Ben özel sektörde öğretmenim.Geçen yıl işimden memnun olduğum için sınava girmedim.Meslekte 3.yılım.Şimdiden her sene anlaşma yapmaktan çok sıkıldım.2 senedir çalıştığım kurumu bıraktım.Atama puanlarımız 69 a kadar düştü.Bu senede 68 ile falan kapatır diyorlar. Mezun sayısı çok az.
Bu sene sınava başvurdum. Ancak girmek konusunda kararsızım. Devlette öğretmen maaşları çok düşük.Atanırsam 3 sene eşimle farklı şehirde yaşayacağız.Maddi olarak bizi zorlar mı?Özelde mi devam etsem, sınava mı çalışsam kararsızım.
Eşim özelde asgari ücretle çalışıyor.Şuanki evimizi çok seviyorum. Eşimde benimle gelse taşınmak zorunda kalacağız.Aklımı kurcalayan diger şey ailesi yatılı olarak gelir mi? Ailesi aynı şehirde olmamıza ragmen gelmiyor. Aramızda sorunlar var.Eşim ailesine çok düşkün. Birlikte gitsek yapabilir mi?
Sizce sınava çalışayım mı? Özelde mi devam edeyim? Devlette öğretmen maaşı 13 bin TL, özelde full çalışırsan devlettekinden kat kat iyi. Ama yazları 2 ay maaş alamıyorum. Ve yazları SSK yatmıyor.