Eski Kocası Evlenen Çocuklular Bana Destek Olur musunuz:(:(:(

He canim he...
ben ona kendine zarar verirsin böyle olursan demek istedim karsi tarafin umrunda degil demek istedim amann beddua edip durun derdinize aglayin banane ya allahaskina.nasil bir forum bu aglama duvari mi belli degil..
kuyruk acim nasi olabilir düşünüyorum aklima birsey gelmiyor...benide aldattilar ayrica aslinda kuyruk acim sizin taraftan olur olsa olsa sizin gibi.ama ben hayati kendime zehir etmek yerine guclenmeyi sectim..calismam okumam seni niye gerdi ki sende calis bence elin adami cani sıkılırsa ne yapicagi belli olmaz..erkeklere güvenmeyin canim iyi niyetle yorum yaptim....baska cevabim yok.2 .kadin olsam soylerdim ya siz kimsiniz sizden korkucam...

sakin ol şampiyon:).

Abi kk okuduğum en iyi kapak bu:)
Sakinim..sinirden gerilip yorumlarima saldiran sizsiniz bebegim...
Iftiraya basladiniz haksiz oldugunuzu görünce....yukarda allah var kime neyi ispat etmeye calisiyorsam gece gece bende tuhafim..gidip yatayim iyi geceler herkese...

Öncelikle bu tarz durumlara istediğiniz kadar anlayış göstermeye çalışın, gösterilmiyor. Lütfen onu bi geçin bence. Yaranızı deşmek gibi algılamayın lütfen ama ortada bir aldatılma var, yuvanın yıkılması durumu var, çocuğunuzun üvey annesi olacak şahıs belki özünde çok iyi biridir falandır filandır ama ortada, onun ikinci bir kadın olduğu gerçeği var. O yüzden, tamam anlayış göstermeye çalışanları, o açıdan bakmayı deneyen insanları da anlamaya çalışıyorum ama bilemiyorum, ben o tarafta değilim maalesef.

Evli değilim, çocuklu değilim. Ama annem ve babam 5-6 yıl önce falan ayrıldılar. Babamdan hiçbir zaman mahrum kalmadım, hatta boşanmalarını izleyen ilk 1,5-2 yıl babamla olan ilişkimiz her zamankinden daha iyiydi. Haftada bir görüşürdük, çıkar gezerdik, ne istersek alırdı falan filan. Daha sonra evlenmeye karar verdi ikinci kez ve evlendi. Çocuk yaşta olmadığım için benden onay bile istemişliği var. Bakın ortada aldatma yok, ikinci kadın falan yok, ikinci eşten olan bir çocuk falan da yok, adam boşandıktan 2-3 sene sonra evleniyor, ne var yani bunda? Öyle değil işte. Evlenince birşeyler değişiyor. En iyi baba bile değişebilir maalesef. Evlendi, başka bir ilçeye taşındı. Bizim iki otobüsle gidebileceğimiz uzaklıktaydı. Kadının iki tane ergen oğlu vardı önceki evliliğinden, hep birlikte yaşamaya başladılar. Derken bizimle daha az buluşmaya başladı, her hafta değil de 2-3 haftada bir buluşur olduk. Cumartesi günleri işten geç çıkıyordu, pazar günleri de eşinin ailesine ziyarete gidiyorlardı, pazar gününü orada geçiriyorlardı, bizimle az buluşmasının sebebi buydu yani. O taşındıktan sonra dışarıda, ortak bir noktada buluşmaya başladık, o da bir otobüsle gelecek ben de, ikimiz için de yol 15-20 dk sürüyor falan. Buna rağmen eşi babamı baltalamaya başladı, sen kızlarının ayağına gidiyorsun, büyük olan sensin, onlar sana gelsin falan... İstiyor ki onların evine falan gidelim. Tamam, evlenmek herkesin hakkı ama ben küçük çocuk değildim, beni istediği yere götüremezdi ve ikna edemezdi sonuç olarak. Sağolsun babam hiçbir konuda bizi zorlamadı, baskı yapmadı, taraf tutmadı. Ortada taraflık birşey yoktu zaten. Bayramdan bayrama giderdik onların "evine". Onun dışında görüşmelerimiz hep dışarıda gerçekleşti dediğim gibi. Bazen babam gelip onlarda kalmamızı istiyordu, ben en başından reddettim zaten ama kardeşimin iki kez falan kalmışlığı var. Babamın bu konuda ısrarcı olmuşluğu var, ben sizin için oda ayarladım evde, oğlanlar var diye mi kalmak istemiyorsun, ben onları evden yollarım siz kalacağınız zaman falan diyordu ama ben sebep belirtmiyordum, sadece kalmayacağımı söylüyordum. Bişey deyip babamı da kırmak istemiyordum ama ne işim vardı yani o evde? Bir keresinde babamın facebookta eşi, eşinin iki ya da üç akrabası falan, eşinin iki oğlu ve babam; aynı karede oldukları bir fotoğraf paylaşmıştı ve altına "ailem" yazmıştı. Halbu ki benim ailem değildi onlar, ne işim var o evde?

