Eşinizin ailesinden herhangi biri sizi yapayalnız hissettirdi mi?

Arkadaşlar evliliğiniz boyunca kayınvalideniz, kayınpederiniz, görümce ve ya kayınlarınız size el kızı gibi davranıp yabancı olduğunuzu hissettirdi mi? İçinizin cız ettiği anlar var mı? Oğlu ve sizin aranızda bariz ayırımcı davranışları oldu mu?
benim tabağımdan yemek alıp olğluna koyuyor bir de kontrol ediyor benim kv oğlu mu yiyiyor ben mi diye tövbeeee. uğramıyorum çok yanına çok da trıt

Onlardan kurtuldum şükür ama eski eşimi seviyordum ben ya..O başkaydı..Hataları vardı beni koruyamadı ,arada kaldı ama onlar gibi değildi..

Ayni durumdayiz. Bende gecen hafta ayrildim kocamdan. Ailesi yuzunden. Kocam karakter olarak cok zayif, ailesine hicbi zaman agzini acamiyor. Onlarda biliyor kocamin karakterini doldurup durdular. Yinede cok ozluyor insan.. Allah hepimizin yardimcisi olsun

Ooo olmaz mi yaaa birincisi sen el kizisin o cani cigeri ogluşu!
Benim ki yaptigi yemek cok lezzetliyse iste ne biliyim agir yemekler vardir ya hani icli kofte manti su boregi gibi bunlar soz konusuysa asla bana sen de ye demez oglum ye diye israr eder. Bana da iki gun once yaptigi pişi veya sabah kahvaltisina kizarttigi beklemis patatesi ye diye tutturur.
Bazen bi tabak yemek getirir dolaba koy oglum yesin der... sen yeme der gibi...
Ben 8 aylik hamileyken karnimin ustune dustum esim disardaydi aradim gel hastaneye götür diye... kayinvalidem yakin oturuyo diye esim korkup onu aramis geldi aldi beni bana ilk soyledigi sey "telefon elinde mi geziyon sen düşer düşmez oglumu ariyon ya simdi sana gelecek diye kaza yaparsa" ben hamileyim dusmusum agliyorum soyledigi lafa bak... yeteri kadar ornek verdim sanirim
kayın valideniz antepli mi ?

Var olmaz mi..
Ama hicbirini hatirlamamak icin yazmaycagim. Benim esim ve cocugum yeter bana. Sadece insan oldugum icin hala saygi duyup katlaniyorum, bana kalsa görüsmem icin neden bile yok ama hala arayinca konusurum sanki hic yasanmamais gibi o kötü günler.
Yasandi hem de ne bicim yasandi.
Yalnizim da, ailem Türkiye de kaldi, ki yanimda olsa da pasiflerdi hep agizlarini acip kimseye birsey söyleyemezler.
Ben mi?
Ben artik söylerim. Söyledim de karsiligini da gördüm. Ha ne oldu gözümde kücüldüler.
Ne diye katlanirim, iste esimin anasi babasi diye.
Öyle insanlardan nasil anne baba olmus anlamam.
Yine de sacma bir saygidir tutturmusuz, ee biz böyle yetistirildik ya. Susarak, konusmayarak sitem etmeyerek büyüttüler bizleri.
Eee ne oldu.
Ergen gibi atarli degilim ama birldigin anarsits ruhlu mu derler ne derler. Öyleyim iste.
Cektiklerimi cebime koydum arada bir yoklayip kinlenirim. Kime zarar yine kendime, ama hayatta hicbirseye kinlerime baglandigim kadar baglanamadim ben.
Resmen suyum ekmegim onlar benim.
Bir günahim da bu olsun be benim de.
Sanki öc alabilecekmisim gibi tutarim icimde.
Ama almayacagimi pekala bilirim.
Ama bilirim ki gözümü kirpmadan da harcarim insanlari, tek kalemde silerim.
Yüregim kaskati benim. gözüme yas dayansa kinimden akmaz.
Öyle doluyum ama bir ise yaramaz.
Savasirim sadece, güclü olmak icin yasiyorum saki.
Ömür dedigin geciyor iste, ben nedense hep bu insanliktan cikmis bir sürü yaratigin üzerime attigi camurlardan önümü göremiyorum.
Ömrüm geciyor ama hala cok gencim, hala cok diriyim, sanki hersey dün yasanmis gibi.

