Aynen arkadaşım, eminim ki buradaki arkadaşlarımın hepsi bu ameliyatı kendisi için yaptırıyor. Sadece bikini giyibilmek için kimse bu ameliyatı olmamıştır. Bana devamlı hamilemisin diye soruyorlardı, otobüslerde yer veriyorlardı yada kıyafetleri istediği gibi alamıyordum. Moralimi bozuyordu bunlar. Ameliyat sonrası ağrı konusu kişiden kişiye, doktora, hastaneye bağlı bence. Beni ameliyat öncesi anestezi doktorum odamda uyuttu, kolumda damar yolundan ilaç verdi. 15-20 sn sonra yatakla götürelim dedikleri hatırlıyorum, sonrasındada uyandırma odasında seslenip uyandırmaya çalıştıklarını hayal meyal, bir süre sonra odamda uyandığımı hatırlıyorum. Ağrı pompası denilen bir cihaz var, ağrın oldukça butona basıyorsun damardan ilaç gliyor 5 dk ya ağrın azalıyor. Bir de ameliyat bitiminde lokal anesteziye benzer bir ilaç uygulamışlar. Bende şaşırdım niye ağrım yok diye sorunca doktorlarda güldüler, ağrın olamaması için çalışıyoruz dediler. Evet zor bir ameliyat tabiki içerde kaslarda dikişler dışta uzun bir keside dikişler, ilk birkaç gün ağrı var, o da hastanede geçiyor ağrıkesicilerle hissedilmiyor. Komşunuz sizi bilerek korkutmuş galiba. Güven duyacağınız bir doktor bulun aklınıza gelen herşeyi sorun ne yaşayacağını öğrenin ve kendini hazırlayın. Ben sezeryandan sonra çok sıkıntı yaşamıştım 2 hafta sonra kalkabilmiştim. Yine öyle bekliyorum, sanırım esetik cerrahlar ameliyat sonrası hastaların daha az ağrı hissetmeleri için her imkanı kullanıyorlar. Bana şöyle dedi, eğer çok ağrı çekse bu kadar insan ameliyat olur mu? Yani biz bu ameliyatları ciddi sağlık problemlerimiz olduğumuz için değil istediğimiz için oluyoruz. Kimse canını gönülü olarak bu kadar yakmayı göze alamaz gibi geliyor , ben almazdım en azından.