Estetik - Karın germe estetik ameliyatı (Abdominoplasty, Tummytuck)

Daha önce bahsetmiştim böbrek ameliyatı geçirdiğimi ve karnımda ameliyat olduğum tarafımda geniş bir alanda şişlik vardı, buda şişkinliğin olduğu tarafta sarkmanın daha az diğer tarafta daha fazla olmasına sebep oluyormuş yani karnımda bir asimetri vardı doktor bunun köpek kulağına sebep olabileceğini söylemişti ve aynende oldu,bu problemi daha sonra düzeltebileceğini söyledi ama inanın artık bir tek dikişe dahi dayanabileceğimi sanmıyorum umuyorumki zamanla düzelsin,içinizden böyle bir problem yaşayan oldumu ilgilenirseniz sevinirim

oncelikle gecmis olsun sende 3 sezeryan olmustun sence sezeryan mi yoksa bu ameliyetmi zor karslastiracak olursan :26:

oncelikle gecmis olsun sende 3 sezeryan olmustun sence sezeryan mi yoksa bu ameliyetmi zor karslastiracak olursan :26:

Teşekkürler arkadaşım ilk gün ağrı kesici aldığım için inan hiç ağrı hissetmedim ama ikinci gün yanma şeklinde çok kötü bir ağrı oldu ama hemşireler ağrı kesici serum takınca tamamen geçti şu an evdeyim ve ögleden beri hiç ağrı kesici kullanmadım ama doktorum kas gevşetici vermişti oda bayağı rahatlattı.inan sezeryan daha ağrılıydı diyebilirim sezeryanda 40 gün boyunca rahim toparlanmak için kasılıyormuş oda çok ağrıya sebep oluyor çünkü rahim ameliyatlı olsuğu için her kasılmada çok acı hissediyordum bide çocuk emzirdiğin için o ara en hafif ağrı kesiciyi veriyorlar ama karın germede inanki ağrı kesiciyi aldığın zaman ağrı gerçekten bitiyor sadece hareket kısıtlılığın oluyor,hatta ilk gece eşime çok yüklendim yani şunu getir bunu götür yastığı indir kaldır diye,sabah iki gözünede kan gelmişti uykusuzluktan ve ikinci gece onu hiç uyandırmadan tuvalet,yastık ne bieyim su gibi bütün ihtiyaclarımı kendim karşıladım çokta sorun olmadı,inan bana kişiye göre değişebilir ama gerçekten sezeryana göre çok ağrılı değil bence sezeryan daha zordu.

bende mesela direnler tam 7. gün alındı . bi kac dikişlerimde 7.gun alındı ve korse takıldı. 10. gün yıkanabılırsın ve diğer sargılarıda çıkartabilirsin dedi. 7. gün korse takıldıgında artık dik yürümeye çalışabilirsin demişti doktor. son dikişlerimde 14. gün alındı ve 10 gün sonra krem kullanmaya başlıcaksın dedi. 2 hafta baya eğik gezdım ondan sonra baya dik yürümeye başladım.

Son yorumları okudum yanma,ağrı bir hafta sonra korse takılması.Doktorun tekniğine,yapılan ameliyata ve kişiye bağlı sanırım bu yaşanılanlar.Çok şanslıyım galiba bu konuda yazılanların hiç birini yaşamadııım çok şükür.

Herkese geçmiş olsun sevgiler.

cok sagol arkadasim cevap icin bende sezeryanda cok aci ektigim icin bunda cok korkuyorum cesaretsizligimi yenmem gerek biliyomusunuz ustelik burda 3. sezden sonra ameliyat masraflarini devlet karsiliyor frdeyim bende ama bi cesaret edebilsem:s

Arkadaşım korse aml.sonrası hemen takılmadı mı neden 7.gün,bide banyoya neden bu kadar geç İzin verildi,benim bugün 5. günüm doktor banyo yapabilirsin dedi ama ne bileyim korkuyorum yapmadım.Bilmiyorum bu normalmi ama dikiş yerimin tam orta kısmıyla göbek deliğimin arasında kalan bölgede elim kadar büyüklükte bir kızarıklık oldu,doktor önemli olabilir resmini çekip gönder dedi,sende böyle birşey oldumu.

cok sagol arkadasim cevap icin bende sezeryanda cok aci ektigim icin bunda cok korkuyorum cesaretsizligimi yenmem gerek biliyomusunuz ustelik burda 3. sezden sonra ameliyat masraflarini devlet karsiliyor frdeyim bende ama bi cesaret edebilsem:s

