• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esra Erol'un programında olay sözler!

Kimse kimsenin düşüncelerine karışamaz,kimi kimden üstün tuttuğu hiç kimseyi ilgilendirmez,ben facede çok görüyorum.Biriisi Atatürk resmi koyuyor Teşekkür ederiz sana yazıyor,bikaç kişi de hemen yok sen peygambere teşekkür et bilmem ne.
Milletin kafasında niyeyse şöyle bir şey var "Atatürkçüler 'in pek dinle alakası yok." Bunu bir çok kişiden duydum.
İkisi de büyük bir lider ,karşılaştırılamaz:72::72:

Kimse kimsenin düşüncelerine karışamaz,kimi kimden üstün tuttuğu hiç kimseyi ilgilendirmez,ben facede çok görüyorum.Biriisi Atatürk resmi koyuyor Teşekkür ederiz sana yazıyor,bikaç kişi de hemen yok sen peygambere teşekkür et bilmem ne.
Milletin kafasında niyeyse şöyle bir şey var "Atatürkçüler 'in pek dinle alakası yok." Bunu bir çok kişiden duydum.
İkisi de büyük bir lider ,karşılaştırılamaz:72::72:

Canim sözlerinde haklisin evet ikisi de birer lider. Fakat birisi Peygamber (sav).. :16:

Atartürkten önce bir çok kahraman var, ülkemiz için savaşan, dinimiz için mücadele eden. Böyle fikirler cahil insanların sadece yakın tarihi bilmesinden kaynaklanıyor.

ne gadan cahilim, tarih de okuyorum oysa. uzak tarihimizde (!), ülkemiz için savaşıp kahramanlık yapanları sayabilir misin? yanlız ülke adını belirteyim= Türkiye. :))) sonra yanlışlık olmasın.

Canim sözlerinde haklisin evet ikisi de birer lider. Fakat birisi Peygamber (sav).. :16:

biri bir devletin lideri, diğeri bir dinin lideri. kıyaslama yapmaya çalışmayın artık.

"ayyy ikisi de çok büyük ama ne de olsa biri peygamber" demek ancak cahilliğinizi gösterir.

ne gadan cahilim, tarih de okuyorum oysa. uzak tarihimizde (!), ülkemiz için savaşıp kahramanlık yapanları sayabilir misin? yanlız ülke adını belirteyim= Türkiye. :))) sonra yanlışlık olmasın.

biri bir devletin lideri, diğeri bir dinin lideri. kıyaslama yapmaya çalışmayın artık.

"ayyy ikisi de çok büyük ama ne de olsa biri peygamber" demek ancak cahilliğinizi gösterir.

Bu yorumunuzda sizin benim düsünceme olan saygisizliginizi gösterir.

Cehalet olur mu hiç elifcino ?

Bunu inanarak mı yazıyorsun ? Yoksa yazdıklarını ben mi yanlış anladım ( ki öyledir muhtemelen )

İnsanların inanç ve inançsızlıkları , inançların boyutları sadece kendilerini bağlar , bir diğerine saygı göstermek düşer .

Buraya kadar hem fikiriz sanırım .

Ama inanan bir müslüman için , altına çize çize yazıyorum ''inanan bir müslüman '' için ; Hz. Muhammed(S.A.V) ' in üzerinde bir yaradılmış kul yoktur . İnanan müslümanlarda bu inançlarına saygı bekler ve bunuN cehalet olarak sıfatlandırılması doğru değildir .

Çünkü kendi din dogmasına göre peygamberi , yaradan tarafından dünyaya getirilmiş insanların en üstünüdür .

İnanmayana komik gelebilir , ütopik gelebilir , görmediğin kişiye bu ne saygısı da denebilir ... Ama bunlar içinden sessiz denilse , kişinin kendi inancını nasıl bağlanarak yaşadığı ona bırakılsa ...

Ne güzel olacak , hem de çok ...

Allah şaşırtmasın:53:
Allah'ım ve Peygamberim arasına asla kimseyi koyamam.
Şaşırmış bu insan iman meselesi bu imanımız daim olsun böyle olmaktan korusun bizi Allahımız

neden anlamamakta ısrar ediyorsunuz?

ikisi farklıdır, kıyaslanamaz diyorum, burda açık olmayan ne var?

sanki müslümanlığa laf etmişim gibi çarpıtmayınız, rica ediciğim.