Maddi anlamda destek kısmına gelirsek, annem zaten babamdan nafaka talep etmemişti, babam sıradan bir işçi zaten, parası hep azdır. Ödeyecek durumu yok falan filan. Evlenince bize verdiği harçlık, masraflarımızı karşılama durumu falan ciddi şekilde azaldı. O esnada ben üniversite için başka bir şehre gittim falan, masraflarım hepten arttı. Neyse, uzatmayayım daha fazla; geçen sene benim dizüstü bilgisayarım bozuldu mesela, zaten eski bişeydi. Yeni bir bilgisayar ihtiyacım oldu, güya babam alacaktı. O kadın babama o bilgisayarı aldırtmadı biliyor musunuz? Kavgalar etmişler, almayacaksın demiş, zaten babamda alacak durum bile bırakmamış meğerse; kendine bir dünya şey aldırmış borçla, senetle falan. Gitti bilgisayarı annem aldı en sonunda. Bu esnada babamın evliliği ciddi anlamda çıkmaza girdi, daha burada anlatsam çok uzayacak türden başka sorunlar da vardı falan, ayrıldılar. Biz tekrar babamla eski sıklığımızda görüşmeye başladık, bizimle artık iki saat oturup "biz akşam x ablanla bilmem nereye gitmeye söz verdik" ya da "x ablanın bilmem nesi çay içmeye çağırdı" bahaneleriyle kalkıp buluşmayı sonlandırmıyor, bir ev tuttu kendine, yalnız yaşıyor. Bir sürü de borç ödemeye çalışıyor, kadından kurtulduğu için şükrettiğini söylüyor.

Kusura bakmayın çok uzun yazdım ama birşeyler muhakkak değişiyor. Konuyu gördüm, söylemek istediklerimi söyledim. Kaldı ki siz yine daha iyi yaklaşıyorsunuz olaya, ben olsam çocuğumu göstermezdim o adama. Yanlış, evet ama daha çok küçük, kadının da ona işlemeye çalıştığı ortada. Kim ne derse desin hoş birşey değil, baba anneyi aldattığı kadınla evlenecek, çocuk onlarla gezecek tozacak, onlarda kalacak falan, yani kadın muhatap olmak zorunda mı? Sadece baba-kız görüşemiyorlar mı? Ben pek muhatap olmazdım ama tabi kimse bana babanın eşiyle muhatap ol ya da olma demedi, kendi kararımdı ve yaşım küçük değildi tabi. Biz hep birlikte birşeyler yapmazdık mesela, dediğim gibi bayramda seyranda sadece bayram kutlamak için görüşürdüm.

Son düzenleme:

Burası BDV adı üstünde insanlar dertleri ile ilgili yorum yapıyor, hee heee tabii sizi eleştiren herkese aldatılmış kadın zaten.
Canım ben ev hanımı değilim, akademisyenim, kazancım da gayet iyi, yani boşanırsam bana kim bakar gibi derdim yok kısaca aldatılırsam buna katlanmam boşanırım yoluma devam ederim elbette. Allaha şükür çalışıyorum, eğitimliyim, iki dil biliyorum ama bunlar üzülmeyeceğim anlamına gelmez hele de oturup aldatılmama bahane bulacağım anlamına hiç gelmez. Çünkü kocam benim için "elin adamı" değil, "hayat arkadaşı"dır. Okurken de çalışırken de ilerde kocam aldatırsa ne yaparım diye düşünmedim hiç.O sebeple okumadım yani. Haa siz böyle düşünmeyebilirsiniz tabii, orası bizi ilgilendirmez ama sizin gibi olmayanlara da fesat deme hakkınız yok...ya da deyin kimin umrunda
Kaldı ki konu sahibinin durumu çok farklı, yola devam etmekten bahsediyorsunuz da ortada bir "çocuk" var, maddi sorun olmasa bile o çocuğa söylenecek babasıyla ilgili güzel doğruları bile yok annesinin.

