- Konu Sahibi aylins
- #3.341
iyi akşamlar hanımlar nasılsınız umarım herkes iyidir allah herkese rahatlık huzur versin
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
turkbayragimerhaba arkadaşlar!bir eğitim öğretim yılın daha geçti ve biz benim ailem eğitiminin son dersini dün tamamladık her dersimizin sonunda olduğu gibi dünde küçük bir öyküyle son verdik.sizlerlede bunu paylaşmak istedim.
Küçük bir kasabanın dört ayrı mahallesi varmış;
Birinci mahallede 'Evet ama' lar yaşıyormuş.
'Evet ama'lar her zaman ne yapılması gerektiğini bildiklerini düşünürlermiş. Yapma zamanı geldiğinde ise 'evet, ama' diye yanıtlarlarmış. Yanıtları hep yanlış olurmuş. Suçu başkalarına atmakta da ustaymışlar.
ıkinci mahallede 'Yapacağım'lar yaşarmış.
Ne yapacaklarını belirlermiş. Kendilerini yapacakları şeye adım adım hazırlarlarmış ama yapacakları sırada şanslarını kaçırdıklarının farkına varırlarmış. Bu mahallede insanların dizleri dövülmekten yara bere içindeymiş. Yaşamı ertelememek için verdikleri kararı bile ertelerlermiş.
Üçüncü mahallede yaşayanlar ise “Keşke”cilermiş
bu mahallede yaşayanlar 'Keşke'çilerin hayati algılama güçleri mükemmelmiş.
Neyin yapılması gerektiğini daima en isabetli şekilde bilirlermiş ama... maalesef her şey olup bittikten sonra.
'Keşke' cilerin de başları hep kanarmış, kafalarını duvarlara vurmaktan!
Dördüncü mahallede ise;
Bu mahalle kasabanın en yeşil bölgesinde, en güzel evlerin olduğu mahalle imiş.
Temizlik, su, yol ve çöp sorunu bulunmamaktaymış. Huzur derseniz her kes güler yüzlüymüş.
Bu dördüncü mahallede ise 'ıyi ki yaptım'cılar otururmuş.
'Keşke'ciler bu mahallede yürüyüşe çıkar, etrafa hayranlıkla bakarlarmış.
'Yapacağım’cılar ' Keşke'cilerle birlikte bu mahallede yürüyüşe çıkmak ister ama bir türlü fırsat bulamazlarmış.
'Evet amacı'lar ise mahallenin güzelliğini görmek yerine, ağaçların gölgelerinin yeterince geniş olmadığından, güneşin daha erken saatte doğması gerektiğinden şikayet ederlermiş.
'ıyi ki yaptım' mahallesindeki insanların kusuru da beyinlerinde mazeret üretme merkezlerinin olmamasıymış. Bu yüzden yaşadıkları ortam her zaman güzel, düzenli ve huzurluymuş.
Bu eğitime katılanlarada biz ''iyiki yaptımcılar'' diyoruz
.aranızda da bulunan pilot andaç ve müsran arkadaşlarımızda ''onlardan''sizlerin huzurunda onları bir kezde burdan, özveriyle toplantılarımıza katıldıkları için takdir ve tebrik etmek a.s.istedim.çocuk eğitimi ile ilgili soru sormak isterseniz artık daha sık buralarda olucam elimden geldiği kadar cevaplamaya çalışırım.sevgilerimle...