Eskişehirli hamişler tanışalım mı?

devamını çok merak ettim:-) Özlem hanım ile güzel sonuca vardın mı? yoksa tedavi süreci devam mı ediyor? ben de Özlem hanımın hastasıyım ve iğne tedavisi görüyorum,bazı endişelerim var... merakla bekliyorum yazacaklarını:KK34:
Merhaba Kızlar;

2009 Temmuz'da evlendim. ilk jinokolijik muayenem için doktor arayışına girdim ve Şubat 2010'da Teoman Minsin'e gittim. Rahmimde yara olduğunu ve dondurulması gerektiğini söyledi. Tamam deyip işlemleri yaptırdık daha sonra 3 ay kadar doğum kontrol hapı kullanmamı söyledi. Dr. Beyin takındığı tavır neticesinde söylediği ve yaptıkları şeyler dışında kendisine pek bir şey soramadık. Tiroid rahatsızlığım olduğu için adetimde düzensizlikler olduğu halde kan tahlili sonuçlarıma bile bakmaya tenezzül etmeyince bir daha ona gitmemeye karar verdim. Bu sırada Acıbadem'in açılması gündemdeydi yavaş yavaş doktorlar belli olmaya başlamıştı.

Acıbadem açıldı ve artık bebek de istediğimiz için ilk randevumu Ekim 2011'de Özlem Hoca'dan aldım. Randevum için gittiğimde abartısız 50dk. civarı bekledim, çok can sıkıcıydı. Jinekoloji bölümü tıklım tıklım doluydu zaten. Daha sonra adımız okundu girdik içeri Özlem Hoca o yoğunluğa rağmen güleryüzüyle karşılayınca bizi tüm can sıkıntımız gitti. Derken bebek istediğimizi, benim tiroid hastası olduğumuzu, yaşam tarzımızı v.s. gibi şeyleri anlattık ve çalışmalara başladık.

a- 2 Ay doğal yolla denememizi istedi, olmadı.
b- olmayınca bazı kan tetkikleri yaptı, yumurta takibine başladı, olmadı.
c- eşim bu arada testlerini yaptırdı, normaldi, olmadı.
d- yumurtlama da düzensizlik var bu yüzden dendi aşılamaya karar verildi.
e- ilk aşılama yapıldı, ilaçlara aşırı tepki verdi bünyem dünya kadar yumurtam oldu ama, tutmadı.
f- tutmayınca kist olan yumurtaların atılması için 1 ay doğum kontrol ilacı içtim, temizlendi.
g- 2. aşılama tedavisine başlandı, 13 gün vurulduğum iğneler yumurtaların bozulmasıyla boşa gitti ve tadavi yarım bırakıldı.
h- tekrar bozulan yumurtaların atılması için 1 ay doğum kontrol ilacı içtim, temizlendi.
ı- bu zamana kadar yapılan tedavilerin boşa gitmemesi adına klomen tedavisine başlandı, olmadı.
i-

DEVAMI GELECEK sıkılmazsanız :)))

(yukarıdaki her şey Özlem Hoca ile olan çalışmalardır :)

Kızlar birşey sorucam ben Ramazan beye gitmek istiyorum ara kanamam geldi yine geçen ayda gelmişti. Ama pazartesiye kadar randevu yok malesef. Bende Özlem hanıma aldım gidicem de Cuma günü bulabildim ona da. Ancak şimdi gitsem bile hormon testi yapsa,sağlıklı sonuç vermeyecek çünkü normal reglinin 3. günü en geç yapılması lazım hormonun, bir tek muayene eder de birşey çıkmazsa içim rahatlar diyorum. Bir yandan normal reglimi bekleyeyim Ramazan beye gideyim diyorum. Şimdi hadi Özlem hanıma gidip kafamın rahatlaması için sonra Ramazan beye mi gitsem iki kere muayene ücreti boşuna mı olur. Ama zaten sağlıklı bir hormon testi için öyle böyle gidicem yine reglinin 3. günü ve Acıbadem'e de gitsem 10 günü geçeceği için orada da muayene ücreti vericem. Aynı yere 2 kere ücret vereceğime Ramazan beye gider onu da değerlendirmiş olurum dimi. Ama şimdi gitmem anlamsız mı olur sizce.İki aydır ayda iki kere kanam geliyor ama neyim var çok merak ediyorum.

meraba arkadaşım.senin işin biraz karışık gibi ama ben sana bişi sölicem.ben ilaç tedavisi gördüm haamile kalamadım ardından aşılama oldum yine tutmadı ama aşılamanın ardından hemen kendiliğimden hamile kaldım hemde aşılamadan sonraki ilk ay.hep ramazan bayırlıya gittim.yeri geldi beni fırçaladı.yeri geldi teselli verdi.ben doktorumdan çok memnun kaldım dogumumuda o yaptı ayrıca.randevu almak çok zor oluyor.ama aciliyetin varsa hiç randevu almadanda gidebilirsin.durumunu yanınaki yardımcı bayana anlat seni arada alırlar.telaşını endişelerini anlıyorum.boşu boşuna randevu tarihinin gelmesini bekleme hemen ramazan beye git.seni asla geri çevirmez emin ol.allah yardımcın olsun...

