• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esra Erol'un programında olay sözler!

Kimsenin kimseye bir şey dayattığı yok , korkmayın bu kadar .

Ama düşüncelerinizde ve onları ifade etmekte ne kadar özgür olmak istiyorsanız , o kadar özgür bırakın insanları inançlarında ve bunları savunmakta .

Herkes kendine göre de fetva çıkarmasın , hele hele inanmayanlar , bir dine mensup olmayanlar , yahu zaten inanmıyorsunuz , neyi tartışıyorsunuz ?

Sözümü tekrarlıyorum , inanan bir müslüman için Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed tüm yaradılmışların en üstünüdür .

Bu diğer insan mahlukatını ya da gelmiş geçmiş diğer peygamberleri , yok saymak değildir . Bu benim inandığım dinde ALLAH ' ın ayetidir .

Rabbin '' Sen en büyük ve en yüksek olarak yaratıldın '' dediği peygambere bir müslüman elbette ki en mukaddes değeri olarak sarılır . Bunun için kendini zorlamaz zaten , içinden gelir . İman dediğimiz şey budur bizim .

Ve yine aynı müslüman onu kıyaslamayı aklından bile geçirmez zaten .

Kimsenin kimseye dayattigi birsey yok mu? Bugun okullara, ogrenci evlerine kadar giren haremlik selamlik uygulamalari, ev basmalar, gencecik cocuklari erkekli kizli yakalandi diye ahlaksizlik yapiyorlarmis gibi fislemeler... Ana babalarini dusurdukleri durum... Ogrencileri toplum icinde dusurdukleri durum... Ilk aklima gelenler, ornekleri cogaltmak mumkun... Bu cocuklar bu milletin cocuklari degil mi? Sanki kanunlar uzaylilar icin cikariliyormus, baskinlar ayda yapiliyormus gibi "korkmayin" demek ne kadar kolay...

Hz. Muhammed icin Kuran'da yazan ve Mira magarasinda sadece kendisinin tanikliginda indirilmis ayetlere girmiyorum, ozel hayati icin indirilmis ayetlere de girmiyorum, bugun Araplarin yaptigi nefretimizi uyandiran evliliklerin kaynagina da girmiyorum, "en buyuk ve en yuksek yaratildin" lafi zaten tartismaya hic bir zaman acilamaz, dinde yasak, burada da banlanma sebebi. O yuzden inancina saygim var deyip kisa geciyorum. Ama sakin bir daha hic kimseye dalga gecer gibi "korkmayin bu kadar" deme. Insanlari istemedigi seyler soylemeye tahrik etme.

Bildiklerinizi anlatın der Allah ben de anlatayım da hak kalmasın.

kaçıncı ayet olduğunu hatırlamıyorum da dilerseniz araştırıp yazarım
bu konulara fazlaca merakım olduğu için zamanında çok araştırdım

''Sen olmasaydın alemleri (felekleri) yaratmazdım'' ayeti aynen bu şekildedir.
zaten ayetin anlamı apaçık ortada, ayrıca açıklamaya gerek kalmıyor.

ha bu demek değil ki diğer peygamberler ve yahut diğer liderler üstün değildir. bizler hak dinin islam olduğunu ama diğer dinlerin ve peygamberlerin de gerçek olduğunu, neticede o dinleri ve peygamberleri de gönderen Allah oldugunu biliyoruz. bildiğimiz halde onlar büyük değil demek ne haddimize

ama en üstün O'dur . tabi ben böyle okudum ve gördüm herkesin inancı da kendine.

derslere pek girmiyorsunuz sanırım
Türkiye gökten zembille inmedi ya, osmanlı değil mi kökeni?

Türklerin kökeni osmanlı mı? bu topraklarda kaç devlet kuruldu?

o nedenle ülke diye belirttiğin için, ben de ülkede kaç tane kahraman var diye sordum?

bu yüzden benden ziyade siz, biraz dil ve anlam bilgisi çalışsanız iyi olacak.

Kimsenin kimseye dayattigi birsey yok mu? Bugun okullara, ogrenci evlerine kadar giren haremlik selamlik uygulamalari, ev basmalar, gencecik cocuklari erkekli kizli yakalandi diye ahlaksizlik yapiyorlarmis gibi fislemeler... Ana babalarini dusurdukleri durum... Ogrencileri toplum icinde dusurdukleri durum... Ilk aklima gelenler, ornekleri cogaltmak mumkun... Bu cocuklar bu milletin cocuklari degil mi? Sanki kanunlar uzaylilar icin cikariliyormus, baskinlar ayda yapiliyormus gibi "korkmayin" demek ne kadar kolay...

Hz. Muhammed icin Kuran'da yazan ve Mira magarasinda sadece kendisinin tanikliginda indirilmis ayetlere girmiyorum, ozel hayati icin indirilmis ayetlere de girmiyorum, bugun Araplarin yaptigi nefretimizi uyandiran evliliklerin kaynagina da girmiyorum, "en buyuk ve en yuksek yaratildin" lafi zaten tartismaya hic bir zaman acilamaz, dinde yasak, burada da banlanma sebebi. O yuzden inancina saygim var deyip kisa geciyorum. Ama sakin bir daha hic kimseye dalga gecer gibi "korkmayin bu kadar" deme. Insanlari istemedigi seyler soylemeye tahrik etme.

Saraylim, tespitleriniz ne kadar da isabetli. Katılıyorum önceki yazınıza da buna da.

Konuyu inananlar inanmayanlar tartışılsın diye açmadım. Paylaşmak istedim sadece...

Konu kapansa hepimiz için iyi olur kanımca, zira büyük laflar telaffuz edilmekte :ssz:

Konuyu inananlar inanmayanlar tartışılsın diye açmadım. Paylaşmak istedim sadece...

Konu kapansa hepimiz için iyi olur kanımca, zira büyük laflar telaffuz edilmekte :ssz:

Konunun kapatılma kısmına katılıyor ve hemen uyguluyorum.
Din ve siyaseti konuşamıyoruz, hemen bir kutuplaşma oluyor, şu da algılanmıyor ne yazık ki, insanlar inanmak veya inanmamakta özgürdür.
Sevip sevmemekte de, lakin sevenin de sevmeyenin de, inananın da inanmayanın da düşüncesine saygı duymak gerekir.

Saygı duymadığımız için kantarın topuzunu kaçırıyoruz her daim.

Ve tabii değerlere de saygı duymak gerekir, inançlara, saygı duyulanlara...

Back