devamını çok merak ettim Özlem hanım ile güzel sonuca vardın mı? yoksa tedavi süreci devam mı ediyor? ben de Özlem hanımın hastasıyım ve iğne tedavisi görüyorum,bazı endişelerim var... merakla bekliyorum yazacaklarını
Merhaba Kızlar;
2009 Temmuz'da evlendim. ilk jinokolijik muayenem için doktor arayışına girdim ve Şubat 2010'da Teoman Minsin'e gittim. Rahmimde yara olduğunu ve dondurulması gerektiğini söyledi. Tamam deyip işlemleri yaptırdık daha sonra 3 ay kadar doğum kontrol hapı kullanmamı söyledi. Dr. Beyin takındığı tavır neticesinde söylediği ve yaptıkları şeyler dışında kendisine pek bir şey soramadık. Tiroid rahatsızlığım olduğu için adetimde düzensizlikler olduğu halde kan tahlili sonuçlarıma bile bakmaya tenezzül etmeyince bir daha ona gitmemeye karar verdim. Bu sırada Acıbadem'in açılması gündemdeydi yavaş yavaş doktorlar belli olmaya başlamıştı.
Acıbadem açıldı ve artık bebek de istediğimiz için ilk randevumu Ekim 2011'de Özlem Hoca'dan aldım. Randevum için gittiğimde abartısız 50dk. civarı bekledim, çok can sıkıcıydı. Jinekoloji bölümü tıklım tıklım doluydu zaten. Daha sonra adımız okundu girdik içeri Özlem Hoca o yoğunluğa rağmen güleryüzüyle karşılayınca bizi tüm can sıkıntımız gitti. Derken bebek istediğimizi, benim tiroid hastası olduğumuzu, yaşam tarzımızı v.s. gibi şeyleri anlattık ve çalışmalara başladık.
a- 2 Ay doğal yolla denememizi istedi, olmadı.
b- olmayınca bazı kan tetkikleri yaptı, yumurta takibine başladı, olmadı.
c- eşim bu arada testlerini yaptırdı, normaldi, olmadı.
d- yumurtlama da düzensizlik var bu yüzden dendi aşılamaya karar verildi.
e- ilk aşılama yapıldı, ilaçlara aşırı tepki verdi bünyem dünya kadar yumurtam oldu ama, tutmadı.
f- tutmayınca kist olan yumurtaların atılması için 1 ay doğum kontrol ilacı içtim, temizlendi.
g- 2. aşılama tedavisine başlandı, 13 gün vurulduğum iğneler yumurtaların bozulmasıyla boşa gitti ve tadavi yarım bırakıldı.
h- tekrar bozulan yumurtaların atılması için 1 ay doğum kontrol ilacı içtim, temizlendi.
ı- bu zamana kadar yapılan tedavilerin boşa gitmemesi adına klomen tedavisine başlandı, olmadı.
i-
DEVAMI GELECEK sıkılmazsanız :)))
(yukarıdaki her şey Özlem Hoca ile olan çalışmalardır :)