1.3. aşılamaya karar verdik umutlandık bu sefer oldu bu iş dedik, olmadı.. (Bu arada konulan teşhis sebepsiz infertite/kısırlık)

2.Tutmayınca kist olan yumurtaların atılması için 1 ay doğum kontrol ilacı içtim, temizlendi.
ilaçlar için Devlet hakkımız bitti tabi.

3.Bitince de başladık her ay klomen kullanmaya, 2 güne bir yumurta takibi derken, olmadı.

4.Bilhassa Temmuz 2011’den çok umutluydum, sadece ilaç içtim tatildeydim takip yaptırmadım ama yine olmadı.. (bu arada kayınvalidem Özlem Hoca tarafından yapılan başarılı bir ameliyat ile yumurtalıkları ve rahmi alındı, hastanede 2,5 gün kaldık ve günde 2 kez kontrole geldi)

5.Her ay klomen içmeye devam tabi tedavi yarıda kalmasın hormonlar şaşmasın diye..

6.Aralık 2011’de Doktorumuz Özlem Hoca; sizin çareniz artık “Tüp Bebek” dedi. Çok üzülüyorsunuz, hırpalıyorsunuz kendinizi şansınız çok yüksek, gelin uğraşmayın artık daha fazla dedi.. (ve bu arada Şeker hastalarının kullandığı (şeker hastası olmamama rağmen, olmayanlarda vücüt hormonlarını düzenliyormuş) ilacı yazdı ve hamile kalana kadar içeceksin dedi. )

7.Hayır dedik, daha genciz... O ay da Klomen içtim, yumurta takibim yapıldı, çatlatma iğnesi kullanılıp tamı tamına verilen saatte beraber olduk yine tutmadı, tutmadı, tutmadı….

8.6 Ocak 2012’de adet oldum. Özlem Hoca’nın dedikleri geldi aklıma.. Gitmiyorum doktora dedim. Ne kist var mı diye baktıracağım, ne ilaç içeceğim ne de yumurta takibi yaptıracağım.. Yaza kadar böyle dedim. Baktım hala bebek yok o zaman Temmuz 2012’de başlarız Tüp Bebek’e dedim.

9.Tarih 8 ŞUBAT 2012, idrar testi yaptım ve sonuç pozitif ++++++++

10.Hemen Özlem Hoca’yı aradım ve gittim yanına kan testlerim için, eminim en az ben kadar şaşırdı :)

Kızlar devam ediyorum :)

Yaşadığım süreç en başından beri bu. Hissettiklerim ise şöyle;

Her ay negatif negatif olunca başlıyorsunuz koca-karı ilaçlarına (kocaya; keçibonuzu kaynatıp suyunu içirmeler, havuç suyu sıkıp içirmeler, multivitaminler yutturmalar, kendinizin beline yakı yakmalar, incir kürleri uygulamalar falan filan) ister istemez yediğiniz onca iğne içtiğiniz onca haptan sonra neden neden diyip doktora mana bulmaya başlıyorsunuz. Acaba atladığı bir şey mi var, yoğun olduğu için kısa yoldan ilaçla mı savsaklıyor, başka bir doktora mı gitsem mi diye milyonlarca soru geçmeye başlıyor aklınızdan. Bir çok kez Prof. Turgay Şener’e gidecek oldum ve her defasında vazgeçtim, vazgeçirildim. Koskoca prof. Bulur herhalde ne sorun varsa diye düşünüyordum ama bir yandan da Özlem Hoca artık tanıdı beni, bünyemi çözdü, hangi ilaca hangi dozda nasıl tepki verdiğimi biliyor şimdi doktor değiştirsem sil baştan ona anlatmak zorunda kalacağım her şeyi diye ne Prof. Turgay Şener’e ne de başka bir doktora gidebildim bu süreçte.. hep de içim içimi yedi başka bir doktora gitsem mi diye.. Özlem Hoca’nın o güler yüzü, o sevecenliği, deli gibi yoğun olmasına rağmen yüzünün hiç düşmemesi çok dikkatimi çekti ve de hoşuma gitti.

Elbette her bayan için özellikle Jinekoloji doktoru çok önemlidir. Kişi en rahat ettiğine, sorularını cevaplayana, her şeyi açık açık konuşabileceğine ve de karşısındaki doktora ısınması gerekiyor. Isınıyoruz, çok iyi diyoruz tavsiye etmeye başlıyoruz sağa sola ama gidişat iyi değil her ay bir numara yok, insan psikolojisi de başlıyor kendindeki kusurlardan sonra doktoru eleştirmeye. Zaten şu gittiğimde gülmemişti, 5 dk ilgilendi çıktık, buz gibiydi, ee tabi böyle yaparsa zaten olmaz gibi gibi.. halbuki kimse kimseyi idare etmek zorunda değil. Her insanın kendinizden pay biçin; bir anı bir anını tutmaz. Onların da öyle..

Biz insanoğlu iyi olan şeylerin hep Allah’tan olduğuna inanır, kötü şeylerin ise kuldan geldiğine.. her olan kötü durumlara mutlaka suçlayacak birini buluruz.. Bebek olmuyorsa içilen sigara suçlanmaz, kullanılan alkol akla gelmez, günün farkında olmadan 1 ya da 2 öğünle geçiştirildiği düşünülmez, dönüp insan bir kendine bakmaz, direkt doktora yüklenilir ve suçlanır..

