Eşinizin ilk evliliğinden olan çocuğu

sailor_moon29

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2024
68
3
3
33
Merhaba herkese. Eşimin ilk evliliğinden bir kızı var. Şu an annesiyle başka bir şehirde yaşıyor. Ancak eşim velayet davası açmayı planlıyor. Eşinin ilk çocuğu ile yaşayan var mıdır aramızda? Nasıl bir deneyim? Kendi çocuğunuz oldu mu sonradan? O çocukla ilk çocuk arasındaki iletişim nasıl? Ve de çocuğun, annesine evde olanları anlatma ihtimali nedir sizce?

Benim böyle bir deneyimim yok ama gerçekten hassas bir süreç. Çocuk için de alışması zor olabilir. Eğer velayet değişirse, yeni düzene alışması da zaman alır. Annesine evde olanları anlatması da doğal yaşı gereğince.bilinçli ya da bilinçsiz bunu yapabilir o yüzden onun ortamına göre de ayak uydurmak gerekiyor. Birde neden velayet davası açmayı düşünüyor? Annesi ile ilgili bir problem mi var? bakamaması gibi vs.

Merhaba herkese. Eşimin ilk evliliğinden bir kızı var. Şu an annesiyle başka bir şehirde yaşıyor. Ancak eşim velayet davası açmayı planlıyor. Eşinin ilk çocuğu ile yaşayan var mıdır aramızda? Nasıl bir deneyim? Kendi çocuğunuz oldu mu sonradan? O çocukla ilk çocuk arasındaki iletişim nasıl? Ve de çocuğun, annesine evde olanları anlatma ihtimali nedir sizce?
Çocuğun yanı annesinin yanı ya. Kötü ortamda mı neden velayet davası açıyor? Çok büyük sıkıntı olmadıkça annede istemediği sürece zaten alamaz ki

Ne gerek var durduk yere hem sizin hem kızcağızın düzenini bozmaya? Daha önce neden açmamış, size mi güveniyor?
Annesi çocuğa kötü bakıyorsa, sorunları varsa bilemem ama yoksa çok manasız geldi bana

Siz şimdiden evde olanları annesine anlatır mi diye düşünüyorsunuz . O çocuk nasıl rahat etsin ki. Ayrıca anne tarafında bir sorun mu var, çocuk kaç yaşında, neden çocuğun rahatını bozuyor?

Esiniz neden daha oncesinde velayet davasi acmamis? Size mi guveniyor cocugun bakimi icin? Cocuk kac yasinda?
Boşanma sürecindeyken de çocuğu ben alayım demiş eşim ancak o zaman çocuk 4 yaşında olduğu için velayet otomatik olarak anneye geçmiş. Yani bana güvenme durumu yok. Ben olmasaydım da dava açacakmış zaten. Sadece 9 yaştan önce dava açılamadığı için beklemede.

Siz şimdiden evde olanları annesine anlatır mi diye düşünüyorsunuz . O çocuk nasıl rahat etsin ki. Ayrıca anne tarafında bir sorun mu var, çocuk kaç yaşında, neden çocuğun rahatını bozuyor?
Ever anne tarafında çok sorun var ancak bunları burada anlatmam doğru değil. Bizim yanımızda oldukça rahat ediyor kendisi o konuda da bir problem yok.

Boşanma sürecindeyken de çocuğu ben alayım demiş eşim ancak o zaman çocuk 4 yaşında olduğu için velayet otomatik olarak anneye geçmiş. Yani bana güvenme durumu yok. Ben olmasaydım da dava açacakmış zaten. Sadece 9 yaştan önce dava açılamadığı için beklemede.
Hic bu islere kalkismasin annesinin yaninda kalsin cocuk. Tatillerde alirsiniz yaniniza. Herseyiyle siz ilgileneceksiniz babasi degil karar ona dusmez.

