- 25 Temmuz 2013
- 2.856
- 2.811
- 158
- Konu Sahibi Novamber wind
-
Kimse kimsenin düşüncelerine karışamaz,kimi kimden üstün tuttuğu hiç kimseyi ilgilendirmez,ben facede çok görüyorum.Biriisi Atatürk resmi koyuyor Teşekkür ederiz sana yazıyor,bikaç kişi de hemen yok sen peygambere teşekkür et bilmem ne.
Milletin kafasında niyeyse şöyle bir şey var "Atatürkçüler 'in pek dinle alakası yok." Bunu bir çok kişiden duydum.
İkisi de büyük bir lider ,karşılaştırılamaz
Atartürkten önce bir çok kahraman var, ülkemiz için savaşan, dinimiz için mücadele eden. Böyle fikirler cahil insanların sadece yakın tarihi bilmesinden kaynaklanıyor.
Canim sözlerinde haklisin evet ikisi de birer lider. Fakat birisi Peygamber (sav)..
ne gadan cahilim, tarih de okuyorum oysa. uzak tarihimizde (!), ülkemiz için savaşıp kahramanlık yapanları sayabilir misin? yanlız ülke adını belirteyim= Türkiye. :))) sonra yanlışlık olmasın.
biri bir devletin lideri, diğeri bir dinin lideri. kıyaslama yapmaya çalışmayın artık.
"ayyy ikisi de çok büyük ama ne de olsa biri peygamber" demek ancak cahilliğinizi gösterir.
biri bir devletin lideri, diğeri bir dinin lideri. kıyaslama yapmaya çalışmayın artık.
"ayyy ikisi de çok büyük ama ne de olsa biri peygamber" demek ancak cahilliğinizi gösterir.
ne gadan cahilim, tarih de okuyorum oysa. uzak tarihimizde (!), ülkemiz için savaşıp kahramanlık yapanları sayabilir misin? yanlız ülke adını belirteyim= Türkiye. :))) sonra yanlışlık olmasın.
neden anlamamakta ısrar ediyorsunuz?
ikisi farklıdır, kıyaslanamaz diyorum, burda açık olmayan ne var?
sanki müslümanlığa laf etmişim gibi çarpıtmayınız, rica ediciğim.
Katılıyorum sana. Biri siyasi lider, diğeri dini lider.
Siyasi liderlik dini liderlikten çok başkadır. Diğeri ruhani boyutta, manevi açıdan bizi yüceltir. Ama siyasi liderlikle kıyaslama yapılması anlamsız biri diğerinden üstün olduğu için değil, sadece ele aldığı değerler yani kulvarları farklı olduğu için. Kimisi Hz.Muhammed olmasa bugunkü ahlaki değerlerimize sahip olamazdık vs. der, bana sorsalar da Talas savaşıyla islama geçilmesydi bile onla çok örtüsen gök tanrı inancıyla gül gibi geçinip giderdik derim. Kimi için ülke bağımsızlığı önemlidir, kimine göre dini birliği...Atamız ve silah arkadaşları olmasa şuan kim bilir hangi ülkenin mandası olacaktık...Benim için toprağım, bayrağım, ve bağımsızlığım ruhani şeylerden daha önemli. O yüzden herkesin kıstasları farklı ama ben demek istediğini anladım elifcino
Din dogmatik bir mevzu , tartışma çıksın istemiyorum herkesin inancına da saygım sonsuz. Ben kimseyi üstün görmüyorum, bahsi geçen 2 liderin de kulvarı niyeti farklıydı yaşamı boyunca. Önde tuttuğumuz değerlere göre önemleri değişir, tamamen bakış açımızla alakalı.
Bunlarin tek derdi din, Allah, peygamber, bir de dini kullanaraktan bacakarasi... Insanlar ne oluyoruz, demeye basladi, benim dinim hakikatten bu mu demeye basladi, insanlari dininden soguttular. Ataturk'e liyakati getirdigi icin deccal dediler, cikardigi liyakata uygun anayasaya "ayyasin anayasasi" dediler, insanlari din ile Ataturk arasinda secime zorladilar. Bunlari duydukca daha da bir ofkeleniyorum bugun ulkeyi bu hale getirenlere... Insanlarin icine nefret tohumlari atanlar, insanlari "sen susun.. sen busun.. bizdensin.. degilsin.." diye kutuplara ayiranlar bugun "muslumanligin savunucusu" olduklarini iddia ediyorlar bir de... Eger muslumanlik bu ise o zaman en buyuk musluman Erdogan, ama ben musluman degilim bu durumda, eksik olsun islam buysa.
Kimsenin kimseye bir şey dayattığı yok , korkmayın bu kadar .
Ama düşüncelerinizde ve onları ifade etmekte ne kadar özgür olmak istiyorsanız , o kadar özgür bırakın insanları inançlarında ve bunları savunmakta .
Herkes kendine göre de fetva çıkarmasın , hele hele inanmayanlar , bir dine mensup olmayanlar , yahu zaten inanmıyorsunuz , neyi tartışıyorsunuz ?
Sözümü tekrarlıyorum , inanan bir müslüman için Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed tüm yaradılmışların en üstünüdür .
Bu diğer insan mahlukatını ya da gelmiş geçmiş diğer peygamberleri , yok saymak değildir . Bu benim inandığım dinde ALLAH ' ın ayetidir .
Rabbin '' Sen en büyük ve en yüksek olarak yaratıldın '' dediği peygambere bir müslüman elbette ki en mukaddes değeri olarak sarılır . Bunun için kendini zorlamaz zaten , içinden gelir . İman dediğimiz şey budur bizim .
Ve yine aynı müslüman onu kıyaslamayı aklından bile geçirmez zaten .
derslere pek girmiyorsunuz sanırımne gadan cahilim, tarih de okuyorum oysa. uzak tarihimizde (!), ülkemiz için savaşıp kahramanlık yapanları sayabilir misin? yanlız ülke adını belirteyim= Türkiye. :))) sonra yanlışlık olmasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?