Demek istediğim, burada o doktora gitmeyin falancanın bebeğini öldürdü (tövbe tövbe) ona gitmeyin falancaya böyle dedi ama tam tersi çıktı gibi şeyler yazıp kişilerin içine gerçekten kurt düşürmenin bir manası yoktur.. bunlar yanlış şeyler. Okuduğum zaman inanın çok üzülüyorum.

Fatih Bey’e de gitseniz, Özlem Hoca’ya da Turgay Hoca’ya da Hulusi Hoca’ya da, Mine Hoca’ya da kısacası kime giderseniz gidin, olacak bebeğinizi hoop onlar koymuyor karnınıza, onlar durdurmuyor kalp atışlarını, hangi doktor ister bunları söyleyin lütfen. Varsa yolunda gitmeyen aksi durumlar başka başka doktorlara gidilip fikir alınır (bebek gelişiminde). Çocuk isteyip de o kadar uğraşların netice verememesinde düşülen durumu ve hissi birçoğunuz gibi ben de çok iyi biliyorum.

Forumda mesaj yazan arkadaşların yaşadığı süreci hissettiklerini yazmaları bence daha doğru olur gibi geliyor bana.

Sonuç olarak ben de Özlem Hoca’dan vazgeçemedim. Gecenin 12’sinde evinden kalkıp küçücük çatlatma iğnesini vurmaya da geldi, Pazar Pazar ailesi ile vakit geçirirken onları bırakıp iğnem için yine geldi. Her zaman ama her zaman aradığımda cep telefonu ya sekreteri ya da kendisi tarafından muhakkak açıldı.

Şimdi ise tedavisiz, iğnesiz, doktorsuz her bir şeysiz kendiliğimden hamile kaldım. Ya içmem için verdiği şeker ilaçlarının yararı oldu ya doktora gitmediğimden kafam rahattı, ya da stres yapmadım ondan oldu.. Nihayetinde Allah “ol” Dedi ve oldu. 5 hafta 5 günlük hamileyim. Kontrollerim için Özlem Hoca’ya, tiroid hastalığım içinse Sakarya Hastanesi’nde Osman Hoca’ya gitmeye devam ediyorum. 12 Şubat Pazar günü kesesini gördük, 22 Şubatta kısmetse kalp atışlarını duymaya gideceğiz. Asıl tedirginlik, korkular, huzursuzluklar hamile kaldıktan sonra başlıyormuş. Keseyi görebilecek miyiz, ya dış gebelikse, ya kalbi atmazsa v.b v.b.

Eminim Acıbadem’e gelenlerle bekleme salonunda oturuyoruz, göz göze geliyoruz ama bilmiyoruz hangi kullanıcı isimli kim diye :)Allah hepimizin dualarını kabul edip, gönlümüze göre verir inşallah.

Hepinize samimiyetle sevgilerimi gönderiyorum.

devamını çok merak ettim:-) Özlem hanım ile güzel sonuca vardın mı? yoksa tedavi süreci devam mı ediyor? ben de Özlem hanımın hastasıyım ve iğne tedavisi görüyorum,bazı endişelerim var... merakla bekliyorum yazacaklarını:KK34:

Merhaba Edsaz;

Endişelerini memnuniyetle gidermeye çalışırım. yaşadığım en başından beri olanları yazmayı tamamladım umarım sana ışık tutar.

Kızlar devam ediyorum :)

Yaşadığım süreç en başından beri bu. Hissettiklerim ise şöyle;

Her ay negatif negatif olunca başlıyorsunuz koca-karı ilaçlarına (kocaya; keçibonuzu kaynatıp suyunu içirmeler, havuç suyu sıkıp içirmeler, multivitaminler yutturmalar, kendinizin beline yakı yakmalar, incir kürleri uygulamalar falan filan) ister istemez yediğiniz onca iğne içtiğiniz onca haptan sonra neden neden diyip doktora mana bulmaya başlıyorsunuz. Acaba atladığı bir şey mi var, yoğun olduğu için kısa yoldan ilaçla mı savsaklıyor, başka bir doktora mı gitsem mi diye milyonlarca soru geçmeye başlıyor aklınızdan. Bir çok kez Prof. Turgay Şener’e gidecek oldum ve her defasında vazgeçtim, vazgeçirildim. Koskoca prof. Bulur herhalde ne sorun varsa diye düşünüyordum ama bir yandan da Özlem Hoca artık tanıdı beni, bünyemi çözdü, hangi ilaca hangi dozda nasıl tepki verdiğimi biliyor şimdi doktor değiştirsem sil baştan ona anlatmak zorunda kalacağım her şeyi diye ne Prof. Turgay Şener’e ne de başka bir doktora gidebildim bu süreçte.. hep de içim içimi yedi başka bir doktora gitsem mi diye.. Özlem Hoca’nın o güler yüzü, o sevecenliği, deli gibi yoğun olmasına rağmen yüzünün hiç düşmemesi çok dikkatimi çekti ve de hoşuma gitti.

Elbette her bayan için özellikle Jinekoloji doktoru çok önemlidir. Kişi en rahat ettiğine, sorularını cevaplayana, her şeyi açık açık konuşabileceğine ve de karşısındaki doktora ısınması gerekiyor. Isınıyoruz, çok iyi diyoruz tavsiye etmeye başlıyoruz sağa sola ama gidişat iyi değil her ay bir numara yok, insan psikolojisi de başlıyor kendindeki kusurlardan sonra doktoru eleştirmeye. Zaten şu gittiğimde gülmemişti, 5 dk ilgilendi çıktık, buz gibiydi, ee tabi böyle yaparsa zaten olmaz gibi gibi.. halbuki kimse kimseyi idare etmek zorunda değil. Her insanın kendinizden pay biçin; bir anı bir anını tutmaz. Onların da öyle..

