- 2 Temmuz 2021
- 719
- 719
- 35
Ay inşallah sağlıklıdır çok üzülüyorum böyle olunca toparlar insallahCuma günü sağlıklı değil gibi demiş. Bugunde dış gebelik değil bekleyelim güzel olucak gibi demiş.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ay inşallah sağlıklıdır çok üzülüyorum böyle olunca toparlar insallahCuma günü sağlıklı değil gibi demiş. Bugunde dış gebelik değil bekleyelim güzel olucak gibi demiş.
Ne yaşadınız bu kadar kabuslariniza giren merak ettimNe aşamadasınız takip edemedim ama, eğer bu kadar güvensiz bir tedavi sürdürüyorsanız, belki de başka bir merkezde güven ilişkisi içinde tedavinizi sürdürmeniz sizin için daha iyi olabilir. Bu mantıkla, transfer ettik diyip etmeyebilirler de mesela? Ya da başarı oranını arttırmak için başkasının embriyosunu nakledebilirler? Bu güvensizliğin sonu yok ki…
Şurda nicel bey ve ekibini savunacağım da kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi Ben hala kabus gördüğümde mutlaka baş rolünde nicel bey olur, ben ona laf anlatmaya çalışırken uyanırım genelde mesela.
Seversiniz sevmezsiniz ama “etik” diye de bir şey var, bir doktora da “tutmasın diye uğraşmak” ithamında bulunmak hoş değil bana göre.
Ne olduğunu yazarsam anonimliğim kaybolur malesef. Nicel beyin yaptığı bir hata vs yok ama yanlış anlaşılmasın. Sadece süreçte o her zamanki güler yüzlülüğüü, uzuun uzun vakit ayırması filan… o zorladı biraz.Ne yaşadınız bu kadar kabuslariniza giren merak ettim
her zamanki şeyler desene. bana hamilesin tebrikler demesi 30 sn falan sürdü heraldeNe olduğunu yazarsam anonimliğim kaybolur malesef. Nicel beyin yaptığı bir hata vs yok ama yanlış anlaşılmasın. Sadece süreçte o her zamanki güler yüzlülüğüü, uzuun uzun vakit ayırması filan… o zorladı biraz.
Bunu doktorla veya klinikle alakalı kasten söylemedi ki özel mantığı kafasında söyledi biz özel hastane doktorlarının merhametine muhtacız sonuçta ama nasıl işleyişler hiç bilmiyoruz bunun onunla bir alakası yok zaten güvenmesek böyle önemli bir konuda nasıl gideyim sadece dikkat etmek gerekir. O doktor bu doktor farketmezNe aşamadasınız takip edemedim ama, eğer bu kadar güvensiz bir tedavi sürdürüyorsanız, belki de başka bir merkezde güven ilişkisi içinde tedavinizi sürdürmeniz sizin için daha iyi olabilir. Bu mantıkla, transfer ettik diyip etmeyebilirler de mesela? Ya da başarı oranını arttırmak için başkasının embriyosunu nakledebilirler? Bu güvensizliğin sonu yok ki…
Şurda nicel bey ve ekibini savunacağım da kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi Ben hala kabus gördüğümde mutlaka baş rolünde nicel bey olur, ben ona laf anlatmaya çalışırken uyanırım genelde mesela.
Seversiniz sevmezsiniz ama “etik” diye de bir şey var, bir doktora da “tutmasın diye uğraşmak” ithamında bulunmak hoş değil bana göre.
Özel hastane doktorunun da devlet hastanesi doktorunun da etik anlayışı aynı, bir çekinceniz olmasın. Etik davranmayan yok mudur, tabi ki vardır. Aynı şey devlette çalışanlar için de geçerli ama.Bunu doktorla veya klinikle alakalı kasten söylemedi ki özel mantığı kafasında söyledi biz özel hastane doktorlarının merhametine muhtacız sonuçta ama nasıl işleyişler hiç bilmiyoruz bunun onunla bir alakası yok zaten güvenmesek böyle önemli bir konuda nasıl gideyim sadece dikkat etmek gerekir. O doktor bu doktor farketmez
Anladım teşekkür ederimÖzel hastane doktorunun da devlet hastanesi doktorunun da etik anlayışı aynı, bir çekinceniz olmasın. Etik davranmayan yok mudur, tabi ki vardır. Aynı şey devlette çalışanlar için de geçerli ama.