Yorumundan çıkan sonuç; ikiside büyük biri diğerinden üstün olamaz kıyaslamayın
böyle bir şey mümkün olabilir mi? kim peygamberimizden üstün olabilir?
neyse he he diyelim en iyisi :ssz:

bravoooo, ne de güzel anlayamamışsınız...

ben de sizin mesajınızdan, birbirinden farklı olan şeyleri kıyaslamanın mantıksızlığını, mantığınızın almadığı sonucunu çıkarıyorum.

Oldum olası benim de anlayamayacağım bir kıyastır bu..Ne kadar manasız.

Hz. Muhammed müslümanların peygamberi ve son peygamberdir. Ondan üstün insan yok demek, Allahın diğer elçilerini düpedüz inkar etmektir.
Diğer elçiler ve şehitler gibi o da rabbin katındadır.

Ha şu söylense anlarım..Kendisi ve yanındakiler gibi bir müslüman gelmedi bir daha bu dünyaya ya da çok nadir geldi..

Bakalım arapların haline, nasıl yaşıyorlar müslümanlığı..Hadi bırakın arapları, dönelim ülkedeki müslümanlara..
Sapıklık, şiddet, hırsızlık, hakkın gaspı diz boyu..

Keşke hayatta olsaydı da, kendi yolundan gidenleri iddia edenleri adam etseydi..

Benim Atatürk sevgim çok büyüktür ama kimse Peygamberimizden daha büyük değildir.(benim inancıma göre )
Zaten O'nunla kimse kıyaslanamaz.
Bu çok farklı bir konu.
İdeolojilerimize kurban etmeyelim :34:

Bu da insanlari kutuplastirmanin baska sekli... Yobazlarin cogalmasinin urunu.. Kadesa yazmis, lisede iken ona "Ataturk mu yoksa peygamber mi?" diye soruyorlarmis. Gencler secime zorlaniyor. Herkes kimligini aciklasin, Kurt mu yoksa Turk mu? Alevi mi yoksa Sunni mi? Ataturkcu ve gavur mu yoksa musluman ve Peygamberci mi? Bakalim daha neler cikacak, daha kaca bolunecegiz?

Benim lise yillarim 70 li senelerin sonlari... Bu tip dertlerimiz hic olmadi. Hic kimse ne Ataturk'u ne de Hz. Muhammed'i sorgulamadi biz gencken... Aklimiza bile gelmezdi. Resmi bayramlarda ve 10 Kasimlarda herkes Ataturkcu, kandillerde dini bayramlarda ve Ramazanda herkes musluman idi. Biz hic ayrimcilik gormedik, hic secim yapmak zorunda birakilmadik. Bugunlere kadar.. Hepimizin hayattan beklentisi daha iyi ekonomik kosullarda yasamak idi, iktidarlar da secim meydanlarinda bununla ilgili konusur, hukumet bu konudaki problemleri cozmeye calisirdi.

Bunlarin tek derdi din, Allah, peygamber, bir de dini kullanaraktan bacakarasi... Insanlar ne oluyoruz, demeye basladi, benim dinim hakikatten bu mu demeye basladi, insanlari dininden soguttular. Ataturk'e liyakati getirdigi icin deccal dediler, cikardigi liyakata uygun anayasaya "ayyasin anayasasi" dediler, insanlari din ile Ataturk arasinda secime zorladilar. Bunlari duydukca daha da bir ofkeleniyorum bugun ulkeyi bu hale getirenlere... Insanlarin icine nefret tohumlari atanlar, insanlari "sen susun.. sen busun.. bizdensin.. degilsin.." diye kutuplara ayiranlar bugun "muslumanligin savunucusu" olduklarini iddia ediyorlar bir de... Eger muslumanlik bu ise o zaman en buyuk musluman Erdogan, ama ben musluman degilim bu durumda, eksik olsun islam buysa.

neden anlamamakta ısrar ediyorsunuz?

ikisi farklıdır, kıyaslanamaz diyorum, burda açık olmayan ne var?

sanki müslümanlığa laf etmişim gibi çarpıtmayınız, rica ediciğim.

Katılıyorum sana. Biri siyasi lider, diğeri dini lider.

