• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski dosttan düşman olur mu?

Çook benzerini yaşadım hatta aynısını bir isimlerimiz değişiktir.

Tipi, karakteri kar etmeyince kendince iyilik yaparak ve arkadaş adı altında takılarak belki bir gün olur umuduyla takılan erkek modeli.
Yaptığı iyiliklerin on katını triplerle burnunuzdan getirir, siz istemediğiniz halde yaptığı onca şeyi misliyle başınıza kakar.
Tek suçunuz da ona aşık olmamaktır.
Sülük bunlar, adamın ruhunu emer. Bunlara kıyasla p.ç denen erkek modeline kurban olurum ben.
Cidden aynısını yaşamışız. Ben istemediğim halde bir sürü hediyeler aldı. Kutu kutu şeyler hazırladı. Yaptığı en ufak iyiliği ben sana zamanında böyle iyilik yaptım,şunları aldım deyip yüzüme vururdu.Ben de başıma kakacaksan yapma istemiyorum derdim. Ve aynen tripleriyle burnumdan getirdi.Bugün bile lafını etti. 'Sana hediye almıştım ya, babam uğruna para harcadığın kız bu mu dedi' dedi. Sanki ben istedim. Parasını kullandım. Yapmasaydım ben mi istedim senden dedim . Olmuyor olmuyor,beyni programlanmış gibi dediklerimi hiç duymuyor. Kendi söylediğinde ısrarcı oluyor. Siz nasıl kurtuldunuz?

Kac vallahi araya giren baristirmak isteyen filan olur onlarida sil. Delimidir nedir
Öyle yaparım,barışmak istemem asla. Zaten benim paylaştığım durumları falan ona söyleyen var kimse artık. Beni takip etmiyor ama dün mesaj atmış bir paylaşımımdan dolayı. Çevredekileri de gözden geçirsem iyi olur

Arkadaşlar dünden beri duyduklarım yüzünden büyük bir iç sıkıntım var. Moralim bozuk.Sürekli aklıma geliyot dedikleri. Ne yapmalıyım ,nasıl geçirmeliyim ?

Benim tiksindigim, nefret ettigim, gozumun onunda ölse bir gram uzulmeyip 'vadesi bu kadarmis' diyecegim herkes bir zamanlar ćok ćok yakinimdi.
Arkadaisna gelirsek, manyak
Onun psikolojik problemleriyle ugrasmak zorunda değilsin. En büyük hatan hep konusmak, bir aciklama yapmak. Fazla yüz bulmuş. Onunla kimse arkadaslik yapmak istemediginden -hakli olarak- yine yalnız kalmaktan korkuyor

Benim tiksindigim, nefret ettigim, gozumun onunda ölse bir gram uzulmeyip 'vadesi bu kadarmis' diyecegim herkes bir zamanlar ćok ćok yakinimdi.
Arkadaisna gelirsek, manyak
Onun psikolojik problemleriyle ugrasmak zorunda değilsin. En büyük hatan hep konusmak, bir aciklama yapmak. Fazla yüz bulmuş. Onunla kimse arkadaslik yapmak istemediginden -hakli olarak- yine yalnız kalmaktan korkuyor
Doğru söylüyorsunuz. Hep açıklama yapıp benim hakkındaki yanlış yanılgısını düzeltmek istedim ama her zaman kafasındakine inanan biri olduğu için inanmadı tabi ki. Arkadaş konusuna gelince haklısınız arkadaşlarıyla her zaman problemi olmuştur. Dün de bana bir sürü çevrem oldu oooh diyordu :D

