• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski nişanlıma bir şans daha vermeli miyim?

sabaeda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2012
248
0
66
İzmir
merhaba kızlar

bazılarınız benim konularımı bilir... bilmeyenler için kısa bir özet yapayım... eski nişanlımla aynı iş yerinde çalışıyorduk... o daha önce evlenmişti ve ayrılmıştı... fakat hem ailesinin bu konudaki kırıcı tavırları hem de kendisinin bu konudaki (eski eşi konusunda) zaafı yüzünden bir türlü şu kadından kurtulamadık...birçok sorun yaşadık eski eşiyle ilgili ve sonuç olarak kendisinin kafası bulandı ailesinin yüzünden ve biz ayrıldık... ayrıldıktan sonra bunlar görüşmüşler bir süre ama duygusal olarak değilmiş...

bir kaç haftadır eski nişanlım beni arıyor mesaj gönderiyor falan.... çok pişmanmış vs... hiç cevap yazmadım hiç açmadım telefonlarını... bir arkadaşım araya girdi ve beni kandırarak onunla buluşturdu... yani arkadaşımla buluşacağımı zannederken onu gördüm... hemen kalktım gitmeye çalıştım onunla konuşacak hiç birşeyimin olmadığını söyledim... herkesin içerisinde yalvarıyorum sana falan dedi herkes bize bakınca bende oturdum ve çok kısa ve net konuş lütfen dedim... başladı anlatmaya... benim aileme olan zaafım yüzünden bir an farklı düşündüm onunla görüştüm ama bizi artık rahat bırakmasını söylemek ve artık birlikte olamayacağımızı anlatmak için görüştük, seni gerçekten çok seviyorum, ve yaptığım hatalar için özür diliyorum dedi... ben de bittimi diye sordum bitti dedi kalktım gittim... cevap bile vermedim...

şimdi sorun şu... bu olaydan sonra arkadaşlarımın bazıları ona bir şans daha vermem gerektiğini söylerken diğerleri kesinlikle böyle bir şeyi aklıma dahi getirmemem gerektiğini savunuyor... ben ilk baştan beri zaten artık olamayacağını söylüyordum bu yüzden de onunla konuşma ve birşeyler sorma irdeleme gereği dahi duymadım... ama işte bu arkadaşlarım benim kafamı karıştırdı çok fena bir şekilde... yani tabii ki de hala seviyorum (maalesef) ama yani olamayacağını düşünüyorum... eski nişanlım çok samimi biridir... yani bunları söylüyorsa gerçekten öyle olmuştur ama bundan önceki kırgınlıklarım aklının bir kere karışmış olması... bunlar hep aklımı kemiriyor... onu hala çok seviyorum ne yazık ki... buna engel olamıyorum ama mantığım asla diyor...

biraz uzun oldu ama kusuruma bakmayın... sizce ne yapmalıyım? yani bir şans daha vermelimiyim ya da vermemelimiyim....

şimdiden okuyanlar ve yorum yapanlara teşekkürler

hiç bulaşmayın derim

olay basit aslında sizinleyken aklı onda onunlayken de aklı sizde kalıyor

sizin kalbinizi kırmadan aklı başına gelecekti

eski nişanlınız kararlı olsaydı ne ailesi ne de eski eşi kafasını bulandırabilirdi o yüzden yolunuza bakın derim

Bu konuda gerçekçi olmak çok önemli.
Mantığının dediğini yapmalısın, kalbinin değil.

