saol cnm Allah isteyen herkese nasip etsin inşşş çok güzel bi olay.bulantı için iğne yaptılar iki defa biraz önce dr geldi direnlerimide aldı ve sondam çıktı ilk pansumanım ve ilk yürüyüşümüde yaptım yataktan inmek işkenceydi onun dışında herşey süper.hepinizi öpüyorum hoşçakalın
herkese merhaba
yaklaşık 2 ay önce siteye üye olup karın germe ameliyatı olan arkadaşlardan blgi rica etmiştim. sağolsunlar, birçok kişi cevap verdi. ben de yaklaşık 3 hafta önce karın germe ve burun estetiği ameliyatı oldum izmir'de dr. ahmet seyhan bey'e. benim gibi ameliyattan çekinen ve kuşkuları olanlara yardım etmek için girdim tekrar siteye. karın germe ameliyatı olmak isteyen arkadaşlar var ise çok açıkça söyleyebilirim ki, eger bu ameliyatı gerçekten istiyorsanız hiç çekinmeyin. sonu çok ama çok güzel. 3 hafta önce ameliyat olan ben bugun ilk kez alışverişe çıktım, üstelik şişliklerim tam iyileşmeden. ama inanın göbeksiz alışveriş yapmak muhteşem bir duygu. tabi doktorumun sayesinde. ben kendisinden çok güzel bir ilgi gördüm. 2 aydan önce şişliklerin inmez dedi ama bu halim bile beni memnun etmeye yetti. şimdi 2 ay sonrasını sabırsızlıkla bekliyorum. ameliyat sonrasında düşündüğüm kadar zorlu geçmedi. allaha şükür yaralarımın iyilşmesinde bir sorun yaşamadım. tek derdim ameliyat sonrasında kambur yurumek idi çünkü belim agrıdı biraz kambur yurumekten ama şimdi dik yuruyebiliyorum. üstalik işime de bugun başladım. kendimi yormamaya çalışıyorum ama genede mumkun olmuyor. genede agrısız bır gun geçirdim. emin olun ameliyatımın bu kadar başarılı olacagını bilsem, çokkkkkkkkkkkkkk önceden yapardım.
tşk kızlar olduda bitti
biraz ağrım var ama ağrıdan şikayetim yok fakat bulantım çok oluyo çünkü yemek yiyemiyorum sıfır iştahlıyım şuana kadar tek sıkıntım bulantı zaten hastanedeyim hatta bugünde kendi talebimle burda kalıcam malum evde çocuklar var iki gün sora çıkmak daha ii olucak çok yazma gücüm yok ama sizi kısa kısa haberdar edicem hoşçakalın canlarr.
saol cnm Allah isteyen herkese nasip etsin inşşş çok güzel bi olay.bulantı için iğne yaptılar iki defa biraz önce dr geldi direnlerimide aldı ve sondam çıktı ilk pansumanım ve ilk yürüyüşümüde yaptım
yataktan inmek işkenceydi onun dışında herşey süper.hepinizi öpüyorum hoşçakalın
hey maşallah gelmiş bizim cesur arkadaşımız
hoşgeldin ve gelmiş geçmiş olsun cnm gözünaydın kurtuldun çok şükür.
artık şimdiden sonraki süreç senin dikkat ve özeninle çok kolay geçicek inş.
direnlerini erken çıkarmışlar hepsinimi aldılar ?
fazla yorma kendni ve bomba gibi dön aramıza deneyimlerinize ihtiyacım var sanırım şimdilik ilk sıra benm
öptm kendine dikkat et cnm
tşk ederim hayatım geldi bitti ama ara ara çok ağrım oluyo burda neyse iğne yapılıyoda yarın eve çıkıcam bakalım orda ne olcak ağrı kesiciler işe yarıycakmı.iki direnim vardı ikiside çıktı neden erken bilmiyorum görüşmemdede öle demişti zaten dr ertesi gün alıyorum demişti.bide evde bu rahatığım olmıycak onunda sıkıntısı var.
kızlar bilen yazsın bu ağrılar kaç gün sürerki acaba
yürüme olarakta baya dik yürüyorum :))
tşk ederim hayatım geldi bitti ama ara ara çok ağrım oluyo burda neyse iğne yapılıyoda yarın eve çıkıcam bakalım orda ne olcak ağrı kesiciler işe yarıycakmı.iki direnim vardı ikiside çıktı neden erken bilmiyorum görüşmemdede öle demişti zaten dr ertesi gün alıyorum demişti.bide evde bu rahatığım olmıycak onunda sıkıntısı var.