Cidden aynısını yaşamışız. Ben istemediğim halde bir sürü hediyeler aldı. Kutu kutu şeyler hazırladı. Yaptığı en ufak iyiliği ben sana zamanında böyle iyilik yaptım,şunları aldım deyip yüzüme vururdu.Ben de başıma kakacaksan yapma istemiyorum derdim. Ve aynen tripleriyle burnumdan getirdi.Bugün bile lafını etti. 'Sana hediye almıştım ya, babam uğruna para harcadığın kız bu mu dedi' dedi. Sanki ben istedim. Parasını kullandım. Yapmasaydım ben mi istedim senden dedim . Olmuyor olmuyor,beyni programlanmış gibi dediklerimi hiç duymuyor. Kendi söylediğinde ısrarcı oluyor. Siz nasıl kurtuldunuz?
Bunlar duygu sömürüsünden güç alıyor. En son yeter be senin triplerin kadınlar senin kadar trip atmıyor uğraşamıyorum cidden yeter dedim daha da bir sürü ağır şey saydım. Sevgilim var dedim. Öyle öyle kabullendi.

Bu dostluk filan degil.
En azından bence degil.
Sen kendinizi dost zannetmiş olabilirsin.
Ama o her şeyin farkında.

Neden o kadar açıklama? İnsan kocasına bu kadar açıklama yapmaz. Mesafe dediğin de öyle açıklama ile konulmaz. Yavaş yavaş sindire sindire olur ve kendiliğinden gelişir. Olan olmuş artık. Yok sayın. Bir de şu sosyal medyadan göndermeli "anlayana" diye biten tripli paylaşımlar yapmayın ey ahali. Valla daha az itici olan şey sınırlıdır.

