Eşimin takıntılı eski sevgilisi? Sorunu büyütmeden nasıl çözmeliyim?

1,5 yıldır evliyim. Eşimin instagram takipçilerinde fake bir kadın profili dikkatimi çekmişti. (Eşim onu takip etmiyor) Bu hesabı bir süre takip ettim. Bir yerde açık verdi ve en sonunda eşimin eski sevgilisine ait olduğunu anladım. Kesin eminim bu arada. Eşim benimle post atar hikaye atar. Bu kız bunların hepsini görüyor, buna rağmen yıllardır takip etmeye devam ediyor. Ben artık bu durumdan rahatsız olmaya başladım. Eşime o profilin eski kız arkadaşına ait olduğunu açıkça söylemeli miyim? Bir yandan özgüvensiz görünmekten çekiniyorum. Bir yandan da eski defterleri açmak, hatırlatmak istemiyorum. Çok arada kaldım. Ne yapmalıyım sizce?
İi de siz eski sevgilinin takıntılı olduğunu nasıl anladınız? Siz daha takıntılı gibi geldiniz bana.

1,5 yıldır evliyim. Eşimin instagram takipçilerinde fake bir kadın profili dikkatimi çekmişti. (Eşim onu takip etmiyor) Bu hesabı bir süre takip ettim. Bir yerde açık verdi ve en sonunda eşimin eski sevgilisine ait olduğunu anladım. Kesin eminim bu arada. Eşim benimle post atar hikaye atar. Bu kız bunların hepsini görüyor, buna rağmen yıllardır takip etmeye devam ediyor. Ben artık bu durumdan rahatsız olmaya başladım. Eşime o profilin eski kız arkadaşına ait olduğunu açıkça söylemeli miyim? Bir yandan özgüvensiz görünmekten çekiniyorum. Bir yandan da eski defterleri açmak, hatırlatmak istemiyorum. Çok arada kaldım. Ne yapmalıyım sizce?
Ama zaten eşinizin hesabını didik didik etmişsiniz,kim olduğunu bilmeden kadını takip edip araştırmışsınız,bana eşim şunu yapsa endişelenirim ve zaten bu çok özgüvensiz bir hareket,neden bu kadar incelediniz neden bu kadar kafaya taktınız,sandığınız kişi olduğuna nasıl bu kadar emin oldunuz,eski sevgilisini hatırlatmaktan neden korkuyorsunuz,bunların hepsi sizin endişe defterinizde,kaldıki eşiniz takip bile etmiyor siz durduk yere bunları yapmışsınız,eşlerimiz bizi aldatırsa ayrılırız sadık kalırlarsa devam ederiz,kontrol altında tutarak eski defterleri açarsam ne olurki endişesiyle size olan duygularının netliğinden şüpelenerek ömür geçmez,bu tarz konularda her zaman bunu savunacam,eşimin bana karşı sorumluluğu var ancak o sorumlulukları ben kontrol altında tutuyorsam,beni aldatmasına ben engel oluyorsam o ihtimalleri ben ortadan kaldırıyorsam kontrol mekanizması bensem eğer,ona güvenmiyorum demektir.Bunu sadece bu konu için söylemedim bu arada genelleme yaptım,bence kadın yada erkek bir insanı bu kadar merkezine oturtmamalı,bırakın rahat olun keyfinize bakın,incelemeyin,adamın hesabı o sonuçta.

Yazmiyorsa sorun yok bence. Rahatsiz olmakta haklisiniz tabi, evli adami takip etmek manyaklik. Yine de bu hesabi engellerseniz gider baskaisni acar diye dusunuyorum. Esinizin de fark ettigini sanmiyorum durduk yere esegin aklina karpuz kabugu sokmayin derim:)

Arkadaşlarımızı yakınlarımızı takip etmek gündemden haberdar olmak trendleri görmek aktif müzeleri sergileri şehirde olan aktiviteleri görmek için takip ediyoruz biz Instagramı yahu. Niyet bozuksa Instagram kapalı olsa ne açık olsa ne.
Aynen öyle. Gözü dışarı da olan eşini aldatma potansiyeline sahip olan adam onu başka hesapla her türlü şeytanlığı ile yine yapar. Ben sadece tanıdıklarımı takip ediyorum beni de benim paylaştıklarımla ( fotoğrafçılık, seyahat, yemek, içecek veya giyim tarzım ) ile beğenenler takip eder, sapığını da engeller geçerim. Ama gel gör ki adamın profilinde eşiyle çocuğuyla mutlu aile pozları var bana mesaj atıyor, kalp atıyor :) Ortak hesap olmasına gerek yok adamın takip ettiklerine karısı bi baksa ne mal olduğunu anlayacak zaten kaldı ki hesabı geçtim o niyette biri eşinden gizli yine görüşüyordur.
Eşini iyi niyetli düşünelim eski sevgilisi onu takip ediyorsa eşiniz de onunla konuşmuyor muhattap olmuyorsa bence bunu kafaya takmak büyük sıkıntı sizin için. Bu kadar fazla düşünüp benim eşimi kim beğeniyor, kim takip ediyor diye yaşanmaz ya böyle ömür mü geçer.. İçinize sinmediyse konuşun eşinizle engellesin. Ama müdehale edilmesine karşıyım. Ha konuşmuş onunla deseydiniz o ayrı. Anca bakar kadın profiline :)

