Musmutlu nice yaşlar dilerim
whatsupdan dediğim gibi seni durdurmak imkansız durmak yok yola devambu arada vücuduna dokunmayan dr kalmayacak maşallah çok kıskandım hayırlısı olsun bende konuştuk yazıştık göz kapağım dizime düşecek :) bir dokunuş istiyorum bakalım
Canim bende bu ameliyati olacagim icin tek tek sayfalari okuyorum benim anladigim da haretleri kisitliyan bir kere gerilmis olan derimiz egik yurumemiz lazim basta sonra icteki kaslar dikiliyor haliyle onlar biraz aci veriyor temizlik yada cocuklarla ilgilenmen sana bagli bu kisiden kisiye degisir sanirim ben mesela iki meme ameliyatimi cok kolay atlatan biriyim her isimi kendim yaptim bastan sona ama germe ameliyatinda bence daha dikkatli olamamiz gerekecek uzun bir dikis icten dikisler olacak onlara zarar vermemek icin ne agir tasimak gerek nede cok temizlikKızlar merhaba. Artık burdaki yorumları okuya okuya epey fikir sahibi olmaya başladım ameliyat konusunda. Şimdi benim anladığım operasyon kısmı en kolay tarafı ( herşey yolunda giderse tabi). Pek fazla ağrıdan ve kesik acısından bahsetmemiş kimse. Hatta herkes sezeryanda bile daha çok acıdığını söylemiş. Asıl mesele olan sonraki iyileşme dönemi. Doğrumu anlamışım buraya kadar? Dün gece uykum kaçtı bunu düşünmekten. Eğer kesilen yer fazla acımıyorsa iyileşme dönemini bu kadar uzatan haraketleri bu kadar kısıtlayan sebeb ne? Mesela ben 15 günlük olduğumda yemek, bulaşık, çamaşır işlerimi + çocuklarla ilgilenebilirmiyim? Bunları çok merak ediyorum.
Canim bende bu ameliyati olacagim icin tek tek sayfalari okuyorum benim anladigim da haretleri kisitliyan bir kere gerilmis olan derimiz egik yurumemiz lazim basta sonra icteki kaslar dikiliyor haliyle onlar biraz aci veriyor temizlik yada cocuklarla ilgilenmen sana bagli bu kisiden kisiye degisir sanirim ben mesela iki meme ameliyatimi cok kolay atlatan biriyim her isimi kendim yaptim bastan sona ama germe ameliyatinda bence daha dikkatli olamamiz gerekecek uzun bir dikis icten dikisler olacak onlara zarar vermemek icin ne agir tasimak gerek nede cok temizlik
Ben zaten iki hafta hep disarda yedim evde dogru durust yemek yapmadim yapsam bile makarna turu kolay yemekler oldu
Ilk hafta yardim edebilecek mutlaka biri gerek oldugunu dusunuyorum
dogum gününü kutluyorum canım saglıklı uzun ömür diliyorumYine ilk k.k kutladı doğum günümü seviyorum bu formu
Ameliyat öncesi çok iyi araştırmak lazım nelerle karşılaşılacağını.Ben sigarayı bırakmam gerektiğini bilmiyordum ya da ameliyat sonrası bakıma bu kadar muhtaç olucağımı kestiremedim ama yemeğimi bile iki üç gün kolumu kaldıramadığım için kardeşim yedirdi.Ameliyat sonrası aynı şekilde yemeye devam ettim o da hataydı bu işe kalkıştıysan düzenli dengeli beslenme hayat tarzın haline gelmeli.Üç kez de dikiş atıldı gergin olduğum için attı dikişler.Ben de çok ağladım insan kendine bunu nasıl yapar diye ama bu da bi süreçmiş tüm sıkıntı ve pişmanlıklar geçiyor iyi sonuç alınırsaH
Hareket kısıtlılığının sebebi de şimdi oturdu kafama teşekkürler :) birde dikkatimi çeken başka birşey de insanlar bu iyileşme sürecinde biraz paranoyaklaşmış. Yok dikişimmi açıldı, yok kan geldi birşey olurmu, yok iyileşemeyecekmiyim acaba, ağrılar sızılar, ağlamalarrr.. Ve ilk hafta çok pişman olanlar olmuş ne yaptım kendime diye. Buraya yansıyan tarafımı bu yoksa gerçekten kendine kötü birşey yapmışşın gibi psikolojisimi bozuluyor insanın?
