Nasıl 4. gün yaaa. Sargılarınız hemen çıktımıki ? Benim sargım da 1 tane direnim de duruyor daha.
benim drenim 2. gün çıktı.sargım 2. gün değişti.3.gün evdeydim.4.gün sargıyı kendim çıkarıp banyo yaptım.dün kontrolüm vardı.pansuman yapıldı kapama bandıyla kapatıldı.istediğim zaman banyo yapabilicem.
Sen ne zaman olmuştun desi aml . Dr demeden sen kendi kendine mi karar verdin banyo yapmaya. Ne cesaretlisin, bence doktoruna sormadan hareket etme canım. Dikişlerin bi kaynasın.
bozulmazlar cnm hemen merak etme 1 ay dayanır :)
çok isterim görüşmeyi ist a geldiğinde aramazsan küserim
ayrıca memleketine gelmek eşimle hep aklımızda oralara 1/2 günlük gezilere giden arkadaşlarım var
inş. bende gelirim :)
cnm ya ne böreği ne kahvaltısı
belki ahkam kesecek gibi olucam, belki yardımcı kimse yok ama fazla iş yapmasan iyi olurdu
ben 2 haftam dolduğunda hafif dikelmeye başladım
dik duruyor olabilirsin ama dikişlerin gerilmiş bak zorlanmış
birde benim dikişlerim çooook aşağıda yani en açık iplli bikini giysem bile görünmeyecek şekilde, bu yüzden ilk günler bacaklarıma doğru çok gerginlik oldu baldırlarımı hep yukarı çekiyordum sanki dikişlerim ayrılacak gibi oluyordum.
belkide senin dikişin daha yukarıda olduğu için gerilme azdır ve daha kolay hareket etmeye başladın ama yinede 1 ay dolmadan tam olarak işe güce girişme lütfen...
canım evet istanbula gelince buluşalım jelesec sen ben ve benden bir gece önce ameliyat olan hatun :)
yanlız kadının adı benden bir gece önce ameliyat olan kaldı
o kadar dedim ona üye ol kk da da yazışalım diye ama...
gel canım burası çok güzel istanbuldan gelenler bayılıyorlar buranın havasına.müthiş güzel valla yöresel yemeklerimizde güzeldir söyliyim :)
doktorun banyo yap dedimi?
dedi ise oturarak ılık su ile fazla lif ile ovalamadan kısa süreli banyo yap
duş jeli sabun vs ne kullanıyorsun bilmem ama bebek şampuanı ile yıkan derim dikişlere zarar vermez en güvenlisi, banyodan sonra dikiş hariç kısımlara karnına kasıklarına bebe kremi sür yumuşasın gerginlik azalır
cnm bilmişlik yapmayayım kırılmada sigara içiyormusun ondan olabilirmi?
sigaranın iyileşme sürecini uzattığını duymuştum.
eğer doktorun risk yok rahat ol dediyse öyle yap doktora güven ilk şart
doktorumda bana hep söyler:endişelenmeni gerektirecek yada ters bir durum var ise sen farketmemiş bile olsan ben sana söylerim diyor bende ona güveniyorum, başka şansımız yok zaten adamlara kendimizi kestirdik ötesi varmı? :)
Benim daha duruyo canım, sabah saçlarımı yıkadım, bedenimi eşime sildiriyom. Banyo 15. gün dedi doktorum. Hatta direnin 1 tanesi gene duruyo. Kanama bitmedi, bu sefer kansızlık çıktı ortaya.Pekmez içiyom ciğer yiyom canım . Banyo için sanki erken daha.
Gerçekten çok doğru söylemiş. Kendini yormicaksın arkadaşım. Dikkat et dikişlerin bir an önce kaynaması için dikkat etmek çok önemli. Dün kontrole gitmiştim, dikişleri enfeksiyon kapan bayan yeniden hastaneye yatmış. 10 unda ameliyat oldum ben, hala sargılarım duruyo, hatta direnin 1 tanesi de duruyo.
canım sen daha yıkanmadın mı.ben 4.gün yıkandım doktorum 4. gün yıkan dedi .yıkanmasam olmazmı korkuyorum dedim.olmaz ne kadar yıkanırsan o kadar kolay iyleşirsin dedi.enfeksiyon riski azalır dedi.ben de korsemi çıkarınca aynı şeyleri hissettim.hatta aynaya bakınca insan kendine bunu yaparmı dedim karmaşık düşünceler geldi geçti kafamdan.banyoya sandalye götür altına bir havlu ser sandalye kaymasın .öne eğil dikişlerini esnetme.önce saçını şampuanla durula havluya sar.sonra vücudunu ameliyat yerlerini ellerinle yavaşca ovala bebe şampuanı kullan ben öyle yaptım .doktor şampuan veya duş jeli konusunda bişey demedi ben de sormadım unuttum.sonra temiz bir bornoza sarıl.dikiş yerlerini yumuşak birşeyle kurula.soğuk fönle kurut.dikişlerini ve göbek deliğini gazlı bezle kapat.korseni giy.hemen yat ısın.börek mörek de yapma acelen ne daha erken.(ben çamaşırda astım 3.gün :) dikkat etmeliyiz dikişleri germemeliyiz en önemlisi bu.DİKİŞLERİ GERMEMEK
Tltlb canim ben 7.gun oldum desinin anlattigi gibi yalniz fönü uzun tutma cok kisa tut
Nasıl 4. gün yaaa. Sargılarınız hemen çıktımıki ? Benim sargım da 1 tane direnim de duruyor daha.