Dikkat etmek konusunda ise, yani bilmiyorum elinizden ne gelir neye dikkat edebilirsiniz Yapılan işlemlerin hiçbirine bir müdahale şansımız yok
Evet bu güvensizliğin sonu yok nereye gitsen bu durumlarla baş başa kalıyorsun. Direk nicel beyi ekibini kötülemek değil yanlış anlaşılmasın . Ben nicel beyin elinden geleni benim sürecimde fazlasıyla yaptığını savunurum. Bir çok araştırmama göre örneğin embriyo glue 2 kez tüp bebekte başarısız olanlara uyguluyorlar Veya bana opuden sonra histereskopi uyguladı rahim içi temizlik yaptı bu gibi şeyleri olumsuz sonuçtan sonra değil baştan uyguladı ve olumlu sonuç aldırdı. Bu süreçte maddi manevi aşırı yıprandık ve arkadaşımız ikinci bi sürece şuan maddi olarak gücüm yok diyor . Embriyosunu denemek istiyor. Ben burda hasta olarak her ihtimali düşünmem gerek . En basitinden tutmaması sözüne parantez açmışsınız rabbimden büyüğü yok tutup tutmaması İÇİN fakat özel bir kliniğe gittimizde bazen direkt ameliyatlık diyebiliyorlar ve sonrasında bir kaç kez devlete gittiğinde aslında durumun ameliyatlık birşey olmadığını öğreniyoruz. Malesef özel ve devlet farkı herkesin başına mutlaka geliyor . İhtimalleri yükseltmek için başkasının transferi imkansız bu en basitinden DNA testini geçtim bir kan grubunda dahi belli olur. Şuan Aylis16 her ihtimali göz önünde bulundurup şansını zorlayıp ilerlemesi gerek. Ben bu süreçte ona açık yüreklilikle her ihtimali söyleyebilirim. Gönül isterki nicel beyin her dediğine Tmam değip ikinci tura başlamak ama bu hayat şartlarında bu masraflardan sonra ikinci bir tura başlamak İÇİN herkesin gücü yetmiyor malesefNe aşamadasınız takip edemedim ama, eğer bu kadar güvensiz bir tedavi sürdürüyorsanız, belki de başka bir merkezde güven ilişkisi içinde tedavinizi sürdürmeniz sizin için daha iyi olabilir. Bu mantıkla, transfer ettik diyip etmeyebilirler de mesela? Ya da başarı oranını arttırmak için başkasının embriyosunu nakledebilirler? Bu güvensizliğin sonu yok ki…
Benim söylemeye çalıştığım şey bu değil. Bu dediklerinize zaten katılıyorum. “Tutmasın diye uğraşırlar bi de belli mi olur” kısmına hiç katılmıyorum.Evet bu güvensizliğin sonu yok nereye gitsen bu durumlarla baş başa kalıyorsun. Direk nicel beyi ekibini kötülemek değil yanlış anlaşılmasın . Ben nicel beyin elinden geleni benim sürecimde fazlasıyla yaptığını savunurum. Bir çok araştırmama göre örneğin embriyo glue 2 kez tüp bebekte başarısız olanlara uyguluyorlar Veya bana opuden sonra histereskopi uyguladı rahim içi temizlik yaptı bu gibi şeyleri olumsuz sonuçtan sonra değil baştan uyguladı ve olumlu sonuç aldırdı. Bu süreçte maddi manevi aşırı yıprandık ve arkadaşımız ikinci bi sürece şuan maddi olarak gücüm yok diyor . Embriyosunu denemek istiyor. Ben burda hasta olarak her ihtimali düşünmem gerek . En basitinden tutmaması sözüne parantez açmışsınız rabbimden büyüğü yok tutup tutmaması İÇİN fakat özel bir kliniğe gittimizde bazen direkt