Eskişehirli hamişler tanışalım mı?

ezgim29 sende ara ara kasılma oluyormu benim geceleri sanki batıyor gibi oluyor dönerken bile açıyor sanki genişlediğinden mi bebeğin hareketli olmasından mı anlamadım salı günü doktora gidecem sorcam ama yinede insan merak ediyor.

ŞEKERCİK canım sağol cevapların için dediğini dikkate alacağım sen de tecrübeli annelerimizden oldun artık :) bebişini öp bizim için.
ben de öptüm cnm :)) ne tecrübe ama:)))

canım ben hasta bezi götürdüm ama ilk gün hastaneden gazlı bezlerden yapılmıs ped veriyorlar ve onu da ufak bebe bezinin içine koyuyorlar, ama benimki sezeryandı belki ondan az kanamam olmuştur. yani hala devam ediyor kanamam ama öyle çok olmadı ilk günden itibaren
ben ahta bezini ilk gün kullandım çok rahat ettim gazlı bez veriyolar kanama herkeste farklı oluyomuş sez. normal fark etmiyor cnm bende ilk3 gün yoğun kanama oldu sonra azaldı
günaydın arkadaşlar birşey sorcam pijma takımı aldınız mı? nerden aldınız. önerilerizi bekliyorum
cnm ben hiç pijama giymedim gecelik daha rahat geldi ama sen bilirsin pijama götürdüğüm halde olmadı bide hastaneler çok sıcak oluyor kızlar kısa kollu alın tansiyon ölçüyorlar serum takıyorlar en iyisi kısa kollu alıp giymek olmassa üstüne hırka alın içiniz rahat etsin ama ben kısa kolluyla bile piştim:)))
o kadar para verip bi de kullanamıyorsunuz.. gecelik pijama alırken kolunun geniş olmasına dikkat edin bi de..normal doğumda serum falan oluyor mu bilmiyorum ama bana serum takıldığı için kolu geniş çamaşır lazım oldu
bence kısa kollu daha rahat gökçecim ben normal yaptım doğumhanede bi serum takmışlardı odaya gelince çıkardılar ama tansiyon filan ölçüyorlar ya en iyisi kısa kollu ben uzun kollu almıştım kollarım hep sıvalı durdu:))

ezgim29 sende ara ara kasılma oluyormu benim geceleri sanki batıyor gibi oluyor dönerken bile açıyor sanki genişlediğinden mi bebeğin hareketli olmasından mı anlamadım salı günü doktora gidecem sorcam ama yinede insan merak ediyor.

oluyor canım sorma.özellikle kasıklarımda oluyor ara ara karnım sertleşiyor hatta dün korktum sonra arkadaşım da yaşamış aynısını nette de okudum bu haftalarda başlar normaldir yazıyor ama sormak lazım ben de soracağım doktora.

şekercik canım Tarik'ta çapak olmuş muydu?bugün bizim bebiş gözünde çapakla uyandı tüm gün gözünü açmakta zorlandı. en son kayınvalidem cayla temizledi de acildi gözü kuzumun. sende de aynı sıkıntı oldu mu olduysa ne yaptın? yarın topuk kanı alınacak kuzumun yine cok aglayacak nası dayanıcam bilmiyorum :KK43:

ben de şu an 22 haftalığım.. gecelik sıkıntısı çekenler doktorlar caddesindeki ömür tuhafiyeye bakabilir. ben ordan %50 indirimle 33 liraya iki tane aldım. hepimize iyi doğumlar..

