Eski eş ve yediği boklar……..

Ayseeeonerr

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2022
80
-49
Bir buçuk ay önce boşandım ama yaşadığım travmalarımdan dolayı mı bu kişi beni her yönden o kadar manipüle etti ki hala kendimce mantıklı sebepler üretmeye çalışıyorum. Geçmişi düşünüp yaptığı yanlışları anlamlandırmaya çalışıyorum. Bişey değişmeyecek sadece merak ediyorum hala soru işaretleri var çünkü. Burayı keşke daha önce keşfetseydim bu süreçte gerektiği gördüğüm zamanlarda bütün içimdekileri endişelerimi yazacağım. Sesimi duyan olur cevap veren olur olmayan ama ben yine de içimi dökeceğim şimdi size başımdan geçen olay örgüsünü başlıca anlatacağım zaten boşanma süreci o kadar çirkinleşti ki kendimi fazla ifade edememiş hissediyorum

Öncelikle 2,5 yıllık evliydim. Maddi manevi sebeplerden ötürü sorunlu bi evliliği vardı. En sonunda şiddet sebebiyle ani bi şekilde bitirme kararı aldım. Öncelikle evlendikten 3 ay sonra bu kişi bi kaç sinyal yaktı gibi ama ben anlayamadım. Evlendiğimizin ikinci günü altınları bankanın kasasına koyacağım diyerek götürdü bende güvenerek verdim sorun olmasın diye. Neyse 3-5 ay geçti telefonda bi arkadaşına altınların parasını ne zaman vereceğini sorduğunu gördüm meğer benden habersiz altınları bozdurup birisine vermiş kullanması için o süre zarfında bende özel bi hastane çalışıyordum eşimde bankada takip elemanı olarak çalışıyordu. Yani mesleki olarak çok vasıflı sayılmamakta birlikte iyi bi maaşı vardı genel müdürlükte çalışıyordu vs. Ben KPSS ye çalışmak işten ayrıldım. Güya o süreçte ev geçindirmek zor olduğu için o kişiye para vermiş o kişi de buna kira parası olacak şekilde para veriyormuş her ay yani faize yatırmaktansa böyle bişey yapmış güya ama 40 bin lira vermiş bu kişiye yani paranın kalanını güya borç öde bilmem ne yap benim ihmalkarlıgım diyerek Çar çur etmiş neyse bunun hesabını sorup ortalığı ayağa kaldırınca tabi bu camı pencereyi indirecek kadar delirdi. O zmaanlar anlamlıydım şiddet meyili olduğunu ama ben kendimde de çok suç aradım bende çünkü sinirlenince gözüm biley görmez ben ona vurmusumdur mesela o da bana karşılık verdi diye düşünürdüm her neyse bunları anlatmamamdaki sebep aklımda hep bi soru işareti olarak kalması

Kavgalarımız böyle başkamışken. Bu süre zarfında benim alt temelimde vardı KPSS ye çalışıyordum işten çıktığım parayla sadece deneme aldım konu tekrarı vs yaparak sınava çalıştım ve sonunda atandım. 2022 Mayıs ayında evlendik. Yani işten çıkmam Eylül ayı filandı bu süre zarfında bana hep destek oldu işte çıkıp ders çalışmaya Teşvik etti vs atanacağımı düşünüyordu çünkü . Iştede mobing görüyordum bu arada her neyse. Günler böyle geçerken Ocak ayı itibariyle atandım ve göreve başladım bir ay geçmeden eşim araba almak ve üzerime kredi çekmeyi istedi bende krediye başvurdum ama çıkmadı kredi daha sonra babasını ikna edip banasına kredi çektirmiş . Ki krediyi babasına çektiği içi in alınacak araba da onun üzerine olacak ki ben bunu da istemedim . Defalarca uyardım kendisini ailesi de maddi olarak çok iyi değildi evleri arabaları yok hala kira da oturuyorlardı. Bunları hiç bi zaman be ben ne ailem sorun yaptık. Babasından da çok hazetmedğim için karşı çıktım ama olanlar oldu. Bunlar bana sormadan krediyi çekip arabayı alıyolar ama ailesine benim haberimin olduğunu istediğimi söylemiş. Bunun bi arkadaşı vardı kendisiyle aynı işi yapan çok önceden ahbaplıkları olan manevi abim derdi hep. Meğerse bunlar hasarlı arac alıyolar icradan daha sonra yaptırıp binecekmiş güya bundan da kimsenin haberi yok hasarlı olduğundan. Her neyse bu benden arabanın zartı zurtu diyerek 10 bin lira aldı bekliyoruz bekliyoruz araba yok neyse kredi kartımdan yalvar yakar ödeyeceğim diyerek 20 vin lira çekti usta parası diyerek ortaya çıkınca ordan al burdan al bu adama para veriyor usta parası diye meğerse bu adamda ustaya hiç vermemiş paraları dolandırıldı yani benim o kadar uyarmama rağmen bunu da geçtik en son sen git bankadan arabanın motoru için güya habersiz para al çalmış yani o da gitti 60 bin tl bi para