:) tabiki de doktorum 4. gün yıkanabileceğimi hatta yıkanmamın ŞART olduğunu söyledi.hem yıkanmanın cesaretle ne ilgisi var.kocaman bir deri parçasını kestiriyoruz da yıkanmaktan mı korkacağız dimi ama.
cnm nasıl son durumun
bilgi ver biraz
Canım bana doktorum kısa dedi ben ıslak kalmasin diye atletimi giyip korseyi sariyodum sonra saçımı kuruttuktan sonra atleti çıkarıp başka atlet giyiyodum böylece hiç nemli kalmamış oluyodu benim doktorumda yıkanmam konusunda cok ısrar etmişti mecbur haftasina yikandim ama 2.yıkanman daha rahat olur korkma uzun bir tabureye oturarak yikandim ben bi de uzun bir sure ebeveyn banyomu kullanmadım cunku küvet yüksek düz olan banyoda yıkandim küvetin yüksekse zorlama biraz daha klozete oturup yıkan bence deneden arkadaşım sıkıntı mı oluyor?
ben baya uzuun uzuun kuruttum
aynen canım güç kalmamış tükenmişiz :)
ama her gün biraz daha iyi olacaksın.sanki milim milim iyleşiyorsun gibi.
bu gün 11.gün hani hhep sezeryanla kıyaslıyoruzya ben sezeryanda 11.gün ev süpürğyordum :)
şu an mümkün deil...daha destek almadan oturup kalkmaya yeni başladım.yatınca kalkamıyorum ama halaa eşimi çağırıyorum :)
ama geçecek biliyorum.sabırlı ol.telefonunu yaz bana konuşabildiğinde mutlaka görüşelim.destek oluruz birbirimize
Korkma canım yaa.brnimde küçük biyer açılmıştı.antibiyoikli krem verdi sürdüm kurudu hiç merak etme ama brn 20 gün banyo yapmadım dikişler alındı öyle yaptım.hep eğilip saçlarımı yıkadım.dün yine benim sol leğen kemiğine doğru olan dikişlerde kanama oldu
nasıl canım sıkıldı nasıl moralim bozuldu anlatamam
panik atak var bende elim ayağım buz kesti,kalbim sıkıştı kendimi çok kötü hissettim.ağladım ağladım ağladım...
hatta o ara jelesec le konuştuk.
sonra saat 10 gibi doktoruma mesaj yazdım.tekrar minik bir kanama olduğunu belirttim.açıkçası arayacağını düşünmedim mesajıma mesajla cevap verir diye düşünmüştüm.sağolsun mesajımdan 10 dkk sonra aradı beni.
kanama olan bölge kurumu ıslakmı diye sordu.ıslaklık yok dedim,öyle minik kanamların olabileceğini bunu önemsememi söyledi.önemli olan o bölgede sulanma olmaması dedi.eğer akıntı gibi bir şey olursa verdiği kremi sürmemi söyledi.
rahatladım biraz.ama bu sabah yine kanama oldu yine canım sıkkın moralim bozuk kızlar
off şu 1 ayı hayırlısıyla bir geçirsem ahtım var ellerime kına yakacam
niye kırılayım arkadaşım burada tecrübelerimizi bilgilerimizi paylaşıyoruz
sigara iki taneye izin verdi doktorum.doktoruma çok güveniyorum.hatta çoktan da çok :)
öyle olmasa asla kendimi emanet etmezdim biliyorsun zaten çok panik bir tipim :)
aynen canım valla kestirip biçtirdik dün bi arkadaş geldi ziyaretime dikişlerime baktı ve kadın şok geçirdi :)
bu nasıl bir cesaret diyor
arkadaşım börek dediysem yufkayla iki dkkda sardım öyle çok uğraşmalı bişiy yapmadım.
seninde evladın var arkadaşım,üzülüyor insan işte.iki gündür sabah uyanınca anne gel boğuşalım diyor
bir kaç gün öncede eşime annem artık beni sevmiyor demiş((
kahroldum valla
biraz mutlu olsun istedim
evet canım ben pek eğik olmadım aklıma geldikçe eğiliyorum.
ameliyattan sonra izimi ilk gördüğümde yukarda değilmi diye sordum doktoruma.hayır değil oldukça aşağıdan yapmaya çalıştım dedi.
açıkçası bana yukarda geliyor ama her kimle konuştuysam ilk zamanlar öyle olurmuş ödemden fln,sonra sonra dahada aşağıya iniyormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?