Son düzenleme:
kızlar slvmsstr'dan haberi olan var mı? bu kadardır foruma girmediğine göre doğum yaptı herhalde?

kızlar slvmsstr'dan haberi olan var mı? bu kadardır foruma girmediğine göre doğum yaptı herhalde?

gökçeb sanırım gitti o da.. ayrıca kayradorugum arkadaşımızda yok o da eli kulağındaydı gitmiş olabilir. Herkes teker teker gidiyor bakalım inşallah senin gibi hayırlısıyla bebişleriyle dönerler. Sıra bende galiba ama bahara kadar sabretceniz artıkın:) bene sizin gibi ilk günden itibaren herşeyimi paylaşcam ama o zaman siz baya tecüreli olcaksınız bana da yardımınız dokunsun ona göre... Bebişini çok öp benim için tatlımm...

hepiniz sağlıcakla kavusun insallah bebişlerinize :) ben de cok tecrübesizim henüz... annemler sayesinde idare ediyorum, ama siz doğurmaya ben de öğrenirim sanırım bişiler:)
öptüm kokladım bebişi senin için:)

hepiniz sağlıcakla kavusun insallah bebişlerinize :) ben de cok tecrübesizim henüz... annemler sayesinde idare ediyorum, ama siz doğurmaya ben de öğrenirim sanırım bişiler:)
öptüm kokladım bebişi senin için:)

ben acaba ilk seferde hamilekalabilecekmiyim bakalım nisanda düşünüyoruz çalışmalara başlamaya ama şimdiden heyecanlıyım aslında:) ohoo ben hamile kalıp doğurana kadar sen TSE belgesi bilem alırsın kaydirigubbakcemile3 benim yanımda annemler pek olamaycak İstanbul'da oturuyor ve çalışıyor kısıtlı bir zamanda yanımda olabilir, kayınvalidemin yaşı baya geç onunda sağlık sorunları var kalcaz bebekle başbaşa... Bakalım nasıl başaçıkcam ama heralde zamanla ve kendiliğinden zaten gelişiyordur herşey.. Ayy nasılsaa miss kokuyordur o melek şimdi dimi yaaa Allah nazarlardan saklasın İnşaAllah... :nazar:

benimkiler de istanbulda ama benim şansım annem emekli oldu. inan kimse seni annen kadar gözetemiyor, sen de onun cocugusun sonucta... benim hem annem hem kayınvalidem burda, annem bebekle ve benimle kayınvalidem de evle gelen gidenle ilgileniyorlar, iki tarafta da ilk torun oldugu için sanslıyım galiba:) yavas yavas öğreniyorsun işte herseyi:) seneye bu zamanlar da senin heyecanını paylasırız insallah:)

benimkiler de istanbulda ama benim şansım annem emekli oldu. inan kimse seni annen kadar gözetemiyor, sen de onun cocugusun sonucta... benim hem annem hem kayınvalidem burda, annem bebekle ve benimle kayınvalidem de evle gelen gidenle ilgileniyorlar, iki tarafta da ilk torun oldugu için sanslıyım galiba:) yavas yavas öğreniyorsun işte herseyi:) seneye bu zamanlar da senin heyecanını paylasırız insallah:)

bizimkilerinde ilk torunu olacak. Eşimin kardeşi daha evlenmedi bile, benim kardeşimde daha küçük çalışıyor. Keşke benim annemde emekli olmuş olsaydı gerçekten kendi annenin yerini hiçbirşey tutmuyor ve ben bundan yararlanmayacağım ama kayınvalidemle de iyi anlaşıyoruz biraz çok şey biliyorum havaları vardır ama onun deneyimlerinden de yararlanırım artık. Biz eşimle ikimiz başa çıkmak istiyoruz. Beraber herşeyi yaşayarak öğrenmek istiyoruz ama herşeyde de bu mümkün değil.. Söylemekle uygulamak aynı değildir muhakkak büyük yardımına ihtiyaç var.. Sen çok şanslısın.. İnşallah canım yaaa evet hemen hamile kalabilirsem bu aralar nerdeyse gün sayıyor olacağım:)

ilk günler yanında olsa yeter sana aslında, çünkü ben 1. hafta herseyi yapabilir duruma geldim... gerci annem sağolsun bırakmıyor yapmama izin vermiyor:) benim de kayınvalidem süperdir ama dedim ya anne baska... :)

