• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Estetik - Karın germe estetik ameliyatı (Abdominoplasty, Tummytuck)

Merhaba arkadaşlar.Ben dokuz gün önce karın germe ve lipo oldum.sağlıkçı olduğum içi daha çok korkuyor ve korkutuluyordum. Beş yıl düşünüp karar verdikten sonra kafamı bulandırmamak için tek bir doktorla görüşüp on gün sonra operasyon oldum. Şimdilik çok iyiyim.ama bu kararı vermemde yazışmalardaki pozitif iyi niyetli destekçi mesajlar çok yardımcı oldu.ben sadece takipçi olarak aranızdaydım. Herkese çok teşekkür ediyorum :)))

Merhaba arkadaşlar.Ben dokuz gün önce karın germe ve lipo oldum.sağlıkçı olduğum içi daha çok korkuyor ve korkutuluyordum. Beş yıl düşünüp karar verdikten sonra kafamı bulandırmamak için tek bir doktorla görüşüp on gün sonra operasyon oldum. Şimdilik çok iyiyim.ama bu kararı vermemde yazışmalardaki pozitif iyi niyetli destekçi mesajlar çok yardımcı oldu.ben sadece takipçi olarak aranızdaydım. Herkese çok teşekkür ediyorum :)))

geçmiş olsun canım
daha yeni sayılır ama merak ettiğim giyemediğin pantolanlar oluyormu hiç denedinmi
benim göbeğim yüzünden olmuyor çirkin duruyo sarkma var yağda var
banada lipo ve tam karın germe yapılacak
o kadar takıyorumki karnımı ameliyat sonrası hayal gibi geliyo bana öyle bıkmışım yani :14:
tek istediğim yeni bir karın düz sıkı yağsız
bu isteğime kavuşabilecekmiyim acaba çon bunaldım artık :14:
ne giysem göbeğim yüzünden yakışmıyo veya hep bol giymek zorundayım :14:
pantolon giyemiyorum beli katlanıyo karnım üzerine yığılıyo gibi oluyo sürekli düzeltmek zorunda kalıyorum :14:

geçmiş olsun canım
daha yeni sayılır ama merak ettiğim giyemediğin pantolanlar oluyormu hiç denedinmi
o kadar takıyorumki karnımı ameliyat sonrası hayal gibi geliyo bana öyle bıkmışım yani :14:
pantolon giyemiyorum beli katlanıyo karnım üzerine yığılıyo gibi oluyo sürekli düzeltmek zorunda kalıyorum :14:

Benim bugun tam 6 hafta oldu aml olali seninle ayni sorunu yadiyodum heryer orantili sadece gobek sinir ediyodu sim dumduz cok odem oldu bende AMA genede duz fark ediyo pantolon larim yavas yavas olmaya basladi elbiselerde ozellikle o mutlulugu hic biseye degistirmem hep aynada bakmakla geciyo bi odem sorun oda gecince cok mutlu sonuc yani olucaksan aml dusunme sonuc istedin gibi olur insallah sadece doktorundan emin ol bence

geçmiş olsun canım

Sevgili Hugocuk aynada(aml dan önce ) baktığımda göbeğim ;yaşlı birkadının en azbenden 20-30 yaş ileri bir kadının göbeği gibi gelirdi Oysa şimdi 9 günün sonunda 10 yaşındaki kızımın(kızımla hayalimiz ;aynı renk modelde bikinilerimizi ben göbeğimden utanmadan giyip,denize girmek)göbeğine benziyor.Genç kız iken bile şuanda ödemlerim olmasına rağmen bukadar gergin olmamıştı

Sevgili Hugocuk aynada(aml dan önce ) baktığımda göbeğim ;yaşlı birkadının en azbenden 20-30 yaş ileri bir kadının göbeği gibi gelirdi Oysa şimdi 9 günün sonunda 10 yaşındaki kızımın(kızımla hayalimiz ;aynı renk modelde bikinilerimizi ben göbeğimden utanmadan giyip,denize girmek)göbeğine benziyor.Genç kız iken bile şuanda ödemlerim olmasına rağmen bukadar gergin olmamıştı