Biz insanoğlu iyi olan şeylerin hep Allah’tan olduğuna inanır, kötü şeylerin ise kuldan geldiğine.. her olan kötü durumlara mutlaka suçlayacak birini buluruz.. Bebek olmuyorsa içilen sigara suçlanmaz, kullanılan alkol akla gelmez, günün farkında olmadan 1 ya da 2 öğünle geçiştirildiği düşünülmez, dönüp insan bir kendine bakmaz, direkt doktora yüklenilir ve suçlanır..

Demek istediğim, burada o doktora gitmeyin falancanın bebeğini öldürdü (tövbe tövbe) ona gitmeyin falancaya böyle dedi ama tam tersi çıktı gibi şeyler yazıp kişilerin içine gerçekten kurt düşürmenin bir manası yoktur.. bunlar yanlış şeyler. Okuduğum zaman inanın çok üzülüyorum.

Fatih Bey’e de gitseniz, Özlem Hoca’ya da Turgay Hoca’ya da Hulusi Hoca’ya da, Mine Hoca’ya da kısacası kime giderseniz gidin, olacak bebeğinizi hoop onlar koymuyor karnınıza, onlar durdurmuyor kalp atışlarını, hangi doktor ister bunları söyleyin lütfen. Varsa yolunda gitmeyen aksi durumlar başka başka doktorlara gidilip fikir alınır (bebek gelişiminde). Çocuk isteyip de o kadar uğraşların netice verememesinde düşülen durumu ve hissi birçoğunuz gibi ben de çok iyi biliyorum.

Forumda mesaj yazan arkadaşların yaşadığı süreci hissettiklerini yazmaları bence daha doğru olur gibi geliyor bana.

Sonuç olarak ben de Özlem Hoca’dan vazgeçemedim. Gecenin 12’sinde evinden kalkıp küçücük çatlatma iğnesini vurmaya da geldi, Pazar Pazar ailesi ile vakit geçirirken onları bırakıp iğnem için yine geldi. Her zaman ama her zaman aradığımda cep telefonu ya sekreteri ya da kendisi tarafından muhakkak açıldı.

Şimdi ise tedavisiz, iğnesiz, doktorsuz her bir şeysiz kendiliğimden hamile kaldım. Ya içmem için verdiği şeker ilaçlarının yararı oldu ya doktora gitmediğimden kafam rahattı, ya da stres yapmadım ondan oldu.. Nihayetinde Allah “ol” Dedi ve oldu. 5 hafta 5 günlük hamileyim. Kontrollerim için Özlem Hoca’ya, tiroid hastalığım içinse Sakarya Hastanesi’nde Osman Hoca’ya gitmeye devam ediyorum. 12 Şubat Pazar günü kesesini gördük, 22 Şubatta kısmetse kalp atışlarını duymaya gideceğiz. Asıl tedirginlik, korkular, huzursuzluklar hamile kaldıktan sonra başlıyormuş. Keseyi görebilecek miyiz, ya dış gebelikse, ya kalbi atmazsa v.b v.b.

Eminim Acıbadem’e gelenlerle bekleme salonunda oturuyoruz, göz göze geliyoruz ama bilmiyoruz hangi kullanıcı isimli kim diye :)Allah hepimizin dualarını kabul edip, gönlümüze göre verir inşallah.

Hepinize samimiyetle sevgilerimi gönderiyorum.

canım rabbim bebegine uzun ömürler versin kucagına almayı nasip etsin bende özlem hanımdaydım ilk bebegimde ama bebgimi kaybettim yalnız bikere bile aklıma gelmedi onu suçlamak bebek işini allahdan başka kimse bilemez gerçekden rabbim ol demeyince olamaz sadece özlem hanımda mutlu degildim yada benim gittigim zamanlarda o mutlu degildi bilmiyorum elektirik alamadık eşimde bende ama arkadaş olayları farlı yere çekti uzadıda uzadı gereksiz yere herkezin dogrusu kendisine kim kendini oldugu yerde iyi hissediyorsa orda olsun bencede burda birbirimizin ddemesiyle doktor degiştircek degiliz hepimizin tekbir amacı var bebeklerimizi sag saglim kucagımıza almak rabbim herkesin bebegini korusun inşallah

Merhaba Edsaz;

Endişelerini memnuniyetle gidermeye çalışırım. yaşadığım en başından beri olanları yazmayı tamamladım umarım sana ışık tutar.

O kadar güzel ve açıklayıcı anlatmışsın ki ne kadar teşekkür etsem az.Haptan iğne tedavisine hızlıca geçişin altında sebep arama,başka doktora gitme fikri vb. şeklinde öyle hoş noktalara değinmişsin ki karşımda beni çok iyi tanıyan bir arkadaşım beni bana anlatıyor sandım:-) tek bildiğim çok üzüldüğüm:-( keşke daha rahat olabilsem...
Allah sağlıkla bebeğine kavuşmayı nasip etsin arkadaşım,yürekten diliyorum.

