• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşle ayrı şehirde yaşamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de tam tersine ozelde asgari ücret veriyorlar diye biliyordum. Evet devlette en düşük maaş öğretmen ve hemşirelerde diye biliyorum ben de cok düşük geldi bana da maaş açıkçası. Maddi olarak tabi daha zor olabilir sonuçta 2 ayrı ev geçinecek. Ama bildiğim kadarıyla genelde doğu ve gdogu anadoluya atama oluyor. Küçük bir ilçede olursa kiraniz öyle çok yüksek olmaz tahminim. O zaman kazandığınız size yeter ama eşiniz asgari ücretle suanki evinizde gecinebilir mi bilemiyorum. Yine de ben olsam atanirdim. Özel sektörün çalışma şartları devletten daha zor oluyor. Düzenli maaş, haftasonu tatili vs. Bence devlet daha avantajlı
Günaydoğudan bildiriyorum ev kiraları 10-15 bandında o da bulursan

Rehber öğretmen arkadaşım yeni uzman öğretmen oldu 22000 kadar çıkıyor. Sizin ki ham halidir. Eşim devlette diş hekimi ham maaşı 12000
Net maaşım bu, ek ders var ama asla 22bine çıkmaz. En fazla ek ders 4300 civarı yatmıştı. Tatiller falan ortalama alırsak 3500 de ek ders.
17 diyelim toplam

2012 yılında atandım uzman değilim. Net maaşım 13.800

Çok öğretmenli merkez bir okuldayım ilk dönem sadece maaş karşılığı 2.dönem için +5 derse girdim 2 saatçik dyk var.

10 ayda toplam aldığım ek ders 22 bin yani yıla vurursak ayda 2bin bile değil.

Aylık gelirim 16 bin lira bile değil 11 yıllık öğretmen olarak.

Merak eden olursa da söyleyeyim sabah 9 akşam 3.45 arası okul. Kurs olduğu günler 17.05 te ders bitiyor. Yarım gün çalışmıyorum yani.

Sizin durumunuzda farkli sehir sacma olur. Esiniz saten asgari ucretliymis, sizinle birlikte gelmesi uygun.

Evimi seviyorum kapatmayim diyerek 3 yil ayri yasamak cok sacma geldi bana fikir olarak. Takildiginiz seyler genel olarak sacma geldi acikcasi. Esinizden ayrilmak istiyor da bahane bulamamissiniz gibi.

Rehber öğretmen arkadaşım yeni uzman öğretmen oldu 22000 kadar çıkıyor. Sizin ki ham halidir. Eşim devlette diş hekimi ham maaşı 12000
Rehber öğretmenler full ek ders alıyor. Bunu hepimiz almıyoruz. 18 yılı tamamladım bu sene uzman öğretmenim. Ham maaşım 16 küsur yattı

Eşim yurtdışına da gitsem gelir. Ondan yana sıkıntı yok.Ama 2 sene önce şey diyordu.Ailem yatılı gelir 6 ay kalırsa git diyemem diyordu.Ama şu 3 senede ailesi ile aramız öyle kötüki. Görünürde iyiyiz ama gelip gitme arama falan yok. O yüzden geleceklerini sanmıyorum.Eşime anne baba kardeş denilince akan sular duruyor.Her hafta mutlaka ailesine ugramaya çalışıyor.Uzağa gidersek daha rahat olur gibi hissediyorum. 2 3ayda bir çıkar gelir, istediği zaman ailesini görür.
Bence kesinlikle atan
İki ay özelde maaş almadığını ,
ay bazına bölünce devlette alacağınla aynı olmıcak kı ?
Ailesi gelip 3 ay kalırsa sen gidin dersin
Sanmam gelip kalacaklarını