Kafası bir defa bulanan insanın hep bulanır. Siz bitirmişsiniz, kendinizi dibini bulanık gördüğünüz sulara atmayın....

anladığım kadarıyla sen son derece mantıklı bir kızsın..

ne istediğini de biliyorsun gibi geldi bana.. etrafın etkisinde kalarak karar verme bence... kendi mantığının sesini dinle

Bir söz duymuştum.. Aşık olduğunla evlen ama aşıkken değil.. Malum aşk gelince mantık tatile çıkıyor.. Çevremde gördüğüm kadarıyla sadece sevmek yetmiyor evlilik için.. Hem sevmen hem de mantığına uyması lazım.. Mantığın asla diyorsa, en ufak bir sorunda tekrar acaba demeye başlayacaksın... Ailesi de ilerde sana yine zorluk ve sorun çıkartabilir.. Aynı şeyi sen ona yaşatsaydın o seni affeder miydi, onu da düşünmek lazım..

bıtırdıgın yerde kalması emın ol cok daha dogru olacaktır .

eski nısanlınız tam bır yalancı emın olun .

eskı esıyle duygusal amaclı gorusmedı de ne amacla gorustu .

sen buna ınanıyor musun ? tabıkı de duygusal amacla gorustu .

ama eskı esınden olumlu yanıt alamadı .

o beyımız de eldekı bulgurdan barı olmayım hesabı ıle sana dondu .

olay acık ve net boyle .emın olun .

bu adamla evlenirsen şu ankinden çok daha mutsuz olursun emin ol.
tutumun çok güzel, zaafina yenilmemişsin
bundan sonra da böyle yap ve seni kandırmasına izin verme:47:

bir defa bitirmişsin sakın geri dönme canım. ben o hatayı yaptım ve şuan evliliğimin 18. ayında boşanma aşamasındayım. inan böylesi daha yıpratıcı oluyo.

eski eşiyle görüşmesinde ki amaç ne olabilir ki?

size tabii ki masum rolü kesicek

bence şans falan vermeyın

Seven erkek mert olur her kim girerse girsin araya akli karismaz heleki bu tarzda. Zor bir durum ama affedilesi unutulasi gibi degil.

Heleki evlenince ya bitmezse kafandaki soru isaretleri hatta yenileri eklenirse. Sen bilirsin ama uzdirme kendini. Allah yardimcin olsun

merhaba kızlar

bazılarınız benim konularımı bilir... bilmeyenler için kısa bir özet yapayım... eski nişanlımla aynı iş yerinde çalışıyorduk... o daha önce evlenmişti ve ayrılmıştı... fakat hem ailesinin bu konudaki kırıcı tavırları hem de kendisinin bu konudaki (eski eşi konusunda) zaafı yüzünden bir türlü şu kadından kurtulamadık...birçok sorun yaşadık eski eşiyle ilgili ve sonuç olarak kendisinin kafası bulandı ailesinin yüzünden ve biz ayrıldık... ayrıldıktan sonra bunlar görüşmüşler bir süre ama duygusal olarak değilmiş...

bir kaç haftadır eski nişanlım beni arıyor mesaj gönderiyor falan.... çok pişmanmış vs... hiç cevap yazmadım hiç açmadım telefonlarını... bir arkadaşım araya girdi ve beni kandırarak onunla buluşturdu... yani arkadaşımla buluşacağımı zannederken onu gördüm... hemen kalktım gitmeye çalıştım onunla konuşacak hiç birşeyimin olmadığını söyledim... herkesin içerisinde yalvarıyorum sana falan dedi herkes bize bakınca bende oturdum ve çok kısa ve net konuş lütfen dedim... başladı anlatmaya... benim aileme olan zaafım yüzünden bir an farklı düşündüm onunla görüştüm ama bizi artık rahat bırakmasını söylemek ve artık birlikte olamayacağımızı anlatmak için görüştük, seni gerçekten çok seviyorum, ve yaptığım hatalar için özür diliyorum dedi... ben de bittimi diye sordum bitti dedi kalktım gittim... cevap bile vermedim...

