- 10 Haziran 2018
- 1.399
- 2.346
- 133
- Konu Sahibi Fight4freedom1
-
11 yıllık öğretmenim maaşım 13800Devletteki maaşın o kadar düşük olduğuna emin misiniz?
Rehber öğretmen arkadaşım yeni uzman öğretmen oldu 22000 kadar çıkıyor. Sizin ki ham halidir. Eşim devlette diş hekimi ham maaşı 1200011 yıllık öğretmenim maaşım 13800
Günaydoğudan bildiriyorum ev kiraları 10-15 bandında o da bulursanBen de tam tersine ozelde asgari ücret veriyorlar diye biliyordum. Evet devlette en düşük maaş öğretmen ve hemşirelerde diye biliyorum ben de cok düşük geldi bana da maaş açıkçası. Maddi olarak tabi daha zor olabilir sonuçta 2 ayrı ev geçinecek. Ama bildiğim kadarıyla genelde doğu ve gdogu anadoluya atama oluyor. Küçük bir ilçede olursa kiraniz öyle çok yüksek olmaz tahminim. O zaman kazandığınız size yeter ama eşiniz asgari ücretle suanki evinizde gecinebilir mi bilemiyorum. Yine de ben olsam atanirdim. Özel sektörün çalışma şartları devletten daha zor oluyor. Düzenli maaş, haftasonu tatili vs. Bence devlet daha avantajlı
Kardeşim 12 alıyor 7 yıllık öğretmen ek ders olursa 14-15 buluyor. Yazın yok sömestrde yok ara verilen her durumda yok ek dersteDevletteki maaşın o kadar düşük olduğuna emin misiniz?
Net maaşım bu, ek ders var ama asla 22bine çıkmaz. En fazla ek ders 4300 civarı yatmıştı. Tatiller falan ortalama alırsak 3500 de ek ders.Rehber öğretmen arkadaşım yeni uzman öğretmen oldu 22000 kadar çıkıyor. Sizin ki ham halidir. Eşim devlette diş hekimi ham maaşı 12000
Rehber öğretmenler full ek ders alıyor. Bunu hepimiz almıyoruz. 18 yılı tamamladım bu sene uzman öğretmenim. Ham maaşım 16 küsur yattıRehber öğretmen arkadaşım yeni uzman öğretmen oldu 22000 kadar çıkıyor. Sizin ki ham halidir. Eşim devlette diş hekimi ham maaşı 12000
Bence kesinlikle atanEşim yurtdışına da gitsem gelir. Ondan yana sıkıntı yok.Ama 2 sene önce şey diyordu.Ailem yatılı gelir 6 ay kalırsa git diyemem diyordu.Ama şu 3 senede ailesi ile aramız öyle kötüki. Görünürde iyiyiz ama gelip gitme arama falan yok. O yüzden geleceklerini sanmıyorum.Eşime anne baba kardeş denilince akan sular duruyor.Her hafta mutlaka ailesine ugramaya çalışıyor.Uzağa gidersek daha rahat olur gibi hissediyorum. 2 3ayda bir çıkar gelir, istediği zaman ailesini görür.
Ben devleti tercih ederdim.Ben özel sektörde öğretmenim.Geçen yıl işimden memnun olduğum için sınava girmedim.Meslekte 3.yılım.Şimdiden her sene anlaşma yapmaktan çok sıkıldım.2 senedir çalıştığım kurumu bıraktım.Atama puanlarımız 69 a kadar düştü.Bu senede 68 ile falan kapatır diyorlar. Mezun sayısı çok az.
Bu sene sınava başvurdum. Ancak girmek konusunda kararsızım. Devlette öğretmen maaşları çok düşük.Atanırsam 3 sene eşimle farklı şehirde yaşayacağız.Maddi olarak bizi zorlar mı?Özelde mi devam etsem, sınava mı çalışsam kararsızım.