ameliyatlık diyebiliyorlar ve sonrasında bir kaç kez devlete gittiğinde aslında durumun ameliyatlık birşey olmadığını öğreniyoruz. Malesef özel ve devlet farkı herkesin başına mutlaka geliyor . İhtimalleri yükseltmek için başkasının transferi imkansız bu en basitinden DNA testini geçtim bir kan grubunda dahi belli olur. Şuan Aylis16 her ihtimali göz önünde bulundurup şansını zorlayıp ilerlemesi gerek. Ben bu süreçte ona açık yüreklilikle her ihtimali söyleyebilirim. Gönül isterki nicel beyin her dediğine Tmam değip ikinci tura başlamak ama bu hayat şartlarında bu masraflardan sonra ikinci bir tura başlamak İÇİN herkesin gücü yetmiyor malesef
Benim söylemeye çalıştığım şey bu değil. Bu dediklerinize zaten katılıyorum. “Tutmasın diye uğraşırlar bi de belli mi olur” kısmına hiç katılmıyorum.
Haklısınız katılmaya bilirsiniz Fakat Tutmasın diye uğraşırlar bide belli mi olur değil .Belki seni ikinci tura yönlendirmek için belki de tutmaması İÇİN embriyo glue önermez söylemezler bilemeyiz bence sen söyle binbeşyüz lira fazladan oluversin şansını zorla
Senin gibi düşünüyorum. Allah razı olsun canım sağolHaklısınız katılmaya bilirsiniz Fakat Tutmasın diye uğraşırlar bide belli mi olur değil .
özellikle tutmaması için elinden gelen tersliği yapacaklarını söylemiyorum ben burada .
Sadece ikinci tura yönlendirmek için glue önermeyebilirler söylemeyebilirler zaten tutmaz gözüyle bakıp orta kalite nasıl olsa
ikinci tura geçmek istemelerinden dolayı diyorum .
Aylis16 bu durumu yazılı olarak kapalı bi şekilde anlatamam söylediklerimin arkasındayım her insanın aklında soru işaretleri oluyor bunu dile getirince normal olmuyor Bazen pozitif sonuç aldırmak istersin fakat dolaylı yoldan gidersin bunlar hayatın gerçekleri . Herkes katılıp katılmama konusunda özgürdür herkesin hayata bakış açısı insanlara karşı tavrı farklıdır saygı duyuyorum
Bu soru işaretleri yeni başlayanların çoğunda oluyor. Burada eski yazışmalarda çok konu oldu. Zaman geçtikce, tanıdıkca soru işaretleri kalmıyor. Başarı oranlari onlar için çok daha önemli. Aylis16 Orta kalite dediği erken blast embriyo sanırım. Senden daha kaliteli embriyo çıkacağını düşünmüştür şansı artirmak istemiştir.Benim bı tane embriyom öyleydi oda tuttu ama 8. Haftada kalbi durdu. Bizimkinden çok daha kalitesiz embriyolar da tutuyor. Moralsiz konuşmasida senin durumla ilgili olmayabilir bazen herşey yolunda olsada keyifsiz olabiliyor.Tedavi dönemimde morali bozuk gördüğümde acaba bende bı sıkıntı mı var diye düşünürdüm halbuki ilgisi yok. İşi gerçekten stresli bizden önce yaşanan bı olay bıle keyfini kacirabilir.Bi kez anlatmıştı cok tuhaf hastalar varmış gerçekten o zaman kendisine hak vermistim. Senin yerinde olsam bende denemek isterdim embriyomu. Gerçekten maliyetli bı süreç çünkü... Gece gece yazdım biraz karışık olmuş olabilir İns tutar canımHaklısınız katılmaya bilirsiniz Fakat Tutmasın diye uğraşırlar bide belli mi olur değil .