şimdi sorun şu... bu olaydan sonra arkadaşlarımın bazıları ona bir şans daha vermem gerektiğini söylerken diğerleri kesinlikle böyle bir şeyi aklıma dahi getirmemem gerektiğini savunuyor... ben ilk baştan beri zaten artık olamayacağını söylüyordum bu yüzden de onunla konuşma ve birşeyler sorma irdeleme gereği dahi duymadım... ama işte bu arkadaşlarım benim kafamı karıştırdı çok fena bir şekilde... yani tabii ki de hala seviyorum (maalesef) ama yani olamayacağını düşünüyorum... eski nişanlım çok samimi biridir... yani bunları söylüyorsa gerçekten öyle olmuştur ama bundan önceki kırgınlıklarım aklının bir kere karışmış olması... bunlar hep aklımı kemiriyor... onu hala çok seviyorum ne yazık ki... buna engel olamıyorum ama mantığım asla diyor...

biraz uzun oldu ama kusuruma bakmayın... sizce ne yapmalıyım? yani bir şans daha vermelimiyim ya da vermemelimiyim....

eski eşin nişanlınıza yeşil ışık yakmasını tehlikeli buluyorum.Hala hesabı kapatmamış.Eşinizde dönüp arkasına bakmış.Ama benzer bir örnekte evlenen arkadaşım oldu,gayet mutlular.biraz uzak kalın,kafası karışsın,ne istediğini bulsun.zor durum vazgeçme zamana bırak derim.Acelece evlenme.

bence otur kendını dınle.bu kararı arkadaslarım ıstıyor dıye veremezsın mantıgın kalbın ne dıyorsa onu yap.ılerde en azından mutlu olursan sorun yok.allah korusun evlenırsende mutsuz olursan ben ıstedım yaptım dersın.elımden gelenı yaptım olmadı dersın.ıllakı sen ne ıstıyorsan o bence.

bıtırdıgın yerde kalması emın ol cok daha dogru olacaktır .

eski nısanlınız tam bır yalancı emın olun .

eskı esıyle duygusal amaclı gorusmedı de ne amacla gorustu .

sen buna ınanıyor musun ? tabıkı de duygusal amacla gorustu .

ama eskı esınden olumlu yanıt alamadı .

o beyımız de eldekı bulgurdan barı olmayım hesabı ıle sana dondu .

olay acık ve net boyle .emın olun .

ben de arkadaşa katılıyorum..hani arada çocuk mocuk olsa çocuk için görüşmüştür dicem ama eğer çocuk ta yoksa nie görüşüyoki eski karısıyla?? cevabı belli...

merhaba kızlar

düzelceğine inanıyorsan bir şans daha ver
ve
şu bir gerçektirki ikinci evliliği olacağı için seni el üstünde tutar
etrafımda bazı kadınlar ben dahil ikinci eşleriyiz
gerçektende öyle herşeylerini vermeye hazırlar
asla ezdirmez beni
bir şans vermekten birşey olmaz diyorum seviyorsan oda seni sever
ailen kabul erder mi peki:ssz::ssz:

günaydın kızlar

dün akşam giremedim kusuruma bakmayın... hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim...

aslında benim sorunum şu mantığım ve kalbim çok farklı şeyler söylüyorlar... bunun üzerine arkadaşlarım ve ailem de tam bir destek vermediği için (yani birileri şans ver diğerleri verme diyor) kafam gerçekten çok çok karışık... bir de evet aslında eski eşiyle başka ne sebepten görüşmüş olabilir ki? bu konuda haklısınız... anneme açtım bu konuyu dün akşam (zaten ondan giremedim tekrar) geç saatlere kadar sohbet ettik... annemin fikri bir süre ondan uzak durmam... yani tutumları kesin ve net olana kadar onunla hiç birşey yapmamam... ama emin olduğum zaman eğer hala seviyorsam (ki maalesef kimseye açıklayamasamda hala çok seviyorum o adamı) birşeyler başlar dedi... yani biraz daha zaman ver dedi... ama bu beni sürekli arıyor... mesaj gönderiyor... mesela az önce şöyle yazmış "günaydın güneşim... sen beni affetmesen de bu kalp senin için atacak" şimdiye kadar yaptığım gibi bu mesaja da cevap vermedim ama işte kafası karışıyor insanın... aslında zaafıma yenik düşmek istemiyorum ama acaba diye bir soru var kafamda.... yani anlayacağınız mantığım ve kalbim çatışıyor ve hangisine inanacağımı hangisinin yolundan devam edeceğimi hiç ama hiç bilmiyorum....

