dün ilk kez ayaktayken gördüm valla çok güzel şimdiden moralim yükseldi görünce. çocukluğum dahil hayatımda ilk kez göbeksizimzeyno merhaba okudum yazdıklarını ve çok üzüldüm bilseydim bu kadar sorun yaşadığını sigara konusunu açmazdımbak senle ben 5 gün arayla olduk ameliyatı bende aynı süreçteyim ama lütfen sakin ol kendine baksana bi aynada güzel değilmi:) kendini bu kadar yıpratmana değmez.birde sorum var ilerleyen zamanda kas güçlendirme egzersizleri yapacağımızı biliyorum yani yaparsak daha iyi olacağını ama öyle iş yapmayla veya hareket etmeyle dikilen kasların gevşeyeceğini hiç duymamıştım.anca 20 kilo gibi aşırı kilo alıp vermelerde ve yine sonraki hamileliklerde çok kilo almalarda olurmuş deforme ama o da eskisi kadar değil.öyle değilmi varmı bilgisi olan.çünkü bende yatamıyorum.kendimi zorlamadan işler yapıyorum alışverişe çıkıyorum.
merhaba ben geldimsalı sabahı saat 10 gibi ameliyata girdim 15. 00 gibi de ameliyattan çıktım. ilk 2 günü anlatmayayım herkeste farklı ameliyat olacak arkadaşların morali bozulmasın. salı günü dizlerim kırık ayak tabanlarım yatağa basacak şekilde yattım hiç kalkmadım. çarşamba günü sırt üstü ve bacaklarımı hiç kırmadan dümdüz yattım. perşembe günü rahat edeceğim pozisyonda istediğim gibi serbest yatabildim ve akşamüzeri yavaş yavaş yürümeye başladım. ameliyat sonrası çok fazla ağrım olmadı aslında sadece öksürünce dayanılmaz acıdı (kahretsin ki sigara içiyorum ) ve drenlerden çok rahatsız oldum drenlerde 4. gün olan bugün taburcu olmadan çıkarıldı. her gün bir öncekinden çok çok daha iyi hissediyorum. şimdilik dik yürüyemiyorum , karın kaslarımdaki dikişler biraz batıyor ve arada dikişler sızlıyor hepsi o. ama sanırım değdi tek sıkıntım sigara içememek
merhaba glorys senide çok okudum burda ama henüz ameliyat olmadın.çok endişelisin yazılarından çok belli oluyor :) normal.ama limonun dediği gibi inan endişelenicek bişey yok hatta bence biz çok şanslıyız bizden önce olan insanların tecrübeleri var okuduk paylaştık dimi ama...birde limonla hazirandayı düşün onlar olurken kimse yoktu önlerinde.sorularına geleyim ama önce şunu belirteyim ben bu ameliyattan sonra bunun kişiye göre değişeceğini gördüm çünkü hepimiz farklıyız bunu belirteyim.ve bu soruyu birisinin sormasını bekliyordum çünkü anlatmak isterim.
ben sanırım biraz farklı bi iş yaparak özel bir dr da olmadım bu ameliyatı.burda adı geçen geçmeyen bütün dr larla ya bizzat görüştüm yada telefonla veya maille.tam bir özel dr. karar veriyordum ki bişey farkettim.bu ameliyatın şuanki tıp teknolojisinde tek bir tekniği vardı bütün dr ların yapacağı şey aynıydı.eeee peki büyük hastanede eli iyi dikişi temiz bi dr yokmuydu?sonuçta özel dediğimiz dr hepsi bu hastanelerden gelip geçti.bu sefer araştırmamı büyük devlet hastanelerine yönlendirdim ve şuan vakıf hastanesi olan bezmialem vakıf gurebada yaptırdım istanbulda.doç.dr.mehmet veli karaaltın doktorum.bi çok doktorla görüştüm kimi iyi doktordu ama insan değildi kimi insandı ama tecrübesine güvenemedim.ama mehmet bey hem insan olabilmiş hemde dr.biliyorsun ki bizim ameliyatımızda doktorumuzun bizimle empati kurması çok önemli monolog halindeki doktoru hiç çekemem.
1.çok iyiyim perşembe günü ameliyat oldum.6 saat sürdü meme dikleştirmede var bende.bende diğer arkadaşlarda ki gibi kusma öksürme olmadı anestezi alerjisi yani.tek zorlandığım anestezinin ayağa kalktığımda verdiği baş dönmesi ama o da deve de kulak kadar.cumartesi çıktım hastaneden.kalkmadan sadece ilk gece yattım.ondan sonra hep kalktım.3 üncü günden beri kendim kalkabiliyorum.bu geçirdiğim ilk haftamda 2 günde bir pansumanım olduğu için dışarıda çıktım.