Neyse bu da arabayı yaptırıp satacakmış güya yerine koyacakmıs parayı sonradan farkedilince itiraf ediyor işte para aldım yerine koyamadım diye bunlarda istifa et diyorlar sonra bu işten çıkıyor ama ben bi kaç hafta sonra mesajlarını okuyarak anlıyorum yine işte bu süre zarfında düzenli işe gidip gelme numarası yapıyor neyse bu sağdan soldan borç almış iyice batmış götünde bir sürü mahkemesi var banka buna icra açmış filan bana işte 100 bine yakın filan diyordu belkide o da yalandı çalıştığı yerden birisi aradı beni işte bu adam sahtekarın teli dolandırcının teki tanımadan evlendiğini düşünüyorum filan dedi neyse öyle böyle 6 bin lira bi paraymış zaten babasını aradım verdirttim parayı ondan sonra ben bir bir buçuk sene tek başıma 10 bin lira maaşla hem kira ödedim hem kredi kartı hem fatura ev masrafları çektiği nakit avans bilmem ne aile desteği olmadan ev geçindirdim i. Ailesi rest çekti yanında olmadılar babası arabayı satıp kendi borcunu kapattı o süre zarfında kanlı bıçaklı düşman gibi oldular ben onun yüzünden kavga ettim ailesiyle filan. Bu süre içerisinde tabi sürekli şiddetli geçimsizlik işe gir diyorum girmiyor sigortası yok asgari ücretli de olsa işe gir diyorum kabul etmiyor hiç bi şekilde öyle böyle diyerek hep bi oyalamayla zaman geçti yani o kadar yalan vardı ki herkesten para almış bunlar o paralarıcalfklae ne bok yediler naptılar hep bi soru işareti bana hep mağduru oynadı acaba gerçekten masum muydu diyorum dolandırıldı çünküo. O da ya da hep bişeyleri kılıfına uydurdu. En azından kirayı ödemesi için baskı yaptm ödemeye başladı bi ara iş yaptığı başka birinden borç para almış ben istiyorum diye ev sahibine de atmamış kirayı ben adama soruyorum o da kira parasını attım ben ona diyor ben sorduğumda da birine borcum vardı zoruma gitti ödedim diyor bana da bir önceki gün yağlayıp başlayıp mesaj atıyor ki kirayı ödedim bilmem neler şöyle böyle hep bi vaat vermeler hep bi oyalamacalaar

