Eşinizin aylık harcaması ne kadar?

tamam tutumlu olmak bişeyler için savaş vermek bi süre kemer sıkmak anlayabiliyorum
ama arkadaşım bence bu 25 de olsa 50 de olsa sizin harçlık vermeniz biraz garip geldi
hatta fazlasıyla garipsedim...çevremde hiç duymadığım bi olay olduğu için belki de

en azından şöyle bi yol izleyebilirsiniz mesela 1000 ytl alıyo ve tüm masraflar market alışverişi borçlar elektrik su doğal gaz vs vs bu paradan ayrılsın geriye ne kaldı misal 300 mü bu 300 ü aranızda kardeş payı yapın ve ona bırakın harcamasını belki 1 gün 25 ytl günlük harcarken diğer gün 5 ytl harcaması olacak . ama siz 25 ytl ile bu durumu kısıtlarsanız bu zamanla eşinizi sıkabilir diye düşünüyorum. o gün belki olmadık bi iş çıkacak belki bi arkadaşı hastalanıp ona yardımcı olması gerekecek dünya hali herşeyi düşünmek gerekiyo...

evet bu devirde haftalık 25 ytl olmayan için çok para ama 1.600 ytl maaş alan bi adam için de az para gibi görünebilir.

şahsen ben eşimin ne maaşını bilirim ne de harcamasını ben sadece alınması yada yapılması gerekenleri dile getirirm imkanı varsa o an yapar yoksa erteler olunca yapar. erkek için maddiyat biraz farklı bi durum.​

bencede aranizda esit para harcamalisiniz
her ay esime 150€ banada 150€ ayrilir yani yaklasik 300ytl kisi basina
ama bazen okadar eksigimiz oluyorki ayda yaklasik 400€ rahat harciyorum ( 800ytl falan )
oglumun ihtiyaclari evin eksikleri derken inanin eline gecen para 3 günde bitiyor
bu ayrilan para haricinde birde esimin sigara parasi var

Son düzenleyen: Moderatör:
bu arada ben evin oglumun eksikleri icin alisveris yaparken benim esimde o parayi pc esyalarina veriyor bu ay son harcamamizi yapicaz sonra artik biriktirmeye baslamamiz gerek

kötükedihüsosadece kendine 1000 ytl arabasına 1000 ytl desek abartmış olamam heralde....

para ortaktır bizde kimse kimseye harçlık vermez,ihtiyacı olan çeker atm den alır parasını...

kızlar agır eleştirmeyelim bizde o sıkıntılı ğünleri yasadık yetirmek adına 25 değil 10 milyon da bölüşülür ne yapsın kız yetiştirmeye çalısıyor üzülme canım eşin ğüzel idare ediyor e siğara da alıyormuş bu sıkıntılı ğünler geçer rahata çıkarsınız insallah

benim eşim çok hesapsız arkadaşlar marketten iki parça bişey istediysem evde olsun olmasın poşet poşet doldurur getirir,sizin dediğiniz gibi cebinde para bulunsun diye aylık alacağı paranın hepsini verdim 10 günde harcadı hepsini,bu arada inanın benim masrafım nerdeyse sıfır,üstelik buna alışkın olmamama rağmen,bir kadının masrafını hesaba vurursan kıyafeti çeşit çeşit ayakkabısı kuaförü parfümü makyaj malzemesi içiyosa sigarası aslında o kadar çokki,bende bunlara harcarsam ne olacak diye düşünüyorum,arkasında güvendiği bi babası abiside yokki sıkışınca borç istesin,ben üniversitede bile babama yük olmayım diye çalışmak istediğimde annem olurmu öyle şey baban sen evlenene kadar seni okutup bakmak zorunda derdi evlendim hala babamdan sıkışınca para istiyorum,eşimde buraya gelen ailesinin bilet parasını bile verip gönderince canım sıkılıyo,yoksa bende isterimki bunları hiç düşünmeyim idare onda olsun ben ona şu lazım bu lazım deyim alsın istiyosa geriye 500 ytl kalsın o da hepsini harcasın ama olmuyo işte

bence eşinin üstüne gitme aylık 150 ytl nedir ki bırak harcasın bu kadar..gezip tozup da dünyaları harcamıyormuş ki..iddiayı oynayan cok.sigara saglığı için kötü ama onu da anlamaya calış bence 7yıl sık dişini ev sahibi olmuşsun daha ne istiyorsun ki benim ne bir arkadasım var kızın aylık geliri 2000ytl zaten ama eşi beş kuruş vermiyor gezmei eğlenmei içkiyi çok seviyor daha bir ev alamadılar 3yıldır sen benc ehaline şükretmelisin..