O kadar güzel ve açıklayıcı anlatmışsın ki ne kadar teşekkür etsem az.Haptan iğne tedavisine hızlıca geçişin altında sebep arama,başka doktora gitme fikri vb. şeklinde öyle hoş noktalara değinmişsin ki karşımda beni çok iyi tanıyan bir arkadaşım beni bana anlatıyor sandım:-) tek bildiğim çok üzüldüğüm:-( keşke daha rahat olabilsem...
Allah sağlıkla bebeğine kavuşmayı nasip etsin arkadaşım,yürekten diliyorum.

Çok teşekkür ederim. bence hemen hemen herkesin çocuk sahibi olmaya çalışırken yaşadıkları, hissettikleri, düşünceleri böyle..

üzülmen çok normal fakat üzüntülerini kahıra dönüştürmenin hiç bir faydası olmaz. aksine bünyene zararı olur. her ne kadar rahat olmaya çalış, stres yapma desem de boş, bunu çok iyi biliyorum.. Sadece hamile kalacağının hayalini kur ve tadını çıkar :) inşallah tedavin sonuç verir ve dünyalar senin olur :KK66:

sevgilerimle,

canım rabbim bebegine uzun ömürler versin kucagına almayı nasip etsin bende özlem hanımdaydım ilk bebegimde ama bebgimi kaybettim yalnız bikere bile aklıma gelmedi onu suçlamak bebek işini allahdan başka kimse bilemez gerçekden rabbim ol demeyince olamaz sadece özlem hanımda mutlu degildim yada benim gittigim zamanlarda o mutlu degildi bilmiyorum elektirik alamadık eşimde bende ama arkadaş olayları farlı yere çekti uzadıda uzadı gereksiz yere herkezin dogrusu kendisine kim kendini oldugu yerde iyi hissediyorsa orda olsun bencede burda birbirimizin ddemesiyle doktor degiştircek degiliz hepimizin tekbir amacı var bebeklerimizi sag saglim kucagımıza almak rabbim herkesin bebegini korusun inşallah

hala uzatmaya devam ediyorsun bu yaptığın çok ayıp. bu topic tartışmak için değil birbirimize yardımcı olmak için var. sadece suratı asık soğuk diye bir doktoru kötülersen kusura bakma buna sessiz kalamazdım. artık yazdığın şeylerde lutfen beni katma, uzatma. konu kapansın diye uğraştıkça uzatıyorsun. guzel dileklerde bulundum sana gerçkten içimden gelerek söyledim yazdıklarımı, ama onu bile anlamadın devam ettin. diyecek birşey bulamıyorum.

1.3. aşılamaya karar verdik umutlandık bu sefer oldu bu iş dedik, olmadı.. (Bu arada konulan teşhis sebepsiz infertite/kısırlık)

2.Tutmayınca kist olan yumurtaların atılması için 1 ay doğum kontrol ilacı içtim, temizlendi.
ilaçlar için Devlet hakkımız bitti tabi.

3.Bitince de başladık her ay klomen kullanmaya, 2 güne bir yumurta takibi derken, olmadı.

4.Bilhassa Temmuz 2011’den çok umutluydum, sadece ilaç içtim tatildeydim takip yaptırmadım ama yine olmadı.. (bu arada kayınvalidem Özlem Hoca tarafından yapılan başarılı bir ameliyat ile yumurtalıkları ve rahmi alındı, hastanede 2,5 gün kaldık ve günde 2 kez kontrole geldi)

5.Her ay klomen içmeye devam tabi tedavi yarıda kalmasın hormonlar şaşmasın diye..

6.Aralık 2011’de Doktorumuz Özlem Hoca; sizin çareniz artık “Tüp Bebek” dedi. Çok üzülüyorsunuz, hırpalıyorsunuz kendinizi şansınız çok yüksek, gelin uğraşmayın artık daha fazla dedi.. (ve bu arada Şeker hastalarının kullandığı (şeker hastası olmamama rağmen, olmayanlarda vücüt hormonlarını düzenliyormuş) ilacı yazdı ve hamile kalana kadar içeceksin dedi. )

7.Hayır dedik, daha genciz... O ay da Klomen içtim, yumurta takibim yapıldı, çatlatma iğnesi kullanılıp tamı tamına verilen saatte beraber olduk yine tutmadı, tutmadı, tutmadı….

8.6 Ocak 2012’de adet oldum. Özlem Hoca’nın dedikleri geldi aklıma.. Gitmiyorum doktora dedim. Ne kist var mı diye baktıracağım, ne ilaç içeceğim ne de yumurta takibi yaptıracağım.. Yaza kadar böyle dedim. Baktım hala bebek yok o zaman Temmuz 2012’de başlarız Tüp Bebek’e dedim.