yok işte her şey güzel olacak söz veriyorumlar şöyle böyle son zamanlarda al sat yapmaya başladı meğerse para biriktirmiş benden gizli kirayı bile bana ödetmiş al satla ömür mü geçer sürekli o işi yapacağını söylüyordu. Ne yapmaya çalışıyordu napıyordu hiç bilmiyorum iddia ayağı filan vardı. Amcasıyla beraber de önceden çok ciddi paralar kazandıklarını biliyorum. Acaba kumar filan mı oynuyordu ben bunları nasıl yaşadım nasıl kandırıldım bu kadar yalanın sahteliğin içinde nasıl güzellik aradım kafayı yemek üzeriyim. Hala hep bi soru işareti olarak kalacak aklımda bunlar çok şükür kurtuldum ama yine de bu kadar şeyi nasıl yaşadım niye yaşadım sorgulayıp duruyorum. Evlendim atandım tam huzura erdim dedim bir ay bile sevincimi yaşamayanlardan paramı harcamadan beni böyle bi duruma soktu. Bi sene hiç bişey görmedim maddi manevi doğru düzgün ne bi hediye ne bişey beni el üstünde tutacak yerde bi de şiiddet uyguladı. Sma taşıyıcısı olduğumuz için çocukta yapamadım doğal yoldan tüp bebek yapmamız gerekiyordu il olayı olunca bende askıya aldım. Durumumu düzelttim şöyle kazanıyorum böyle kazanıyorum seneye yaparız diyordu nasip olmadı işte Allah ın bi bi bildiği varmış diyorum yoksa normal şeyler yaşamadım. Şimdi her şeye karşı bi güvensizlik hep şüphe böyle işte anlatmak istedim gecenin bi yarısı nedense

Merhaba,

Ben soru isaretinin nerede kaldigini hic anlayamadim kusura bakmayin. Eski esiniz size hic saygi duymuyormus. Altinlarinizi is cevirmis altinlarinizi soyledigi sekilde degerlendirmemis. Esim bana yalan söyleyince 1 altini 2 altin bile yapmis olsa bu guvensizlik yaratir bende.

Terapi aliyor musunuz? Kac yasindasiniz?

Belli ki akilli kadinsiniz. Kendi ayaklariniz uzerinde durmak icin ugrasmissiniz. Yazdiklarinizdan ben mantiksiz bir hareketinizi gormedim.

Yanlis insanla evlenmissiniz. Aslinda cok sukur ki 3 yil gibi kisa bir zamanda bu yoldan ayrilmissiniz. Kimi kadin 15-20 hatta 30 yil sonra karsilasiyor bu sevgisizlikle. Onunuzde uzun, temiz bir hayat var. Elbette yasinizi tutun. Biten evliliginiz, askiniz, sevginiz, hayallariniz icin uzulun. Zamani gelince yenilerine acik olun. Kendinizi suclamayin.

Olmamis. Buradan gozuken olmamasi uzun vadede sizin icin iyi bile olmus. Ama eminim ki su an bu duygularla bastmekte zorlaniyorsunuz. Mutlaka terapi alin. Size cok faydasi olacaktir.

Anlamadim niye hala kendini sorguluyorsun. Adam dolandirici sahtekar bes kurus etmeyen korkunc bir adam. Babasina bunu yapan seni yarin oburgun satardi bile. Bunlar boyle gevsek rahat insanlae para icin yapmayacaklari sey yok namus kavrami bile olmaz bunun gibikerde.artik giden gitmism guzelce terapiye git spora basla yuruyus yap turlara katil sosyal cevre edin kuaforlere git bakimlara masajlara git. Bunlar en guzel toparlayici terapi. Bu kadar guzellik yasayabilicegin bir meslegin ve maasinda olmus. Bu kadar guzelligin icinde o mal insanim aklina bile gelmez. Ben evlendigimi bile unuturdum 😀

Öncelikle evlendikten 3 ay sonra bu kişi bi kaç sinyal yaktı gibi ama ben anlayamadım.
lutfen kendinizi kandirmayin ki ileride benzer hatalarla benzer insanlari hayatınıza almayin.
bjr baska yorumunuzda sevgiliyken hep kavga gürültü çıktığını, yine de sevdiginiz icin evlendiğinizi yazmissiniz. olmayacagi en basindan belliymis ama oldurmaya calismissiniz.
ki hala daha adami ozluyorsunuz. belki duzeldim dese yemin etse kosacaksiniz.
bu kisiden once hayatiniza giren adam da sizi aldatmis. terketmis ama sonra barismak icin israrci olmussunuz...
buradan bakinca bu karakterde insanlar icin ideal bir lokma gibi görünüyorsunuz . cunku sevilme acligi yasiyorsunuz, inanmak istiyorsunuz, kolay baglaniyor zor ayriliyorsunuz... bence yeni bir yanlış iliskiye baslamadan mutlaka mutlaka terapi alin. belki de sizi bu tarz adamlara ceken ne, neden gereken yerde noktayi koyamiyorsunuz ogrenip kendinizi duzeltirsiniz

Merhaba,

Ben soru isaretinin nerede kaldigini hic anlayamadim kusura bakmayin. Eski esiniz size hic saygi duymuyormus. Altinlarinizi is cevirmis altinlarinizi soyledigi sekilde degerlendirmemis. Esim bana yalan söyleyince 1 altini 2 altin bile yapmis olsa bu guvensizlik yaratir bende.

