh başarılı da oldular doğrusu pek derin uyuyamadım..
Ama 2 gece kaldığım hastane süresinde hayatımın uykusunu uyudum diyebilirim.. Aslında 1 gece kalınıyor fakat ben direnler çıkmadan çıkmıyacağımı söyledim doktoruma Allahtan ameliyat gününüde sayarsak 3 cü gün (pazartesi) çıktı direnler Çok acılı oldu çok çıkarken direnler.. halbuki hemşireler dahil hiç acı duymazsın dedilerdi ama bende öyle olmadı.. uzunca bir hortum da olduğundan insanın içinden bişey çekiliyor duygusu acı ve ağrının yanında ayrıca çok ama çok rahatsız edici Sızlanışlarıma eşim neredeyse içeriye girecektim dedi
Ama bitti geçti işte Sondayı 2.nci gün çıkardılar.. ve ayağa kalkmak eh işte bayağa zor yardım alıyorsun bi taraftan direnler var.. 2.nci gece sırt üstü yatmaktan o kadar yoruldum ve sırtım ağrıdıki.. sabaha karşı 4 de hastabakıcıyı çağırıp biraz dolaştıktan sonra koltukta yarım saate yakın oturup sonrasında tekrar yattığımda rahat bir uyku uyudum.
Evde ilk gün zorlandım biraz tabii hastane yatağının rahatlığı yok. Allahtan eşim salıya dahil evde benimle ilgilendi. Sonrasında sağolsun kızkardeşim geldi bursa dan. Yardım kesinlikle şart. Bugün 9.ncu günüm hala çabuk ve çok yoruluyorum yarım saat ayakta durmak mümkün değil hele iş yapmak eğilip yerden bişey almak imkansız.. burada okuduklarımdan sonra kendime daha bir özen gösteriyorum eh yaşta var tabii eminim bir çoğunuzdan yaşça çok daha büyüğüm
İştah pek olmuyor ilk günler çok acıkmış oluyordum ama zorla azıcık yiyoydum ama o durum geçti tabii.. iştah had safhada bir de sigara içmemek için gayret gösteriyorum
Geçtiğimiz cumartesi kontrol vardı doktor bandajları açıp pansuman yaptı ve tekrar kapattı ama ben bakmadım henüz bakmaya hazır değilim yara izlerine biraz daha zaman geçsin bu cumartesi tekrar kontrol var bakalım tekrar bandaj yapacakmı bilmiyorum. Hala eğik yürüyorum ve yatarken dizimin altına yüksekçe bir yastık koyuyorum yani bacaklarımı uzatmam hala yasak.
Benim için önemli olan ağrı ve acılardı çünkü karın içi büyük bir yüzey acıyor göğüslerin sızlıyor falan ve ben bunlara ağrı kesici almadan dayanmaya çalıştım taaaki hastaneden çıktığımın 2 .nci günüydü galiba doktorum nasıl olduğumu sormak için aradığında ona bahsettim. Demekki hastane çıkışı iyi dinlememişim doktorumu.. dediki sabah akşam tok karna düzenli içeceksin ağrı kesicini hem daha iyi hissedersin hemde ödemin vücuttan daha kolay ve çabuk atılması için çok önemli.. gerçekten de kendime boşu boşuna eziyet etmişim şimdi çok daha iyi hissediyorum kendimi.
Ama buna rağmen göğsüm ve karnım taş gibi sert. Henüz duş alamıyorum zira bandajlama tekniğini ben yapamazmışım doktorum dayanabilirsen dayan dedi veya bandajları aç duş al ama buraya gelmelisinki ben bandajlarını yeniliyebileyim .. ben de vücudumu siliyorum. Saç için ise eczaneden bir arkdaşım bone aldı çok enteresean boneyi ısıtıyorsun kafana geçiriyorsun masaj yapıyorsun saçlar pırıl pırıl mis ..istersen fönle şekil ve sonra Valla ben bayıldım bu yönteme.. ama küvetin kenarına oturup başımı öne eğip saçımı yardımla da olsa yıkayabiliyorum artık
Kısa dedim ama destan oldu Aklıma gelenleri paylaşmaya çalıştım. Sorularınız olursa memnuniyetle cevaplarım.
Sevgiyle kalın..
12 sinde de ben oldum.şiş ve kocaman .ne zaman sonucu görücez.oh iyiki oldum diyebilecek miyiz acaba...
geçmiş olsun massal
taş hatunlar arasına hoş geldin
umarım sonuçlarımız hepimizi memnun eder.
hangi dr a nerede ameliyat olmuştun?
ben biraz unutkanım arkadaşım mazur gör
ilk gün demiştim ben desi,karnıma baktığımda çok düz ve güzel duruyordu ama şimdi aynı şeyi söyleyemem çok ödem var bende de...inşaallah deriz yoksa bütün bu yaşadıklarımızla kalırız
bende sonucu görmek için sabırsızlanıyorum...
rica ederim bu kadar yazışma arasında inan bende bir çok şeyi unutuyorum..