O bu degilde senin gibi dusunene kezban deniliyor canim ya
ama hosuna gidicekse kezbanim benn...sende kraliyet ailesindensin heralde...

Bu durumlar ne ilk nede son olacak erkekler maalesef kadınlar kadar duyarlı olmuyor daha doğrusu Allah böyle yaratmış asla anne gibi olamazlar. Zaman herşeyin ilacı siz kendi yolunuzu çizin.

Bir insan neyse o sizinle kötüyken başkasıyla iyi mi olacak sanki. Bir çocuk annesiz kalmasın yeter ben bunu bilirim başka bir şey demem .

Sen yorum yapmamissin şahanem

TESPIT yaptığını sanmissin

Son düzenleme:
Yuvanın duvarlarında çatlaklar oluşmuşsa,
bu çatlaklardan içeri rüzgarlar, tozlar, yağmurlar girebileceği gibi
gözleri kamaştıracak güneş ışıklarıda girebilir.
Yorum yaparken empati yapabilmek elbette önemlidir.
Lakin başımıza gelenleri doğru değerlendirebilmek için özeleştiri yapabilmek
daha da önemlidir.

Son düzenleme:
kızı
kızım 12 yaşında evet evlendi eski eşim yeni bebeği de oldu benim kızım da ilk zamanlarda gitmek istiyordu ama büyüdükçe gerçekleri görmeye başladı sen göndermek istedikçe çocuk gitmiyor içini ferah tut ama çocuk ne istiyorsa onu yap babasını görmek istiyorsa bırak görsün sonra sana dönecek o çocuk

Öyle mi bebeğim:)

Bakın genel olarak söylediklerimi anlayabileceğiniz izlenimine kapıldığım için size yazıyorum.

Bu forumda aldatılan/terk edilen kadınlara karşı yapılan en büyük hata aylarca dertleşmek, söylenmek ve alakasız insanlara saydırmak bence.

Konu sahibi ile siz aynı durumu yaşamış olabilirsiniz ancak sizin tutumunuz ile konu sahibininki oldukça farklı. Siz çok daha umursamaz ve mutlu gözüküyorsunuz, konu sahibine de bu önerilmiş. Hakaret edilmemiş. Karşısında hakaret duyulmuş. Daha sonra bana göre iki taraf da kişiselleştirmiş ve çirkinleşmiş konu ama o kısmı geçiyorum.

Bu konu başlığı ve geneli itibari ile çocuğu hakkında endişeleri içerse de, alt metin ve ana fikir olarak gerçekten eski eşe ve kadına takıntıyı gösteriyor. Objektif olmak nedense olumsuz anlamda kullanılmış konuda ancak objektif olmak kötü bir şey değildir.

Aşık olmak, binbir hayalle yuva kurmak bunlar elbette göreceli de olsa önemli şeyler. Ancak asıl aşık olan, yani derdi gerçek sevgisi olan bir insanın bunu travmayı daha kolay atlatabilmesi gerek. Aşık insanın en son kaldırabileceği şey sevilmemek değil midir? Bu durumda resti çekmesi gerek işte. Anılara da, kinlere de.

Modern de nedense kötü anlamda kullanılmış. Konunun bununla da alakası yok halbuki. Öz saygı ile alakası var. Evliliği aldatılma yüzünden biten biri bunun ana sebebinin sevilmemek ve kocası olduğunu bilir.

Duygusal olarak empati kuracağım diye gerçekleri göz ardı etmenin anlamı var mı? Elbette üsluplar daha düzgün olmalı ama asıl yardımcı olacak yorumların konu sahibini daha mantıklı bir yola itmeye çalışan yorumlar olduğuna inanıyorum.

Bu tespite neden bu kadar tepki verildiğini anlamıyorum, zira genel olarak yapılmış bu tespit.

neymiş efendim düşünceleri..."Ben kadınlar güçlü olsun diyorum, ayakları üzerinde dursun diyorum"
önce okusunlar, sonra çalışsınlar öyle evlensinlermiş..

Doğru değil mi? Önce kadınlar eğitimlerini tamamlayıp, sonra ekonomik özgürlüklerini kazandıktan sonra evlenirlerse evliliğe daha az bağımlı olmazlar mı? Bunun aksini iddia etmek mümkün mü?

Dalga geçtiğiniz tespit ülkenin en önemli sorunlarından birine çözüm öneriyor.