Merhaba kızlar. Size canımı çok sıkan bir olaydan bahsetmek istiyorum. Biraz uzun olabilir kusura bakmayın, anlaşılır ve sade yazmaya çalışacağım. Benim okuldan bir arkadaşım vardı. Kendisi erkek. İsmini Ali diye veriyorum. Aliyle aram çok iyiydi,okul süresince gecemiz gündüzümüz beraber geçerdi.Her derdini sıkıntısını dinledim,her işine yardımcı olmaya çalıştım. Biz sadece arkadaştık,bunu ikimizde biliyorduk. İkimizde birbirimizin niyetini bildiğimiz için samimi hareket ediyorduk. Yolda yürürken koluna girmeler,ayrılırken dostça sarılmalar falan. (Bu konuda hatalı davrandığımı biliyorum)
Arkadaşımın derdi tasası hiç bitmezdi. Olaylar karşısında çabuk yıkılıp pes ederdi, zayıf düşerdi. Sürekli akıl verirdim ama sadece kafasında kurguladığı şeylere inanırdı.İyi anlaştığımız kadar tartışırdık da. Sürekli alınganlık yapardı. Defalarca uyardım,iki arkadaş birbirine mutluluk vermeli,sürekli tartışmanın anlamı yok derdim. Okul kapanıp tatil başladıktan sonra daha çok tartışır olduk. En ufak şeyleri büyüttü. Kendisine bu tartışmalar yüzünden yorulduğumu gün be gün soğuduğumu söyledim. Ayrıca çevremdeki arkadaşlarım bizim yanlış anlaşıldığımızı, diğer insanlar tarafından sevgili sanıldığımızı söyledikleri için aramıza mesafe koymak istediğimi, önümüzde sınavımız olduğunu ve bizim tartışmalarla vakit kaybetmememiz gerektiğini teker teker , güzel bir şekilde izah ederek anlattım. Ama her seferinde biz neden böyle olduk biz çok iyiydik demelere başladı. Her seferinde yeniden anlattım, Seninle arkadaşlığını kesmiyorum sadece biraz sınırlı, normal arkadaş sınırında konuşmalıyız dedim. Yok, anlamadı. Her seferinde aynı lafları söyledi. Neden ben sana ne yaptım. Ben senin için zamanında onu yaptım bunu yaptım. Ben bunu hakettim mi? Falan filan dedi.Her seferinde yeniden izah ettim ama o sınırı aşmaya başladı. En sonunda sen beni kullandın,bana tekmeyi koydun, kendimi kullanılmış çöp gibi hissediyorum dedi. Benim sinirlerim tepeme çıktı. En sonunda konuşmama kararı aldık. Ama gel zaman git zaman sitemli paylaşımlarda bulundu. Beni suçlayan göndermeli laflar paylaştı. Ben de onu Whatsapptan çıkardım. Çünkü yine ne durum paylaşmış yine ne demiş demekten çıldıracak duruma geldim. Bu ali denen arkadaş dün bizim daha önceden çekindiğimiz bir fotoğrafı paylaşıp benim yüzümü karalayıp , herkesle arkadaş olun ama sizi yolda bırakan karaktersizlerle olmayın gibisinden bir yazı yazmış üstüne. Ortak bir arkadaşımız bana attı. Sinirlerin tepeme çıktı. Ben de wpden tekrar numarasını ekleyip sadece onun göreceği şekilde göndermeli bir laf paylaştım. Bunu görüp benim nankörlüğümü, onu sattığımı, yeni arkadaşlar bulup yarı yolda bıraktığını ve daha neler neler yazıp paylaşmış. Dayanamayıp telefonla aradım. İki medeni insan gibi konuşacağım seninle dedim. Bana demediğini bırakmadı. Her gün onu arayan insanlar varmış, herkese rezil olmuş. Herkes gülüyormuş ona.Ben rezil etmişim onu. Kullanıp atmışım. Zamanında insanlar uyarmış ama bu dinlememiş. Ben nankör bitiymişim. Yola onunla çıkıp yolda bulduğuma değişmişim. Yeni arkadaşlar edinmişim. (Stajda sınıf arkadaşlarımla görüştüm sadece ve bu benim hakkım,laf söylemeye hakkı yok) sınıftaki herkes beni biliyormuş artık. Ben arkasından laf atıp millete lar vermişim.Beni sınıftaki herkesle yüzleştirecekmiş.Benim yüzümden ailesi ve öğretmenleri tarafından sürekli uyarı almış. Sınavına çalışamamış. Benim yüzümden sınavı kötü geçerse vicdanım nasıl rahat olacakmış. Allah çoluğumdan çocuğumdan çıkaracakmış. Yaşattığımı yaşayacakmışım. O bunları haketmemişmiş...
Her dediğine ispatlı karşılık verdim ama başa dönüp aynı şeyleri söyleyip durdu. Ha sana laf anlatıyorum ha karşımdaki duvara dedim.
Kızlar ben bu lafları asla haketmedim. Kendisi arasına mesafe koymamı hazmedemedi. Saçma sapan laflarla çıktı karşıma. Etrafındaki insanlara dikkat et,en yakın arkadaşlarına dikkat deyip kafama şüphe yerleştirmeye çalışıyor. Sınıf arkadaşlarımıza neler anlattı hakkımda kim bilir. Ben onun arkasından da konuşmadım, nereden çıktı bu laflar anlamıyorum. Sınıfta itibarım zedelenecek. Okula gitmeyi dört gözle bekliyordum ama şimdi içim sıkılıyor. Hiç gitmek istemiyorum.

Eski dosttan düşman olmaz ama senin bu anlattığın manyaktan herşey olur,nasıl anlamadın bu kadar çirkef olduğunu ya,ayrıca karşı cins normal arkadaşlığı anlasam bile bu kadar yakın arkadaşlığı anlamıyorum bi taraf mutlaka ya niyetini bozuyor ya saçmalıyor gördüğün gibi,koşarak kaç ve hiç muhattap olma.

Neden o kadar açıklama? İnsan kocasına bu kadar açıklama yapmaz. Mesafe dediğin de öyle açıklama ile konulmaz. Yavaş yavaş sindire sindire olur ve kendiliğinden gelişir. Olan olmuş artık. Yok sayın. Bir de şu sosyal medyadan göndermeli "anlayana" diye biten tripli paylaşımlar yapmayın ey ahali. Valla daha az itici olan şey sınırlıdır.
Haklısınız. Sürekli üstüme geldiği için belki açıklamayla anlar diye düşündüm ama sonradan anlamak üzere hiçbir şeye yaramadığını gördüm

Back