Siyasi liderlik dini liderlikten çok başkadır. Diğeri ruhani boyutta, manevi açıdan bizi yüceltir. Ama siyasi liderlikle kıyaslama yapılması anlamsız biri diğerinden üstün olduğu için değil, sadece ele aldığı değerler yani kulvarları farklı olduğu için. Kimisi Hz.Muhammed olmasa bugunkü ahlaki değerlerimize sahip olamazdık vs. der, bana sorsalar da Talas savaşıyla islama geçilmesydi bile onla çok örtüsen gök tanrı inancıyla gül gibi geçinip giderdik derim. Kimi için ülke bağımsızlığı önemlidir, kimine göre dini birliği...Atamız ve silah arkadaşları olmasa şuan kim bilir hangi ülkenin mandası olacaktık...Benim için toprağım, bayrağım, ve bağımsızlığım ruhani şeylerden daha önemli. O yüzden herkesin kıstasları farklı ama ben demek istediğini anladım elifcino :54:
Din dogmatik bir mevzu , tartışma çıksın istemiyorum herkesin inancına da saygım sonsuz. Ben kimseyi üstün görmüyorum, bahsi geçen 2 liderin de kulvarı niyeti farklıydı yaşamı boyunca. Önde tuttuğumuz değerlere göre önemleri değişir, tamamen bakış açımızla alakalı.

Katılıyorum sana. Biri siyasi lider, diğeri dini lider.

Siyasi liderlik dini liderlikten çok başkadır. Diğeri ruhani boyutta, manevi açıdan bizi yüceltir. Ama siyasi liderlikle kıyaslama yapılması anlamsız biri diğerinden üstün olduğu için değil, sadece ele aldığı değerler yani kulvarları farklı olduğu için. Kimisi Hz.Muhammed olmasa bugunkü ahlaki değerlerimize sahip olamazdık vs. der, bana sorsalar da Talas savaşıyla islama geçilmesydi bile onla çok örtüsen gök tanrı inancıyla gül gibi geçinip giderdik derim. Kimi için ülke bağımsızlığı önemlidir, kimine göre dini birliği...Atamız ve silah arkadaşları olmasa şuan kim bilir hangi ülkenin mandası olacaktık...Benim için toprağım, bayrağım, ve bağımsızlığım ruhani şeylerden daha önemli. O yüzden herkesin kıstasları farklı ama ben demek istediğini anladım elifcino :54:
Din dogmatik bir mevzu , tartışma çıksın istemiyorum herkesin inancına da saygım sonsuz. Ben kimseyi üstün görmüyorum, bahsi geçen 2 liderin de kulvarı niyeti farklıydı yaşamı boyunca. Önde tuttuğumuz değerlere göre önemleri değişir, tamamen bakış açımızla alakalı.

demek istediğim buydu evet, farklı kulvardalar, farklı dönemlerde yaşadılar.. yani çok açık değil mi: biri bir dinin lideri, diğeri bir ülkenin kurucu lideri. bunda anlaşılmayacak ne vardı? kıyaslama yapmanın mantıksızlığından bahsedince, beni az kalsın dinden çıkarıyorlardı hacı :))

Bunlarin tek derdi din, Allah, peygamber, bir de dini kullanaraktan bacakarasi... Insanlar ne oluyoruz, demeye basladi, benim dinim hakikatten bu mu demeye basladi, insanlari dininden soguttular. Ataturk'e liyakati getirdigi icin deccal dediler, cikardigi liyakata uygun anayasaya "ayyasin anayasasi" dediler, insanlari din ile Ataturk arasinda secime zorladilar. Bunlari duydukca daha da bir ofkeleniyorum bugun ulkeyi bu hale getirenlere... Insanlarin icine nefret tohumlari atanlar, insanlari "sen susun.. sen busun.. bizdensin.. degilsin.." diye kutuplara ayiranlar bugun "muslumanligin savunucusu" olduklarini iddia ediyorlar bir de... Eger muslumanlik bu ise o zaman en buyuk musluman Erdogan, ama ben musluman degilim bu durumda, eksik olsun islam buysa.

Hunharca katılıyorum şu renklendirdiğim kısma..

Son cümlene istinaden, elbette islam bu değil. Kuranı bile kendilerine göre eğip bükmeye çalışan bir zihniyet tarafından boğulmakta insanlar.

Bunları en güzel tasvir eden ve ayyuka çıkaran ise Yaşar Nuridir..

Kimsenin kimseye bir şey dayattığı yok , korkmayın bu kadar .

Ama düşüncelerinizde ve onları ifade etmekte ne kadar özgür olmak istiyorsanız , o kadar özgür bırakın insanları inançlarında ve bunları savunmakta .