kızlar bilen yazsın bu ağrılar kaç gün sürerki acaba
yürüme olarakta baya dik yürüyorum :))
canım bence gayet normal daha ilk 24 saatini yeni doldurdun yarın azalıcak ve giderek yok olucak allah yardımcın olsun .senden sonra aml. öncesi ve o anlarınla ilgili yaşadıklarını anlatmanı rica edicem
yürüme konusundada aman maşallah de cnm kendine nazar etme
oh oh maşallah maşallah...hastaneden çıkarken sana kullanman gereken bir antibiyotikler ağrın olması halinde kullanman için bir de ağrı kesici tavsiye edeceklerdir zaten.ben hala sabah akşam 500mg.antibiyotiğe devam ediyorum ama ağrı kesicileri beni rahatsız eden ağrılar hissettiğimde alıyorum .ağrı kesicilerle ilgili bir sıkıntın yoksa sen de kullanmaya devam edersin zaten hastane çıkışı doktorun sana gerekli bilgiyi verir ya da sen sorarsın :)
inşş cnm hastanedeyken neysede evde ağrılı olmak sıkıntılı olucak sanırım.bikaç güne tüm sorularına cvp vericem canım inşş.maşallahhhh
evet cnm senin şuanki durumun ne yani yatıyomusun ağrın sızın oluyomu biraz anlatırmısın9 gün oldu heralde senin şuanki durumunu merak ediyorum yataktan kaç gün sonra tek yatıp kalkmaya başladın.evde yapabildiğin şeyler varmı vss :)
ben ikinci günden itibaren kendim yardımsız yatıp kalkmaya başladım.başlangıçta zorlanıyorsun ama nasıl hareket etmen gerektiğini anlayınca işin kolaylaşıyor.mesela yataktan inerken indiğin yöndeki kollundan destek alman seni baya rahatlatacaktır.
benim ameliyat boyutu değişik olduğu için olsa gerek diye düşünüyorum mide kısmımda halen hafif bir ağrı ve ağırlık hissi var. bir korseyle sıkıştırılınca canım baya bir yanıyor.ben de bunun için ağrı kesici kullanıyorum. ameliyatın 2. 3. 4 gününde falan fitit fitir ayaklanan ben mide kısmındaki bu ağrı dolayısıyla biraz daha az hareket eder oldum eve çıkalı beri...midemi korseye sokmasydılar gayet iyi idim hiç bi sıkıntım ağrım sıım yoktu hatta baya baya dik de yürüyordum...şimdi ise eğilmekten yoruluyorum...
eve çıktığım ilk gün çok debelenmiştim uyuma pozisyonu bulana kadar...artık yatakta pek sorun yaşamıyorum hatta yavaş yavaş yan yatmay bile başladım :) yatarken rahat ettiğim poisyonu bulunca belimin/kalçamın altını ve son şeklini verdiğim bacağımın altını yastıkla destekliyorum..bacaklarımı tam olarak uzatmaya çekiniyorum istesem sorunsuz uzatabilirim ama uzatmıyorum :)
kendimi büyk bir savaştan çıkmış gibi yorgun ve ağır hissediyorum...bütün gün uyuyasım var ama rahatsız uyku pozisyonları can acıtıp uyku kaçırıyor :) evde ufak tefek işler yapabiliyorum tabii ki de. yatağımı kaldırmak/düzeltmek, masa kurmak/ toplamak, ufak tefek şeyleri getir götür yapma gibi...en zor kısmı yere dökülmüş ya da düşmüş bişileri almaya çalışmak oluyor.ortalıkta ufak tefek iş yaparken bile yakınlarında dinlenmek için sandalye ya da tabure buldurmayı ihmal etme...sırtımız çok ağrı yaptığı için dinlenmemiz lazım...
daha önce de demiştim herkes kendi için uygun hareket sistemini geliştiriyor bir süre sonra...kısa süre sonra sen de kendi sistemine geçeceksin merak etme...sağlıcakla...
tşk ederim hayatım maşallah ben sağ sol yatabiliyorum benim sıkıntıları biranda yükselen ağrılarv ve yataktan yatıp kalkamamak tek olarak.onun dışında bende çok yatınca yoruluyorum sırtımda ağrılar hissediyorum arada koltukta oturuyorum arada geziniyorum aradada yatıyorum.hatta ağrımın tavan yaptığı anlarda hiç iyileşmiycekmiyim gibi karamsarlıklar yaşıyorum
hala hastanedesin değil mi ? ağrıların artmaya başladığında hemşireye söyle ağrı kesici versin canım...bazan sesin çıkmayınca her şey yolunda diye düşünüp vermiyorlar...bana günde iki kez ağrı kesici veriyorlardı.