ilk günler yanında olsa yeter sana aslında, çünkü ben 1. hafta herseyi yapabilir duruma geldim... gerci annem sağolsun bırakmıyor yapmama izin vermiyor:) benim de kayınvalidem süperdir ama dedim ya anne baska... :)

canım yaaa ben şimdi sana çok başka bir konu hakkında soru sorcam..Senden fikir almak istiyorum. Sen Onvaka gittin hep muayeneye ve doğumu da orda yaptın. Çok memnun kaldın. Ben Doğuşta Teoman beye gidiyorum ama doğum devlette olurmuş. Henüz sadece rutün kontrollere gittim doktordan memnunum ama doğumun devlette olacak olması içime sinmedi bir türlü. Sadece doğumda göreceğim hastenyi ve hiçbir personelini tanımıcam. Hemşiler nasıldır, nasıl davranırlar, özel oda bulabilirmiyim felan bunlar hep sorun. Çevremizde de Onvak'ta doğum yapanlar var hiç şikayet duymadım ayrıca eve çok yakın ve başka bölümlerine gittim kadın doktoru hariç ve çok memnun kalmıştım doktorlarından. Sabahattin bey senin doktorundu sanırım nasıl biri, ilgileniyor mu.. Odan ve ilgilenenler nasıldı bu ralar tam karar verme aşamasındayım çünkü ocakta gidip hem genel muayene olup hemde folikaside başlıcam artık netlik olsun istiyorum ne diyorsun bu doktorda kalayımmı kend doktorum olduğu sürece diğer persenol sorun olmaz mı yoksa Onvağa mı geçeyim ne de olsa özel orası.. Birde muayene parası ne kadar ödüyordun onvakta, doğuma felan ne kadar ödedin bilgi verir misin tatlımm yaa...

ben gerçekten cok memnun kaldım Sebahattin beyden. inanılmaz saygılı ve insanı rahatlatıyor, tüm hamileliğim boyunca panik olmamı engelledi birçok durumda. hastane de hem cok temiz hem de herkes cok ilgili, özellikle ilk gece hemşirelerin hakkını ödeyemem, çünkü benim bebişim emmedi ve uyudu hemşireler 2 satte bir bebişi uyandırmak için seferber oldular. odam kocamandı. iki tane tek kişilik koltuk vardı ikisi de yatak oluyuordu, hem annem hem kayınvalidem yanımda kaldılar, oda cok sıcaktı buna ragmen odada ekstra bir ufo vardı (gerci gerek kalmadı ama olsun yine de düşünülmüştü). muayene parası 5 lira ödedim tahlillere cok az bi fark verdim (2-3 lira gibi) sadece 3lü test 90 liraydı. doğuma 600 lira verdim iki gece yattım ama benimki sezeryan. kısaca böyle. benim devlet hastanesi ile ilgili iyi anılarım olmadığı için tercih etmiyorum ama memnun olan arkadaslar da var. bence ikisine de gidip karar vermelisin.

ben gerçekten cok memnun kaldım Sebahattin beyden. inanılmaz saygılı ve insanı rahatlatıyor, tüm hamileliğim boyunca panik olmamı engelledi birçok durumda. hastane de hem cok temiz hem de herkes cok ilgili, özellikle ilk gece hemşirelerin hakkını ödeyemem, çünkü benim bebişim emmedi ve uyudu hemşireler 2 satte bir bebişi uyandırmak için seferber oldular. odam kocamandı. iki tane tek kişilik koltuk vardı ikisi de yatak oluyuordu, hem annem hem kayınvalidem yanımda kaldılar, oda cok sıcaktı buna ragmen odada ekstra bir ufo vardı (gerci gerek kalmadı ama olsun yine de düşünülmüştü). muayene parası 5 lira ödedim tahlillere cok az bi fark verdim (2-3 lira gibi) sadece 3lü test 90 liraydı. doğuma 600 lira verdim iki gece yattım ama benimki sezeryan. kısaca böyle. benim devlet hastanesi ile ilgili iyi anılarım olmadığı için tercih etmiyorum ama memnun olan arkadaslar da var. bence ikisine de gidip karar vermelisin.