9.Tarih 8 ŞUBAT 2012, idrar testi yaptım ve sonuç pozitif ++++++++

10.Hemen Özlem Hoca’yı aradım ve gittim yanına kan testlerim için, eminim en az ben kadar şaşırdı :)

inanki çok duygulandım okurken. zorlu bir süreç geçirmişsin. Allah'ım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. o pozitifi görünce dünyalar senin olmuştur. gerçekten çok müthiş bir duyguymuş içinde bir can taşımak. bende ilk muayeneme gidip kalp atışlarını duyduğumda ağladım. böyle bir mucizeyi bana yaşattığı için Allah'a şükrettim. 10 şubatta ikinci kez gittim. bende de hep aynı korkular vardı. ilk gittiğimde acaba kalbi atıyormu korkusu, diğerinde de bebeğim hala benimle mi? ama ekranda bebeğimi görünce dunyalar benim oluyor. o an dunya duruyor sanki. şu konuda çok haklısın (tabiki bi rahatsızlık varsa doktora gitmek gerekiyor) Allah sana nasip etmiş o bebeği. umarım her zaman guzel haberlerle dönersin hastaneden.

inanki çok duygulandım okurken. zorlu bir süreç geçirmişsin. Allah'ım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. o pozitifi görünce dünyalar senin olmuştur. gerçekten çok müthiş bir duyguymuş içinde bir can taşımak. bende ilk muayeneme gidip kalp atışlarını duyduğumda ağladım. böyle bir mucizeyi bana yaşattığı için Allah'a şükrettim. 10 şubatta ikinci kez gittim. bende de hep aynı korkular vardı. ilk gittiğimde acaba kalbi atıyormu korkusu, diğerinde de bebeğim hala benimle mi? ama ekranda bebeğimi görünce dunyalar benim oluyor. o an dunya duruyor sanki. şu konuda çok haklısın (tabiki bi rahatsızlık varsa doktora gitmek gerekiyor) Allah sana nasip etmiş o bebeği. umarım her zaman guzel haberlerle dönersin hastaneden.

iyi dileklerin için çok teşekkür ederim.

sevgiler

Arkadaşlar ben devlet hastanesinde dr zafer beye gidiyorum 18 haftalık hamileyim ama cinsiyetini bir türlü söylemedi o yüzden acıbademde dr fatih beye gittim çok memnun kaldım 3,5 yaşında bir kızım var bunada 20 dk bir uğraş sonunda kız dedi ama ben şüphe duyuyorum hala kesinmidir diye acaba fatih beyin yanıldığı olmuşmudur cinsiyet konusunda

Eskişehirli bayanlar dün gittim özlem hanıma tecrübe ettim. İnanın benim için bir doktorun konuşmaması, fazla açıklama yapmaması sorun değil yeter ki işini iyi yapsın. Neyse valla nasıl tipi vardı dün biliyorsunuz işten de izin aldım bir saat öyle böyle gittik inat ettim. Muayene etti smear aldı biraz canım acıdı ama kastım sanırım. Durumu anlattı iki aydır hem 41 günde regl olduğumu, hem de ara kanama yaşadığımı ama o ara kanama değil kendi reglin rahim incelmiş dedi yumurtlama yok şu an dedi falan evet soğuk gibi ama gereken şeyleri de söyledi. Hastaneyi doğrusu çok beğendik. Rahim ve yumurtalıklar temiz çıktık kist falan yok. Hormon yapıldı bebek düşünüyoruz diye ayrıca tokoplazma ve rubella testleri yapıldı ki bundan önce iki hastaneye daha gittim bu iki testi hiç yapmadılar. Kan alan görevli ne zaman sonuç çıkacağını, doktora nasıl göstereceğimi hepsini kendisi anlattı kanımı alırken. Bugün de gittim sonuçlarım çıkmış fsh gayet iyi ama lh yüksek çıktı yani fsh hormomuna göre yüksek. Şöyle ki; fsh: 5.97, lh: 6.73. Bu fshtan yüksek olduğu sürece pco olurmuş. Bana yasmin ve prolaktinde az yüksek çıktı ama fazla değil br hafta pazartesi-perşembe dostınex alıcam daha önce kullanmıştım zaten. 2 ay yasmin kullanıp yine gidicem. Ama birşey kafama takıldı. Ben Temmuzda regl gecilmesiyle Anadolu'da Teoman'a gitmiştim doktorum oydu. Lh daha yüksek çıkmıştı fsh'tan iki kat yüksek çıkmıştı. Pco olabilir regl ol gel bir daha bakalım dedi gitmiştim yine ve aynı bu değerlere dönmüştü değerlerim küsüratlı değişik sadece eve gelince baktım o kağıda. Ama bana o bu değerlere süper sorun yok düzelmiş demişti. Eğer iki kat fark olursa fsh ve lh arasında o zaman pco olur demişti. Ben de rahatladım hatta ertelemiştik işte bu ocağa borçlandığımızdan bende sorun yok nasılsa diye rahattım. Şimdi Özlem hanımın dediğimi, öbür doktorun dediği mi doğru bilemedim. Hem o reglimden sonra düzgün reglimi yine oldum, yumurtlama olmuştu o zaman sorun olsa yine regli olamamam ve yumurtlama da olmaması lazım gelmez miydi. Neye inanacağımı şaşırdım Özlem hanım kaç olduğu farketmez fashtan yüksekse pco diyor. Ben yine de 2 ay yasmin kullanayım mı yoksa başka dr gideyim mi bir de.. Ha bir de eşim de eşim fazla yemiyor falan deyince zayıflıktan da pco olur dedi ve boy kilo endeksimi hesapladı pc den düşük kilolu çıktım. Çıktı aldı verdi ayrıca hamilelerde beslenme falan yazan 4-5 sayfalık bir çıktı verdi bundan da çok memnun kaldık..

