Eşinizin aylık harcaması ne kadar?

elif32

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2008
194
2
118
47
Diğer
arkadaşlar bişeyi çok merak ediyorum ve fikrinize ihtiyacım var,benim eşim ayda 1600 civarında maaş alan bi memur,6 yıllık evliyiz ve evlendiğimiz günden beri düğün borcu eşya borcu derken(annesi babası hiçbişey yapmadı yada eşimin tabiriyle yapamadı)son üç yıldırda ev kredi borcu ödüyoruz yani evlendiğim günden beri hep biyerlere borcumuz oldu ve 7 yıl daha kredi borcumuz var,krediyi ödeyince elimize 1 milyar para kalıyo,ben bu çark dönsün ele güne rezil olmayalım diye max.tutumlu olmaya çalışıyorum asla lüzumsuz yere harcamıyorum hele bir bayan olarak kendim için çok cüzzi harcama yapıyorum,oysa bekarken böyle şeylerden hiç haberim olmazdı borç falan bilmezdim,çok lüks merakım yoktu ama yine beğendiğim bişeyi çok düşünmeden alırdım,eşimin tek zararlı alışkanlığı sigara,zaman zamanda evde içtiği bir iki bira vee bazen oynadığı idaaa vs.evcimen de bi eş aslında ama ayda 150-200 ytl yi bulan harcaması var özellikle sigarası yüzünden,ben şimdi ona haftalık 25 ytl veriyorum sadece kişisel harcaması için ama yetmiyo diyo ben dışarda kötü işler için harcama yapmıyom üstüme bişey almıyorum ama erkeksin işte o kadar harcamam olur diyo,bende asıl kadınların daha çok gideri olur sen bana bakıp her kadını böyle sanma biraz takdir et diyorum ama ne kadar takdir ediyo bilemiyorum,sorumluluğu ona versem tepetaklak oluyoruz sonra babamdan falan alıyorum biraz,sorumluluğu ben alıncada bu yük ağır geliyo,zaten oldukçada monoton herşey,merak ettiğim sizin eşinizin aylık masrafı ortalama ne kadar oluyo acaba eşime haksızlıkmı ediyorum eli çok açık bana istediğini al ihtiyacın varsa diyo ama neyle,çalıştığım kısa zamanlarda da aldığım paranın bi hayrını görmedik düzensizlikten,sizce nasıl bir yol izlemeliyim bana fikir verin lütfen!!!!!!!!!

bence eşit olmalı
yani size nekadarsa ona da okadar
siz nasıl özel ihtiyaçlarınızdan feragat ediyorsanız
o da bazı şeylerden feragat edebilmeli

valla eşimin kendine özel hiçbir harcaması yok....
sigara yok içki yok gezme tozma yok ev kuşudur o..
sadece evimize harcama yapar
öğle iddia kahve falanda yok
dizimin dibinde oturur kuzuşum :)
ben git derim aman napcam gidipte der

Benim annemde babama bu şekilde harçlık verirdi.. Babam maaşını alır anneme getirir, sonra annem ona sigara parası kahve parsı felan verirdi.. Annemde babamın elini çok açık açık olduğunu öyle yapmasaydık biz hiç ev olamazdık derdii.. Şimdi bende aynını yapıyorum benim eşim esnaf günlük getiriyor bende muhasebeciyim hem hesap yapıyorum , borçları ödüyorum ona günlük 15 ytl veriyorum...sigara, ve yol parası..Bu durum son 6 aydır böyle ve çok memnunuz her ikimizde...

valla ben kocama 25 ytl haftalık versem dilenciye sadaka mı veriyorsun der. :sm_cool:

valla yettiriyorsa tebrik ederim ikinizi de

Durumu anlıyorum, hepimizin maddi anlamda zor zamanları oluyor ama eşine bu kadar yüklenme istersen, 25 lira gerçekten çok az. Yanına gelen bir arkadaşına bir çay ısmarlaması gerektiğinde cebinde parası olmazsa kendini çok kötü hissedecektir eminim. İçinde bulunduğun şartları bilmiyorum ama kendini üzeceğine evine katkı sağlayacak bir yol bulsan diyorum ..