Ne gerek var durduk yere hem sizin hem kızcağızın düzenini bozmaya? Daha önce neden açmamış, size mi güveniyor?
Annesi çocuğa kötü bakıyorsa, sorunları varsa bilemem ama yoksa çok manasız geldi bana
Anne tarafında çok sorun var. Yoksa dediğiniz gibi neden düzeni bozalım ki? Bana güvenmiyor eşim ama bu durum yine de beni etkilemeyeceği anlamına da gelmiyor.

kendi öz çocuğuna bile sabır selamet katlandığın zamanlar oluyor ki kendi çocuğunu çok çok çok sevdiğin halde böyle. Başkasının çocuğuna yazık, çocuğun yeri kendi anne babasının yanıdır. Babasının karısı bakamaz, babası kendisi bakacaksa, babası gerçekten ilgilenecekse bile zor. Çocuğa üzüldüm aralarında eşya gibi paralanacak. Belki sen istemeyeceksin, ikinci çocuk fikri zaten çok yanlış adamın bir tane çocuğu var ikinciyi istemez başından geçmiş. Arasında dengeyi kuramaz.
Çocuk bakmak gerçek sevgi ve gerçek özveri isteyen bir iş. Başkası başkasının çocuğunu anca çok kısa süre için gözlemci olur o kadar.

Neden simdi velayet davasi? Ben olsam istemezdim gerci bilerek evlenmissinizdir ama yaz tatili felan tamam da surekli yaninizda olmasi cok zor. Size danisti mi bu konuda yoksa direk karar mi verdi?
O ayrıntıyı belirtmemişim. Şimdi velayet davası düşünmüyor ama ilerleyen yıllarda düşünüyor. Öncelik kendi ailemiz diyor çünkü bizim henüz çocuğumuz yok. Hem o da abla olarak bize yardımcı olur diyor çocuğu için. Bilerek evlendim tabii ama çok detay var anlatamayacağım. O yüzden buraya deneyim amaçlı sormak istedim.

Hic bu islere kalkismasin annesinin yaninda kalsin cocuk. Tatillerde alirsiniz yaniniza. Herseyiyle siz ilgileneceksiniz babasi degil karar ona dusmez.
Şu an öyle oluyor. Sadece tatillerde alıyor çocuğu. Tabii o da zor oluyor. Çocuğu görmek için yüzlerce km yol çekiyor vs ve bir baba olarak senede toplam 2 ay görebiliyor. Eşim de çocuğuna düşkün biri olduğu ve kızın annesiyle ilgili problemler olduğu için ilerleyen yıllarda velayet düşünüyor.

O ayrıntıyı belirtmemişim. Şimdi velayet davası düşünmüyor ama ilerleyen yıllarda düşünüyor. Öncelik kendi ailemiz diyor çünkü bizim henüz çocuğumuz yok. Hem o da abla olarak bize yardımcı olur diyor çocuğu için. Bilerek evlendim tabii ama çok detay var anlatamayacağım. O yüzden buraya deneyim amaçlı sormak istedim.
Yardımcı olur derken,çocuk planı için bakıcı olarak mı alacaksınız ablayı..getir götür işlerini yapsın diye..9 yaşa kadar annesinde ise hep kalabilir

kendi öz çocuğuna bile sabır selamet katlandığın zamanlar oluyor ki kendi çocuğunu çok çok çok sevdiğin halde böyle. Başkasının çocuğuna yazık, çocuğun yeri kendi anne babasının yanıdır. Babasının karısı bakamaz, babası kendisi bakacaksa, babası gerçekten ilgilenecekse bile zor. Çocuğa üzüldüm aralarında eşya gibi paralanacak. Belki sen istemeyeceksin, ikinci çocuk fikri zaten çok yanlış adamın bir tane çocuğu var ikinciyi istemez başından geçmiş. Arasında dengeyi kuramaz.
Çocuk bakmak gerçek sevgi ve gerçek özveri isteyen bir iş. Başkası başkasının çocuğunu anca çok kısa süre için gözlemci olur o kadar.
Eşim ikinci çocuğu istemiyor değil. Hatta bizim de çocuğumuz olacaktı ancak Rabbim cennetine aldı onu bu dünyaya gözlerini açmadan. Kimse çocuğun eşya gibi olmasını istemez ama bazı evlilikler de bitmesi gerekiyor hele ki işin içinde aldatma vs varsa. Olan maalesef ki çocuklara oluyor tabii orası ayrı. Eşim tüm sorumluluğu üstlenebilecek birisi. Çocuk tatillerde geldiğinde de öyle yapıyor zaten. Ama tatil ile daimi bakmak aynı şey değil tabii.

Back
X