Eski yanlışlar ve geçmeyen vicdan azabı

Tamam cok ahlaklisin, ben senin ahlakinla yarışamam, yarismam da zaten, hayatı sizin kadar zor yasamiyorum. En kişilikli ve ahlaklı hanım, saygılar

Bana yazılan yorumlara cevap veriyorum izin verirseniz , esip gürlemedim de bana yazılan yorumları okuyun bi siz edilen hakaretleri tek bi yerde hakaret saygısızlık yapmadım
Ben bi hakaret göremedim yorumlarda, herkes kendince fikrini yazıyor, siz de bence bu kadar üstünüze alınmayın herşeye, karşıt fikirde olanları ahlaklarına falan gönderme yapmayın derim. Ortada kişisel bişey yokken siz olayı kişiselleştiriyorsunuz Biraz sakin olun bence

Aynen objektif olmadığınız için görmüyorsunuzdur. Gayet benim üzerime edilmiş bir laf ortada , aldatılınca işten çıksın diyenler yolsuzluk yapınca çıksın demez diye , yok zihniyetiniz belli diye direk şahsıma edilen laf var keşke taraflı okumasanız

Peki

Bence kendi adınıza konuşun hayatta herkes hatayı aldatmakla yapmaz...

Bide herkes ailesinin kendisine 10 yıl sırt çevirmesini eleştirmiş... Ama konu sahibi onunda bi açıklamasını yapmıştı ailesi ilk olarak sırt çevirmiş. Sonrasında da konu sahibi benim yanımda durmadınız diye bir daha görüşmek istememiş... Demek ki ailesi değil kendisi uzatmış 10 yıl.... Demek ki aile konusunda da hatalı olan kendisi... Ki ailesi de bir süre tavır alıversin canım "ohh kuzum iyiki boynuzladın" mı demek gerekiyor.... Tabi 10 yıl kadar sırt çevirmesini anlam verememiştim onu da kendi açıkladı. Kendi istememiş. Ve buraya da yanlış bilgi veriyor... Millet de aileye saydırıyor...

Bence kendi adınıza konuşun hayatta herkes hatayı aldatmakla yapmaz...
Hanımefendi ben burada aldatmayı hoş mu görmüşüm ? Hatasından yeterince pişman olmuş bir insan var. Ne diyelim iyi oldu mu diyelim. Olan olmuş artık yargılamanın anlamı yok. Ben ayrıca herkes hata yapar demişim herkes aldatır dememişim. Kendisi ile allahın arasında olan bir şey. Vicdani olarak konuştum ben. Yanlış bir şey söylediğimi düşünmüyorum.

Buyuk konusmak bu kadar kolay demek..ben konu sahibine cok uzuldum.. olay aldatmasida degil bana gore.. yillarca herkes ve kendisi eziyet etmis oldu konu sahibine..ben sadece nedenini merak ediyorum..

Yüz kızartıcı suç değilde nedir peki merak ediyorum. Normal bir şey mi?

Bi hata yapmış ve bedelini ödemişsin her şeyin farkındasında kendine yeni bi yol çiz ve eski şeylerini kimseye anlatmak zorunda değilsin

Ya siz nasıl insanlarsınız aldatmanın nedeni mi olur? Haysiyetsizlik yapmış çeksin bir ömür boyu. Mutlu da olmasın. Benim tanıdığım yakın bir arkadaşım kocasını aldattı bir sürü neden saydı iffetsiz kadın. Tabi ben ve öğrenen arkadaşlarımız irtibatı kestik. Böyle insanların dinen cezası belli. Neden aldatma noktasına gelmişmiş haysiyetsiz insanlar sizi. Madem geçinemiyorsun boşan git defol. Bu boşanan artık arkadaş demeye elvermedigim kadının kocası neler çekti üstelik ne kadar temiz bir insandı. Yani bu fikri aklına koyan için neden falan olmaz. Bildiğin şerefsizlik bunu yapan da inşallah bir ömür sürünür.

Yüz kızartıcı suç değilde nedir peki merak ediyorum. Normal bir şey mi?

Google’dan foto:

Normal bir şey değildir. Boşanma sebebidir. Zina ile boşanma talebinde bulunursanız hakim sizi haklı bulup boşar, tazminat isterseniz gururum incindi diye verir. Bu kadar. Niye bu az geliyor insanlara anlamıyorum sizi aldatan adam sizi kaybetmiştir. Daha nasıl bir ceza istiyorsunuz ki?

Yukarıda yazdım babam aldattı annem bir güzel boşadı. 10 yıl oldu. Hala duygulandığında gözleri dolar babamın, beceremedim iyi eş olmayı, siz bu hatayı yapmayım, hayatınızdaki insanı kaybetmeyin, kıymetini bilin der. Adam annemi kaybetti daha be cezası olsun anlamıyorum gerçekten.

Eklentiler

• 4C2E291D-20D6-44AD-8193-7E3C71561DA7.png
    266,9 KB · Görüntüleme: 21

Ne diyorsun sen bacım ya? Üye olur olmaz bana mı sarmak istedin? Okuduğunu anlamıyorsan alıntılama pls. Şimdi sana kolay gelsin. Rastgele.

Yahu yorumlara şöyle bir bakıyorum kimisi demiş ki aldatan erkekler hemen yoluna bakıyor, kimisi diyor ki ne var bunda yüz kızartıcı suç değil, kimisi yoluna bak bir tek sen değilsin... Bu şekilde düşünen insanlar sizler lütfen evlenmeyin. Gidin takılın birileriyle. Evlilik denen kurum böyle olayları kaldırabilecek bir durum değil. Eden de bir ömür rezil olur ki Allah zaten lanetler böyle insanları. Bir başkasının bunu yapması. Bu haltı işleyen kisiyi haklı göstermez. Vicdan azabıysa çeksin bir ömür bırak sürünsün. Ama konu sahibine yine de tek tavsiyem samimi tövbe eski eşinden helallik dilemesi eğer affederse ancak o zaman içi rahatlar ama Allah tövbesini kabul eder mi bilmem sonuçta cezası dinen belli ayetlerle belli. Bu işleri yapan insanların Ahirette surati ateş gibi parlayacak. Bu dünyaya aldanıp nimet azgınlığı yapıp böyle bir duruma düşmek acizliktir. Ve Türk toplumunda düşkün ilan edilir ki edilsin zaten.

Bir sakin mi olsanız acaba ? Siz kesmiş olabilirsiniz iletişimi. Bu sizi ilgilendirir. Başkası kesmek zorunda değil. Millet hayatı sizi feyz alarak yaşamıyor ya malum. Dinen falan da bunu yeri bu forum değil. Yenisiniz ya bilmiyorsunuzdur belki.

Dini yorum yasak ayhhh şu kuralları niye okumazsınız anlamadım. şurayı bir sürü okuyacağınıza 2 dakika da kural okumaya ayırsanız.
Tövbe denen bir şey de vardır siz karar merci gibi ne konuşup duruyorsunuz anlamadım.

Aldatmak kadın içinde erkek içinde çok basiretsiz bir davranış, nasıl erkeklere bir kere yapan birdaha yapar diyoruz, sizde yakalanmasanız, böyle tepkiler almasaydınız bir daha yapardınız.
Eski eşiniz çok iyi yapmış, yoluna gitmiş ve yeni bir hayat kurmuş.
Size gelince hayatınıza alacağınız kişiye başınızdan geçen bu olayı herkesten önce siz anlatırsanız dürüst davranmış olursunuz. Yalnızlık Allah’a mahsus umarım hatasız yeni bir hayat kurarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…