Belli ki akilli kadinsiniz. Kendi ayaklariniz uzerinde durmak icin ugrasmissiniz. Yazdiklarinizdan ben mantiksiz bir hareketinizi gormedim.

Yanlis insanla evlenmissiniz. Aslinda cok sukur ki 3 yil gibi kisa bir zamanda bu yoldan ayrilmissiniz. Kimi kadin 15-20 hatta 30 yil sonra karsilasiyor bu sevgisizlikle. Onunuzde uzun, temiz bir hayat var. Elbette yasinizi tutun. Biten evliliginiz, askiniz, sevginiz, hayallariniz icin uzulun. Zamani gelince yenilerine acik olun. Kendinizi suclamayin.

Olmamis. Buradan gozuken olmamasi uzun vadede sizin icin iyi bile olmus. Ama eminim ki su an bu duygularla bastmekte zorlaniyorsunuz. Mutlaka terapi alin. Size cok faydasi

Merhaba,

Olmamis. Buradan gozuken olmamasi uzun vadede sizin icin iyi bile olmus. Ama eminim ki su an bu duygularla bastmekte zorlaniyorsunuz. Mutlaka terapi alin. Size cok faydasi olacaktir.
Diğer yorumlara da baktığımda belki duygularını kontrol edemeyen belki özdeğersizlik hissi belki geçmişteki travmam adı her neyse belkide beni o kadar manipüle etti ki gerçekle sahteyi ayrıştırmıcak duruma geldim . Bu süre zarfında akıllı davrandım eline beş kuruş pars vermedim varsa bile yok gibi gösterdim benim merak ettiğim şey aklımda hala ona dair soru işaretleri değil ne bpk olduğunu zaten bok güzel gösterdi . Neden bilmiyorum geldi geçti ama acaba yapmaya çalıştığı şey neydi çok merak ediyorum bu paralar nereye gitti falan filan şöyle dönüp baktığımda zaten diyorum ki senelerce uğraşıp evlendikten sonra sma taşıyıcı olayı kesinlikle duyduğumda hep dedim ki bu işteki hayır ne

lutfen kendinizi kandirmayin ki ileride benzer hatalarla benzer insanlari hayatınıza almayin.
bjr baska yorumunuzda sevgiliyken hep kavga gürültü çıktığını, yine de sevdiginiz icin evlendiğinizi yazmissiniz. olmayacagi en basindan belliymis ama oldurmaya calismissiniz.
bu kisiden once hayatiniza giren adam da sizi aldatmis. terketmis ama sonra barismak icin israrci olmussunuz...
buradan bakinca bu karakterde insanlar icin ideal bir lokma gibi görünüyorsunuz . cunku sevilme acligi yasiyorsunuz, inanmak istiyorsunuz, kolay baglaniyor zor ayriliyorsunuz... bence yeni bir yanlış iliskiye baslamadan mutlaka mutlaka terapi alin. belki de sizi bu tarz adamlara ceken ne, neden gereken yerde noktayi koyamiyorsunuz ogrenip kendinizi duzeltirsiniz
Adamı özlemek mi bu süreçten geçen herkes bilir ki belli başlı boşluklar oluşabilir insan kendini anlama zorluğu çekebilir bu kişiyle de az da olsa iyi zamanlarda vardı ve ben çok aptal olduğum belki de hep kötülük içinde iyilik aradığım için işler bu raddeye geldi. Belki de insanlar nasıl bu kadar yalan söyleyebiliyor inanmakta zorluk çekiyorum belkide kandırılmaya müsait zayıf birisiyim bilmiyorum bi yalana bağlı kaldığıma üzülüyorum belki de