özellikle tutmaması için elinden gelen tersliği yapacaklarını söylemiyorum ben burada .
Sadece ikinci tura yönlendirmek için glue önermeyebilirler söylemeyebilirler zaten tutmaz gözüyle bakıp orta kalite nasıl olsa
ikinci tura geçmek istemelerinden dolayı diyorum .
Aylis16 bu durumu yazılı olarak kapalı bi şekilde anlatamam söylediklerimin arkasındayım her insanın aklında soru işaretleri oluyor bunu dile getirince normal olmuyor Bazen pozitif sonuç aldırmak istersin fakat dolaylı yoldan gidersin bunlar hayatın gerçekleri . Herkes katılıp katılmama konusunda özgürdür herkesin hayata bakış açısı insanlara karşı tavrı farklıdır saygı duyuyorum
Gayet anlaşılır olmuş embriyolog 5.güne girdiği gibi dondurdum dedi kalitesini sorunca 1.kalite diyebiliriz yeterli hücre sayısına gelmediği zaman donduramıyoruz dedi. canan hanım gebelik getiren embriyo demişti nicel bey çokta iyi değil demişti o yuzden kafam karıştı ama dediğin gibi deneyip görmem gerek nicel beyin bahsettiği embriyon olsun kenarda ama bunu farklı üslupla anlatınca bide hassasız artık son aşamalardayım yaşım küçük zor kaldırıyor vücudum psikolojim o yuzden böyle oldu ama şuan çok iyiyim bol bol dua ediyorum olursa çok mutlu oluruz olmazsa mücadeleye devam teşekkür ederim Allah razı olsunBu soru işaretleri yeni başlayanların çoğunda oluyor. Burada eski yazışmalarda çok konu oldu. Zaman geçtikce, tanıdıkca soru işaretleri kalmıyor. Başarı oranlari onlar için çok daha önemli. Aylis16 Orta kalite dediği erken blast embriyo sanırım. Senden daha kaliteli embriyo çıkacağını düşünmüştür şansı artirmak istemiştir.Benim bı tane embriyom öyleydi oda tuttu ama 8. Haftada kalbi durdu. Bizimkinden çok daha kalitesiz embriyolar da tutuyor. Moralsiz konuşmasida senin durumla ilgili olmayabilir bazen herşey yolunda olsada keyifsiz olabiliyor.Tedavi dönemimde morali bozuk gördüğümde acaba bende bı sıkıntı mı var diye düşünürdüm halbuki ilgisi yok. İşi gerçekten stresli bizden önce yaşanan bı olay bıle keyfini kacirabilir.Bi kez anlatmıştı cok tuhaf hastalar varmış gerçekten o zaman kendisine hak vermistim. Senin yerinde olsam bende denemek isterdim embriyomu. Gerçekten maliyetli bı süreç çünkü... Gece gece yazdım biraz karışık olmuş olabilir İns tutar canım
kaybınız için çok üzüldüm gerçekten. benimde embriyom için orta kalitenin biraz üstü dediler. bende kaybetmekten aşırı çok korkuyorum. o yüzden bu kadar paniğim hcg testi yaptırmadığım gün rahat uyku uyuyamıyorum. biliyorum ne olacaksa zaten o oluyo biz ne yaparsak yapalım önüne geçemiyoruz. ama duam allah isteyen herkese versin. tüp bebek süreci çok zor bi süreç maddi manevi ayakta kalmak çok zor. bide böyle kayıplar olunca dayanması daha zor.Bu soru işaretleri yeni başlayanların çoğunda oluyor. Burada eski yazışmalarda çok konu oldu. Zaman geçtikce, tanıdıkca soru işaretleri kalmıyor. Başarı oranlari onlar için çok daha önemli. Aylis16 Orta kalite dediği erken blast embriyo sanırım. Senden daha kaliteli embriyo çıkacağını düşünmüştür şansı artirmak istemiştir.Benim bı tane embriyom öyleydi oda tuttu ama 8. Haftada