3 kez dikiş atılmasının sebebi dikişlerinizmi açılmıştı yani? Tekrar dikiş atarken canınız yandımı? Yoksa narkoz veripmi attılar. Ben günde 1 veya 2 adet içiyorum sigara. Yemek olayını söylediğiniz iyi oldu bunu hiç bir yerde duymamıştım. Ama anlamadığım o dikişlerin atması okadar kolay olmamalı ya. Acaba doktorunuzdan kaynaklanan birşeymiydiAmeliyat öncesi çok iyi araştırmak lazım nelerle karşılaşılacağını.Ben sigarayı bırakmam gerektiğini bilmiyordum ya da ameliyat sonrası bakıma bu kadar muhtaç olucağımı kestiremedim ama yemeğimi bile iki üç gün kolumu kaldıramadığım için kardeşim yedirdi.Ameliyat sonrası aynı şekilde yemeye devam ettim o da hataydı bu işe kalkıştıysan düzenli dengeli beslenme hayat tarzın haline gelmeli.Üç kez de dikiş atıldı gergin olduğum için attı dikişler.Ben de çok ağladım insan kendine bunu nasıl yapar diye ama bu da bi süreçmiş tüm sıkıntı ve pişmanlıklar geçiyor iyi sonuç alınırsa
Hayır doktorla alakalı bişey değil.Zaten ameliyat sonrası şişlik ve gerginlik oluyor üzerine çok yemek yersen daha da gerilip şişiyorsun ve ağır bavul taşıma vs dikkat etmedim.Acımadı lokal yaptı korkulucak bişey yokmuş.Ama izim baya belirgin benim üst üste işlem gördüğü için.Dr geçicek dedi geçmezse de dert etmiyorum çamaşırın için de kalıyor nasılsa3 kez dikiş atılmasının sebebi dikişlerinizmi açılmıştı yani? Tekrar dikiş atarken canınız yandımı? Yoksa narkoz veripmi attılar. Ben günde 1 veya 2 adet içiyorum sigara. Yemek olayını söylediğiniz iyi oldu bunu hiç bir yerde duymamıştım. Ama anlamadığım o dikişlerin atması okadar kolay olmamalı ya. Acaba doktorunuzdan kaynaklanan birşeymiydi
Canim ilk meme ameliyatimda lipo da olmustum ve gercekten ilk gun pismanlik duyuyosun ben kendime niye bu kadar aci cektirdim diye ama cok cabuk unutuluyor o kadar cabukki ben daha 18 haziran bir daha meme ameliyati oldum ve germeye randevu aldimSeraparis'cim ameliyat psîkolojisi sorumu senin nezdinde genel soruyorum :) sen henüz amliyat olmadığın için garip olmuş bu sorum belirtmek istedim :)
Neden 2 kere meme ameliyat-ı oldunCanim ilk meme ameliyatimda lipo da olmustum ve gercekten ilk gun pismanlik duyuyosun ben kendime niye bu kadar aci cektirdim diye ama cok cabuk unutuluyor o kadar cabukki ben daha 18 haziran bir daha meme ameliyati oldum ve germeye randevu aldim
Haha acaba bende öyle olurmuyum. Karından sonra memeye sararım belki :) genelde herkes öyle olmuş çünkü :) yalnız varya ben kendimi hiç bu kadar kararlı görmemiştim. Şimdide kendi kendime 1 agustosta olayım diye karar verdim :))) bu arada daha doktorla bile görüşmedim dikkatinizi çekeyim :) önce ağustos sonu diye düşünmüştüm, sonra 10 u şimdide 1' i. Allah sonumu hayır etsin. Haftaya salı randevum var bakalım neler olacak. Belkide hemem oracıkta yaptırıveririmCanim ilk meme ameliyatimda lipo da olmustum ve gercekten ilk gun pismanlik duyuyosun ben kendime niye bu kadar aci cektirdim diye ama cok cabuk unutuluyor o kadar cabukki ben daha 18 haziran bir daha meme ameliyati oldum ve germeye randevu aldim
Oyle guzel tatli mi tatli bi gobegim var ki kiscik bluzlar giyip gerine gerine geziyorum:)Baştan okuyunca ürpertici geliyor dikiş açılması tekrar dikilmesi vs. Ama önemli şeyler olmadığını öğrenmek rahatlatıyor insanı :) neyseki anladığım kadarıyla sizin sonucunuzda güzel olmuş. En önemlisi bu ne mutlu size. Vallahi bende iyice gaza geleyim diye evde koca göbeğimi acıp acıp geziyorum, onu göreyimki amliyat olma azmim hiç kırılmasın :))
Oy oy oyyyOyle guzel tatli mi tatli bi gobegim var ki kiscik bluzlar giyip gerine gerine geziyorum:)
Amin çok sağol.Darısı başınaOy oy oyyyDeme böyle şeyler vallahi şuracıkta kendi kendimi keser de gererim göbeğimi
Şaka bir yana, göbeğinle sana ömür boyu mutluluklar dilerim nazar değmesin size
İnşallah hayali bile güzelAmin çok sağol.Darısı başına
Hahhaa ay canim bende burdaki konulari okumaktan cesaretlendim yoksa germeden cok korkardim ben aslinda ama yazin biraz sikinti cekersin korseyle canim sicakta
Haha acaba bende öyle olurmuyum. Karından sonra memeye sararım belki :) genelde herkes öyle olmuş çünkü :) yalnız varya ben kendimi hiç bu kadar kararlı görmemiştim. Şimdide kendi kendime 1 agustosta olayım diye karar verdim :))) bu arada daha doktorla bile görüşmedim dikkatinizi çekeyim :) önce ağustos sonu diye düşünmüştüm, sonra 10 u şimdide 1' i. Allah sonumu hayır etsin. Haftaya salı randevum var bakalım neler olacak. Belkide hemem oracıkta yaptırıveririm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?