eşleriniz ve siz

selcanefe

herşey güzel olsun
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2007
493
32
318
Sivas
eşleriyle sorun yaşayan eşinden yıpratıcı sözler duyan var mı kızlar benim eşim bu günlerde çok kırıcı olmaya başladı eskişden şaka yapardı artık öyle ciddi ki en ufak bişeyde beni tersliyor dün gece bi düğünden çıktık oğlum uykudan uyandı terliydi arabanın camını kapat canım dedim bana saymadığı laf kalmadı sinirlerim boşaldı vücudum buz gibi oldu zatebn oğlum çok sorunlu bir bebek hep ağlıyor inanın bakırköye yatacak düzeye geldim saç diplerimde uğuşma hissediyorum dayanamadım kayınvalidemle kayınbabama eşim arabadan indikten sonra söyledim ağlayarak tutamadım kendimi onlarda çok şaşkındılar çünkü şimdiye kadar hiç kimseye yansıtmadım herşey güllük güneşlik sanıyorlardı babası eşime niye böyle yapıyon demiş eşim aynen şunu söylemiş bana çok karşılık veriyor siz olsanız arbada başka insanlar varken eşiniz size hakaret etse küçük düşürse siz ne yapardınız ben sadece sus nolur dedim düzgün konuş benimle dedim bu karşılık vermekmiş hamilelikte 9 kilo aldım 7kilo doğumda gitti şimdi eski kiloma dönmeme 3 kilo falan var herkes nasıl doğum yaptın hala aynı eskiş kilondasın derken eşim şişmanmışım gibi giydiğim kıyafetlere de yorum yapıyor çok üzülüyorum kızlar hiç böyle biri değildi neler oluyor anlamıyorum sütüm de çekildi oğlum sancıdan emmiyordu şimdi de benim stresimden çekiliyor öyle sıkıntılıyım ki başımı alıp gitsemyerim yok inanın olsa 1 dakika durmam saygıda kusur etmemek saygısızlığa mahkum kıldı beni başınızı ağrıttım özür dilerim

canım çok üzüldüm ama eşinin durumunu kişisel algılama bence iş stresi onu bukadar agresif yapmış olabilir yada ilk bebeğinizse babalığa alışmaya çalışıyordur biizim için ne kadar zorsa erkekler içinde bi okadar zor hayatınız eskisi gibi değil ufak bir bebeğin sorumluluğu hem sende hem onda bence biraz zaman tanı eşine ve söylediklerini kişisel algılama

tabiki anlatacaksın dertlerini.baş ağrıtmak da ne demekmiş. valla ne diyeceğimi bilmiyorum.eşler arasında küçük çekişmeler tabiiki olur.her evde ufak tefek şeyler olur.önemli olan bunları çabuk çözümlemek.eşini al karşına konuş.problemi neymiş öğrenmeye çalış.ama sinirlenmeden,sesini yükseltmeden.herşey konuşarak hallolur diye düşünüyorum. kilo konusuna gelince,benim eşimde beni hep iğneliyor.spor yaptın mı,bugün ne yedin,mağazada gezerken burdakiler sana yakışmaz artık gibi.bazen adama hak veriyorum çünkü benim 7 kilo fazlam var.yani söyleyeceğim oki her evde böle şeyler oluyor.sen üzme canını.konuş bi bakalım ne diyecek.

canim benim ya cok uzuldum ama bence esinin durumu is yorgunlugu aglayan bir bebek es durumundan annelige gecis yapan bir kadin hepsi birlesince sinirli olmasi dogal bence birazda seni yani annelikten onceki seni ozluyor bebekten kiskaniyor olabilir tum ilgin onayken birden bebek geldi sevdigi kadini elinden aldi bilmezmisin cocuk gibidir erkekler ilgi alaka uzerlerinde olsun isterler SIKma canini zamanla seni ve sevgini paylasmayi ogrenecek aslan gibi evlat vermisin sen ona vucudunda bozulsa nedeni budur keyiften degil bunu ona belirt hem o kiloyla ooooo sen hala manken gibisindir eminim benim daha 14kilo fazlam var dusun artik....bence bebegi arada uyuttuktan sonra esinle ilgilen birlikte dvd izleyin 1saat bile olsa basbasa kal sanki ona dunyadaki en yakisikli adammis gibi davran babaligin ona cok yakistigini baba olduktan sonra onu daha cok sevdigini daha cok baglandigini soyle onu sevdigini dile getir isteken mesaj yolla eminim aranizdaki gerginlik sona ericektir sende artik uzme kendini bak bebegin sapasaglam yaninda ufak tefek sorunlari olucak elde bebek senin yerinde olup cocuk isteyen ne kadar cok kadin var biliyormusun hayat cok guzel hele her sabah o minicik varliga sarilma amaci ile uyanmak dahada guzel degil mi canim sana ailene mutluluklar dilerim sevgilerimle

bence karşılıklı konuşarak anlaşmanız gerekiyor. bebek olduktan sonraki hayata alışma süreci zor her ikiniz içinde bunu çözecek anahtarsa anlayış.