İnanki aml.işin en kolay tarafı,aml.sonrası bakım bu gerçekten biraz zahmetli,nebileyim dikiş yerine bişeymi olacak, yanlış pozisyondamı yattım ,korseyi çokmu sıktım,neden morardım,neden şiştim.Aml.oluyosun ve ilk geceden sonrası ağrı gerçekten çok azalıyo kaldıki ağrı kesiciler bunu durdurabiliyo ama sonrası gerçekten biraz bakım istiyor

Bahsettiğiniz sorun dolaşım bozuklugundan kaynaklanıyor büyük ihtimalle özellikle sigara geçmişiniz varsa dr unuzla acil iletişime geçin en azından ne olduğunu ögrenir rahat edersiniz bu tür sorun yaşayan birkaç kişiye rastladım bu aralar

Öncelikle geçmiş olsun, ben de 1 yıl önce karın germe ameliyatı geçirdim, benzer bir problem olduğunu düşündüğüm için yazıyorum , bana köpek kulağı diye birşey söylenmedi ama belli belirsiz bir şekilde karnımın sol tarafı sağ tarafı kadar gergin değildi daha sonra doktorum çok minik bir operasyonla halletti, lokal anesteziyle yapıldı evet dikiş oluyor ama çok küçük bir alanda oluyor yani yine eğik yürümeye, korseye falan ihtiyaç olmuyor. Ben, çok belli olmamasına rağmen, madem o kadar acıya katlandım, sonucu değmeli diye düşünerek düzelttirdim, şimdi karnım mükemmel...

direnler alındıktan sonra korse takılıyor sanırım ve bende direnlerdeki kan miktarı anca 7. gün düşmesi gereken seviyeye düştü ve öyle korse takıldı.yıkanma konusuna bişey diyemicem. ama benimde daha bütün dikişlerim alınmadıydı bana yıkanmak serbest oldugunda ve yıkandımda bişey olmadı

İlgilendiğin için teşekkürler arkadaşım,benim potlukta çok belli değil ama doktor düzeltebileceğini söyledi,söylediklerin beni cesaretlendirdi,sanada çok geçmiş olsun.

Merhaba arkadaşım bana korse ameliyat sonrası hemen takıldı,drenler ikinci gün çıkartıldı çünkü sıvı akışı hemen hemen hiç olmadı ama senin korse neden 7.gün takıldı anlamadım ve bu forumda hiçbir arkadaşın yazısında bunu okumadım ama demekki sorun olmamış tekrar geçmiş olsun.

Evet bestemelodi aynen doktorda böyle söyledi ve gerçekten aml.öncesine kadar sigara kullanıyordum ve buda dolaşım bozukluğuna ve doku kaybına neden oluyormuş,merak ettim diğer bahsettiğiniz kişilerin durumları nasıl herhangi birşey oldumu iyi veya kötü yönde,ayrıca ilgilendiğin için çok teşekkürler.

Çok üzüldüm bu duruma özel mesaj yazacagım sana detaylı ayrıca gelişmelerinden haberdar edersen sevinirim çok geçmiş olsun

Hepimizin uyandığında korseleri üstündeydi ilk kez duydum sizinki niye böyle oldu acaba :44:

Hepimizin uyandığında korseleri üstündeydi ilk kez duydum sizinki niye böyle oldu acaba :44:

alla alla benimki peki niye takılı degıldı ve ben oyle bide 4. gün 3 saatlık yola cıktım memlekete gene korse takmadı. neyse vardır bunda da bi hayır suan amelyattan 1 ay geçti ve pek memnun degılım sabırla beklıorum. özellikle gobek deliğim hala bi garip.

Ödem çok artmasın diye özellikle takıyorlar ama çok fikir yürütmek istemiyorum dr yaptığı işleme göre hareket etmiştir herhalde göbek deliği ilk zamanlar öyle oluyor 1. aydan sonra yavaş yavaş ödemler iniyor en az 3 ay sabretmelisin :)

canım bir kişiden daha duymuştum..gerçi onda hiç korse kullandırmamıştı doktor.. tamamen teknik ile ilgili sanırım...

ben kendimi düşünüyorum, baştan beri korse olmasa belki çok garip hissetmezdim ama şimdi hala korsesiz yapamam gibi geliyor, çok savunmasız hissediyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…