• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşle ayrı şehirde yaşamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben olsam atanirim. Eşim de benimle gelir. Zaten asgari ücretle çalışıyorsa her yerde iş bulur. Evin güzel olması pek de önemli değil zaten 3 sene farklı evde yaşadıktan sonra. Şimdi olmasa başka zaman çıkartır zaten ev sahibi, 5 seneden sonra belki kira ncartış davası açacak, o zaman zaten bir önemi kalmayacak fiyatının.
Dediğim gibi ben kesin giderdim.
Asgari ücretle çalışıyor, ek olarak market alışverişi için kartı var.Saatleri uygun, işten erken çıkıyor. Ama işinden aşırı derecede şikayetçi.Annem burada yalnız oldugu içinde kararsızdım. Ancak sürekli tatilimiz var zaten. İstediğimiz zaman gelebiliriz.Evimizin kirası 1500 TL. Alt komşu ile 2 senedir anlaşıp ev sahibi ile konuşuyoruz.Alt komşum ev sahibinin paracı oldugunu söylüyor. Ona güvenmiyor. Bu da beni tedirgin ediyor.

İstanbulu hiç düşünmedim biraz daha yüksek puan alsanız başka şehri yazabilirsiniz belki. İstanbul 13 bin lira ile çok zor zaten kiralar o civarda
Bu sene düşük puanlılar bile bursa gibi yerlere atandı.Ama seneye batı olarak tek İstanbul açılabilir.Genelde İç Anadolu ve dogu tarafını açıyorlar. İnanın buralarda da kiralar çok arttı. Bu da beni sıkıyor. Ev sahibi çıkın dese, bu fiyata hayatta ev bulamayız.

Asgari ücretle çalışıyor, ek olarak market alışverişi için kartı var.Saatleri uygun, işten erken çıkıyor. Ama işinden aşırı derecede şikayetçi.Annem burada yalnız oldugu içinde kararsızdım. Ancak sürekli tatilimiz var zaten. İstediğimiz zaman gelebiliriz.Evimizin kirası 1500 TL. Alt komşu ile 2 senedir anlaşıp ev sahibi ile konuşuyoruz.Alt komşum ev sahibinin paracı oldugunu söylüyor. Ona güvenmiyor. Bu da beni tedirgin ediyor.
Yani atanmak istediğiniz yer İstanbul değilse, uyguna yine başka bir yer bulup tasinmaniz daha mantıklı. Dediğim gibi kiraniz 1500 kalmayacak ve boşuna 2 kira vereceksiniz. Her şeyi geçtim eşten ayrı olmaya değmez yani. Yani küçümsemek değil ama asgari ücretli iş yani her yerde bulunur, bugün beğenmez çıkar yarın yine bulur sonuçta mesleği elinde tecrübesi de var. Arada değişiklik de iyidir belki pazarlıkla daha yüksek de alır moral olur.

Kimse de sizin evinize izin almadan 6 ay gelmez korkmayın. Zaten aranız kötü değil mi yani gelmezler gelmeyin derseniz.

Yani atanmak istediğiniz yer İstanbul değilse, uyguna yine başka bir yer bulup tasinmaniz daha mantıklı. Dediğim gibi kiraniz 1500 kalmayacak ve boşuna 2 kira vereceksiniz. Her şeyi geçtim eşten ayrı olmaya değmez yani. Yani küçümsemek değil ama asgari ücretli iş yani her yerde bulunur, bugün beğenmez çıkar yarın yine bulur sonuçta mesleği elinde tecrübesi de var. Arada değişiklik de iyidir belki pazarlıkla daha yüksek de alır moral olur.

Kimse de sizin evinize izin almadan 6 ay gelmez korkmayın. Zaten aranız kötü değil mi yani gelmezler gelmeyin derseniz.
Kiramız en az 4bin TL olacak.Farklı şehirlerde olunca eşimle gidip gelmekte sıkıntı olacak. Bunlar beni düşündürüyor. Özelinde sonu yok.Ve bu sene patronlara güvenilmeyeceğini anladım.Bu sene bu kurumda çalışırken hayatta bırakmam, evime yakın diyordum.Kendim bıraktım.
Bende geleceklerini sanmıyorum.Otobüs uçak biletleri çok pahalı.Birde aramızda o samimiyet yok. Belki eşimle başka şehre gitmek bizim için daha iyi olabilir.

Eşinizin işi çakılı kadrolu değil maaşı yüksek değil gelecek için atanmanız ve eşinizin size ayak uydurması en doğrusu.

Sizin yerinizde eşiniz olsa farklı şehre tayini çıksa gider miydiniz gitmez miydiniz?

Ev sizin değilse kalmanın mantığı yok özel sektörün de illaki riskleri var. Bunun hamilelik dönemi vs birçok sorunu var bana göre.

Aramız iyi problem yaşamıyoruz. Bana düşkün olduğunu düşünüyorum.
Ben öyle düşünmüyorum eğer düşkün olsaydı ve aranızda problem olmasaydı bu kadar takmazdın. Bilemiyorum ailesini de severdin. Sana karşı saygısızlıkları ağır lafları ithamları doldurmaları oldu mu ? Hayır. Bir de çok yaşlılar yani. Belkide eşin bıkmıştır da açmıyordur konuyu.