haftalık 25 ytlmi :1shok:
25 ytl nedir arkadaşım?
öğrenciye bile yetmezki o para
benim eşim çok para harcar öyle 25 ytl versem eline benle dalgamı geçiyorsun der
aylık masrafı nekadar hiç bir fikrim yok ama sigara kullanıyor,alışverişe bayılır ve markadan başka bişey giymez yani kısacası çok harcar belki bir bayan olarak benim kadar masrafi yoksada eminim bana çok yakındır yani

eşim çok fazla sigara içmez bende paket alırız evde bırakırız benim eşimin fuzuli hiç bir harcaması yoktur 25 ytl yeter yemeği iş yerinden normal bence şu farklı kendimize alışveriş yaparız onun parası ayrı öderiz harçlık sadece günlük harcarız...

bence abartmışsınız biraz. 25 ytl harçlık çok az, çalışan bir insan. ek masraf çıkabilir. gereksiz harcaması da yokmuş. iyi halinden harçlığına zam yapın:) yoksa eşiniz maaşını size vermekten vaz geçebilir. ya da zamları size söylemez.

siz de uygun bir işte çalışırsanız,kemerleri bu kadar sıkmanıza gerek kalmaz. siz de, eşiniz de kişisel ihtiyaçlarını daha rahat karşılarsınız.

benim eşimin masraflarına gelirsek;iş temposu yoğun. yol ve yemek masrafı çok oluyor(ort 700ytl). öğlen yemeklerine bayağı gidiyor. sigarası yok.lig tv için aylık 45 ödüyor. ufak tefek masraflardan kıs demem, o kadar çalışıyor,harcamak hakkı. o da bana karışmaz.

kızdığım tek nokta şu oluyor; bir yere arkadaşlarıyla ya da akrabalarıyla çıkınca neredeyse her zaman eşim hesabı ödüyor. mesela biz 2 kişiyiz, 4 kişilik bir aile ile çıkınca hesabı ortak ödeme yerine eşim ödeyince ben hoşlanmıyorum. gelir olarak da denk sayılırız üstelik.

kızlar eşimin servisi var çayına şekerine kadar herşeyi evden götürür zaten şöyle kaba bi hesap yapınca elimize kalan neki keşke olsada o da ben de rahat rahat harcasak,bir milyarın içinde faturalar çocuğun okul gideri ankara gibi bi yerde bi yere gitsen dünya yol parası,mutfak masrafı bide kış geldi aylık doğalgaz parası falan mecbur kalıyorum yetmiyoo memurluk işte,benim çalışmama gelince öyle her işi layık görmez bana bi süre sözleşmeli kamuda çalıştım düzenimiz buzuldu diye konuştu şikayet etti baktım aldığım parayıda bi kenara koyamadık bari çocuğum bakıcıda olmasın diye çıktım bende,benim eşimde akrabalarıyla biraraya geldiğimizde daha doğrusu onlar başka bi şehirde biz oraya gittiğimizde ben misafirim demez herşeyi almaya kalkar ama son zamanlar çekiniyo benden biraz,eli çok açık yani eskiden dahada betermiş şimdi o öyle yapıpta ben tutumlu olunca cimri oluyo adım

ya eşinizin masrafı dersek her masrafı açarsak bizdede ligtv var onu ödüyoruz benim internetim var ben normal ödemelin dışında söylüyorum yemeği işten yolu işten sigara haftada 1 paket alırız o yüzden de masraf olmuyo ama arda çıkanları katarsanız o farkı mesela halısaha maçlarına gidiyor ee benzin gidiyor onun haricnde kırkyılda bir arkdaşlarınla okey oynamya gider yani bizde harçlık miktarı yok yei gelir 25 ytl 10 gün gider yeri gelir 25 ytl o gün biter aburcubur alarak belli olmaz yanii