kalbi durdu. Bizimkinden çok daha kalitesiz embriyolar da tutuyor. Moralsiz konuşmasida senin durumla ilgili olmayabilir bazen herşey yolunda olsada keyifsiz olabiliyor.Tedavi dönemimde morali bozuk gördüğümde acaba bende bı sıkıntı mı var diye düşünürdüm halbuki ilgisi yok. İşi gerçekten stresli bizden önce yaşanan bı olay bıle keyfini kacirabilir.Bi kez anlatmıştı cok tuhaf hastalar varmış gerçekten o zaman kendisine hak vermistim. Senin yerinde olsam bende denemek isterdim embriyomu. Gerçekten maliyetli bı süreç çünkü... Gece gece yazdım biraz karışık olmuş olabilir İns tutar canım
Nicel beyin Kan tahlillerinden sonra tahlil yaptırdınız mıkaybınız için çok üzüldüm gerçekten. benimde embriyom için orta kalitenin biraz üstü dediler. bende kaybetmekten aşırı çok korkuyorum. o yüzden bu kadar paniğim hcg testi yaptırmadığım gün rahat uyku uyuyamıyorum. biliyorum ne olacaksa zaten o oluyo biz ne yaparsak yapalım önüne geçemiyoruz. ama duam allah isteyen herkese versin. tüp bebek süreci çok zor bi süreç maddi manevi ayakta kalmak çok zor. bide böyle kayıplar olunca dayanması daha zor.
hayır yaptırmadım bugün transfer sonrası 16.günüm. canan hanıma dedim ki tekrar kan istemediniz ama benim için rahat edecek baksak dedim. normal artış olduğu için gerek yok dedi. ama meraktan çıldırıyorum. kasık ağrım da çoktu dün böyle sanki adet sökülecekmiş gibi. korkuyorum işte geçenki gibi olacak diye. siz naptınızNicel beyin Kan tahlillerinden sonra tahlil yaptırdınız mı
Ben de kan vermedim cuma gününe randevu aldım kalp kese için . Tüp bebek tedavi süreceniz sonlanmış artık muayeniz ücretli olacak dediler. Son kez nicel beye gözükeyim diye aldım sırayı inşallah herşey yolunda gider de son olur . Benim de bi kaç gün öncesi iki kez şiddetli şekilde kramp girdi korktum hemen oturdum çok şükür birşey olmadı .hayır yaptırmadım bugün transfer sonrası 16.günüm. canan hanıma dedim ki tekrar kan istemediniz ama benim için rahat edecek baksak dedim. normal artış olduğu için gerek yok dedi. ama meraktan çıldırıyorum. kasık ağrım da çoktu dün böyle sanki adet sökülecekmiş gibi. korkuyorum işte geçenki gibi olacak diye. siz naptınız
Peki normalde de ağrınız oluyor mu gün içinde sanki adet olacakmışsınız gibi? ben çalıştığım için biraz ayakta da kalıyo olabilirim bilmiyorum. lütfen cuma günü bana da haber verin. muayene ücreti ne kadarmış dediler mi?Ben de kan vermedim cuma gününe randevu aldım kalp kese için . Tüp bebek tedavi süreceniz sonlanmış artık muayeniz ücretli olacak dediler. Son kez nicel beye gözükeyim diye aldım sırayı inşallah herşey yolunda gider de son olur . Benim de bi kaç gün öncesi iki kez şiddetli şekilde kramp girdi korktum hemen oturdum çok şükür birşey olmadı .
Normalde ağrım olmuyor muhtemelen ayakta kaldığınız İçin olabilir . 315 liraymış muayene ücreti cuma günü sizi haberdar ederim gelişmelerdenPeki normalde de ağrınız oluyor mu gün içinde sanki adet olacakmışsınız gibi? ben çalıştığım için biraz ayakta da kalıyo olabilirim bilmiyorum. lütfen cuma günü bana da haber verin. muayene ücreti ne kadarmış dediler mi?