ben de bunu anlayamadım. çok rahatsız oluyorsan izlemezsin, şikayetini de eder geçersin, izleyen insanlara bu derece hakaret etmeye kimin hakkı var?
sorsanız herkes saygılı, sorsanız herkes özgürlükçü. ben de programda çoğu yapılanları saçma buluyorum, ben de orda olan çoğu olaya inanmıyorum, bazen reyting için insanlara salakça hareketler yaptırıyorlar, bazen reyting için çok yakışıklı bi adamı oraya oturtup romantik aşık pozisyonlarına sokuyorlar.
kimisi zaten ünlü olmak için, tipini göstermek için geliyor, kimisi o program sayesinde takipçi kazanıp instagramdan reklam alıp para kazanıyor, vs vs... çoğaltılabilir bu örnekler.
ama benim bazen canım sıkılır, kafama eser, açarım canım ne istiyorsa onu izlerim. bu canımın izlemek istediği şey bu programlar da olabilir, oluyor da.
bi tartışmaya denk gelirim, bi şey dikkatimi çeker, dizi izler gibi izlerim ya da meraktan değiştirmem kanalı. ama doğru ama yanlış, kimseyi ilgilendirmez, kimse kimseye bu programları izliyor diye hakaret de edemez, kimse tv de izleyeceği program için gelip burdakilerden onay almak zorunda da değil.
başkalarının hayatına, tarzına, tercihlerine, yaptıklarına ve yapmadıklarına saygı duymayı öğrendiğimiz gün, asıl o gün ülkece çağ atlamış olacağız.