Yazmiyorsa sorun yok bence. Rahatsiz olmakta haklisiniz tabi, evli adami takip etmek manyaklik. Yine de bu hesabi engellerseniz gider baskaisni acar diye dusunuyorum. Esinizin de fark ettigini sanmiyorum durduk yere esegin aklina karpuz kabugu sokmayin derim:)
Sosyal medyan varsa bunlar oluyor ve takıntılı olacak bir durum değil bence. Mesela bana üniversitede hoşlandığını itiraf eden arkadaşım evlenmiş bir çocuğu olmuş. Beni takip etmez ama hikayelerime bakar ara ara. Eee bu adamın profili gizli ben de takip etmiyorum, eşi benim profilime baktığımı bilecek mi? hayır. Bu noktada hesabı ortak olsa da merak edip takip eden yine bakmanın yolunu buluyor. Eşin karşılık veriyor mu önemli olan bu.

Arkadaşlarımızı yakınlarımızı takip etmek gündemden haberdar olmak trendleri görmek aktif müzeleri sergileri şehirde olan aktiviteleri görmek için takip ediyoruz biz Instagramı yahu. Niyet bozuksa Instagram kapalı olsa ne açık olsa ne.
Tamam ben tek görüş bildirmemişim zaten farkındaysanız ? Hesabı açık olmadan da keşfettr gezinilebilir bu benim fikrim ortak hesap da da keşif yapılabilir hiç değilse şifreler bilinebilir tek bir görüş üzerinden ilerlememişim ama bana göre en sağlıklısı kullanmamak YouTube var veya haber kanalları var internetten her şeye zaten ulaşabiliyoruz tek bir kaynak instagram değil niyetler çok iyi olsa bu kadar kadın nasıl aldatılıyor nerden heps yüz yüze mi tanışıyor sanıyoruz ? Çoğu sosyal medya buna inanın.

Neyini tuhaf buluyorsunuz ki? Benim de gelirim yok düz kullanıyorum ama seyahat ediyorum, yemek videoları çekip paylaşıyorum, vlog çekiyorum sadece gelirim yok ve bunu hobi olarak keyif aldığım için yapıyorum. İlla ki tanıdıklarım olsun düşüncesi ile kullanılmıyor ki bu hesap. Zaten evli ya da sevgilisi olan muhattap olmak istemediğinde mesajları da kapatır, kişiyi engeller gider. Yapacak olan adam da yedek hesap açar yine yapar o işi.
Bu şekilde kullanıyorsanız gelir elde ihtimaliniz de olur. Belki ne demek istediğimi tam anlatamadım. Sizinki gibi kullanılan hesapları kastetmiyorum. Aslında çok aktif kullanılmayan, kendi fotoğrafları vs dışında pek bir şey paylaşmayan kişilerin açık hesap kullanmasını anlayamıyorum.
Benim hesabımda 30-40 paylaşım vardır muhtemelen. Bir seferinde ayarlarla oynarken hesabımı açtım. Ve saniyeler içinde yüzlerce takip geldi, onlar bana daha önceden istek yollayıp benim kabul etmediğim hesaplarmış. Beni nerden bulduklarını bilmiyorum ama hepsi erkekti. Hemen hesabımı gizliye alıp o adamları sildim, açıkçası eşimin de bu şekilde sosyal medya kullanmasını ben istemem.
Bu benim fikrim tabiki herkes nasıl isterse öyle kullanır.

Bence bir önemi yok. Sonuçta eşiniz takip etmiyor, mesajlaşma falan da yok anladığım kadarıyla. Beni eşimin bir iki tane ex'i stalk'lıyor, tüm hikâyelerimi izleyip takip edenler de var. Kadın erkek bazen böyle takıntılı olabiliyorlar. Biz görünce gülüp geçiyoruz çünkü cidden 10-12 sene önceki kişiler.

Back