Bence puanlar dusmusken atanmak için uğraşın. özelde iki katı kazanmak için iki katı çalışmış oluyorsunuz ekstra bı çok hakkı zaten vermiyorlar. Hayatta hiç birşeyin garantisi yok belki yarın kendi mesleğinizle alakalı özelde iş bulmak zor olacak puanlar tavan yapacak mezun sayısı cogalacak belki eşinizle araniz bozulacak vs..

Eşiniz zaten asgari aliyormus o da sizinle gelsin maaş olarak değişen bişey olmayacak. iki eve gerekte kalmamış olur. ailesi ile problemler varsa onlar zaten gelmez. Gittiğiniz yerden de içinize sinen güzel bı ev illaki bulursunuz.

Eşinizin işi çakılı kadrolu değil maaşı yüksek değil gelecek için atanmanız ve eşinizin size ayak uydurması en doğrusu.

Sizin yerinizde eşiniz olsa farklı şehre tayini çıksa gider miydiniz gitmez miydiniz?

Ev sizin değilse kalmanın mantığı yok özel sektörün de illaki riskleri var. Bunun hamilelik dönemi vs birçok sorunu var bana göre.
İşim garanti degilse eşimle giderdim. Ben bu forumda eş ailesi ile ayrı şehirde yaşayanların çok sıkıntılarını okuyorum.Aynı şehirde rahatız. Ama daha mi iyi olur onu da bilmiyorum. Eşimin iş yeri 2 seneye başka firmaya devir olabilir.Alacak firmada şuan çalıştığının iki katı çalışacak. Devir olunca işi bırakmayı düşünüyor zaten

Ben özel sektörde öğretmenim.Geçen yıl işimden memnun olduğum için sınava girmedim.Meslekte 3.yılım.Şimdiden her sene anlaşma yapmaktan çok sıkıldım.2 senedir çalıştığım kurumu bıraktım.Atama puanlarımız 69 a kadar düştü.Bu senede 68 ile falan kapatır diyorlar. Mezun sayısı çok az.
Bu sene sınava başvurdum. Ancak girmek konusunda kararsızım. Devlette öğretmen maaşları çok düşük.Atanırsam 3 sene eşimle farklı şehirde yaşayacağız.Maddi olarak bizi zorlar mı?Özelde mi devam etsem, sınava mı çalışsam kararsızım.
Eşim özelde asgari ücretle çalışıyor.Şuanki evimizi çok seviyorum. Eşimde benimle gelse taşınmak zorunda kalacağız.Aklımı kurcalayan diger şey ailesi yatılı olarak gelir mi? Ailesi aynı şehirde olmamıza ragmen gelmiyor. Aramızda sorunlar var.Eşim ailesine çok düşkün. Birlikte gitsek yapabilir mi?
Sizce sınava çalışayım mı? Özelde mi devam edeyim? Devlette öğretmen maaşı 13 bin TL, özelde full çalışırsan devlettekinden kat kat iyi. Ama yazları 2 ay maaş alamıyorum. Ve yazları SSK yatmıyor.
Ben devlette öğretmenim canım. maaşı düşük ama 15 ders saati karşılığı o parayı alıyoruz. 21 saat ders almak ve nöbet tutmak zorunlu. 31 saate kadar ek ders alabilirsin. kurs açabilirsin bayağı artıyor o zaman. ben şahsen özel sektördeyse devleti tercih ederim. işten atılma iş bulamama sorunu yok. kaygı yok çalışma saatlerimiz çok iyi hele güzel bir müdüre denk gelirseniz ki bizimki öyle okula gelmek iş gibi olmuyor. ders programını da güzel ayarlıyorlar benim çocuğum var mesela bu sene 4 gün okula gittim bir günü tam gündü diğerleri öğlen bitti. hiç bir özel kurumda böyle rahat çalışılmaz.

Ben devlette öğretmenim canım. maaşı düşük ama 15 ders saati karşılığı o parayı alıyoruz. 21 saat ders almak ve nöbet tutmak zorunlu. 31 saate kadar ek ders alabilirsin. kurs açabilirsin bayağı artıyor o zaman. ben şahsen özel sektördeyse devleti tercih ederim. işten atılma iş bulamama sorunu yok. kaygı yok çalışma saatlerimiz çok iyi hele güzel bir müdüre denk gelirseniz ki bizimki öyle okula gelmek iş gibi olmuyor. ders programını da güzel ayarlıyorlar benim çocuğum var mesela bu sene 4 gün okula gittim bir günü tam gündü diğerleri öğlen bitti. hiç bir özel kurumda böyle rahat çalışılmaz.
Haklısınız. Bizim branşımızda da sürekli ek ders oluyor. Dyk falan açılıyor.Bu sene sınava girip, eşimle gidip gitmemeye karar vereceğim.

