eşinizi tanimiyorsunuz

Madam nerede acaba? ulkedeki tum kanepeleri yakmaya gitti sanirim. Bosanmalar azalsin, kocalar hep yatakta yatsin diye..

Az önce BDV de bi konu açılmış, az daha yorum yazıyordum buna madam cevap versin diye. Kız nişanlı aile olmak istiyor da nişanlısını tanıyamamış daha..
Önce aile mi oluyorduk yoksa tanıyor muyduk, yada tanımıyor muyduk? Haydar bu işin neresindeydi? Kafam karıştı iyice

uzuluyorum size inanin. aile olmayi ogrenin demek kotu bisi degil hayati onemlidir. burada onlarca konu okudum ozune bakildiginda hep ayni sorunla karsilasilmis. o nedenle boyle baslik actim. bircok problemi yoluna koymak kolaydir ancak ne oldugunu bilirseniz. bazende problemin ne oldugunu bildiginiz halde gerekeni yapmamissaniz artik cozemezsiniz. zaman oyledir ki hakim olamazsan herseyi silip supurur. evlilikte bir kural vardir, cevrendekiler senden guc aliyorsa kendi sonunu hazirlamis olursun. onemli olan evlenmek degildir, evliligi akillica yurutebilmektir. baska turlu havlu atar ortalikta savrulursunuz. bosanmis baska bir arkadasima yeni evlendigi kocasi ve 1 yillik evliyken soyle demis kavgada. sen zaten baskasinin artigisin.(ve bunlar severek evlendiler ikiside calisiyor memur) simdi soruyorum size, ne yapsin kiz, severek ikinci evliligini yapti ve artik muamelesi gordu. ustelik isi gucu yerinde. size gore durmasin bosansin. evet bana gorede bosansin. ama esini tanimis olsaydi, aile olgusunu kavrayabilseydiler bu muameley ugramazdi. ailesi ne kadar uzuldu. ben sizi nir seye inandirabilirim belki ama sizi o inanisa bagli tutamam. en azindan duzgun insanlarin izinden gidin ve onlari taklit edin hicbisi bilmiyorsaniz. ben erkekleri falan savunmuyorum ancak esin sana tokat atmissa aile olmayi ogrenememisler. gecmisteki sertlikler kirginliklarin gonullerini almamislar. yoksa bir insan nasil tokat yer, eziyete ugrar ve bunu nasil kaldirabilir. neyse ben yanlis anlasildim galiba siz gulmeye devam edin.

Baktın olmuyor boşan . 2. Olmadı yine boşan kime ne . Kimse hayatımA karışamaz . Önemli olan aile olmak evet ama asil önemli olan dozunda herkesin özelini Yaşaması . Içeçek mi gidecek içeçek gezecek mi gezecek . Sen de aynı şekilde . Sonra ortak hareket edeceksin.

Nasıl tokat yer? Tokat yiyen kadin mi suçlu? Nasıl olur da bir erkek fitraten kendinden güçsüz olan kadına, TOKAT ATAR????? Tokati yiyen kadin mutlaka bir suç işlemiştir dersin sen şimdi. Evli misin gerçekten merak ettim

İlk mesajın, yani konuyu açtığında söylediklerin nasıl sence? Birkaç defa kendi yazdığını okumanı öneririm. Daha sonra da arada verdiğiniz cevapları okumanızı öneririm.
Siz neyin farkında değilsiniz biliyor musunuz?
Kadın ya da erkek boşanma noktasına gelene kadar birçok kere düşünüyor ve düzeltmek için düzelmesi için çaba sarf ediyor. Bunun aile olmayı bilmekle ilgisi yok. Anne baba kardeşleriyle yaşayan insanlar daha sonra evlendiklerinde bildiği aile yapısından bambaşka kişiliklerle karşılaşabiliyor.
Üstelik, insanların GARANTİ BELGESİ YOK! Evlenip her şey yolunda giderken, sana canım cicim karıcım derken, dışarıda sevgilisine, karımla çoktan bittik kanepelerde yatıyorum diye yalan söyleyerek sevgilisini hamile bırakan adamlar da biliyorum ben.
Sizin arkadaşınızın ikinci evliliğinin kötü olması buraya böyle bir konu açmayı, hadi açtınız diyelim bu üslup ile konuşma hakkını vermez.

Ben boşanmış ve daha sonra yeniden evlenmiş bir kadınım.
Senin bana ahkam kesmen için, benim yürüdüğüm yoldan yürümen lazım.

Hayır yani anlamadığım, milyonlarca evlilik, milyonlarca ayrılık, milyonlarca yaşanmışlık, milyonlarca hikaye varken bir insan çıkıp "siz aile olamadığınız için böyle, eşinizi tanımıyosunuz, ha bi de kanepe var tabii" şeklinde bir tespit yapıp, binbir türlü olumsuzluk yaşamış insanları dahası onların ailelerini yuva yıkmaya meraklı konumuna nasıl düşürebilir? Hangi cürretle? Kendinizde bu hakkı bulmanız için bu işle ciddi anlamda ilgili olmanız, bu konuda belgeleriniz, araştırmalarınızın olması gerekir. Öyle olduğunu hiç sanmıyorum. Ben de bir kaç tespit yapayım düşüncesinden de ancak bu çıkabilirdi.

Haydaaa. . Arkadaşım burda boşanan insanların çoğunun sebebi dayak küfür hakaret aldatIlma. Napsinlar sussunlarmi? Asıl senin ki bana "ahanda bir ailem varrr hobaleeeyy" tarzı buldumcukluk geldi. Velevki aile Olmayı bilmiyorlar, neden daha iyisi olamiyormus kesin aynısı oluyorMuş? Her zaman daha iyi bi secenek vardır. Boş olmayalim bu kadar. Bide herseyide bilmeyin artık be kardeşim. Tovbeeee.

olaya gel ya kadının eşi öldüyse
ben senden sonra ikinci adamla mutlu olamam diye eski firavunların ki gibi kadında mı yanında gömülecek
arkadaşların arasında ikinci eşiyle çok mutsuz olanlar olması genele yayılabilir mi
ona bakarsak bizim üst kat komşu adam da kadın da ikinci evliliği canımlar cicimler havada uçuşuyor her yerde elele kol kolalar
o zaman bende genelleme yapayım ne çekiyorsunuz kızlar bu adamları atın tekmeyi alın ikinciyi diye

yollar duruma gore degisir kesin kural vermez. ortak paydalarla ilerlersin. bunun adi aile olabilmeden gecer. aile olabilmeyi basarmis hicbir kadin tokat yemez. nasil yasanmasi gerekenle gercekten yasanan arasinda cok buyuk fark vardir. elinde olanin yerine olmasi gerekenin pesine dusersen kurtulusu degil yikimini hazirlarsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…