Arkada Cem kararca caliyordu ben ne yazdim ne kadar yazdim anlayamadim.

Var olmaz mi..
Ama hicbirini hatirlamamak icin yazmaycagim. Benim esim ve cocugum yeter bana. Sadece insan oldugum icin hala saygi duyup katlaniyorum, bana kalsa görüsmem icin neden bile yok ama hala arayinca konusurum sanki hic yasanmamais gibi o kötü günler.
Yasandi hem de ne bicim yasandi.
Yalnizim da, ailem Türkiye de kaldi, ki yanimda olsa da pasiflerdi hep agizlarini acip kimseye birsey söyleyemezler.
Ben mi?
Ben artik söylerim. Söyledim de karsiligini da gördüm. Ha ne oldu gözümde kücüldüler.
Ne diye katlanirim, iste esimin anasi babasi diye.
Öyle insanlardan nasil anne baba olmus anlamam.
Yine de sacma bir saygidir tutturmusuz, ee biz böyle yetistirildik ya. Susarak, konusmayarak sitem etmeyerek büyüttüler bizleri.
Eee ne oldu.
Ergen gibi atarli degilim ama birldigin anarsits ruhlu mu derler ne derler. Öyleyim iste.
Cektiklerimi cebime koydum arada bir yoklayip kinlenirim. Kime zarar yine kendime, ama hayatta hicbirseye kinlerime baglandigim kadar baglanamadim ben.
Resmen suyum ekmegim onlar benim.
Bir günahim da bu olsun be benim de.
Sanki öc alabilecekmisim gibi tutarim icimde.
Ama almayacagimi pekala bilirim.
Ama bilirim ki gözümü kirpmadan da harcarim insanlari, tek kalemde silerim.
Yüregim kaskati benim. gözüme yas dayansa kinimden akmaz.
Öyle doluyum ama bir ise yaramaz.
Savasirim sadece, güclü olmak icin yasiyorum saki.
Ömür dedigin geciyor iste, ben nedense hep bu insanliktan cikmis bir sürü yaratigin üzerime attigi camurlardan önümü göremiyorum.
Ömrüm geciyor ama hala cok gencim, hala cok diriyim, sanki hersey dün yasanmis gibi.

Arkada Cem kararca caliyordu ben ne yazdim ne kadar yazdim anlayamadim.
nasıl yaşadınız nasıl bu kadar dolup duygulu duygulu yazdınız bilmiyorum ama ben okurken içim daraldı. Allah size dayanma gücü ve sabır versin. kimseyede yaşatmasın nedense okurken kendimi gördüm sanki şuanki yaşadığım problemlere istinaden sanırım :110:

nasıl yaşadınız nasıl bu kadar dolup duygulu duygulu yazdınız bilmiyorum ama ben okurken içim daraldı. Allah size dayanma gücü ve sabır versin. kimseyede yaşatmasın nedense okurken kendimi gördüm sanki şuanki yaşadığım problemlere istinaden sanırım :110:

Geciyor ama tabi böyle seyler de yasaniyor hic tahmin etmezdim hatta basima gelecegini. Her evlilik bir gün kaynanaligi tadacak mi ne =)
Allahim bana sbair verdi cok sükür, su an huzurum yerinde. Gözden uzak olan gönülden de uzak olurmus. Esime her yeni gün bir daha asik olarak uyaniyorum. Kücük cekirdek ailemi seviyorum. Hersey hep böyle kötü gidemez. Ama yasaniyor...

Geciyor ama tabi böyle seyler de yasaniyor hic tahmin etmezdim hatta basima gelecegini. Her evlilik bir gün kaynanaligi tadacak mi ne =)
Allahim bana sbair verdi cok sükür, su an huzurum yerinde. Gözden uzak olan gönülden de uzak olurmus. Esime her yeni gün bir daha asik olarak uyaniyorum. Kücük cekirdek ailemi seviyorum. Hersey hep böyle kötü gidemez. Ama yasaniyor...
MaşAllah diyelim nazar değmesinn.Yaşanacaksa kötüde olsa iyi de olsa sanırım insana tecrübe oluyor ve olgunlaşıyorsun