Haklısınız. Bizim branşımızda da sürekli ek ders oluyor. Dyk falan açılıyor.Bu sene sınava girip, eşimle gidip gitmemeye karar vereceğim.
En mantıklısı bence. bu sene bizim okula başka şehirden ilk atama geldi. çocuğunu ve eşini bırakıp hafta sonları gidiyordu çok uzak bir şehir olmadığı için. bir senesi bitti bile. belkş sizin de uzak bir yer olmaz ya da eşiniz ile gelirsiniz. Memur olma imkanı varken özelde ömür geçmez. özlük haklarından , çalışma şartlarına kadar. hakkınızda hayırlısı olsun inşallah 🙏🏻

Ben kurs merkezinde çalışıyorum. Açıkcası hepsi terbiyeli çocuklar.İstanbula atanırsam devlette birlikte özel sektörde de çalışmam gerekecek.Eşim kaldıgı maaşa anca geçinir.Bu sene sınava girip duruma göre karar vermeyi düşünüyorum.

Gel gel İstanbula gel bakalim o ucretle nasil kirada yasayacaksin. Ben yerinde olsam baska bir sehir tercih ederdim. Esin zaten asgari ucretle calisiyormus nereye gitse sorun olmaz. Bu durumda esinle neden ayri sehirlerde yasayacaksiniz orayi hic anlamadim. Misafirligin de bir adabi var ailesi geldiginde 6 ay kalacaksa oldu olacak size yerlessinler bu ne ya. Esin senden baska kimseye hayir diyemiyor zaten.

Son düzenleme:
Ben özel sektörde öğretmenim.Geçen yıl işimden memnun olduğum için sınava girmedim.Meslekte 3.yılım.Şimdiden her sene anlaşma yapmaktan çok sıkıldım.2 senedir çalıştığım kurumu bıraktım.Atama puanlarımız 69 a kadar düştü.Bu senede 68 ile falan kapatır diyorlar. Mezun sayısı çok az.
Bu sene sınava başvurdum. Ancak girmek konusunda kararsızım. Devlette öğretmen maaşları çok düşük.Atanırsam 3 sene eşimle farklı şehirde yaşayacağız.Maddi olarak bizi zorlar mı?Özelde mi devam etsem, sınava mı çalışsam kararsızım.
Eşim özelde asgari ücretle çalışıyor.Şuanki evimizi çok seviyorum. Eşimde benimle gelse taşınmak zorunda kalacağız.Aklımı kurcalayan diger şey ailesi yatılı olarak gelir mi? Ailesi aynı şehirde olmamıza ragmen gelmiyor. Aramızda sorunlar var.Eşim ailesine çok düşkün. Birlikte gitsek yapabilir mi?
Sizce sınava çalışayım mı? Özelde mi devam edeyim? Devlette öğretmen maaşı 13 bin TL, özelde full çalışırsan devlettekinden kat kat iyi. Ama yazları 2 ay maaş alamıyorum. Ve yazları SSK yatmıyor.
Özelde maaslar çok çok daha düşük ve bir insanın ağzına bakıyorsunuz.Ben iki çocukla üç sene ayrı kaldım,şark gorevini tamamladım,size tavsiyem atanma şansınız varsa hiç düşünmeyin,özelde çalışıp her sene acaba bu kurumda devam edecek miyim ya da benden memnunlar mi dusuncelerine kapilmaktansa devlet garantisinde olmak çok daha iyidir

Devlette de ek ders vs. alırsanız daha yüksek maaş alabilirsiniz.

Oha artık sana inanamıyorum, ailesi yatılı gelecek diye sınava mı girmiyorsun sen şimdi ahahahah kızım sen çıldırmışsın yeminle iyi değilsin ya.

Gel gel İstanbula gel bakalim o ucretle nasil kirada yasayacaksin. Ben yerinde olsam baska bir sehir tercih ederdim. Esin zaten asgari ucretle calisiyormus nereye gitse sorun olmaz. Bu durumda esinle neden ayri sehirlerde yasayacaksiniz orayi hic anlamadim. Misafirligin de bir adabi var ailesi geldiginde 6 ay kalacaksa oldu olacak size yerlessinler bu ne ya. Esin senden baska kimseye hayir diyemiyor zaten.
Gunces o kadar şeyden sonra o insanlar gelip 6 ay kalmaz, kim çekecek bunun suratını 6 ay Allasen? Milletin işi gücü var, bundan da kestiler zaten umudu, kendi kendine halleniyor oturduğu yerden.

Oha artık sana inanamıyorum, ailesi yatılı gelecek diye sınava mı girmiyorsun sen şimdi ahahahah kızım sen çıldırmışsın yeminle iyi değilsin ya.
Çocuğu bile eşinin ailesiyle aralarında bir bag olur, fazla görüşmek zorunda kalır diye istemiyordu, çokta şey yapmamak lazım. :deli:

Gunces o kadar şeyden sonra o insanlar gelip 6 ay kalmaz, kim çekecek bunun suratını 6 ay Allasen? Milletin işi gücü var, bundan da kestiler zaten umudu, kendi kendine halleniyor oturduğu yerden.
Aynen katılıyorum, evlendiğinden beri kaç kere gelmiş,gelmek istemiş insanlar evine? Hiç meraklısı değiller aslında ama bizimkine kafaya takacak bir şeyler lazım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back