Genel olarak kadınları çaresiz bırakan tam da ülkemizin bu sorunu değil mi? Kadınlar evliliğe amaç olarak bakmıyorlar mı?

Konu sahibi de ekonomik özgürlüğe sahip olmadığı ve durumu atlatamadığı için üzüntü çekmiyor mu?

Hangisi kendisine daha çok yardımcı olacaktır?

a) Haklısın, çok üzücü bir durum. Üzülmen inanılmaz normal, nasıl ayakta duruyorsun şaşıyorum. Bu telafisi olmaz bir acı. Ben olsam ölürdüm herhalde.

b) Yaşadıklarınız üzücü ama geçmiş gitmiş. Artık daha fazla üzülmek size çok şey kaybettirir. Çocuğunuza ve ekonomik özgürlüğünüze odaklanıp mutlu olmaya çalışın. Böylece babasının etkilerini de minimuma indirirsiniz.

Cevap çok açık.

Cok haklisin
Bir kadinin ekonomik ozgurlugu varsa daha kolay atlatiyor.Zaten bir cok kadin neden kocasina boyun egmek zorunda.Calismadigi geliri olmadigi icin.

önüne bak artık onlarla ilgilenme bu sana sadece acı verir onlar bir şekilde hayatına devam ediyor . bizde sevdiğimizden ayrıldık aldatıldık korkunç birşey ama devam ediyoruz yazdım diye demediğini bırakmayan konu sahibi ve ekurisi sayesinde birşeyler öğrenmiş oldum .
herkes kendi penceresinden bakıyor işte olaya ...sen ne anlarsın hiç evlendin mi ?koca bul sonra konuş şeklinde konuşmalara anca şunu diyebilirim sen buldun da ne oldu ?neyse ...

Tabi siz feleğin çemberinden geçmiştiniz değil mi? Hatta kendinizden yola çıkarak yorumda yapmıştınız. Siz en büyüksünüz, sizden başkası acı çekmiş olamaz!

Arkadaşlar acı mı yarıştırıcaz, benim acım senin acından büyük gibi bi saçmalığa girmiceksiniz inşallah, Allah dağına göre kar verir

Beni anlayan herkese cok teşekkurler ,bır kendını bılmez yüzünden banlandım kac gundur yazamadım sızler sagolun söyleyecegım her cevabı vermıssınız zaten..Okumadıkları zaten yazdıklarından barız anlasılıyor sizler de acıklayarak bana destek olmussunuz cok cok teşekkur ederım...
Bütün kadınları aynı,kendını farklı sanmakla olmuyor bu ısler.Sankı benı tanıyomus gıbı ben koca delısıymısım hemen evlenmısım bılmem ne,okumamısım ,iş bakmıyormusum uydurup duruyo bı ıkı sahsıyet..Cok komık,sadece guluyorum:):)

Ben burda zaten aynı durumu yaşayan ınsanların çocuklarının neler yasadıgını ögrenmek ıcın konu actım...Yoksa burda ben şimdi ne yapmalıyım ya da kocamı sevıyorum falan da demedım.
Benı burda bılenler cok var bır yıl yanımda olan ınsanlar var o dönemlerımde...KIZIM için hayatımda asla vermeyecegım bırcok tavızı verdıgım ınsan tarafından böyle bı muamele görmus olmak ve cocugumun babasının iyi hatırlanacak hıcbır tarafı kalmamıs bırı olması gibi sorunlarımı zaten atlattım..Bunlar da benım bu hayattaki sınavlarımdı.Allah sevdıgı kullarına acı verırmıs,ben de sabrımla bu gunlerı atlatıyorum şükür..
Ex kocamın su ankı durumu : Eskı ısyerındeki şoför,çaycı,iş arkadaşları,patron dahil ''bu adam salak mı kı bu kızla evlenıyor - serefsız serefsızı bulmus - karısı ıyı kı kurtulmus bundan - zavallı - kör - aptal gibi sıfatlarla arkasından gülünen bi durumda ve sacmasapan bı evlılık yapıyo. Ona beddua etmeme gerek bıle yok,kendı ıpını cekmıs durumda,herkes arkasından konusup guluyorlar..:):) Bu yuzden de benı hıc ılgılendıren bı yanı yok onun.Dunyanın sonu gelıp tek erkek kalsa ben ona erkek dıye bakmam kı adam zaten hıc degıl..Benım her zaman tek derdım KIZIM oldu ve herşeyı kızım ıcın yaptım..Bundan sonrakı herseyı de kızım ıcın yapmaya devam edecegım!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…