sorabilirsen ne cvp verdiğini yazar mısın ? boyle birşey kim yaşasa şikayetçi olur bence. bazı haberlerde asparagas gibi geliyor bana. şimdi adını vermiyim de yine bir özel hastane için sezaryende bi annenin öldüğü söylendi bana ama çok araştırdım nette bile boyle bi haber yoktu. anlamıyorum boyle şeyler uydurulur mu acaba.

valla canım sormadım aklıma da gelmedi o anda acaba böyle birşey yapmış mıdır diye aklımdan geçmedi açıkçası çünkü başından beri bana çok saçma geldi ki doktora nasıl sorarım bunu. Düşünsenize sizin için doğum yaptırdığınız bir bayan ölmüş bebeğin eşini içinde bırakmışsınız diyorlar desem bana evet oldu demez ki hem de güven duymuyoruz diye o da sıkıntılı olur beni muayene ederken. Hem Acıbadem gibi bir hastane bu olay olsa tutar mı o doktoru neden hiçbir yerde tek bir haber yok. Bir kadın ölecek, bebekte kalça çıkıklığı bilmem ne olacakta eşi falan dava açmayacak mümkün mü bu. Ben memnun kaldım evet ilk başta soğuk, ilgisiz gibi ama işini iyi yapması yeterli benim için. Zaten dr da biz anlıyor muyuz herşeyden bilgimiz yoktur diye anlayabileceğimiz kadarını anlatıyorlar nereden bilecekler nete giriyoruz ya herşeyi araştırıyoruz diye. Doktora güvenmek zorundayız sonuçta.

canım bizde bebek düşünmeye başladığımızda benim de ara kanamam gelmişti.kanamalıyken dr.a gittim.polikistik over sendromu olduğum ortaya çıktı.hormon tahlili ve usg sonuçlarında.rahimimde de kayıklık var birde.eşimin sonuçları da gayet iyiydi hep.d.lardan ramazan beyi ben de duydum.arkadaşım gidiyordu çok memnundu.bana senin düşündüklerin çok karmaşık geldi.şimdi özlem hanıma gideceksin,sonra ramazan beye, aşılama içinde ünv.ye.bence görüşmeye git drarla..adetliyken olmasada mutlaka git.kendine bir doktor seç.senin takibini yapsın.hormon düzenini,adet düzenini,yumurtlamanı herşey hakkında bilgisi olsun ki aşılamada şansını biraz daha arttır.bir dr. diğer doktorun uygulamasını hiç bir zaman yeterli bulmuyor.oda çok fazla kafa karıştırıp insanı strese sokuyor.adet zamanı da adet düzensizliğin olduğu için ara randevu ile alırlar seni.benim hep öyle oldu.adet olunca doktoru arıyordum hemşiresi saat veriyordu.hatta tüp bebek ve aşılamada hep aradan alıyordu.çünkü yumurtaık takibi için 2 güne bir hatta her gün gitmen gerekebiliyor.abdurrahman bey ümitte.valla sen vişnelik'e uzak diyorsun da ben beylikova'da oturuyorum.70 km eskişehire.3 yıl boyunca nerdeyse haftada 2-3 gün gittik geldik.aşılamada başarı oranı düşük %10-15 şans veriliyor.inşallah yaza kadar doğal yollarla hamile kalırsında hiçbir tedaviye gerek kalmaz...

canım valla işte eşim uzak falan deyip durdu ama razı ettim. Benim hep bir doktora kara vermişken öbüründe de aklım kalıyor. Ben hani Ramazan beyi de değerlendireyim bu süreçte ona göre karar vereyim doktorlar arasında dedim. Ama sonuçta Özlem hanıma randevu aldım gittim şimdilik memnun gibiyim ama Ramazan beye de gidicem sırf aklımda kalmasın diye yani. Ara randevuyu biliyorum evet ama çok beklersiniz bir saati bile geçer deyince eşim de beklemeyi sevmez sıkılır stres olur bende randevu aldım bulduum saate ama tabi ki yumurtlama takibi falan olunca ara randevu mecburen alırım. Aşılama konusunda kimin tecrübesi iyiyse ona yaptrmak istiyorum. Ben son hormon sonuçlarım ve rahim filmimle gittikten sonra aşılama yapacak dr zaten bana uygun tedaviyi verir zaten rutin şeyler yapılıyor tüm hastalara iğne yada hap veriliyor yumurta geliştirilip sperm veriliyor benim tek düşüncem tıpta muayeneye gitmek istemiyorum ama aşılama da daha tecrübeli olduklarını düşünüyorum birçok aşılama tüp yaptıkları için. Ama o zamana kadar muıayenem özelde olsun istiyorum böyle işte. Maalesef pcı çıktı 2 ay korunmam gerekecek mecburen.

haklısın canım cumadan cumaya randevu çok saçma sanırım o doktorun başka hastane ilede anlaşması var cumaları sakaryada bence gittiginde doktoruna sor bence fatih bey konusundada dediğim gibi randevuluda gitsen çok bekliyorsun ama memnun kalıyorsun beklediğine degiyor tabi eşin sabırsız ve sinirliyse doktor nekadar iyi olursa olsun dayanmaz ve kendisi hasta degilse bide ben ilk bebegimi kaybedince bizim ilk arayışımız ikinci bebekde düzgün bizi açıga kavuşturacak bi doktor oldu eşimde zaten çok sakin ve aşırı sabırlıdır o yüzden sorun yaşamadım tıpdaki hikmet beydi sanırım dogru söylüyorsun arkadaşım çok ama çok memnun ondan düşün ismini vermiyim malum doktora kalsa hemen alıcakdı bebegi taramaları bile yapılmadan ense kalınlıgı ile hikmet beye gidince hangi doktora gittin sen demiş oda söylemiş adam gülmüş onlar daha dünkü çocuk diye yani biraz tecrübe gerek bu işlerde rabbim yar ve yardımcımız olsun her konuda