Okuduğum kadarı ile bazı arkadaşlar prof. a karşı fakat benim doktorum prof. dr. derya özçelik çok sevdim kendisini..
ameliyatımı nişantaşı hastanesinde yaptı.. ordan da memnun kaldım çok şekerdi hemşireler falan çok güler yüzlü ...
sen nasıl oldun ??
aynen canım.ilk gün ben de baktım.dümdüzdü çok mutluydum.şimdi acaba anestezinin etkisiyle acaba rüyamıydı diyorum çok ödem var.
canım hiç sorun olmuyor.yatan hasta katı zaten orası.sadece estetikçiler yok orda.ben yatarken ıraktan gelen araplar vardı.çocukları hastaymış yatıyordu.hatta çok rahatsız olmuştum biraz gürültülü konuşuyorlardı diye şikayet edecektim :) çocuğa kıyamadım :)
en iyisini yaparsın canım.ben rahat ettim eminim sende hastanede daha rahat olursun.
haa bu arada seni ziyarete gelen olursa sakın çiçek almasınlar.odaya çiçek çıkarmıyorlar,benim çiçeklerim mahfoldu hiç birini göremeden çöpe gittiler.valla üzülmüştüm çiçeklerime :)
Canım kaldığını oda özel oda dimi?aa noldu bize desi nazarmı verdik kendimize yaa
inşaallah böyle kalmayız...
arkadaşlar ben dünden beri ilginç bir durum yaşıyorum.sanki göbek basen arası olan bölüm de açıktaymış gibi üşüme hissi var
sarıp sarmalıyorum kendimi ama ısınma hissi yok.yani başka nasıl anlatabilirim bilemedim umarım anlatabilmişimdir yaşadığım hissi
aranızda bu durumu yaşayan varmı?
geçmiş yazıları çok okumuştum benzer bir durumu yazan olmadı diye hatırlıyorum:44:
o yüzden ilginç geldi.inş sorun değildir bu
bu arada bu gün 18.günüm :)
ne güzel umarım memnuniyetin devam eder,sonuçlarda yüzünü güldürür.bu arada sakıncası yoksa yaş kaç?
ben daha iyi olacaktım ama grip oldum dün gece yine sabaha kadar uyuyamadım uyumayıncada dinlenemiyor insan malum:)
damaklarım bile acıyor nasıl bir gripse bu dudaklarım fln hep yara şu an..hapşırığın nasıl tutulduğunuda öğrendim bu sayede
birde yan yatma isteği var kiiii offf...dün gece deneme kalktım ıhııı olmadı başaramadım:)
neyse geçiçi şeyler bunlaar ve de önemsiz :) eminim şu an hepimiz için en önemlisi ameliyat sonuçlarının güzel olması
Canim hastane odasinda internet varmi? Orda yatdigim zamanida sizin yazismalarinizi okurum, yazarim son durumlari. Internet olursa tabi.😊
Canım kaldığını oda özel oda dimi?
Çok geçmiş olsun Canım umarım birnaönce sağlığına kavuşursun.... Bende bunaldım sırtüstü yatmaktan ama geçecek hepsi ve sonuçlar mükemmel olacak.. Yaşım 54 sanırım bir çoğunuzun annesi yaşındayım
Gizem vardı annesini anlatıyordu.. uzun zamandır yok nerelerde acaba...
Sevgiyle kal
ne işe yarıyor bu amelıyatt
Tekrar Merhaba hepinize,
Yazdıklarımı maalesef bulamadım :-(Word dosyasına yazıp kopyalıyayım kaybolursa tekrar yazmam gerekmesin 
En baştan tekrar am belki biraz daha kısa olacak ;
Cumartesi 14.Aralık yıllarca düşündükten sonra k.k. da okuduklarımdan aldığım dstekle ani bir kararla
Tam karın germe ve göğüs dikleştirme aml. Oldum.
Cumartesi sabah hastane yatış kan alımı ardından doktorum geldi ve çizim yaptı. Eminim eşim dışarıda hala acaba nasıl vazgeçirsem planları yapıyordu
Ardından 11.30 suları anestezi doktoru geldi sorular cevaplar ardından hafif sakinleştirici bir iğne ve sonrasında asansöre binişimizi yarım yamalak hatırlıyorum.. Özellikle ben aml.haneyi görmek istemedim. Ürkütür beni hep
Odya geldidiğimde saat 18.00 olmuş öyle söyediler. Doktorumun ve eşimin adımı seslenişini hatırlıyorum ve ayrıca çok üşüyorum çok.. Isıtıcı battaniye örtmüşler üstüme.. Rahat verselerde uyusam derdindeyim ama hayır 2 de bir nasılsın iyimisin soruları ve mutlaka benden almaları gereken yanıt .... Bir ara başımda küçük oğlum ve bir arkadaşım bahçeşehir ünv. Caz okulu ile ilgili sohbetleri beni çok rahatsız etti.. sonrasında oğluma sorduğumda anne ne yapayım doktor uyumasına izin vermeyin dedi diye öyle yaptık diyor ... Eh başarılı da oldular doğrusu pek derin uyuyamadım..