MaşAllah diyelim nazar değmesinn.Yaşanacaksa kötüde olsa iyi de olsa sanırım insana tecrübe oluyor ve olgunlaşıyorsun

Yani yasanmasa da olurdu diyorsun ama olunca da oluyor. Insan yasadikca görüyor. Ee böyle böyle ömür gidiyor =)

Onların ki evlatta biz neyiz bilmiyorum. Gorumcem çalışıyor diye kv ah vah yavrum bütün gün ölüyor vs der. Bende çalışıyorum ama kimin umrunda.
Annem yok diye çok eziyorlar. Annem olsa böyle olmazdı :KK43:

Onların ki evlatta biz neyiz bilmiyorum. Gorumcem çalışıyor diye kv ah vah yavrum bütün gün ölüyor vs der. Bende çalışıyorum ama kimin umrunda.
Annem yok diye çok eziyorlar. Annem olsa böyle olmazdı :KK43:
boşver canım Rabbim bize yeter yapılan hiçbir kötülük karşılıksız kalmaz

Olmadı, gerçi olsa da ben çok sallamam.. Yani sonuçta ben o aileye bilmem kaç sene sonra girmişim her şekilde aramızda bir fark olacak.. Öncelikle kendini tanıtıp, karşıdakini tanıyıp bir güven aşılama zamanı geçirmek gerekiyor karşılıklı.. Bu bazen 2 sene olur bazen 6 ay değişir.. kolay kolay cız'lamasın içiniz, daha neler göreceksiniz hayatta.. biraz boşvermeyi öğrenin kızlar inanın çok mutlu olursunuz öyle :)

1 bucuk yıllık ewliyim birkere bile kaynanam gelin bizde yemek yyin demedi altlı üslü oturmamıza ramen .ben calısıyorum ewe aksam 7 den sonra geliyorum yemek yapar eltim calısmadı halde ona yemek götürür . ewini kaynanamın ben temizliyorum haftasonları bayram temizlini ben yaparım bikere allah razıolsun demez. hem ewlenmeden önce esimin ona nekadar yardımcıoldunu söyler manalı olarak suan ewlendini cekemiyo o yuzden bana karsı dusman gibi davranıyo.görümcem esimi benden kıskanıyo hep eskiden sabaha kadar sohpet etiklerini anlatıyo görümcem bekar 40 yasında sürekli biyeriye esimle gitmek istiyo ben olmadan bu durum benim canımı cok sıkıyo. allah razıolsun esim herzaman yanımda ve testekcim ama onlarda ailesi sonucta. eltim sürekli benim yanımda kaynanamları asalıyo onların yanındada beni asalıyomus ben bikere bile böyle böyle diyo demedim sürekli beni kötü biliyolar onun üstüne titriyolar . bıktım artık esimden bosanmayı bile dusundum ama esim okadar iyi birisiki napcamı bilemiyorum . ben hep esimin ailesiyle mutlu olmak iyi olmayı hayal ediyodum suan cok mutsuzum :KK43:

çooookkkkk.... eşim mesleği gereği zaten sadece izinlerinde memleketine gidebiliyor. E evlendikten sonra bu durum biraz daha azaldı tabi. bigün telefonda, ailemizi dağıttın düş oğlumun yakasından, dedi... Ama eşim çok iyidir. Bana değer verir ve öyle ezdirmez. Adil yaklaşır... Sonuç olarak ben yine eşimle mutluyum. kayınvalidemle de bi o kadar mesafeli... mesafe candır:)

Arkadaşlar evliliğiniz boyunca kayınvalideniz, kayınpederiniz, görümce ve ya kayınlarınız size el kızı gibi davranıp yabancı olduğunuzu hissettirdi mi? İçinizin cız ettiği anlar var mı? Oğlu ve sizin aranızda bariz ayırımcı davranışları oldu mu?
Benimki her zaman kizimsin diyor çok iyi davranıyor ama eşimin hatası olsa bile asla kabul etmiyor yok o doğru yapıyı o şöyle yapıyor falan diyor benim çok moralin bozuluyordu ama yabancı sonuçta kendi ailenin kendi akraban gibi olmaz ki en iyisi aldirmamak kendin için yap bunu

özellikle görümcem. sivri bil dil vermiş allah ona. lafının nereye gideceğini bilmeden konusan biri saolsun.

X