2.iki ameliyata 4.000 tl ödedim 150 tlde korseyle sütyene.ameliyata girerken hep allahım sen pişmanlık verme diyordum ayılır ayılmaz elimle karnımı yokladım ve sevinçle eşime göbeğim yok dedim evet yoktu.şuan bakıyorumda kendime aynadan limonun dediği gibi değer ki ne değer :))
bu arada dikişlerim normal anormal bişey yok şuanda eee izlerinide bekleyip görücez artık:) ama bu izlermi eski göbekmi dersen ben izleri alayım lütfen :)) birde bişey söyleyeyim sana okumasıyla yaşaması bir olmuyor galiba burda neler neler okudum dikişleri açılan arkadaşlar oldu çok korktum ama okuyup en kötüsüne hazır olmaktanmıdır nedir yaşaması daha kolay.bu kadar panik yapma tansiyonun oynayacak :)) sakin ol canım ol da gel ameliyatını sende yaz burdan:)
3.başka sorun olursa sorabilirsin
bu arada ben hapşıramıyorum tam hapşıracakken tuhaf bir ses çıkıyor.
Herkese Merhaba,
cok uzgunum deprem yuzunden, ondan oncede sehıtlerımız,uyuyamadım butun gece, bırde grıbım..anlayacagınız b.k gıbıyım
cok gecmıs olsun zeynom, gecmıs gıtmıs oldu ıste ne guzel,
dınlersın yada dınlemessın tek soyleyecegım o sıgarayı hemen burusturup, kırıp cöpe at,kımse ıcın degıl sadece kendın ıcın..kolay degıl emınım , aml. olmak da kolay degıldı dıyorum sadece...
dun 2.kez gorustuk Fuat beyle...
ve fuat beye aml. oluyorum 3 kasım....dualarınızı beklıyorum
Allah sonumu hayretsın.
amin tabiki dualarımız seninle olacak burda bunu hissedebilirsin her birimiz alm .olan arkadaşımız için gönülden dua ettik senin içinde böyle olacak . ertelememekte senin için doğru bir karar olmuş ne kadar beklersen o kadar canavarlaşıyor beynindeki düşünceler acaba nasıl olacak kabusu.dun 2.kez gorustuk Fuat beyle...
ve fuat beye aml. oluyorum 3 kasım....dualarınızı beklıyorum
Allah sonumu hayretsın.
Bende üç ay bitti bende aynaya bakanlardanım:)) aynaları çatlatmaya devam:))kızlarrr altı ay bitti ben haaalllaa sabah kaltığımda ilk işim yandan karnıma bakmak sizdede böylemii :)))))))
Bana ameliyattan bir hafta önce vitaminler, bitki çayları, asprin yasaklanmıştı, ameliyatta kanama oluyormuş.Sen nasıl içtin?günaydın canım herşeye rağmen günün aydın olması tememnnisi içimizde
kendine çok dikkat et hasta olursan herşeyin ertelenir ben aml. öncesi çok dikkat etmiştim bol vitamin alıp hasta olanlardan uzak durup bahar gribinden kurtulmuştum sende ertelenmesini istemessin eminim
kızlarrr altı ay bitti ben haaalllaa sabah kaltığımda ilk işim yandan karnıma bakmak sizdede böylemii :)))))))
evet kesinliklezaten hapşırmamanı tavsiye ederim zeynom
öksüsürk ve hapşırık bizim kabusumuzdu ya
ben daha çok şişim pek birşey anlayamadımkızlarrr altı ay bitti ben haaalllaa sabah kaltığımda ilk işim yandan karnıma bakmak sizdede böylemii :)))))))
evet ya önce şehitlerimiz sonra da bu soğukta göçüklerde sokaklarda kalan zavallı insanlar .Herkese Merhaba,
cok uzgunum deprem yuzunden, ondan oncede sehıtlerımız,uyuyamadım butun gece, bırde grıbım..anlayacagınız b.k gıbıyım
cok gecmıs olsun zeynom, gecmıs gıtmıs oldu ıste ne guzel,
dınlersın yada dınlemessın tek soyleyecegım o sıgarayı hemen burusturup, kırıp cöpe at,kımse ıcın degıl sadece kendın ıcın..kolay degıl emınım , aml. olmak da kolay degıldı dıyorum sadece...
Bana ameliyattan bir hafta önce vitaminler, bitki çayları, asprin yasaklanmıştı, ameliyatta kanama oluyormuş.Sen nasıl içtin?
kızlarrr altı ay bitti ben haaalllaa sabah kaltığımda ilk işim yandan karnıma bakmak sizdede böylemii :)))))))
ben daha çok şişim pek birşey anlayamadımsende de öyle mi olmuştu ? bugün 1 hafta oldu dik yürüyemiyorum ve karnım çok şiş bu normalmi sence