işte o ana kadar anlayamam ki pek.. Çünkü muayenelerim özel polikiniğinde oluyor doktorun. Doğuş var tüm tahliller felan orda yapılıyor ama doğuma hasteneye gidiliyor. Doğum anına kadar tanıyamam. Tamam doktorum çok iyi ve bende tavsiye üzerine gittim ama doğum ypacağım zaman teredütte olmak istemiyorum. İçim rahat olmalı ki sen doğum yapan biri olarak bunu çok iyi bilirsin.. Diğer doktorlarıyla da aram çok iyi Onvak'ta. Mide ilacı yazdormaya gidiyor eşim hemen soruyor doktor beni.. Personelde çok iyi biliyorum doktorun odasına çıkacağım zaman odaya kadar refakat ediyorlar.. Bakalım düşüneceğiz. Ayrıca odaların öyle donanımlı olması, yanında iki kişi kalabilmesi ve hemşirelerinde ilgi göstermesi çok hoşuma gitti. Sanırım onvaka gideceğim bende. Ayrıca acil birşey olsa devlet uzak eşim işteyken nasıl yetişirim ama Onvak burnumuzun dibi nerdeyse.. Çok sağol hayatım benim...

canım devlette cok iyi doktorlar da var ama demiştim ya teoman beyle cok yakın bi arkadasım ciddi problem yasadı, yani hersey gayet iyiymiş özeline giderken ama doğum zamanı (arkadasım 2 hafta erken doğum yaptı) teoman bey yurt dısındaymıs ve doğuma arkadasımın yüzünü ilk defa gördüğü bir doktor girmiş. ben bayramda doğum yapma olasılığım var diye ürkmüştüm ama sebahattin bey bana kaçta cagırırsan gelirim dedi, yani bu da cok önemli bence:)

canım devlette cok iyi doktorlar da var ama demiştim ya teoman beyle cok yakın bi arkadasım ciddi problem yasadı, yani hersey gayet iyiymiş özeline giderken ama doğum zamanı (arkadasım 2 hafta erken doğum yaptı) teoman bey yurt dısındaymıs ve doğuma arkadasımın yüzünü ilk defa gördüğü bir doktor girmiş. ben bayramda doğum yapma olasılığım var diye ürkmüştüm ama sebahattin bey bana kaçta cagırırsan gelirim dedi, yani bu da cok önemli bence:)

kesinlikle haklısın erken doğum, bayram gibi durumlar çok önemli. Ben asla tanımadığım bir doktorun doğuma girmesini istemem. Tamam yapacağı işlemler yanı olabilir ama benim bir rahatsızlıığım olabilir, doğumda dikkat edilmesi gereken hususlar olabilir ve aniden gelen doktor bunları bilmiyor olaiblir hele birde normal doğum olursa hiç güvenemem. Teoman beyde çok vanayakın ve muhabbet ediyor bilgi veriyor ancak özeline gidipte doğuma bir başka hasteneye gitmek beni baya düşündürüyor. Yani bir de şu açıdan bakmak lazım arkadaşın erken doğum yapmış bu hesapta olmayan birşey ve doktorun elinde olmayan bşr mevzu bu Sabahattin beyde de olabilirdi belkide. Neyse biz eşimle birde Onvak'a gideceğiz doktoru göreceğiz muayene olacağım ve sonra ikisi arasında kararımı vercem. Daha sonrasında da folikaside başlarım. Eğer zaten bir fark görmezsen ikisi arasında ve Sabahattin beyden de memnun kalırsam direk Onvak'ı tercih ederim çünkü bize çok yakın. Ancak Teoman bey her an polikinikte olmuyor devlete de bağlı olduğu için.. Devlet hastenesi bize daha uzak kalıyor. Aacil bir durumda kendimde gidebilmeliyim hasteneye değil mi.. Çok teşekkürler verdiğin bilgiler için tatlıımm... opuyorumnanaktan

X