Estetik - Karın germe estetik ameliyatı (Abdominoplasty, Tummytuck)

yazici :80:cnm sen artik toparladin ve canin slkldi evde o zaman sana azcik sorualr sorayim olur mu benim en cok korkutugum ilk uyanma ve ilk gece bize azcik yazarmisin nasil di ilk hastaneye gidisin ve hazirlanman ozel bi sey yaptilar mi
ben bi yerde yine burda okumustum bir gun oncesinden tuvalaete kolay ciakbilmek icin ilac veriyolarmis bagrsakalri rahatlatiyolarmis oyle bir sey oldu mu sonra uynainca ilk ne hissetin sonra yurumen ne zaman gerekti kolay kalakbildin mi he bi de dreneler var aran nasil di onlarla acidi mi cikarken dreneler hadi bakayim canin sikilmasin yaz bize canim bekliyoruz aklina ne geliyosa o gunle ilgili yaz ve su anda nasil sin yemek yiyomusun ne bilim tuvalet sorun oldu mu dusa girebiliyomusun cok sordum deil mi kiz bir havta kaldi bende ev tuttum ist da kalacam iki havta annemle aman ins o gorunce izimi bayilmaz cok panik kadin gostermeden de olmayacak acaba baska birini mi dusunsem refakatci opuyorum seni kendine iyi bak kiz yan gel yat ohhh:80:

Son düzenleme:
canım anlatmammı seve seve saat 10da odaya çıktık giriş işlemleri bitince hemşire geldi damaryolu açıldı ve kan alındı önlüğümü giydim ve oturup beklemeye başladık benim yanımda sadece eşim vardı annemle babam aynı gün tatile gitmişlerdi ve aml haberleri yoktu doğal olarak biraz duygusallaşmıştım saat10.45 gibi geldiler ve beni sedyeye koydular asansöre girdiğim andan sonrasını hiç hatırlamıyorum odaya gelip uanınca sadece kusucak gibi oldum ama kusmadım ve inan inanamıyordum bittiğine ama bitmişti

ayrıca hiç ağrım olmadı düşün aml 3 saat sonra annemi aryıp hiç birşeyi belli etmeden konuştum sabah doktor geldi pansuman yapıldı ve yürüttüler beni sadece arabaya binerken biraz zorlandım ama onuda hallettik drenler çıkarken canın acımıyor sadece için biraz tuhaflaşıyor annene izini gösterme derim kendin halletmeye çalış benim gibi kadın etkilenmesin düşüm benim annem bugün tatilden geldi ve yeni öğrendi hatta kendi anladı diyebilirim tahta gibi olmuşsun kızım sen dedi düşün birşey merak edersen yine sor tamammı canım

ayrıca hiç ağrım olmadı düşün aml 3 saat sonra annemi aryıp hiç birşeyi belli etmeden konuştum sabah doktor geldi pansuman yapıldı ve yürüttüler beni sadece arabaya binerken biraz zorlandım ama onuda hallettik drenler çıkarken canın acımıyor sadece için biraz tuhaflaşıyor annene izini gösterme derim kendin halletmeye çalış benim gibi kadın etkilenmesin düşüm benim annem bugün tatilden geldi ve yeni öğrendi hatta kendi anladı diyebilirim tahta gibi olmuşsun kızım sen dedi düşün birşey merak edersen yine sor tamammı canım

ay yazıcı çok fena taktım kafaya,yanı gidip yarın yaptırasım geliyor,ay nasıl böle oldum bılmıyorum,ama sürekli aklımda,ama benım göğüslerım dıkleşicek ıksı bır arada,ablam benımle bır meseleden görüşmüyor,aslında ablam yarım karın germe yaptırdı,yanlarına falanda lipo,3-4 yıl oluyor,ama bugunlerde barışcak gibi,ben görürsem onun ızını nasıl olmuş sana yazarım

ay yazıcı çok fena taktım kafaya,yanı gidip yarın yaptırasım geliyor,ay nasıl böle oldum bılmıyorum,ama sürekli aklımda,ama benım göğüslerım dıkleşicek ıksı bır arada,ablam benımle bır meseleden görüşmüyor,aslında ablam yarım karın germe yaptırdı,yanlarına falanda lipo,3-4 yıl oluyor,ama bugunlerde barışcak gibi,ben görürsem onun ızını nasıl olmuş sana yazarım
çok memnun olurum canım ama dün de dok tlf da konuştuk 1ay sonra kırmızıya dönecek 1sene sonra fark edemeyeceksin bile dedi işallahta dedeği gibidir aml istemene gelince aynılarını bende çok yaşadım sanki hemen olsun bitsin kurtulayım diye çok dua ettiğim olmuştu ve sonunda oldu işallah sende olur kurtulursun niyetine girmişsin artık önündeki engelleri kaldır ve gününü al yazın çekilmez bu aml