hastane yataklarında yatarken sırtın daha çok ağrıyor belin boşluğa geldiği için...bel boşluğunu yastık vs ile doldurabilirsen ya da belini yatağın tam kırılma noktasına adapte edersen ağzrın ve rahatsızlığın azalır sanıırm..
yatakta yatış şekline göre yatağın başını biraz daha dik konuma getirmen ayak tarafını da biraz daha aşağı indirmen bacaklarını daha kolay endine çekmeni sağlar...biraz popo biraz da kol desteği ile daha kolay karlakrsın emin ol...
sedakt sana özelden bişi sorcaktım ama daha açılmamış malum 100 msj sınırı var ?
sana kaça maloldu bu aml. mahsuru yoksa sen bana özelden yada senin için farketmesse burdan yazabilirmisin cnm ?
veriyolar cnm 3 kez ağrı kesici iiğne yaptılar söylüyorumda zxaten:
esin banyo işini nasıl yapıyosun cnm sanırım çok zordur mutlaka başkasının yardımı gerekir kolları kaldırmak riskli olucağından
sedakt sana özelden bişi sorcaktım ama daha açılmamış malum 100 msj sınırı var ?
sana kaça maloldu bu aml. mahsuru yoksa sen bana özelden yada senin için farketmesse burdan yazabilirmisin cnm ?
veriyolar cnm 3 kez ağrı kesici iiğne yaptılar söylüyorumda zxaten
ne sakıncası olcak cnm 5000 ödedim ben karın germe ve lipo
sedakt doktorun kimdi nerdeydi kaça oldun tavsiye eder misin? biraz da reklam boyutuna geçelim :)))
heeee sen lipoda yaptırmışsın yaaaa sanırım senin ağrılar onun için fazla....ben de lipo neyin yok kes yapıştır yapıldı aşağı ve yukarıya...e ozaman sana biraz fazla dozda vermeleri gerekir.dr una yetmediğini söle ağrı kesicilerin dozunun
:)) hastanede karın direnlerimi çıkaran doktorla hemşire ogün banyo yapmak isteyip istemediğimi sordular...nedenini anlamadım ama çok bu soruya çok sinir oldum...her şeyimle 4/4 lük ilgilenmişler gibi banyao yapmak isteyip istemediğimi sordular. ben de gıcıklık olsun die hayır istemiyorum banyo falan yapmıycam dedim.onlara neyse :)))... eve dönüşümde banyoya zor attım kendimi...:))))
yok canım hiç zor olmuyor fazla bir ağrı ve acı olmuyor kollarımı kaldırdığımda ama çabuk yoruluyorlar. bir de ben uzun uzun yıkanmayı keseklenmeyi falan severim...yaralar yumuşamasın die kese mese yapacak kadar uzun kalamıyorm banyoda kısa bir duş ve bitti((en kötü tarafı o uzun banyo sefalrını beklemek..
sedakt doktorun kimdi nerdeydi kaça oldun tavsiye eder misin? biraz da reklam boyutuna geçelim :)))
heeee sen lipoda yaptırmışsın yaaaa sanırım senin ağrılar onun için fazla....ben de lipo neyin yok kes yapıştır yapıldı aşağı ve yukarıya...e ozaman sana biraz fazla dozda vermeleri gerekir.dr una yetmediğini söle ağrı kesicilerin dozunun
evet lipoda vr ama onlarda çok ağrı yok sanki ne bilim bakalım cnm ya yarın öbür gün ne olcak
:)) hastanede karın direnlerimi çıkaran doktorla hemşire ogün banyo yapmak isteyip istemediğimi sordular...nedenini anlamadım ama çok bu soruya çok sinir oldum...her şeyimle 4/4 lük ilgilenmişler gibi banyao yapmak isteyip istemediğimi sordular. ben de gıcıklık olsun die hayır istemiyorum banyo falan yapmıycam dedim.onlara neyse :)))... eve dönüşümde banyoya zor attım kendimi...:))))
yok canım hiç zor olmuyor fazla bir ağrı ve acı olmuyor kollarımı kaldırdığımda ama çabuk yoruluyorlar. bir de ben uzun uzun yıkanmayı keseklenmeyi falan severim...yaralar yumuşamasın die kese mese yapacak kadar uzun kalamıyorm banyoda kısa bir duş ve bitti((en kötü tarafı o uzun banyo sefalrını beklemek..
veriyolar cnm 3 kez ağrı kesici iiğne yaptılar söylüyorumda zxaten
ne sakıncası olcak cnm 5000 ödedim ben karın germe ve lipo