• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski öz güvenime dönmek istiyorum

degilmi?
ayni kaderi yaşamişiz.
bende istiyorum özgüvenimi.. hep onlar yüzünden.

Hemen şemayı çizeyim bir örnekle:)

İşlerine koşacak adam lazım oldu bir evin doğalgazı o paralı tanıdığın üstüne alınacakmış, kendi oğulları, kızları, gelinleri dururken ( çoğunun kendi işi) hiç alakası olmayan eşim işten izin alıp evin doğazgaz işine koşacakmış.
Biz bunu yapmadık kv eşime 10 kere telefon etti yapsan ne olacak, yardım istedik vs diye
Sonra kv korkuyor beni aileden aforoz edecekler, sevmeyecekler diye, gidip onlara ağlıyor ben çok istedim ama oğlum yapmadı, beni dinlemiyor, sonra kv ağlamasına kıyamayan tanıdıkları eşime sinirlenir ama ona değil bana yüklenir.
Ama böyle direk yapmazlar, çok saçma bir konudan girerler önce inceden inceden laf sokarlar sonra bu konuda kendini geliştir derler
Tabi o zamanlar dediğim gibi ailenin huyunu suyunu da bilmezdim. Sanırdım ki gerçekten hatalıyım eksiğim.

yok artık
sende yüz verme hiç arayada girme derim.

Büyük bir travma yaşamışsınız. Bence psikolojik destek alın.

Sizinle aynı olmasa da ben de eşimle yaşadığım bazı şeyler yüzünde o hale geldim. Beni eleştiren kayinvalide değil eşimdi. Her şeyime lâf söylüyor ve karışıyordu. Mutfak malzemelerini bile ona sormadan yerlestiremiyordum. Hatta o kadar ki onsuz dışarı çıkamaz olmuştum hata yapacağım diye. Sonra baktım bu ben değilim. Tabiri caizse cemkirmeye başladım. Yani o eleştirdiği zaman" yaa öyle mi tamam hemen duzeltirim" yerine " seni ilgilendirmez, hata ise hata" demeye başladım. Dediginiz gibi yavaş yavaş öz güvenim yerine geliyor.
demi onu bende yaşadim salak gibi..;
şimdi eşime pas vermiyorum ipimin eline vermişim herşeye.. şimdi vermiyorum ki.

X kişisine hoş geldin dedin ama az güldün biraz daha gülümse, bizim aileden şu kişiye şöyle davranman gerek neden yapmıyorsun, şu kişi ne derse tamam diyeceksin parası çok o ne derse tamam de, misafir geldiğinde ona daha fazla ilgi göster, şunları neden yemeğe çağırmadın bak dedikodunu ediyorlar"
oha delirmişler bu ne

İğrenç bir dinamikmiş. Geçmiş olsun hayatta ilk haysiyetsizlik deneyimini eşinizin ailesiyle edinmişsiniz.

Eşiniz onlar gibi değil bu güzel.

İlk adım sorunun farkındalığına varıp tanımlamak, bir da tamam.

Şimdi yapacağınız şey onları suçlamayı bırakıp özünüze geri dönmek. Başkalarını suçlamak kadar hayatta insanı durduran bir şey yoktur. Evet onların yapışı edişi vs. vs. Bunlar zaman kaybı. Kendinizi yakalayın korku geldiği zaman ve “saçmalama Chek” deyip derin bir nefes alın. Sonra en rahat olduğunuz şeyi yaptığınızda özünüz zaten belirecek.

Bol bol nefes alıp gülümseyin kendiniz için.

Insanoğlu işte ses çıkarmazsan iyice tepene biner ama bağır çağır hakaret et, senden kıymetlisi yok. :KK43:
benim sesimi çikarmadığımdan oluyor hepsi.. sustum sustum sonunda patladim. eşim diyo ki sen kendi kendine dolduruşa geliyorsun. o öle düşünüyor. sinirledim . beni hiç anlamiyor. şu an limoniyiz. konuşmak istemiyorum yüzünü görmek dahi istemiyorum adami

Negatif insanlar enerji somurur cok sonra farkedersin bazen. Dura dura senee negatiflesirsin. Korle yatan sasi kalkar demisler

Ben yasliyim cok bilirim tavirlari. Illa bi yonlendirecekler. Gorusmemek dogru karar olmus

Back