Ben özel sektörde öğretmenim.Geçen yıl işimden memnun olduğum için sınava girmedim.Meslekte 3.yılım.Şimdiden her sene anlaşma yapmaktan çok sıkıldım.2 senedir çalıştığım kurumu bıraktım.Atama puanlarımız 69 a kadar düştü.Bu senede 68 ile falan kapatır diyorlar. Mezun sayısı çok az.
Bu sene sınava başvurdum. Ancak girmek konusunda kararsızım. Devlette öğretmen maaşları çok düşük.Atanırsam 3 sene eşimle farklı şehirde yaşayacağız.Maddi olarak bizi zorlar mı?Özelde mi devam etsem, sınava mı çalışsam kararsızım.
Eşim özelde asgari ücretle çalışıyor.Şuanki evimizi çok seviyorum. Eşimde benimle gelse taşınmak zorunda kalacağız.Aklımı kurcalayan diger şey ailesi yatılı olarak gelir mi? Ailesi aynı şehirde olmamıza ragmen gelmiyor. Aramızda sorunlar var.Eşim ailesine çok düşkün. Birlikte gitsek yapabilir mi?
Sizce sınava çalışayım mı? Özelde mi devam edeyim? Devlette öğretmen maaşı 13 bin TL, özelde full çalışırsan devlettekinden kat kat iyi. Ama yazları 2 ay maaş alamıyorum. Ve yazları SSK yatmıyor.
Ben devleti tercih ederdim.
İlerleyen zamanı da düşünürdüm.

13 yıllık öğretmenim(uzman ) net maas 17400 3 binden biraz fazlada ek ders aliyorum. Ilk defa özelde çalişmanin devletten iyi oldugunu söyleyen biriyle karşılaştim iyi derken yazin maas ve sigorta yok ,iş garantisi yok .

Bu problem yasamayan haliniz mi? 🙄 Neyse ki sana duskunmus yoksa ailesi temelli size yerlesse hayir diyemez. Senin mutlulugun tavan yapar artik 🙃
Ben hep iyi olmadığını söylüyorum ama herseferinde aramız iyi diyor gunces. Üzmek için söylemiyorum ama eşiyle arası ve iletişimi iyi olan biri 3. Kişiler yüzünden sorun yaşayıp takmaz.

Ben hep iyi olmadığını söylüyorum ama herseferinde aramız iyi diyor gunces. Üzmek için söylemiyorum ama eşiyle arası ve iletişimi iyi olan biri 3. Kişiler yüzünden sorun yaşayıp takmaz.
Kötü olduğunu kabul edemez, boşanma ihtimalinden bahsedilir yoksa.

Kötü olduğunu kabul edemez, boşanma ihtimalinden bahsedilir yoksa.
Benim eşimle aram kötüydü mesela. Kötü olduğu için ailesini daha çok takardım. Şimdi iyi ben zorla götürüyorum ailesini. Kayınvalidem enteresan biçimde beni de çok sevmeye başladı. Eşlerin arası iyi olunca eş ailesiyle kötü de olsa görüşmesede kadın takmaz ki bunu banane der. Banane gelmişler gelmemişler arabanın onu bunu benim üstümeymiş. Kocası zaten sorar ona danışır saygı sevgi gösterir. Ailesi gelsede çok kaldığında rahatsız olucağını bilince ona göre ayarlar.
Ben konu sahibinin psikolojik olarakta iyi olmadığını düşünüyorum.

Benim eşimle aram kötüydü mesela. Kötü olduğu için ailesini daha çok takardım. Şimdi iyi ben zorla götürüyorum ailesini. Kayınvalidem enteresan biçimde beni de çok sevmeye başladı. Eşlerin arası iyi olunca eş ailesiyle kötü de olsa görüşmesede kadın takmaz ki bunu banane der. Banane gelmişler gelmemişler arabanın onu bunu benim üstümeymiş. Kocası zaten sorar ona danışır saygı sevgi gösterir. Ailesi gelsede çok kaldığında rahatsız olucağını bilince ona göre ayarlar.
Ben konu sahibinin psikolojik olarakta iyi olmadığını düşünüyorum.
İyi değil zaten. İnsan memuriyetten olur mu ya bu zamanda, insan sınava girmez mi başka yere tayinim çıkarsa eşimin ailesi yatılı gelir diye.😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back