Şöyle dönüp bakıyorum da hassas karakterde insanlar için ne kadar kolay yorumda buluşabiliyorsunuz önceki başlıklarda hayata dair bişeyler paylaştım. Koşa kola gidersiniz ideal lokmasınız filan Bu arada dediğiniz oldu geldi ağladı yalvardı babamı aradı çalıştığım hastaneye geldi beni öldürün bi daha yapmaıcam vs o halini görünce o kadar üzüldüm ki ama orda bile özenti yoktu kenar köşeden iki çiçek yolmuş getirmiş ayak üstü özür dileyip geçiştirme peşindeydi. Yani terapi alıyorum zorda olsa ayda iki seferlik almaya çalışacağım geçmişteki travmalar ve belki de çocuklukta sevilmedim değer görmedim. Geçmiş ilişkim de de seviyorum diyorum sürekli başkalarıyla konuşma ihtiyacı duyuyordu bende sevdiğim için salak gibi her seferinde inanıyordum. Belki de ondan dolayı terkedilme korkusu vardı bilmiyorum

Soru işaretinin kaldığı noktayı göremedim. Nikahta mı tanıştın sen bu deccalle? Evlenme gerekçen neydi?
Nikah günü de pişman etti zaten her şey envasjndam belliydi manysk mıdır nedir telefonunu elime aldım varsayıma girdiğimde söylemediğini bırakmadı arkadaşla eşi de vardı beni rezil yok şov yapıyormuşum bana bi saha telefonunu karıştırma dememiş mi kime sov yapıyormuşum neyse biz girdik birbirimize ben arka koltuğa geçtim sinir krize geçirmeye başladım işte babanı arayacağım seni boşayacağım ben senle uğraşamam bilmem ne o zaman da korkuyorum tabi bana ne derler kime ne hesap veririm diye bizimkiler bana suç bulurdu çünkü saha ilk günden olacak iş mi neyse düğün bir ay sonraydı nikahtan sonra Ramazan ayıydı bide tuttukugumuz eve gittik hiç bişey olmamış gibi iftar açtık konuştuk ettik vs her güzel şeyi burnumda getirirdi sonrada hiç bi şey olmamış gibi devam ederdi

Şöyle dönüp bakıyorum da hassas karakterde insanlar için ne kadar kolay yorumda buluşabiliyorsunuz önceki başlıklarda hayata dair bişeyler paylaştım. Koşa kola gidersiniz ideal lokmasınız filan Bu arada dediğiniz oldu geldi ağladı yalvardı babamı aradı çalıştığım hastaneye geldi beni öldürün bi daha yapmaıcam vs o halini görünce o kadar üzüldüm ki ama orda bile özenti yoktu kenar köşeden iki çiçek yolmuş getirmiş ayak üstü özür dileyip geçiştirme peşindeydi. Yani terapi alıyorum zorda olsa ayda iki seferlik almaya çalışacağım geçmişteki travmalar ve belki de çocuklukta sevilmedim değer görmedim. Geçmiş ilişkim de de seviyorum diyorum sürekli başkalarıyla konuşma ihtiyacı duyuyordu bende sevdiğim için salak gibi her seferinde inanıyordum. Belki de ondan dolayı terkedilme korkusu vardı bilmiyorum
yoo sizin iyiliginiz icin soyluyorum aslinda. kendim de bununla ilgili konu acmistim. bastan sonra tum iliskilerim bir yerde birbirine benziyordu. ben bunu ilk sevgilimden son sevgilime gecen 10 senede asla farketmenistim. sonra bi anda okudugum seylerden bir aydinlanma geldi. ne zaman bunu farkettim, bunun temeline inmeye çalıştım. konu actim, yazilan yorumlardaki kitaplari aldim, konuyla ilgili videolar izledim (kendi psikologum var ama kader motifine falan inananlardan degil). ve sonra hayatıma ilk kez onceki 10 seneden farkli birisi geldi ki cok mutluyum (onceki on senekiler de iyi hos, sakin, romantik vslerdi ama her seyi benden bekleyen - asla plan yapmayan - bir konser bileti bile almayip bir tatil planlamamis insanlardı. her seyi istisnasiz benden bekler ben istiyorsam yaparlardi)
sonuc olarak ne zaman konu actim - sorunun aslinda bende oldugunu farkettim - kendimi degistirmek icin gayret gösterdim . ancak o zaman bir sonraki iliskimde sorumluluk almaktan zevk alan biriyle saglikli bir ilişkiye basladim.
kendim bu surecteyken - bu konuyu araştırırken cok fazla gozlem yaptim. cidden insanlarin cogu aynj iliskileri yaşayıp duruyor. hatta atasozu de var "yastik degisir yazi degismez" diye. aslinda bunun sebebi de kisinin kendini degistirmeden ayni tarz insanlqra meyledip durmasi. hatta o konuda ornek verdigim bir arkadasim vardi. babasi kahveden eve gelmez ailesine verdigi degeri cok gostermez ama otorite olarak hep vardir sözü sayilir. arkadasim benzer sekilde kendisini ikinci plana koyan erkeklere asik oliyordu. konu ustunden 4 sene gecti. o konudaki cocuktan ayrildi baskasiyla oldu ama yine ayni hikaye. yine adamin gozunde ikinci planda oldugu icin kavgalar ediyor. kendini duzeltmedigi surece yenisini bulsa da onunla da ayni seyleri yasayacak. cunku sorun aslinda kendimizde.
sizin de belli ki cok güçlü bir psikolojiniz yok. sizi uzen insanlardan bile kopamiyorsunuz. bunun neden oldugunu derinlemesine düşünüp yardim alip bu yanınızi kesfedip ona gore davransaniz sizce de daha mutlu olmaz misiniz ileriki iliskilerinizde?

