Ben hiç öyle düşünmüyorum yengenc. Bu bulundugun ortama bağlı biraz. Konu sahibi bak gezmeye uzaklara gitmek istemiyormuş . Ailesi mi izin vermiyor bilemiyorim . Çevre ne der diye sevgiliyken çogu insan çoğu şeyi yapamıyor. Mesela otuz yaşına kadar cinsel ilişkiye girmediyse o erkekle evlenme yazıyorlar çoğu yorumda değil mi ?
Şimdi bu adam uzun süreli ilişki yaşadı sevgilisi cinsel ilişki istemiyor , tatile gitmek istemiyor o kısıtlı bu kısıtlı doğal olarak hadi evlenelim özgürce yaşayalım diyor . Adamı oyalamaya gerek var mı bu noktada ?
iyi de kadin adami oyalamamis kj.
evlenmek istemiyorum demis, ayrilmis. bu oyalamak degil. ben de o yaslarda sevgiliyken evlenmeyi düşünmüyordum. evlenmeyecegiz diye hic sevgili islerine girmeyelim mi?
bir de evlilik beraber tatillere gidip rahatca sevişmek demek degil ki.
bu olay oldugunda kiz 23 yasindaymis.
23 yas evlilik sorumluluğu almak istemeyen insanlar icin küçük bir yas
kim ne derse desin evlilik kadini yoran bir sey.
•kendi ailesine zor tahammul ederken bir anda nazini cekecegi yeni aile istemeyebilir.
•ikisi calissa da daha baslangic asamadinda para aldigi dönemde evkenip ekonomik zorluk cekmek istemeyebilir
•anne evinde g.t devirip yatip ayda bir iki yemek temizlik yaparken evlenip evin tüm temizlik sorumluluğunu almak - her allahin günü yemek yapmak istemeyebilir ("her kadın evlenmek ister" kafasinda - toplumsal cinsiyet rollerine sıkıca sarilmis adamin isbolumune sicak bakacagini sanmiyorum)
•yuzbinlerce sorumlulugun altina girmek istemeyebilir
•evlendigi gibi "her kadin sevdigi insandan cocuk doğurup anne olmak ister" baskısı gorecegini bildigi icin istemeyebilir
•bu kadar küçük yasinda hamile kalip güzel fizigi bozulsun, defalarca doktora gitsin, acı cekerek dogum yapsin - catlaklari göbeği kalsin istemeyebilir
•daha yirmilerinin basinda bebekle yillarca uykusuz kalmak, kendine vakit ayiramamak, kendini yetersiz hissetmek, bir ömür sürecek dev bir sorumluluğu almak, tüm yirmilerini cocuk peşinde koşarak harcamak istemeyebilir
•kendini hazir hissetmeyebilir.
binlerce sebep var evlenmek istememesi icin
istemiyorum - bitti gitti yani
hala ne manipüle ediyor? yok sevsen isterdin, yok her kiz ister bilmem ne
her kiz isterse biptir git evlenmek isteyen kiz bul onla evlen. istemeyeni ne manipüle ediyorsun?
hic gelemem boyle seylere.
erkeklerin ve toplumun şu "sevgilisiniz ayrilmadiniz evlenmelisiniz" baskisinda kac tane kadin hazir olmadan - mesleginde iyi yerlere gelmeden - hayallerindeki hicbir seyi yasamadan sirf oylesine evlenip mutsuz bir hayat yaşadı.