canımm çok üzüldüm. iğneleme dışında hiç karşılıklı oturup niye bu duruma geldiğinizi konuştunuz mu? eğer yapabilirseniz sinirlenmeden konuşmaya çalışın. Ayrıca bu dünyada hiçbirşey ve hiç kimse bebeklerimizden değerli değil eşine üzülüp sütünün tamamen kesilmesin canım Ayrıca demişsin ya başımı alıp gitsem yerim yok diye. o da bu çaresizliğini ve ne olursa olsun seni kaybetmeyeceğini bildiği için bu kadar kaba ve kırıcı. Ben de eşinin iş yoğunluğundandır diyeyim ama senin gözün yinede onun üstünde olsun arkadaşım.

benimde böyle olmasada şu aralar çok stresli günler geçiriyordum.seninkinin tersi çok şaka yapmaya başladı bende biraz ciddiyet aramaktayım ve okadar bunladımki dediğin gibi saçlarım okadar dökülüyoki sütümde azaldı belki büyütülecek bişiy yok ama bebek bakmak zor heleki kendin başına isen belkide bunun stresi çok bunaltıyor anlayabiliyorum seni

canım cok uzuldum
sanırım eslerimiz de bu dogum ve lohusalıktan yıprandılar ve onlarda stresliler belki bundan kaynaklanıyordur
sen alttan alki moralin bozulmasinn bebisine guzel guzel bakarsın boylece
moral olmayınca daha zorlasir cunku

tatlım al yanına oturt konuş eşinle
bize anlattığın gibi anlat herşeyi açık açık
neler hissettiğini seni nasıl incittiğini anlat
bu kadar değil ama bizimde buna benzer bir sıkıntımız olmuştu
birgün sabrım taştı ağlaya ağlaya neler hissettiğimi bana bu konuda anlayışlı olmadığını anlattım
şuan ilk evlendiğimiz aylarda oldugumuz gibiyiz çok şükür
bu dönem hafif ya da ağır her ailenin başından geçiyor demek ki
bu arada cinsel yaşam da çok etkiliyor karı koca ilişkisini

kızlar ne yazdıysanız hepsini yaptım ben bebeğimin uykusu düzene girdi onu uyutuyorum ki oturalım diye eşim sadece bilgisayar başını bekliyor bende öyle yapğınca sinir oluyorum gidip yatıyorum geç kaldın diyor anlayacağınız çok alttan aldığım için eziyor beni bebeği kıskanma sürecini, atlattık biz benim eşime söylediğim güzel sözleri bi duysanız amaaaannn kızlar anlatmaya da çalışsam karşısına geçip yine kavga ediyoruz konuşmak ona göre değil ben söylüyorum söylüyorum boşa adam küsüyor yine ben suçlu om haklı oluyor hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim kimse kötü olmasın inşallah evinde mutlu olsun

ben 91 kiloyum ama kendime hep şunu söylüyorum nasıl görünürsem görüneyim ve nasıl değişirsem değişeyim özde ben benim beni görmek isterse eşim görür diyorum ve kendimi asla görüntümden ötürü kötü hissetmemeye programladım.işin aslı sadece görüntüyle de kalmıyor bütün dünyam değişti herkül gibi herşeyin altından kalkabileceğimi sanarak hep çalıştım.sonra da hasta ve depresif oldum.ve ne oldu biliyormusunuz nihayet durumumu ciddiye aldı da bana ilgili davranıyor hatta evi bile temizliyor.
selcanefe bence alttan alma.yani umarım önerimi yanlış anlamazsın ama gidecek yerinin olmaması sana böyle davranmasını gerektirmez.senin cidden ne çok üzüldüğünü görmesi lazım.ve çok güzel olsa bile her insanın er geç değişeceğini kendisininde çok değişebileceğini anlatabilirsin.
bir de çocukla ilgilenirken bu işi çok iyi yaptığını bebişinizin ona ne kadar mutlu baktığını filan anlatırsan gittikçe daha çok bakım işine katılır.değişen hayatı daha çabuk kabul eder.sevgilerimle.