Halen korse kullandığım için pantolon denemedim.fakat öylebirşeyki günbegün kilo kaybediyorum(lipo+alınan göbek parçası+ödemazalması)1ay sonra denemeyi düşünüyorum

Halen korse kullandığım için pantolon denemedim.fakat öylebirşeyki günbegün kilo kaybediyorum(lipo+alınan göbek parçası+ödemazalması)1ay sonra denemeyi düşünüyorum

Benim bugun tam 6 hafta oldu aml olali seninle ayni sorunu yadiyodum heryer orantili sadece gobek sinir ediyodu sim dumduz cok odem oldu bende AMA genede duz fark ediyo pantolon larim yavas yavas olmaya basladi elbiselerde ozellikle o mutlulugu hic biseye degistirmem hep aynada bakmakla geciyo bi odem sorun oda gecince cok mutlu sonuc yani olucaksan aml dusunme sonuc istedin gibi olur insallah sadece doktorundan emin ol bence

sağol canım
ben kesin kararımı verdim bayram sonra olacağım bir aksilik çıkmazsa
diyetisyende vücut ölçümü yapıyorlar bende yaptırdım o bile demişti karnını estetik yaptırtsan sorun bitti ne varsa karnında demişti
tabiki o günden bu güne kilo verdim elbette
valla ne yalan diyeyim ben elbise giymiyorum karnım yüzünden doğumdan sonra vücudum orantılı olmadı yakışmaz diye hiç alıp denemedim bile :1:
ama ameliyattan sonra şöyle vücuda oturan şık bir elbise alıcam ahdım var :8:
sarkmada oldu ne giysem bel kısmının üzerine doğru karnım sarkıyo o yüzden bütün pantolonların bel kısmı kıvrılıyo sürekli düzelt dur ayrıca çok rahatsızlıkda veriyo rahat olamıyorum
doktorumu beyendim prof emrah arslan gayet ilgili davrandı güleryüzlü özel anadolu hastanesinde yapacak ben sadece kendisine para ödeyeceğim korsede dahil başka bir para ödemeyeceğim
ölçtü biçti çizdi :1:
göbek deliğinin üst kısmına kadar aynen senin dediğin gibi kesip atacak lipoda yapacak zaten genetik olarakta karnıma kilo alıyorum ben yağ hücreleri en fazla orda
karın sırt yani üste şişiyorum :1:
kollar sırt kolay gidiyo toplamakta kolayda işte göbek zaten başlı başına herkesi yoruyo birde yetmez gibi oraya kilo alınca dahada zor oluyo tabiki
üstelik bende insülin direncide vardı bu yüzden göbek kaçınılmazdı
bilirisin insülin direncini az kaçamak yapsan arkası gelir yedikçe yersin
işte bu yüzden kaçamaklardan sonra toplamakta zor oluyodu artı yesen arkası geliyo az tadına bakayım olmuyo hiç yememek gerekiyo
valla cla varya ben göbek eritsin diye karnitinle beraber spora diyete destek aldım ama inanırmısın insülin direncini kırdı :53:
şuan 1 dilim börek yiyip doyabiliyorum üstelikte saatlerce acıkmadan
veya az bişey tatlı yiyip bırakabiliyorum doyuyorum sürekli saldırma hissi kalmadı üstelik diyete ara versemde hiç kilo almıyorum sürekli kendimi kontrol etme zorunluluğum kalmadı
sadece düzenli spor yapıyorum o da benim alışkanlığım zaten
sağlıkçı olduğun için beni daha iyi anlarsın diye anlattım

Korse takıyorum ama kesinlikle fark görünüyor.. Düm düz duruyor karnım.. Ve göğüslerde büyüdüğü için karın dahada arka planda kalıyor.. Şimdiden çok mutluyum.. :-)

çok sevindim senin adına inşallah benimde öyle olur..peki hareket ederken hala eğik mi yürüyorsun?birde göbeğin nasıldı?kilo fazlan var mıydı?yoksa sadece sarkıklık mı vardı?dikişlerin nasıl ?ne bileyim anlatsan ya biraz...ne yazarsan bi hevesle okuyorum anla ruh halimi...