Yazici cnm ilk gun hic mi kalkmadin cise nasil gittin peki bi de onceki gun ilac verildi mi bagirsaklari rahatlatmak icin :KK68:

çok memnun olurum canım ama dün de dok tlf da konuştuk 1ay sonra kırmızıya dönecek 1sene sonra fark edemeyeceksin bile dedi işallahta dedeği gibidir aml istemene gelince aynılarını bende çok yaşadım sanki hemen olsun bitsin kurtulayım diye çok dua ettiğim olmuştu ve sonunda oldu işallah sende olur kurtulursun niyetine girmişsin artık önündeki engelleri kaldır ve gününü al yazın çekilmez bu aml

canım hemen yaptırcamda çalışıyorum,izin yok,yanı bir hafta sonra kalkılırmıki hiç sanmam,ağır işim yok masa başı,ama deidmya benım maaş çok ama çok az,nısanda zam yapmazsa doğruuuu,aml,ama o zaman kadar 8 kılo vercem,62 olmam lazım,gerçi ben şu an diyetısyene gidiyorum,bir cerrha vardı orda deiki hiç zayıflama,böle ol dedi,ama ben ordan notunu verdim,yanı düşün göğsüm dikleştircek,amly sonra zayıflarsam,sonmuş balon :)bana bir kaç resim gösterdı,aml sonra hasta 18 kılo vermiş şok oldum,ınandırıcı gelmedı yanı

bir dediki sen böle aml girsen 2 bedne küçülürsün dei,zaten ben üst 38-alt 40 gıyırum,yanı 36mı olcam:)güldüm tabi,sizlerde mal sonrası kaç kılo gitti,gömledınızmı?

Yazici cnm ilk gun hic mi kalkmadin cise nasil gittin peki bi de onceki gun ilac verildi mi bagirsaklari rahatlatmak icin :KK68:

sonda takılıydı bana bu yüzden tuvalete kalkmadım ama dediğim gibi ağrım olmadığı için yatakta çok rahat doğrularak çorbamı komposlamı içtim akşamda eşim bana çay bile içirdi kahvaltı yapmadığım için canım çok börek çay çekmişti yedim yattım zaten hep uyuyorsun konuşurken bile uykuya dalıyorsun ilaç bana vermediler ama ben aml olduğum günden itibaren form çayı ve yeşil çay içiyorum barsakları yumuşatıyor

bir dediki sen böle aml girsen 2 bedne küçülürsün dei,zaten ben üst 38-alt 40 gıyırum,yanı 36mı olcam:)güldüm tabi,sizlerde mal sonrası kaç kılo gitti,gömledınızmı?

tartılmadım ama genel görüntü olarak dediğim gibi kurudum millet kesinlikle anlayacak ne derim diye düşünüyorum doktor meselesine gelince kesinlikle güvenilir referansı iyi bir dok bul emın ol pazarlık yapıp indirim yaptırabiliyorsun

sedakt sesin çıkmıyor az kakdı tabii telaş koşturma başladı ama unutma bizi

devamlı bakıyorum canım yazamasamda sıkı takipteyim bende iki bebek var ancak bu kadar yetişebiliyorum hayatım.benim aml sanırım biraz ertelenicek ablam almanyada yaşıyo bebeklerim olduğu için o bana gelip bende çocuklaara bakıcıyla birlikte o bakıcaktı ama işlerini benim tarihime ayarlıyamamış biraz erteleyebiliriz dedi üzüldüm yanii o olmadanda olmazki kızlar bebeklerimin biri 10 aylık diğeri 2 yaşını geçti sadece bakıya ne kadar güvenebilirimki art ablamı beklemesem ay şunuda ben yapim diyipkendiimi zorlarım ve kendime zarar veririm die düşündüm
en iyisi ablamın yanımda olması çünküü çocuklarıma ondan daha özverili kimse bakamaz ide düşüünüyorum.dr konuştum ve tarihimizi ileri aldık bakalım hakkımda hayırlısı .

yazıcı canım kenidin ii hissetmen ve artık sıkılmaya başlaman güzel sana daha çok soru lazım anlaşılan :)))
benim sorum kaynamış lipo yerlerinde şişlik ve morarma varmı die sormuştum
kaç gün ağik yürüdün yada hala yürüyomusun
lipo yapılan yerlerinde de incelme şimdiden farkedilir durumdamı
şişliklerim yok benim demiştin hala öylemi
sonda denen şeyi bilmiyom dersem gülersiniz sanırım :))) ihtiyaçla alakalı olduğunu biliyorum ama nasıl bişi takımı çıkartılışı kötü falan diyolardı sen ne dersin
tşk ederim hayatımmmmm:)))

Son düzenleme:
herkese merhaba... karın germe ameliyatı olanlara,olacak olanlara,olmayı düşünenlere şimdiden geçmiş olsun :))

bu konunun müdavimi olmaya meme kanseri ameliyatı sonrası başladım. Durumum çoğunuzdan farklı ve sitede durumuma uygun bir başlık bulamadığım için bu foruma yazmaya karar verdim...