canım benim aynen benim eşimde agresifti doğum yapınca dahada agresif oldu ama son 2 aydır normale döndü, yalnız böyle olmasının sebebini şuna bağlıyorum yeni bir sorumluluk olarak görüyorlar şu bir gerçekki biz hamile kaldığımız andan itibaren anne olduğumuzu hissedip 9 ay boyunca biyolojık ve ve psikolojik olarak anneliğe tamaen olmasada kısmen alışıyoruz fakat eşlerimiz ne yazıkki bizim gibi hissedemiyorlar onlar bebek dünyaya geldikten sonra BABA kavramını tanımaya yaşamaya başlıyorlar, ve bundan dolayı karakteristik özelliklerine bağlı olarak çeşitli geçici tepkiler veriyorlar kimisi olumlu yönde '' bebeğin üstüne çok düşmek gibi herşeyiyle ilgilenmek istemek gibi''gamyoncuiremsu kimisi de'' agresifleşip bizi yanlış anlamak,bizi bazen suçlu görmek gibi'':uhm: ama gerçekten geçici erkekler çocuk gibi idare etmek bizim elimizde ,benimkini mesela şöyle idare ettim sustum ve lafı değiştirdim geçti gitti , çok şükür şimdi çok güzel sabret arkadaşım sen kendini üzme ve bunun geçici olduğuna emin ol.....

MELEĞİNİ SÜTSÜZ BIRAKMA ANNESİ:1hug:

canım bende bu kanı hakkında piskoloji bölümüne konu açtım senin yaşadıklarını hatta o araba olayının aynısını ben de yaşadım sadece benim eşim arabada değil artık annemlerin yanında bile tersleniyor hakaretler ediyor çok zor günler geçirdik annemlerede kaldım biraz ama ben ondan dolayı değil bebeğim hiç durmuyordu mecburiyetten kaldım ama bende eşimin annesine anlattım her şeyi bilmiyorum neoluyor bunmlara sanki bebeği onlar doğuruyor onlar büyütüyor eşimin üstelik uykusu çok ağırdır bebeğin sesine kalkmaz bile ben kendim bakıyorum bebeğime bebeğimde hasta oldu yani düşün stresimi benimde.....................
şimdilerde biraz iyi yani nazaran aslında iyi değilde ...........:bbo:

RABBİM sana ve çocuguna saglıklı sıhatli gunler nasıp etsın inşaallah.sana bu zor günlerinde destek olanlardan ALLAH razı olsun,kostek olanları(ki bu en once eşin gibi görünüyor)RABBİM bu hayırlı günlerin hürmetine ıslah ettsin.annelik çok zor canım,heleki bebek uyumuyor ya da gazlı ise sorma gitsin.ama hepsi geçecek,sen ilk once kendi saglıgına dikkat et,zaten eşin için elinden geleni yapıyorsun,kayınpederinle birkez daha konuş,çok fazla olayların üstüne gitme.saglıcakla kal canım.bu günler geçecek.

Benzer şeyler yaşadım,hatta süt çocugunu anneye veriyorlar bile dedim:8Çok şükür son günlerde çok iyi,normale döndü,kız kardeşim geldi kaldı 2 ay,onun yanında bile rezil etti beni.Geçer merak etme.

canım bne eşimi kaç kere karşıma alıp anlattım ya yaptıklarını redetti yada küstü en sonunda yanlışını anlardı ama özürbile dilemezdi yani kısacası konuşmayı bilke beceremedik biz ben sadece konuştum o ise küstü bana sus bi aua bi sus dedi hep duymazlıktan geldi beni.......:Saruboceq:

canim ya cok üzüldüm durumuna bence bu konuda uzman bir pisikologa danis esininki pisikolojik olabilir ayni biz kadinlar gibi erkeklerde dogumdan sonra depresyona girebiliyorlar benim esimde benim kilomla hep alay ediyor yok cingene gibisin yok bu ne kilik yok yaglarin var ama zamana biraktim eger oturup konusamiyorsaniz ne hissettigini bir kagida yaz esinin okumasini sagla. Eminim hersey düzelecek bir süre sonra bu günleri unutacaksiniz.

ayrı odada yatmayı tercih ediyorum özür dilemese bile kırıcı olmayı bırakana kadar da birlikte yatmayacam oğlumda yanımda öğlenleri yemeğe geliyordu artık gelemiyor oğlundanda mahrum kaldı bi akşamları ne severse o kadar kendi etti kendi çeksin birazda o tatsın yanlızlığı

Bende dogum yapalı 13 gün oldu hamilelik öncesi kiloma dönmeme 1.5 kilo kaldı görenler nasıl zayıfadın diyor ..inanamıyorlar.ama eşim şu göbeğine bak diyip duruyor.erkekler biraz düşüncesizler.fazlada umursamamak lazım ben öyle yapıyorum enazından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…