Tekrar Merhaba hepinize,
Yazdıklarımı maalesef bulamadım :-(Word dosyasına yazıp kopyalıyayım kaybolursa tekrar yazmam gerekmesin 
En baştan tekrar am belki biraz daha kısa olacak ;
Cumartesi 14.Aralık yıllarca düşündükten sonra k.k. da okuduklarımdan aldığım dstekle ani bir kararla
Tam karın germe ve göğüs dikleştirme aml. Oldum.
Cumartesi sabah hastane yatış kan alımı ardından doktorum geldi ve çizim yaptı. Eminim eşim dışarıda hala acaba nasıl vazgeçirsem planları yapıyordu
Ardından 11.30 suları anestezi doktoru geldi sorular cevaplar ardından hafif sakinleştirici bir iğne ve sonrasında asansöre binişimizi yarım yamalak hatırlıyorum.. Özellikle ben aml.haneyi görmek istemedim. Ürkütür beni hep
Odya geldidiğimde saat 18.00 olmuş öyle söyediler. Doktorumun ve eşimin adımı seslenişini hatırlıyorum ve ayrıca çok üşüyorum çok.. Isıtıcı battaniye örtmüşler üstüme.. Rahat verselerde uyusam derdindeyim ama hayır 2 de bir nasılsın iyimisin soruları ve mutlaka benden almaları gereken yanıt .... Bir ara başımda küçük oğlum ve bir arkadaşım bahçeşehir ünv. Caz okulu ile ilgili sohbetleri beni çok rahatsız etti.. sonrasında oğluma sorduğumda anne ne yapayım doktor uyumasına izin vermeyin dedi diye öyle yaptık diyor ... Eh başarılı da oldular doğrusu pek derin uyuyamadım..
Ama 2 gece kaldığım hastane süresinde hayatımın uykusunu uyudum diyebilirim.. Aslında 1 gece kalınıyor fakat ben direnler çıkmadan çıkmıyacağımı söyledim doktoruma Allahtan ameliyat gününüde sayarsak 3 cü gün (pazartesi) çıktı direnler
Çok acılı oldu çok çıkarken direnler.. halbuki hemşireler dahil hiç acı duymazsın dedilerdi ama bende öyle olmadı.. uzunca bir hortum da olduğundan insanın içinden bişey çekiliyor duygusu acı ve ağrının yanında ayrıca çok ama çok rahatsız edici
Sızlanışlarıma eşim neredeyse içeriye girecektim dedi
Ama bitti geçti işte
Sondayı 2.nci gün çıkardılar.. ve ayağa kalkmak eh işte bayağa zor yardım alıyorsun bi taraftan direnler var.. 2.nci gece sırt üstü yatmaktan o kadar yoruldum ve sırtım ağrıdıki.. sabaha karşı 4 de hastabakıcıyı çağırıp biraz dolaştıktan sonra koltukta yarım saate yakın oturup sonrasında tekrar yattığımda rahat bir uyku uyudum.
Evde ilk gün zorlandım biraz tabii hastane yatağının rahatlığı yok. Allahtan eşim salıya dahil evde benimle ilgilendi. Sonrasında sağolsun kızkardeşim geldi bursa dan. Yardım kesinlikle şart. Bugün 9.ncu günüm hala çabuk ve çok yoruluyorum yarım saat ayakta durmak mümkün değil hele iş yapmak eğilip yerden bişey almak imkansız.. burada okuduklarımdan sonra kendime daha bir özen gösteriyorum eh yaşta var tabii eminim bir çoğunuzdan yaşça çok daha büyüğüm
İştah pek olmuyor ilk günler çok acıkmış oluyordum ama zorla azıcık yiyoydum ama o durum geçti tabii.. iştah had safhada
bir de sigara içmemek için gayret gösteriyorum
Geçtiğimiz cumartesi kontrol vardı doktor bandajları açıp pansuman yaptı ve tekrar kapattı ama ben bakmadım henüz bakmaya hazır değilim yara izlerine biraz daha zaman geçsin bu cumartesi tekrar kontrol var bakalım tekrar bandaj yapacakmı bilmiyorum. Hala eğik yürüyorum ve yatarken dizimin altına yüksekçe bir yastık koyuyorum yani bacaklarımı uzatmam hala yasak.
Benim için önemli olan ağrı ve acılardı çünkü karın içi büyük bir yüzey acıyor göğüslerin sızlıyor falan ve ben bunlara ağrı kesici almadan dayanmaya çalıştım taaaki hastaneden çıktığımın 2 .nci günüydü galiba doktorum nasıl olduğumu sormak için aradığında ona bahsettim. Demekki hastane çıkışı iyi dinlememişim doktorumu.. dediki sabah akşam tok karna düzenli içeceksin ağrı kesicini hem daha iyi hissedersin hemde ödemin vücuttan daha kolay ve çabuk atılması için çok önemli.. gerçekten de kendime boşu boşuna eziyet etmişim şimdi çok daha iyi hissediyorum kendimi.
Ama buna rağmen göğsüm ve karnım taş gibi sert. Henüz duş alamıyorum zira bandajlama tekniğini ben yapamazmışım doktorum dayanabilirsen dayan dedi veya bandajları aç duş al ama buraya gelmelisinki ben bandajlarını yeniliyebileyim .. ben de vücudumu siliyorum. Saç için ise eczaneden bir arkdaşım bone aldı çok enteresean boneyi ısıtıyorsun kafana geçiriyorsun masaj yapıyorsun saçlar pırıl pırıl mis ..istersen fönle şekil ve sonra
Valla ben bayıldım bu yönteme.. ama küvetin kenarına oturup başımı öne eğip saçımı yardımla da olsa yıkayabiliyorum artık
Kısa dedim ama destan oldu
Aklıma gelenleri paylaşmaya çalıştım. Sorularınız olursa memnuniyetle cevaplarım.
Sevgiyle kalın..