- 10 Ekim 2014
- 31.823
- 142.470
- 798
- Konu Sahibi yesil peri
-
Eşim böyle düşünmeme sebep oluyor malesef. Beni yönetmeye çalışıyor. Ne gerek varlarından sıkılıyorum. Ona sormadan bir şeyler yapmak istiyorum oda kabul etti zaten ancak ne kadar isteyeceğimi bilmiyorum.
Bende zaten sürekli para istememek için her ay kendi düzenli olarak yatırsın hesabıma diye düşündüm. Kart kullanmaktansa nakit istiyorum tek fark bu.İşten ayrılsam eşimden ne kadar alacagımı düşünmezdim ben.
İhtiyacım varsa isterdim.
Kızıma bile ek kart çıkardım sürekli para istemesin benden diye.
Benim kartım var,evden calısmaya basladım geçtigimiz yaz,maaşımı biriktiriyorum bankadan cekmedim hiç,yatırım hesabı vb şekilde değerlendiriyorum.Bende zaten sürekli para istememek için her ay kendi düzenli olarak yatırsın hesabıma diye düşündüm. Kart kullanmaktansa nakit istiyorum tek fark bu.
Bütün harcamlar çıkınca geriye kalan para ne kadarda cumhuriyet ,çeyrek altın v.s alın. Her ay durum ayni olmaz tabiki . Kalan paraya duruma göre hareket edersinizElbette öyle ancak şöyle bir durum var. Sürekli alışveriş yapan, sürekli dışarı çıkan birisi değilim. Belki harcamayayıp biriktireceğim ama kesin olarak her ay almak istiyorum çünkü eşimi o şekilde alıştırmak istemiyorum. Her ay net bir şey vermesi gerekiyor
Sizin bütçenizi bilemem elbette ama konu sahibinin eşi 60 bin TL kazanıyormuş zaten. 10-15 bin kişisel harcama fazla değil mi her ay? Ne bileyim aylık kıyafet, bakım, dışarıda yeme içme vs için fazla gibi geldi. Ha tabi kendine birikim yaparsa o ayrı. Konu sahibi bence kesinlikle ya sigortayı dışarıdan yatırmalı, ya bireysel emeklilik vs kendini güvenceye almalı.Her ailenin dinamiği farklıdır.Ben sizi anlıyorum illa kuralı ortak bütçe değil...Şöyle soyleyeyim,ben lüzumsuz harcama yapmam aylık 10 bin şahsi harcamalarim için yetiyor eğer eve alışveriş vs yapmiyorsam.Bazen kuaförde rofle gibi masraflı bir şey yaptırirsam ya da pahalı bir çizme mont vs aldiysam destek istiyorum...(Ben çalışıyorum kendime ayirdigim bu kadar)Ona gire siz de 10-15 bin gibi bir tutar belirleyebilirsiniz
Yani bunu maaş gibi düşünmemelisiniz bence. Ne zaman neye ithyiacınız olursa ona göre değişir. Bi limiti olmamalı diye düşünyorumMerhabalar hanımlar.. Kafama takılan bir konu var sizlere danışmak istiyorum. Şuan evliyim. On senedir çalışıyorum, ancak artık işten çıkmak zorundayım çünkü ciddi ve kronik bir sağlık sorunum var yaklaşık bir senedir.
Her zaman kötü durumda değilim ama atak geldiği zaman bayılıyorum ve erken müdahale edilmezse ölümle bile sonuçlanabilirmiş. İş yerinde çok fazla atak geçirmeye başladım artık dayanamıyorum ve çok sevdiğim işimden ayrılmak zorundayım.
Benim sizlere sorum şu; Eşim biraz pinti mi desem yoksa tutumlu mu bende pek anlayamadım açıkçası kendim çalıştığım için kendi paramı harcıyordum pek ilgilenmiyordum bu konuyla. Evin market, fatura, vs gibi tüm giderlerini eşim hallediyor. Ben sadece ne eksikse söylerim o alır. Bir çocuğumuz var onun ihtiyaçlarınıda yazarım, eşim gider alır. Ortalama 20 bin lira mutfak, fatura vs kısaca tüm ev gideri masrafımız. Ev kendimizin arabamız var. Herhangi bi borcumuz yok. 60 bin lira maaş alıyor.
Sormak istediğim bu para içinde benim hakkım olan para ortalama nedir sizce? Elbette herkesin harcayacağı para aynı olmaz. Kimisi harcar, kimisi biriktirir. Yani harcayayım veya harcamayayım fark etmez. Benim sorum net olarak şu, sadece benim kişisel ihtiyaçlarım için sosyalleşebilmem için vs. kısacası benim hakkım olan en az miktar nedir?
Anlaşıldığımı umarak yorumlarınız bekliyorum. Teşekkür ederim.
Merhabalar hanımlar.. Kafama takılan bir konu var sizlere danışmak istiyorum. Şuan evliyim. On senedir çalışıyorum, ancak artık işten çıkmak zorundayım çünkü ciddi ve kronik bir sağlık sorunum var yaklaşık bir senedir.
Her zaman kötü durumda değilim ama atak geldiği zaman bayılıyorum ve erken müdahale edilmezse ölümle bile sonuçlanabilirmiş. İş yerinde çok fazla atak geçirmeye başladım artık dayanamıyorum ve çok sevdiğim işimden ayrılmak zorundayım.
Benim sizlere sorum şu; Eşim biraz pinti mi desem yoksa tutumlu mu bende pek anlayamadım açıkçası kendim çalıştığım için kendi paramı harcıyordum pek ilgilenmiyordum bu konuyla. Evin market, fatura, vs gibi tüm giderlerini eşim hallediyor. Ben sadece ne eksikse söylerim o alır. Bir çocuğumuz var onun ihtiyaçlarınıda yazarım, eşim gider alır. Ortalama 20 bin lira mutfak, fatura vs kısaca tüm ev gideri masrafımız. Ev kendimizin arabamız var. Herhangi bi borcumuz yok. 60 bin lira maaş alıyor.
Sormak istediğim bu para içinde benim hakkım olan para ortalama nedir sizce? Elbette herkesin harcayacağı para aynı olmaz. Kimisi harcar, kimisi biriktirir. Yani harcayayım veya harcamayayım fark etmez. Benim sorum net olarak şu, sadece benim kişisel ihtiyaçlarım için sosyalleşebilmem için vs. kısacası benim hakkım olan en az miktar nedir?
Anlaşıldığımı umarak yorumlarınız bekliyorum. Teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?