çok geçmiş olsun...iyi ki yaptırmışım diyenlerden misiniz?süreciniz nasıldı?ben de pazartesi olucam da ...

profilinize baktım sizde antalyadaymışsınız...hangi doktora ameliyat oldunuz acaba?bende antalyadayım.

çok geçmiş olsun...iyi ki yaptırmışım diyenlerden misiniz?süreciniz nasıldı?ben de pazartesi olucam da ...

Teşekkür ederim.İyiki yaptırmışım. Bir 5 yıl daha bu şekilde yaşayamazdım.ilk 3 gün kolay değildi.acıdan öte ben çok duygusallaşmıştım.bir anda bambaşka bir yaşam şekline geçiyorsunuz (sabit,oturur vaziyette,sırt üstü ve başkalarına bağımlı)benim gibi hareketli ,her işini kendi yapan bir insan için hafifte olsa psikolojik bir travmaydı(bir arkadaşta yazmıştı:keyfi bir ameliyat olduğu için pek nazda yapamıyorsunuz)Ama şu anda o 3 günü yeni hayatıma geçişteki köprü olarak görüyorum.bu ameliyatın diğer bir artısıda:sigarayı bıraktım ve buarada kilo almamak için yediklerime dikkat ediyorum.

çok sevindim senin adına inşallah benimde öyle olur..peki hareket ederken hala eğik mi yürüyorsun?birde göbeğin nasıldı?kilo fazlan var mıydı?yoksa sadece sarkıklık mı vardı?dikişlerin nasıl ?ne bileyim anlatsan ya biraz...ne yazarsan bi hevesle okuyorum anla ruh halimi...

Fazla eğık yürümüyorum ben..3. Günden sonra baya dik yürümeye başladım.. Benim fazla kilom yoktu.. Hamilelik sonrası karnım sarkmıştı, karın kasları ayrılmıştı ve göbek fıtığı oluşmuştu.. Dikişim baya uzun çünkü yanlarım bile sarkmıştı.. Doktor oldu kadar onlarıds gıdermeye çalıştı.. Ameliyat öncesi ve sonrası moralını yüksek tut.. Çok daha çabuk iyileşirsin.. Tabı hareketlerin kısıtlı olacak, ağrıların olacak, sadece sırt üstü yatabileceksın, korse sıkacak vs.. Ama bunlar geçici unutma.. Ben kendime öyle moral veriyorum.. Her gün daha iyi olacaksın ve daha mutlu.. Ben bu amelıyatı çok istedım.. Ve iyi ki yaptırmışım..

beni üşenmeyip mesajlarıyla bilgilendiren herkese çok teşekkürler....büyük gün yarın...saat 09.00 da hastanede olucam.3-4 saat sürermiş...artık gelişmeleri eve dönünce yazıcam.benden dualarınızı esirgemeyin...darısı tüm isteyenlere...

beni üşenmeyip mesajlarıyla bilgilendiren herkese çok teşekkürler....büyük gün yarın...saat 09.00 da hastanede olucam.3-4 saat sürermiş...artık gelişmeleri eve dönünce yazıcam.benden dualarınızı esirgemeyin...darısı tüm isteyenlere...

Hadi hayırlısı.Dualarım seninle.
:nazar: Olduda bitti maşallah :nazar:

:nazar: :kkk: iyiki var diymi arkadaşlar.Paylaşımlarla kendimiz için birşeyler yapmanın sevincini yaşadık,yaşıyoruz.Motivasyon ve morallerimizi yükselttik.Kendimize güvenimiz çoğaldı.Her derde deva gibi :kkk: :nazar:

Teşekkürleeeeer,
:nazar: :kkk: :kkk: :kkk: :nazar:

Dualarimiz seninle bol sans hersey yolunda gidecek sende surecini paylasicaksin bizim gibi

Allah gönlünüze göre versin inşallah. Dinlenin, kendinize iyi bakın, süreci yazın olur mu? Şimdiden geçmiş olsun.

Atomix merhaba.HAyırlısı olsun inşallah.Geçende mail olarak geldi.K.K den Atomix msj göndermek istedi ama msj kutunuz dolu diye uyarı geldi.Hemen girip sildim hatta:) HErşey istediğin gibi olur hemencecik iyileşirsin inş.Sevgiler

Back