Hayat gerçekten insanları çok zorluyor maddi anlamda...
Ama eğer eşin senin bu tutumundan rahatsızsa sakın bu şekilde davranmaya devam etme.
Ben bunun canlı örneğine bizzat şahit oldum. Teyzemin kocası aynen maaşını getirir eşinin eline verirdi. Teyzemde oldukça sıkıdır. Şuan 25 senelik evliler. Ve aile huzuru denen bir şey kalmadı. Eniştem kredi kartı borcu yapmış ve bunu uzun süre teyzeme söyleyememiş. Tabi bu durum ortaya çıktı ve adam 45 milyar borç yapmış bankaya faizleriyle:1no2:
Hemen emekli oldu aldığı ikramiyeyi 25 milyar kadar olduğu gibi bankaya yatırdı. Emenkli olduğu için maaşı yarı yarıya düştü ve her ay maaşının büyük bir bölümü borç ödemesine gidiyor. Adam teyzeme söyleyemediği için intiharı bile düşünmüş.:1shok:
Demem o ki, eşlerinizi bu kadar sıkmayın erkekler böyle şeylere gelemez. Gerekiyorsa siz de çalışın ama para yüzünden bir erkeğin gururunu kırmayın.yerimseniben

Açıkcası çok az para veriyorsunuz. Erkek adamdır, bir arkadaşı gelir yemeğe götürmesi gerekebilir yani bir sürü şey olabilir.
Ev borcu ödüyorsunuz haklısınız ama 25 ytl de gerçekten çok komik. Benim oğlum bile bu parayı kabul etmiyor harçlık olarak. Adamın bir sigarası birde iddiaası varmış. Sigara ile iddiaanın fazla bir şey tutacağını sanmıyorum. Kaldıki hiçbir şey yapılmadan robot gibide yaşanmaz değilmi.
Biraz zammı haketmiş eşiniz bence.

ben 19senelik evliyim eşim maaşını alır benim elime verir içinden hergün sadece sigara parasını alır oda 3,4 ytlyi geçmez sizler 25 ytl haftalık az diyorsunuz amaiki çocuk okutur kira verirseniz birde günlük masraflar maaş zaten ancak yetiyor her ikimizde çok şeyden fedakarlık etmek zorundayız arkadaşım ben seni çok iyi anlıyorum

25 ytl az geldi ban da.Benim eşim ev kuşudur ama cebinde her daim onu arkadaşlarına karşı mahçup etmeyecek parası olur.Benim 2. sınıfa giden öğrencilerime günlük 4-5 ytl veriyor ailelerisengözlerimebaksanab

bende çok az dedim ama zaten sizin hesabınıza göre de az oldu 4 ytl sigara parası*7 gün 28 ytl oldu sizinki de. ben bunun üzerine bir de 6 günlük yol parası ekleyince tabiki de az dedim. çocuğum yok henüz ama kira veriyorum. çocuğum da olsa sonuçta eşim gene bu parayı harcıycak. ekstra birşey yok ki zaten bunun içinde.

kocisimin bi masrafi yokki..
kiyamam ben ona yaa
benim ondan cooook daha fazla masrafim var...
ya canim haklisin sigara parasi cok fena bisey ama sende cok az veriyorsun
bence birak esin ne kadar harcayacagina karar versin
bilmiyorum ama erkek icin zor bi durum olsa gerek!!!yaniliyor muyum

malesef sıkışmadan bi şey sahibi olunmuyor bu bir gerçek..
haftada 25 ytl yi bile bulamayanlar var..
biraz göreceli bir kavram.
ne diyeceğimi bilemiyorum..

insanın cüzdanındaki para onu iyi hissettiriyo hiç bir yere harcamasa bile 50 milyon bulunması moral veriyo güven veriyo. ya çok acil bir işi çıksa taksiye binmesi gerekse mesela o zaman ne yapacak. bence para çok çok çok az. çünkü herşey çok pahalı. hoş ben ev geçindirmekten hiç anlamam sadece fikrimi söylüyorum. ama erkek adam parasız olunca bunalıma girer ya. sizde evde yapabileceğiniz ufak tefek işler alsanız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…