Canım benim sana sonuna kadar hak veriyorum.. demekki eşinde kendi savurganlığının farkında hesap kitap işini sana devretmiş ve senden harçlık alıyor. Kolay kolay her erkek bunu yapmaz ..Bende seninle aynı durumdayım kredi borcumuz var ve yeri geliyor 20 liranın hesabını yapıyorum.. Ama geçecek bu günler Allah yardımcınız olsun...kaydirigubbakcemile5

Eşine harçlık vermek ne demek ??? Bunu kabul eden erkeklermi varmış çok ilginç geldi bana valla. Hem adam kazanacak hem de harçlık alacak öylemi. Erkeğin cebinde her zaman fazladan parası olması lazım. Gün gelip de biyerde parasız kalmamalı. Arkadaşlarına vs karşı. Valla bence eşinin harcamalarının tutarı değil , harçlık veriyor olman garip geldi bana.

İlave : Hmmm bi başka yazını daha okudum şimdi. Eşin de kabul ediyor ve kendi harcamalarının haddini bilmiyorsa tek çare olarak bunu bulmuşsunuz demekki. O zaman sana söyleyeceğim şu ki ; ev borcu için kendinizi sıkıyormuşsunuz. Bence en güzeli. Boş yere kira vermektense kendi evinin parasını ödüyorsun işte ne güzel. Eşinin harcamaları da çok değil. Malesefki kadınlar zaten hep erkeklerden daha tutumludur. Kafaya takacak çok bişey göremedim ben. Yuvayı dişi kuş yapar :)

Son düzenleme:
Canım yetmiyorsa paranız o kadar okumuşsun boşa gitmesin gir bir işe çalış.

bencede en güzeli senin terkrar işe girmen
her çalışan kadının evi yeri geliyor düzensiz oluyor dağınık oluyor vs.
ama hem evde oturmak hemde çok güzel rahat bir hayat yaşamak herzamanda mümkün değil
hiç değils borçarınız bitene kadar çalışmalısınız diye düşünüyorum çocukta varmış, git gide onun istekleride aratacak ee onlarada yetişmek gerekir biryere kadar, arkadaşlarında olan şeyer onda olmayinca çocuk mutsuz olacak. Varsın bu durumda ev düzensiz olsun bişekilde hallolur nasılsa çocuğun mutluluğu daha önemli benim için

25 ytl cok degil, hatta az.
Adam sesini cikarmiyorsa vallahi helal olsun.
Calisan insanin elbette harcamasi olur.
En ufaktan servisini kacirir otobusunu kacirir minibus-taksi parasi verir.
Karni acikinca kek, biskuvi alir.
Sırf bunlar icin bile parasi yetmez.
Acikcasi benim kedim daha masrafli.
Haftada o kadarlik kedi mamasi yiyor.
Bilmem anlatabildim mi.
Yazik adama.

ben senin yerinde olsam çalışmama engel bi durum yoksa çalışırım..eşinin harcadığı para çok değil..
benimeşim de çok harcamaz..h.sonu beraber alış-veriş merkezlerine gittiğimizde beğendiği bişi olursa alır..bazen 300 ytl falanda olur bu bazen 50 ytl yani haftalık işte...sigarası yoktur..içkide bazen içer..oda evde olduğundan masraf etmez evde içer..
cnm eşin gerçekten az harcıyo ama koşullara göre davranmak gerektiğinden işte..bizde ekonomik krizden epey etkilendik.ev de almıştık krediyle..o yüzden bu aralar kıstık herşeyden...gezmeye falanda gitmiyoruz..

günlük en azından bi 10 ytlş alması lazım.. durumunuz ortada anlıyorum fakat yetişkin biri ve erkek.. inanın insanın cebinde para olduğu zamna kendine güvenin artıyor yürüyüşün bile değişiyor.. sürekli param yetermi yetrmezmi diye düşünmek insanı yıpratır bence...ek gelir gerekli diye düşünüyorum kesinlikle işe girmelisiniz..

ayrıca eşinizide tebrik etmek lazım.. maaşını alıp size getirmesi çok güzel.. çoğu erkek bunu yapmaz

güzelim 25 ytl nedirki allah aşkına düşünsene eşinin arkadaşı ona gelip gel bi yemek yiyelim dese cebinde parası yok yanına arkadaşı gelse param yetmez diye korkusundan çay bile söyleyemezse nasıl bi durumda kalır eşine haksızlık ediyosun bence bu kadar yüklenme

valla 25 ytl çok az
üstelik sigarasıda varmış
nasıl yetsinkii
bence artık eşiniz isyan bayrağını çekmek üzeredir
zam yapın biraz :))

eşimin öyle kendine ait harcaması yoktur alışveriş yapıcaksak beğendiğimiz bişey varsa
onada alınır banada ekstradan kendine bişey alıp geldiğini görmedim..
Tek kendine ait harcaması sigaradır.
Dışarı çıkmayı sevmez nereye gidiceksek birlikte gideriz,kahveye gitme alışkanlığı yoktur.
Hep yanımdadır ev kuşumdur yani ,iyikide öyle:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…