Yok canım doktor hastanede zaten artık doktorların hem özel muayenesi hem de hastanede çalışması mümkün değil. Birinden birini seçiyorlar hem çok yoğun bir doktor nasıl cumadan cumaya çalışacak sadece cuma günleri randevu alıyorlarmış öbür hafta için. Tabii acil olsa gidebilirsin ama beklersin bende çalışlıyorum sabah gitsem fazla beklememem lazım öğle tatilimde gitsem yine öyle. İş çıkışı da onların mesaisi bitiyor olabilir yani tam randevu almam lazım ki belli olsun. Ama şu konu da diyebilirim ki Özlem hanımdan memnun kaldım. Ben öyle aman çok konuşsun bana çok açıklama yapsın demiyorum artık önceden derdim ama artık Teoman beyden alışmıştım ki o ayrılmış hastaneden. Bana derdimin ne olduğunu söylesin,ilacımı yazsın benim bilmem gereken bu kadar. Hem dr nerden bilsin her söylediğini karşındaki anlayacak mı edecek mi diye. Yani Fatih beyi her yazınızda çok çok övüyorsunuz öbür doktoru üstü kapalı da olsa artık, yerden yere vuruyorsunuz. Önceden açıkça diyordunuz eleştiri alınca üstü kapalı demeye başladınız burada olduğu gibi. Yani herkes bir şekilde kendi gittiği doktordan memnundur. Diyorsunuz ki ben yaşadıklarımı söyleyeyim giden insanlar bilsinler, ona göre karar versinler. Ama o insanlar artık o dr karar kılmışlar kendilerine göre memnunlar herkesin beklentisi farklı. Sen çok açıklama yapsın ilgilensin istersin, başkası işini iyi yapsın derdime çare olsun yeter der. Şimdi bu doktora gidenler hatta hamileliği ilerleyenler var bu dönemde dr değiştirmek öyle zor ki. Sadece kafa karıştıracak şeyler demeyelim ben memnun kalmadım ama siz bilirsiniz diyebilirsiniz. Hele ki o yok eşini içinde bırakmış kadın ölmüş buna asla inanmıyorum. Komşunun akrabası yani dıdının dıdısı. Neden şikayetçi olmamışlar, neden o dr hala orada acıbadem gibi bir hastane üstelik. Neyse herkes kendi beğendiği doktora gitsin beklentilerini hangisi karşılıyorsa.

slm kızlar bende eskişehirliyim sormak istediğim eskişehirde aşılama yaptıran varmı kıme yaptırdınız hangı hastane yardımcı olursanız cok sevınırım ben onvakta sebehattın akyıla gıdıyorum ama kararsızım onamı yaptırıyım bılmıyorum lutfen yardım...:KK43::KK43:

slm kızlar bende eskişehirliyim sormak istediğim eskişehirde aşılama yaptıran varmı kıme yaptırdınız hangı hastane yardımcı olursanız cok sevınırım ben onvakta sebehattın akyıla gıdıyorum ama kararsızım onamı yaptırıyım bılmıyorum lutfen yardım...:KK43::KK43:

Merhaba, ben 2 kez Acıbadem'de yaptırdım aşılama. bence doktor konusunda kararsız kalmana gerek yok. düzenli iğnelerini ve yumurta kontrollerini yaptırırsan problem olmaz diye düşünüyorum. bir de işlemden sonra dinlenmen çok önemli.

sevgiler.

merhabalar.daha önceden de yazmıştım ben.2 kere prof.hikmet hassaya 1 kere abdurrahman akçaya yaptırdım.olmadı maalesef.daha sonra tüp bebek ile sonuç aldık.kendini hangi hekimde rahat hissediyorsan ona gitmelisin bence.benim tüp bebekteki takiplerimi de abdurrahman hoca yaptı.doğumumu da onda yaptım.hayırlısı olsun senin için...

merhabalar.daha önceden de yazmıştım ben.2 kere prof.hikmet hassaya 1 kere abdurrahman akçaya yaptırdım.olmadı maalesef.daha sonra tüp bebek ile sonuç aldık.kendini hangi hekimde rahat hissediyorsan ona gitmelisin bence.benim tüp bebekteki takiplerimi de abdurrahman hoca yaptı.doğumumu da onda yaptım.hayırlısı olsun senin için...

Merhaba, ben 2 kez Acıbadem'de yaptırdım aşılama. bence doktor konusunda kararsız kalmana gerek yok. düzenli iğnelerini ve yumurta kontrollerini yaptırırsan problem olmaz diye düşünüyorum. bir de işlemden sonra dinlenmen çok önemli.

sevgiler.

teşekkur edrım kızlar kendı doktorumda karar kıldım kım yaparsa yapsın işlem aynıymış zaten bıde erkete sorun varsa daha onemlıymiş asılama yerı bızde sorun bende yumurtlama takıbım yapılıp asılamaya karar verılcek inş hayırlısı olur

X