Şuanki yolundan şaşma arkadaşım doğru yoldasın bence.. Hakkında hayırlısı olsun, rabbim karşına çoook daha iyilerini çıkarsın inşallah..

eski eşi siz aranızdan çıkarsanız nişanlınızın ailesi çıkarmayacak ,onlar çıkırsa siz çıkaramayacaksınız en iyisi bitmiş bir olay zaten sizi kandırmaya çalışan arkadaşlarınıza inanmayın eski sevgililer bile dert oluyor hele eski eş çok kötü olur gerçekten birde evlendiniz diyelim eski eşle ilgili bir durum çıkar bilerek evlendin derler şimdiki gibi peşinizden koşan olmaz pişmanım diyen de olmaz bunları bence iyi düşünün

merhaba kızlar

Diğer konularını bilmiyorum, eski nişanlın ile aranda geçen mevzular konusunda da sadece burada anlattılarınla sınırlıyım.
Fakat bu anlattıklarına istinaden şunu söylemek isterim ki, şans verme! Tabii bu benim şahsi görüşüm. Yine sen kendin için en doğru olanı yapacaksın.

Böyle düşünmemin sebebine gelince, burada bahsettiğin kadarı ile ailesi biraz sizin ilişkinizin tam ortasında yer almış ve nişanlın buna müsade etmiş, öyle ki ayrılmanıza sebebiyet vermiş.
Eski eşi ile ailesi kafasını karıştırdığı için mi görüşmüş? ama görüştüğünde de sana söylediklerini konuşmuş öyle mi?
Bana pek inandırıcı gelmedi bu kısım, ortada bir çocuk yoksa eğer, bir sayfa kapanmışsa kapanmıştır.
Bir de üstüne üstlük yeni bir sorumluluk altına girmiş, artık her ne kadar bunu kabullenememişse (anlattıklarından bu öyle görülüyor) sen ne kadar ondan sorumluysan, oda senden o kadar sorumlu olması gerekirdi.
Yani en azından ilişkinize yeterince sahip çıkmalıydı, verdiği değer ve sevgi o kadar çok ise, zamanında birşeylerin üstesinden mücadeleyle gelebilmeliydi bence.

Hadi bunları geçtim, birşeyler yaşamışsınız bu saate kadar ve o ailesi yüzünden kafasının karışmasına ve bu karışıklık sonucunda ayrılmanıza müsade göstermiş.
Sen tekrar bu yollardan geçebilecek misin? Siz nişanlıyken ailesi eski karısına dönme veya görüşme (detayını bilemediğim için) konusunda onun aklını karıştırabiliyorsa, evlendikten sonra nelerle karşılaşabileceğini düşünmeni tavsiye ederim, özellikle de bu konuda. Bu çok rahatsız edici bir durum. Eski nişanlın sana sahip çıkmalı, kollamalı ve ailesinle ilişkiniz arasındaki mesafeyi iyi korumalıydı. O zaman zaten bunların hiç biri yaşanmazdı.

Dediğim gibi, yargılamak bize düşmez. Fakat iyi düşün, iyi karar ver. Özellikle ailen ile bu konuyu etraflı konuş, çünkü aile sahip olduğumuz en güzel klavuz.
Anne - Babanın da bu konuda görüşlerini almanı dilerim, senin iyiliğini onlardan fazla kimse düşünemez, hele ki bu kadar hayati bir konuda.
İnşallah hayırlısı olur hakkında ve en doğru kararı verirsin...

Back