Herkes kendine göre de fetva çıkarmasın , hele hele inanmayanlar , bir dine mensup olmayanlar , yahu zaten inanmıyorsunuz , neyi tartışıyorsunuz ?

Sözümü tekrarlıyorum , inanan bir müslüman için Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed tüm yaradılmışların en üstünüdür .

Bu diğer insan mahlukatını ya da gelmiş geçmiş diğer peygamberleri , yok saymak değildir . Bu benim inandığım dinde ALLAH ' ın ayetidir .

Rabbin '' Sen en büyük ve en yüksek olarak yaratıldın '' dediği peygambere bir müslüman elbette ki en mukaddes değeri olarak sarılır . Bunun için kendini zorlamaz zaten , içinden gelir . İman dediğimiz şey budur bizim .

Ve yine aynı müslüman onu kıyaslamayı aklından bile geçirmez zaten .

Kimsenin kimseye bir şey dayattığı yok , korkmayın bu kadar .

Ama düşüncelerinizde ve onları ifade etmekte ne kadar özgür olmak istiyorsanız , o kadar özgür bırakın insanları inançlarında ve bunları savunmakta .

Herkes kendine göre de fetva çıkarmasın , hele hele inanmayanlar , bir dine mensup olmayanlar , yahu zaten inanmıyorsunuz , neyi tartışıyorsunuz ?

Sözümü tekrarlıyorum , inanan bir müslüman için Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed tüm yaradılmışların en üstünüdür .

Bu diğer insan mahlukatını ya da gelmiş geçmiş diğer peygamberleri , yok saymak değildir . Bu benim inandığım dinde ALLAH ' ın ayetidir .

Rabbin '' Sen en büyük ve en yüksek olarak yaratıldın '' dediği peygambere bir müslüman elbette ki en mukaddes değeri olarak sarılır . Bunun için kendini zorlamaz zaten , içinden gelir . İman dediğimiz şey budur bizim .

Ve yine aynı müslüman onu kıyaslamayı aklından bile geçirmez zaten .

Katiliyorum.....

Kalem suresi 4- ve kesinlikle sen, çok büyük bir ahlâk üzerindesin; [üstün bir karaktere sahipsin.]

Ayet gayet açık ve net..

Kimsenin fetva çıkardığı falan yok ayrıca, yorum yazarken ya da tartışırken kimseden icazet almayacak insanlar..

Ben de bir müslüman ve inanan olarak diyorum ki, kendi peygamberim kadar, Allahın tüm elçileri ve peygamberleri benim için kıymetlidir. Zira benim imanım önce Allaha..

Son düzenleyen: Moderatör:
derslere pek girmiyorsunuz sanırım
Türkiye gökten zembille inmedi ya, osmanlı değil mi kökeni?

"Hz. Ömer (ra) anlatıyor: Hz. Peygamber (a.s.m) şöyle buyurdu:

"Âdem hata işlediği zaman. ‘Ya Rabbi! Muhammed’in hakkı için beni affetmeni istiyorum’ diye yalvardı. Allah ‘Ey Âdem! Kendisini daha yaratmamışken, sen Muhammed’i nereden öğrendin?’ diye sordu. Âdem: ‘Ya Rabbi! Sen beni elinle yaratıp ruhundan bana üflediğinde, başımı yukarıya kaldırdım. Arşın sütunlarında “La ilahe illellah, Muhammedurresulüllah” yazılı olduğunu gördüm ve bundan anladım ki, ismini kendi isminin yanında yazdığın kimse yarattıkların arasında sana en sevgili olandır.’ Bunun üzerine Allah şöyle buyurdu: ‘Ay Âdem, doğru söyledin; hiç şüphesiz Yarattıklarımdan bana en sevimli olan Odur. Onun hakkı için istediğinden ötürü seni bağışladım. Bilesin ki, eğer o olmasaydı, seni yaratmazdım.” (bk. Hâkim, Mustedrek, II/615; Suyuti, ed-Dürrü'l-Mensûr, 1/116. Yusuf Nebhanî, Hucetullahi ale’l-âlemin, s. 210)." (alıntıdır.)

Hz. Adem peygamberimiz bile Hz.Muhammet Mustafa(s.a.v) yüzü suyu hürmetine affedilmişken nasıl olur da Rabbimizden sonra başka bir kişiyi düşünürüz.

Atatürk 'ü severim sayarım ama dinimize göre önceliklerimiz farklı olmalıdır..

Back