Kızlar merhaba uzun süre araştırmalarından sonra cuma günü karın germe oldum. Bi kaç doktorla görüşmem den sonra Mini karın germeyi önerdiği için doktorum mini karın germe ve lipo kombine oldum. Karın çatlaklarım tamamen gitmedi ama napalım tam germe de benim üst karnım sarkık olmadığı için zor kapanma riskli olacaktı. Lipo yapılan yerler dikiş yerimden daha çok acıyor. Direnlerim ve sargım salı günü çıkacak. Doktorum antibiyotikte önermedi Ameliyat sonrası için tecrübeli arkadaşlarım neler önerirsiniz. Ödem , dikiş izi iyileşmesi için filan... Bide yatarken yan mı yatmak daha iyi sırtüstü mü.
Geçmiş olsun.. Umarım memnun kalacağın sonuçları alırsın
Antibiyotik her operasyonumdan sonra kullandım. Ağrı kesicide. Hatta ağrı kesicilerin ödem atma faydasıda oldugundan özellikle düzenli kullanmam konusunda ikaz edildim.
Doktorunuz farklı bir tarzda yaklaşmış . Dikiş izleriniz için önereceği krem yada bantlar olursa kullanın.
Bende karın germe oldum (tam) . Krem önerilmedi. İyi bir kantaron yağı bulabilirsen kullan,faydasını görürsün demişti. Haricen tape bandı kullandım.
Ödemler için bol su,evde hareketsiz kalmamak için yürüyüşler yaptım. Sürekli yatmadım yani :)
Birkaç hafta sonra Belkide bir aylıkken falan aktardan ödem atıcı çaylardan kullandım. Kiraz sapı,Mısır püskülü Ve bir bitki daha vardı...
Yeni ameliyatlısın daha,sen bitki çayları tüketme şakın,kan sulandırıp kötü etki yapar. Doktoruna sor,ödem atıcı bitki çayını ne zaman kullanabilirim diye,öyle başla
Sırtüstü yatmak en iyisi,ama sırtın agırırsa hafif yan dönüp sırtını yastıklarla destekleyip yatabilirsin