- 21 Ocak 2012
- 6.954
- 19.360
- 498
- Konu Sahibi Novamber wind
Kimsenin kimseye bir şey dayattığı yok , korkmayın bu kadar .
Ama düşüncelerinizde ve onları ifade etmekte ne kadar özgür olmak istiyorsanız , o kadar özgür bırakın insanları inançlarında ve bunları savunmakta .
Herkes kendine göre de fetva çıkarmasın , hele hele inanmayanlar , bir dine mensup olmayanlar , yahu zaten inanmıyorsunuz , neyi tartışıyorsunuz ?
Sözümü tekrarlıyorum , inanan bir müslüman için Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed tüm yaradılmışların en üstünüdür .
Bu diğer insan mahlukatını ya da gelmiş geçmiş diğer peygamberleri , yok saymak değildir . Bu benim inandığım dinde ALLAH ' ın ayetidir .
Rabbin '' Sen en büyük ve en yüksek olarak yaratıldın '' dediği peygambere bir müslüman elbette ki en mukaddes değeri olarak sarılır . Bunun için kendini zorlamaz zaten , içinden gelir . İman dediğimiz şey budur bizim .
Ve yine aynı müslüman onu kıyaslamayı aklından bile geçirmez zaten .
Kimsenin kimseye dayattigi birsey yok mu? Bugun okullara, ogrenci evlerine kadar giren haremlik selamlik uygulamalari, ev basmalar, gencecik cocuklari erkekli kizli yakalandi diye ahlaksizlik yapiyorlarmis gibi fislemeler... Ana babalarini dusurdukleri durum... Ogrencileri toplum icinde dusurdukleri durum... Ilk aklima gelenler, ornekleri cogaltmak mumkun... Bu cocuklar bu milletin cocuklari degil mi? Sanki kanunlar uzaylilar icin cikariliyormus, baskinlar ayda yapiliyormus gibi "korkmayin" demek ne kadar kolay...
Hz. Muhammed icin Kuran'da yazan ve Mira magarasinda sadece kendisinin tanikliginda indirilmis ayetlere girmiyorum, ozel hayati icin indirilmis ayetlere de girmiyorum, bugun Araplarin yaptigi nefretimizi uyandiran evliliklerin kaynagina da girmiyorum, "en buyuk ve en yuksek yaratildin" lafi zaten tartismaya hic bir zaman acilamaz, dinde yasak, burada da banlanma sebebi. O yuzden inancina saygim var deyip kisa geciyorum. Ama sakin bir daha hic kimseye dalga gecer gibi "korkmayin bu kadar" deme. Insanlari istemedigi seyler soylemeye tahrik etme.