1,5 yıl önce meme kanseri dolayısıyla sağ meme alındı.bahar aylarından beri meme estetiğini araştırdım alınan memenin yerine yenisini yaptırmak için...çok çeşitli doktorları araştırdım.genellikle silikon meme yapaılbileceğini söylediler.Ama ben doğal olmasını istediğim için hep acaba diye baktım doktorlara.sonunda çok zor ve meşakkatli bir yöntem olan karın kas ve yağlarından meme yapımı ameliyatı olmaya karar verdim.Ancak bunu kişi kendi tek başına karar veremiyor.Doktor vücudunuzun ve alınan meme dokunuuzun bu şekilde bir mem yapımına uygun olup olmadığına dikkat ediyor.bu ameliyatın bir taşla iki hatta üç kuş vurma olanağı sağlaması güzel gibi görünse de baya bir korkutucu geliyor insana...

ameliyatlarımı devlet hastanesinde hiç bir ücret ödemeden yaptırıyorum.zorunlu onarım ameliyatı oldukları için.

1.operasyonda alınan meme dokusunun yerine expander denilen bir içlastik :) koydular 3 hafta boyunca gün aşırı hastaneye giderek içine serum fizyolojik doldurttum.içlastik şiştikçe mem dokusu da kilo alımlarımızdaki gibi genişledi.bununyanı sıra ilk operasyonda karın germe ameliyatında kesip çıkarılan baklabva dilimi olarak kesilen bölge açılıp damar bağlantıları değiştirilip dokuların daha iyi beslenmesi için yer değişikliği yapılmış. bu opersyonun üzerinden 3 hafta geçti hala eğik yürümek ve korse takmak durumundayım...

önümüzdeki hafta 1.operasyona gireceğim...karın yağlarım kaslarım ve damarlarım meme dokusuna yerleştirilerek yeni bir meme yapılırken karın yağlarımdan da kurtulmuş ve karın germe ameliyatı da olmuş olacağım.

Ayrıca yeni yapılan meme ile diğer memenin benzeşmesi için sağlam memeye hafif bir dikleştirme de yapılacak...:) demiştim ya bir taşla üç kuş diye ...

hepsinin bir arada olacak olmasının dışında hiç bir çekincem ya da korkum yok...karın germe ameliyatını öyle ya da böyle olmayı zaten kafaya koymuştum.güzel olan tarafı bugüne kadar bir yük olarak benimle yaşayan yağlarım artık bi işe yarayacak...ameliyat sonrası yaşadıklarımı iyileşmeye başladıkça yazarım sizlere.

tekrar herkese geçmiş olsun...

06 esin cnm sana candan gecmis olsun diyorum ve dualarim seninle ne olursun bize gelismeleri bildir ins her sey cok cok guzel gelisir ve her sey bittiyinde guzel vicudunla kndini cok iyi hissedersin canim benim biz kadinlarin buna en cok ihtiyaci var havtaya cuma gunu bende karin germe ile gogus diklestirme olacam yazarim size optumm

06 esin cnm sana candan gecmis olsun diyorum ve dualarim seninle ne olursun bize gelismeleri bildir ins her sey cok cok guzel gelisir ve her sey bittiyinde guzel vicudunla kndini cok iyi hissedersin canim benim biz kadinlarin buna en cok ihtiyaci var havtaya cuma gunu bende karin germe ile gogus diklestirme olacam yazarim size optumm

Çok teşekkür ederim Cance...Allah hepimize akıl fikir versin :KK9: aslında şeklimle ilgili bir takıntım yok-tu. kilo alıp vermek artık bir rutin olmuştu.Ama meme kanseri yaşadığım bir çok sağlık sorunlarının toplamında "hayat hep senin yüzünden mi ameliyat olucam ben yaa? bir de kendi isteğimle olayı bakalım" diyerek biraz kadere kafa tutmadan kaynaklı olarak gelişti meme estetiği ve karın germe...bir kez de hayatın çizdiği şeklin dışında bir çentikde kendim atayım istedim senaryo metnime...

ameliyat için net gün belli olmasa da haftaya kesin olacağım galiba...(grip vs olmazsam) kendimi iyi hissettikçe yazacağım buraya..herkese sevgiler ve bol şans...

06essin çok geçmiş olsun, inşallah her şey gönlünce olsun.Kızlar yazmıyorum ama her gün okuyorum sizleri, ameliyat olanlara çok geçmiş olsun

ameliyat sonrası öksürük ne kadar sürüyor bir fikri ya da tecrübesi olan yardımcı olabilir mi?

merhaba .benim bir hafta kadar sürdü .ilk günler çok sık sonraları az az gıcık nöbetleri oluyordu.en can sıkıan kısmı bence buydu.öksürmek çok zor öksürmemek daha zor.ama allhtan kısa sürüyor:)

X