• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eskişehir düğün adetleri ?

ela gozlum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2012
246
47
118
Kızlar benim konuşarak anlaştığım biri var fakat onlar yörük ve bulgar göçmenleri dolayısıyla adetleri farklı. Ben konyalıyım bizde öyle adetler yok normal her yörede olduğu gibi kız isteme düğün merasimi oluyor bizde. Bunu ailem nasıl karşılar bilemiyorum henüz söylemedim onlara düşündüğüm birisi olduğunu. Biz zamana bıraktık zaten hayırlısını istiyoruz ama aileler düşündürüyor şehirler farklı masraf çok olacak nasıl altından kalkarız sizce ? Bu durumu yaşayan var mı ?

baba tarafım bulgar. bende eskişehirliyim. hiçte öyle antin kuntin adetlerimiz yok. kaldı ki ben evlenirken sandıktır bohçadır vs bile yapmadım. o biraz size bağlı.

baba tarafım bulgar. bende eskişehirliyim. hiçte öyle antin kuntin adetlerimiz yok. kaldı ki ben evlenirken sandıktır bohçadır vs bile yapmadım. o biraz size bağlı.
Ne güzel, Allah mesut etsin sizi inşallah.
Sanırım ailesi biraz geleneklerine bağlı, bu yüzden de kendilerine ait adetleri var ama bu benim için sorun değil aksine farklı kültür tanımayı seviyorum Eskişehirlilere de ayrı bi sempatim var :) Anlaştığım kişi ise pek o kadar bağlı değil sanırım adetlerine o da benim gibi düşünüyor ama ailesi bağlıymış. Şehirlerin farklı olması düşündürdü bizi ama Allah nasip ederse uzaklar yakın olur diye düşünüyorum. Aramızda 4 yaş var ama bu bizim için sorun değil.

Ne güzel, Allah mesut etsin sizi inşallah.
Sanırım ailesi biraz geleneklerine bağlı, bu yüzden de kendilerine ait adetleri var ama bu benim için sorun değil aksine farklı kültür tanımayı seviyorum Eskişehirlilere de ayrı bi sempatim var :) Anlaştığım kişi ise pek o kadar bağlı değil sanırım adetlerine o da benim gibi düşünüyor ama ailesi bağlıymış. Şehirlerin farklı olması düşündürdü bizi ama Allah nasip ederse uzaklar yakın olur diye düşünüyorum. Aramızda 4 yaş var ama bu bizim için sorun değil.
Bir sey olmaz ya ayarlanir hersey yeter ki gonuller bir olsun. Samanlik seyran :)

Back