Anlamadim niye hala kendini sorguluyorsun. Adam dolandirici sahtekar bes kurus etmeyen korkunc bir adam. Babasina bunu yapan seni yarin oburgun satardi bile. Bunlar boyle gevsek rahat insanlae para icin yapmayacaklari sey yok namus kavrami bile olmaz bunun gibikerde.artik giden gitmism guzelce terapiye git spora basla yuruyus yap turlara katil sosyal cevre edin kuaforlere git bakimlara masajlara git. Bunlar en guzel toparlayici terapi. Bu kadar guzellik yasayabilicegin bir meslegin ve maasinda olmus. Bu kadar guzelligin icinde o mal insanim aklina bile gelmez. Ben evlendigimi bile unuturdum 😀
Bu yorumlarınızdan çok etkilendim aynı yorumu erkek kardeşimde yapmıştı bi an önce kurtulduğuna sevin diye ve bi günde boşandım hızlı şekilde. Sevgiliyken ben iş bakıyordum bulamıyordum filan bu bunu dolandıran kişi de baya eli kolu uzun birisiydi sağlık müdürlüğünde tanıdığı varmış filan bi gün bana bi mekandan para almamı istedi bi çanta dolusu para 200 bin lira filanmış kendi çalıştığı için bu parayı ona götürmemi istedi işte Ortaköy’de bi mekandan alıp ona götürdüm taksiyle taksi parasını filan o kişi sonra ofisine gittik işte eşimle konuşurken de bana ne dese beğenirsiniz arka koltuğa oturmuştum görüntülü mü arsdı fotoğraf mı attım hatırlamıyorum işte sen san saşak mısın kezban mısın arka koltuğa niye oturuyorsun o benim abim gibi öz abim gibi vs şeyler söyledi bende ezik hissedip sonra öne geçtim bana sonra o kişi maskeni çıkar bi göreyim seni falan dedi tövbe tövbe şu an anlatırken başka şeyler düşünüyorum sonra şey dedi işte ondan ne buldun neyini sevdin işte nasıl tanıştınız benim hakkımda ne anlatıyor sana ne söylüyor bu kişide evli ve eşi hakim bu arada o da dolandırıcnkn teki o parayı sonra bi eve bi yere götürdü birilerine yarım saat bi saat gelmedi . Bu olayı kardeşime anlattığımda sen bunun seni satmadıgına şükret nasıl bi kafa var sende dedi para diye karı satacak cinste adamlar dedi para diye bi tarafını bile yaptırır dedi. Ya ben hala inanamıyorum şaka gibi geliyor konuştukça o kadar şey çıkıyor ki

X