Ama 2 gece kaldığım hastane süresinde hayatımın uykusunu uyudum diyebilirim.. Aslında 1 gece kalınıyor fakat ben direnler çıkmadan çıkmıyacağımı söyledim doktoruma Allahtan ameliyat gününüde sayarsak 3 cü gün (pazartesi) çıktı direnler Çok acılı oldu çok çıkarken direnler.. halbuki hemşireler dahil hiç acı duymazsın dedilerdi ama bende öyle olmadı.. uzunca bir hortum da olduğundan insanın içinden bişey çekiliyor duygusu acı ve ağrının yanında ayrıca çok ama çok rahatsız edici Sızlanışlarıma eşim neredeyse içeriye girecektim dedi
Ama bitti geçti işte Sondayı 2.nci gün çıkardılar.. ve ayağa kalkmak eh işte bayağa zor yardım alıyorsun bi taraftan direnler var.. 2.nci gece sırt üstü yatmaktan o kadar yoruldum ve sırtım ağrıdıki.. sabaha karşı 4 de hastabakıcıyı çağırıp biraz dolaştıktan sonra koltukta yarım saate yakın oturup sonrasında tekrar yattığımda rahat bir uyku uyudum.
Evde ilk gün zorlandım biraz tabii hastane yatağının rahatlığı yok. Allahtan eşim salıya dahil evde benimle ilgilendi. Sonrasında sağolsun kızkardeşim geldi bursa dan. Yardım kesinlikle şart. Bugün 9.ncu günüm hala çabuk ve çok yoruluyorum yarım saat ayakta durmak mümkün değil hele iş yapmak eğilip yerden bişey almak imkansız.. burada okuduklarımdan sonra kendime daha bir özen gösteriyorum eh yaşta var tabii eminim bir çoğunuzdan yaşça çok daha büyüğüm
İştah pek olmuyor ilk günler çok acıkmış oluyordum ama zorla azıcık yiyoydum ama o durum geçti tabii.. iştah had safhada bir de sigara içmemek için gayret gösteriyorum
Geçtiğimiz cumartesi kontrol vardı doktor bandajları açıp pansuman yaptı ve tekrar kapattı ama ben bakmadım henüz bakmaya hazır değilim yara izlerine biraz daha zaman geçsin bu cumartesi tekrar kontrol var bakalım tekrar bandaj yapacakmı bilmiyorum. Hala eğik yürüyorum ve yatarken dizimin altına yüksekçe bir yastık koyuyorum yani bacaklarımı uzatmam hala yasak.
Benim için önemli olan ağrı ve acılardı çünkü karın içi büyük bir yüzey acıyor göğüslerin sızlıyor falan ve ben bunlara ağrı kesici almadan dayanmaya çalıştım taaaki hastaneden çıktığımın 2 .nci günüydü galiba doktorum nasıl olduğumu sormak için aradığında ona bahsettim. Demekki hastane çıkışı iyi dinlememişim doktorumu.. dediki sabah akşam tok karna düzenli içeceksin ağrı kesicini hem daha iyi hissedersin hemde ödemin vücuttan daha kolay ve çabuk atılması için çok önemli.. gerçekten de kendime boşu boşuna eziyet etmişim şimdi çok daha iyi hissediyorum kendimi.
Ama buna rağmen göğsüm ve karnım taş gibi sert. Henüz duş alamıyorum zira bandajlama tekniğini ben yapamazmışım doktorum dayanabilirsen dayan dedi veya bandajları aç duş al ama buraya gelmelisinki ben bandajlarını yeniliyebileyim .. ben de vücudumu siliyorum. Saç için ise eczaneden bir arkdaşım bone aldı çok enteresean boneyi ısıtıyorsun kafana geçiriyorsun masaj yapıyorsun saçlar pırıl pırıl mis ..istersen fönle şekil ve sonra Valla ben bayıldım bu yönteme.. ama küvetin kenarına oturup başımı öne eğip saçımı yardımla da olsa yıkayabiliyorum artık
Kısa dedim ama destan oldu Aklıma gelenleri paylaşmaya çalıştım. Sorularınız olursa memnuniyetle cevaplarım.
Sevgiyle kalın..
haklısın arkadaşım.gerçi ben şu an çook büyük değişiklik görmüyorum.sadce sarkan derim gitti.o bile güzel
ama işte biz kadınlar hep en iyisini en güzelini isteriz
ahahhaa senin cevabında süperdi ama aklıma geldikçe gülüyorum :)))
bi yerinde yara çıksa ameliyat yerinden bilcen
napiim arkadaşım karpuz gibi yarıldım korkuyorum sıkıntı olur diye :)
Maşallahhh canım kocaman kocaman
hahhaa hep beraber gidelim gözü korksun
aynen ya adam gözümün önünde çizdi hala şüphe duyuıyorum ne kadar manyak olduğumu anla
arkadaşım yatmadan ödemeyi yap.dr a ödeyeceksin zaten hesabına gönder.ya da anlaş ameliyattan bir hafta 10 gün sonra ödersin.konuş durumu dr unla..yardımcı olacaktır.