Eşim özelde asgari ücretle çalışıyor.Şuanki evimizi çok seviyorum. Eşimde benimle gelse taşınmak zorunda kalacağız.Aklımı kurcalayan diger şey ailesi yatılı olarak gelir mi? Ailesi aynı şehirde olmamıza ragmen gelmiyor. Aramızda sorunlar var.Eşim ailesine çok düşkün. Birlikte gitsek yapabilir mi?
Sizce sınava çalışayım mı? Özelde mi devam edeyim? Devlette öğretmen maaşı 13 bin TL, özelde full çalışırsan devlettekinden kat kat iyi. Ama yazları 2 ay maaş alamıyorum. Ve yazları SSK yatmıyor.
Ben hep iyi olmadığını söylüyorum ama herseferinde aramız iyi diyor gunces. Üzmek için söylemiyorum ama eşiyle arası ve iletişimi iyi olan biri 3. Kişiler yüzünden sorun yaşayıp takmaz.Bu problem yasamayan haliniz mi?Neyse ki sana duskunmus yoksa ailesi temelli size yerlesse hayir diyemez. Senin mutlulugun tavan yapar artik
Kötü olduğunu kabul edemez, boşanma ihtimalinden bahsedilir yoksa.Ben hep iyi olmadığını söylüyorum ama herseferinde aramız iyi diyor gunces. Üzmek için söylemiyorum ama eşiyle arası ve iletişimi iyi olan biri 3. Kişiler yüzünden sorun yaşayıp takmaz.
Benim eşimle aram kötüydü mesela. Kötü olduğu için ailesini daha çok takardım. Şimdi iyi ben zorla götürüyorum ailesini. Kayınvalidem enteresan biçimde beni de çok sevmeye başladı. Eşlerin arası iyi olunca eş ailesiyle kötü de olsa görüşmesede kadın takmaz ki bunu banane der. Banane gelmişler gelmemişler arabanın onu bunu benim üstümeymiş. Kocası zaten sorar ona danışır saygı sevgi gösterir. Ailesi gelsede çok kaldığında rahatsız olucağını bilince ona göre ayarlar.Kötü olduğunu kabul edemez, boşanma ihtimalinden bahsedilir yoksa.
İyi değil zaten. İnsan memuriyetten olur mu ya bu zamanda, insan sınava girmez mi başka yere tayinim çıkarsa eşimin ailesi yatılı gelir diye.Benim eşimle aram kötüydü mesela. Kötü olduğu için ailesini daha çok takardım. Şimdi iyi ben zorla götürüyorum ailesini. Kayınvalidem enteresan biçimde beni de çok sevmeye başladı. Eşlerin arası iyi olunca eş ailesiyle kötü de olsa görüşmesede kadın takmaz ki bunu banane der. Banane gelmişler gelmemişler arabanın onu bunu benim üstümeymiş. Kocası zaten sorar ona danışır saygı sevgi gösterir. Ailesi gelsede çok kaldığında rahatsız olucağını bilince ona göre ayarlar.
Ben konu sahibinin psikolojik olarakta iyi olmadığını düşünüyorum.
Gelmezler zaten geline bayıldıklarını pek sanmıyorum. Beni bile geriyor burdanİyi değil zaten. İnsan memuriyetten olur mu ya bu zamanda, insan sınava girmez mi başka yere tayinim çıkarsa eşimin ailesi yatılı gelir diye.
Gelseler şimdiki evine gelirlerdi, aylar yıllar oldu ayak basan yok evine. Kimse meraklısı değil. Kendi kendine kuruluyor.Gelmezler zaten geline bayıldıklarını pek sanmıyorum. Beni bile geriyor burdan
Özelde öğretmenlik, devletten iyi diyen kaç kişi vardır acabaİyi değil zaten. İnsan memuriyetten olur mu ya bu zamanda, insan sınava girmez mi başka yere tayinim çıkarsa eşimin ailesi yatılı gelir diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?